ZVEZDA DOBIJA NAJMODERNIJI TEREN U REGIONU
[ # ]

Photobucket

Posle 45 godina, praktično prvi put od kada je sagrađen stadion Crvene zvezde radi se kompletna rekonstrukcija terena. Poslednji put dodrenaža je rađena 1980. godine, od tada tri puta je menjan busen, a sada se radi potpuna rekonstrukcija koja će doneti Crvenoj zvezdi najmoderniji teren u ovom delu Evrope.

Kompletan projekat urađen je po uzoru na nemačke stadione sa veoma jakom drenažom. To praktično znači da će teren biti u upotrebi za odigravanje utakmica i po najvećim pljuskovima. I to nije sve. Teren će imati posebne grejače i produženu vegetaciju.

„Ovakva rekonstrukcija terena od izgradnje stadiona nije rađena. Radimo po nemačkom modelu. Morali smo da idemo ispod temelja, da bi se saniralo sve od početka. Sistem tvrdoće posteljice je na nivou auto-puta. Ovaj dizajn i projekat doneće Crvenoj zvezdi teren koji će večno moći da se koristi. Ništa osim trave neće morati da se menja", rekao je direktor stadiona Crvena zvezda Milorad Ćorović.

Radovi su počeli 16. juna i vrše se prema isplaniranoj dinamici, kako bi sve bilo spremno za prvu utakmicu nove sezone.

„20 kamiona hladnjača krenulo je put Beograda, da bi dovezli specijalnu travu. Što se grejanja tiče ono će biti jačine 1.2 MW i ići će iz kotlarnice kroz budući tunel koji se radi paralelno sa starim zbog potreba Univerzijade. Teren će imati i poseban nemački sistem "Perrot" za automatsko navodnjavanje. Svi slojevi novog terena slagani su milimetarski navođeni laserom. Svi materijali su nošeni u Nemačku na uzorkovanje da bi dobili atest da su najbolji mogući", istakao je Ćorović.

Posle 1. septembra 1963. godine i prve utakmice na Marakani u kojoj je Crvena zvezda pobedila Rijeku sa 2:1, crveno-beli 45 godina kasnije ulaze u novi period istorije sa najmodernijim terenom u okolini. Investicija vredna i dostojna velikog imena i renomea Crvene zvezde.

30.07.2008. ...17:46 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi