Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/delijevu

Marketing

Prvi dan u Bad Tacmandorfu

pripreme

Tačno u pola deset Crvena zvezda počela je pripreme za novu sezonu. Trener Zdenjek Zeman pozdravio je na prvom treningu okupljene igrače i upoznao ih sa napornim pripremnim periodom koji ih očekuje u naredne 4 nedelje. Osim bolesnog Devića ostali igrači, koji su u nedelju doputovali iz Beograda, odradili su na najbolji mogući način prvi trening.

Vreme u Bad Tacmandorfu je lepo i suncano. Temperatura oko 26 stepeni. Uslovi za rad, idealni. U odnosu na prošlu godinu, kada je Bad Tacmandorf takođe bio letnja baza crveno-belih, promenjena je trava na glavnom terenu za trening. Izgrađen je još jedan sa veštačkom travom. Sve to izgleda impresivno i idilično.

Onda i ne čudi što je jedan od učesnika nedavno završenog EURA upravo izabrao hotel Avitu kao svoju bazu. Na svakom koraku oseća se duh Evropskog prvenstva. Znatiželjni prolaznici pratili su trening crveno-belih sa velikim entuzijazmom.

Akcenat se na početku priprema stavlja na sticanje kondicije i igrači su gotovo dva časa trčali u jakom tempu koji je nametnuo Vićeno Kanđelozi. Igrači su podeljeni u nekoliko grupa i trčali su deonicu od 1 kilometra čak devet puta. Srčani rad stalno je proveravan zahvaljujući pulsomerima koje je dobio svaki igrač. Zdenjek Zeman pažljivo je pratio rad igrača. Poput Kanđelozija, Šef stručnog štaba je na biciklu vodio računa da sve protekne u najboljem mogućem redu.


Isti trening igrače Crvene zvezde očekuje i naredna tri jutra. Kao i doručak, koji je specijalno prilagođen početku priprema. Čine ga džem, med, tost i još nekoliko osnovnih namirnica.
Voće je sastavni deo svakog obroka. Igrače je čekalo već na terenu posle odlično odrađenog prvog treninga. Posle ručka u 13 časova, sledi obavezan dvočasovni odmor. U 16 i 30 ponovo će na teren. Ovoga puta sa loptom.

Post je objavljen 02.07.2008. u 01:52 sati.