Zeman od utorka u Zvezdi
[ # ]

zdenek zeman

Farsa oko imenovanja novog trenera Crvene zvezde privodi se kraju. Aleksandar Janković smenjen je pre pet dana, a čelnici crveno-belih u ponedeljak su potvrdili ono što su utanačili šest dana ranije - Čeh Zdenjek Zeman biće novi trener crveno-belih.

"Jasno smo se odredili - Zdenjek Zeman je čovek koji treba da nas povede dalje. Zeman je izuzetan stručnjak, veliki autoritet, lansirao je mnogo kvalitetnih mladih igrača i forsira ofanzivan fudbal", izjavio je sportski direktor Zvezde Goran Bunjevčević na konferenciji za novinare nakon sednice Upravnog odbora.

On je, međutim, saopštio da Zeman još nije potpisao ugovor i da će u utorak biti definitivno poznato da li su postigli konačan dogovor sa českim stručnjakom.

"Ukoliko on pristane na naše i mi na njegove uslove Zeman će potpisati dvogodišnji ugovor", naveo je Bunjevčević i dodao da bi Čehu pomoćnik na klupi Crvene zvezde trebalo da bude doskorašnji trener slovenačkih Domžala Slaviša Stojanović.

Ako je sportski direktor ostavio rezervu kada je u pitanju angažovanje Zemana, portparol crveno-belih Milan Bošković gotovo da nije, jer je za utorak u 13 sati zakazao promociju novog šefa struke u Ljutice Bogdana.

Osim Zemana i Stojanovića, u stručnom štabu Crvene zvezde biće još novih lica.

Bunjevčević je najavio da će biti uspostavljena funkcija tim menadžera, koji bi trebalo da ga rastereti svakodnevne komunikacije sa igračima i otkrio da će to biti neko od bivših igrača Zvezde, ali nije hteo da saopšti ime.

MONDO nezvanično saznaje da je za to mesto planiran Bratislav Živković, bivši fudbaler crveno-belih, italijanske Sampdorije i Obilića.

Češki trener, koji je radio samo u Italiji (s izuzetkom kratkog izleta u Fenerbahče), u ponedeljak po podne je stigao u Beograd, a u utorak ili u sredu bi trebalo i zvanično da bude predstavljen kao novi šef stručnog štaba Crvene zvezde. To automatski znači da počinje prelazni rok, jer na "Marakani" nisu želeli da vuku konkretne poteze dok se potpuno ne završi posao sa Zemanom.
Sportski direktor Goran Bunjevčević istakao je da su prioriteti štoper, centralni vezni igrač i napadač. Na ta pojačanja trebalo bi da bude potrošen najveći deo obezbeđenognovca (četiri miliona evra), jer je želja da u svakoj liniji ekipa dobije po jednog odličnog fudbalera.
Biće, naravno, još novih lica. Dugo se priča o golmanu Napretka Srđanu Stamenkoviću, koji bi među prvima trebalo da stigne u Ljutice Bogdana. Na adresu sportskog direktora, inače, redovno stižu ponude, menadžeri rade svoj posao, ali u Crvenoj zvezdi definitivno ne žele više da kupuju na brzinu i samo na osnovu snimaka, već hoće da se uvere da dobijaju neophodan kvalitet.
Pripreme za novu sezonu trebalo bi da počnu 23. juna, a do tada moraju da se reše mnoga pitanja. Zeman će verovatno da iznese svoje želje. Nema sumnje da su najodgovorniji ljudi u klubu već pričali sa novim trenerom kada su u pitanju potencijalna pojačanja, jer nema mnogo vremena. Istovremeno, direktora Bunjevčevića čeka i neprijatan zadatak, jer mora da saopšti fudbalerima na koje se ne računa da probaju da potraže novu sredinu.

U IGRI I NIKOLA LAZETIĆ

MOGUĆ je i povratak Nikole Lazetića (30) na "Marakanu". Bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac (25 mečeva, jedan gol) godinama već igra u Italiji, a aktuelni klub mu je Torino.
- Kontaktirao sa sa Lazetićevim menadžerom, ali to je sve što mogu trenutno da kažem, jer ćemo o pojačanjima da pričamo tek kada čujemo mišljenje i želje novog trenera - ističe sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević.

VREME ZA NOVI TEREN

KONAČNO je došlo vreme na "Marakani" za novi teren, koji je u prvom delu sezone bio bruka Crvene zvezde i velika smetnja igračima, posebno na evropskim utakmicama.
Na redu je kompletna rekonstrukcija. Prvo će se skloniti postojeća trava, izbaciti i zemlja do određene dubine, a onda se stavlja sve novo, uključujući i grejače, prvi put na nekom od srpskih stadiona.

17.06.2008. ...00:33 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi