Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/delijevu

Marketing

Kovačević za MONDO: Ne mogu u Zvezdu!

kovacevic

Iskusni napadač Olimpijakosa Darko Kovačević (34) bio je velika želja sportskog direktora Crvene zvezde Gorana Bunjevčevića za aktuelni prelazni rok.

Iako su vršnjaci, jedan sedi u direktorskoj fotelji i pokušava da sastavi tim koji će se naredne sezone vratiti na tron srpskog fudbala. Drugi i dalje radi ono što je radio celog života - trese mreže. Kao član grčkog šampiona, sa kojim ima ugovor do leta 2009.

"Bunjevčević mi je ponudio da se vratim na Marakanu i da budem stub prvog tima. Dugo se poznajemo i ja sam, u načelu, prihvatio taj poziv, ali sam istovremeno objasnio da Zvezda mora da se dogovori sa Olimpijakosom. Ako me oni ne puštaju, ja neću da idem", rekao je Kovačević u izjavi za MONDO.

A Olimpijakosu ne pada na pamet da ga pusti. Beogradski crveno-beli u četvrtak su poslali ponudu pirejskim prijateljima istih boja, koji su dan kasnije nedvosmisleno poručili da je Zvezda odbijena. Navijači bi se možda bolje dogovorili...

Čelnici Olimpijakosa nisu želeli da kažu na koliki iznos je glasila ponuda iz Srbije - nezvanično se može čuti da je u pitanju vrlo ozbiljan novac za naše prilike - pošto Darkovi kvaliteti za njih nemaju cenu.

"Njihova odluka je sasvim logična. Nisam mladić, ali prošle sezone sam postigao 21 gol u svim takmičenjima, nametnuo sam se kao vođa navale... Rekli su mi da sam im potreban. Nemaju razloga da me prodaju za novac koji im ne pravi razliku, ili da me pozajme", objašnjava Kovačević.

Darku je želja da završi karijeru u Zvezdinom dresu. Dakle, prostora za saradnju ima, ali ne ove sezone.

Postignut je sporazum sa Marjanom Markovićem, koji je nedavno raskinuo ugovor sa Dinamom iz Kijeva. On će se definitivno vratiti u Crvenu zvezdu i parafiraće trogodišnju vernost.

Ljutice Bogdana bi ipak mogao da napusti Ognjen Koroman pošto je na Zvezdinu adresu stigla ponuda korejskog Inčona teška dva miliona evra.

Post je objavljen 28.06.2008. u 02:10 sati.