Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/delijevu

Marketing

Koroman: Nikada teže pripreme

ognjeni

Ognjen Koroman jedan je od najiskusnijih fudbalera Crvene zvezde, koji sa velikim ambicijama očekuje narednu sezonu. Dosadašnje pripreme ocenio je kao najteže u karijeri, ali veruje da je ekipa na pravom putu da spremna dočeka takmičarske mečeve.

Nikada u mojoj karijeri nisam imao teže pripreme. Odradili smo bazični deo u kojem je najteže bilo prepodnevno trčanje. Najbitnije je da je to prošlo i da smo svi zdravi, da su svi igrači izdržali sve napore i da je Šef zadovoljan.

Na dosadašnjim prijateljskim utakmicama Koroman je obavljao ulogu kapitena Crvene zvezde.

Ne opterećujem se kapitenskom trakom. Uz Milijaša, Markovića, Gaja treba da iznesem teret na svojim plećima i svako od nas mora da izvuče maksimum iz ove sezone. Kapitenska traka je obaveza koja me motiviše da se smirim, ne komentarišem suđenje i ponašam se drugačije nego u pojedinim situacijama prošle sezone, kada sam znao da napravim neprimerene poteze.

Poput Šefa stručnog štaba, ni Ognjen Koroman ne pridaje naročit značaj dosadašnjim rezultatima u pripremnom periodu.

Odigrali smo četiri utakmice i to nije pravo merilo, pogotovo jer smo pred svaki meč imali pretpodnevni trening, odnosno trčali bi po deset kilometara. Pripremne utakmice su jedno, prvenstvo i takmičarski dueli sasvim nešto drugo.

U odnosu na prošlu sezonu ekipa je pretrpela izvesne promene.
Nedostatak Milovanovića, Tutorića, Jestrovića i ostalih igrača koji su otišli nije lako nadoknaditi. Došlo je dosta mladih, perspektivnih igrača, željnih dokazivanja. Nadam se da ćemo napraviti jednu dobru ekipu i da ćemo uspeti da, što je najbitnije po meni, se plasiramo u Ligu UEFA i osvojimo titulu u narednom prvenstvu.

Sa druge strane večiti rival nije pretrpeo značajnije kadrovske promene.

Partizan je zadržao sve igrače, osim Jovetića. Doveo je Paunovića i još nekoliko mladih igrača. Mislim da su po kvalitetu na prošlogodišnjem nivou. Što se nas tiče, mislim da je rano suditi o kvalitetu ove ekipe. Došlo je dosta dobrih igrača pre svih Subašić, Mijailović, sviđa mi se Vukobratović koji je došao iz Vojvodine, o Markoviću ne treba trošiti reči. Mi smo se u neku ruku pojačali, međutim treba nam i prostora i vremena da se uigramo i pružamo prave partije.

Koroman smatra da je Crvena zvezda odlaskom Jestrovića ostala bez klasičnog špica.

Najveći gubitak je odlazak Jestrovića. Zvezda je uvek imala dobre špiceve i mislim da nam nedostaju klasični napadači. Došao je Edgar i videćemo koliko će mu vremena biti potrebno da se adaptira. Reč je o kvalitetnom fudbaleru, ali je pred njim period adaptacije. Mislim da je pravi igrač.

Dolaskom novog trenera dolazi i do promena u sistemu igre.

Meni lično taj sistem odgovara i za njega je potrebno imati odgovarajuće igrače. Međutim, ima igrača kojima sistem ne odgovara što je sasvim normalno. Šef je taj koji postavlja taktiku i ne treba mi da je komentarišemo. Treba nam mesec dana da se uigramo i uklopimo. On je dugo godina igrao taj sistem i iz razgovora sam zaključio da ćemo i kući i na strani igrati taj sistem.

Dosta se govorilo o odlasku Koromana u ovom prelaznom roku. Sada dileme više nema.

Definitivno sam tu i mislim da ću ostati do decembra. Meni je lepo u Zvezdi, pogotovo što sam kod kuće. Ali ako se ukaže neka dobra ponuda koja bi zadovoljila i mene i Klub, videćemo. Imao sam nekoliko ponuda koje se nisu pojavile u javnosti za koje smo znali samo ljudi iz Uprave i ja. Radilo se prvenstveno o turskim klubovima, ali to nisam želeo da komentarišem. Uprava Kluba je odlučila da ostanem i ja sam sada tu.

Post je objavljen 16.07.2008. u 15:29 sati.