morsky blog

petak, 22.04.2011.

EuroUvlakači i njihov najnoviji ExpresniUspjeh (plus uskrsna čestitka)



U sumornom ozračju najnovijeg udarca u vidu NNNN - nadasve nepravedne, nemoralne i neljudske haške presude, naši neumorni euro-pregovarači, ministri svekolikih integracija, lobo(tom)isti i ostala svita pretedenata na mjesto dvorske lude na dvoru Kranja Eura, prinijeli su još jednu žrtvu na Sveti Oltar buduće Dvoslovne Domovine d.d.
Krenuli su u Bruxelles na još jednu turneju čuvenog zatvaranja poglavlja, sada ono o poljoprivredi, s odlučnim "ne bu nas niko jebal" stavom, ko šljivi njih i njihova ucjenjivačka pravila igre, mi ćemo tražiti izuzeće iz još jedne zabrane, ovaj put zabrane podizanja novih vinograda. Šakom ćemo o stol i braniti sveto hrvacko pravo na proizvodnju dobre kapljice, jedan od rijetkih poslova koji nam idu od ruke.
Moćna gomilica odlučno je krenula u ofenzivu.
Što se dogodilo u West-Expressu na pruzi Zagreb-Bruxelles ostat će misterija koju će pokušavati razotkriti buduće generacije nadobudnih vinogradara i podrumara. Jesu li se iznapijali do besvijesti nekim suludo dobrim francuskim Burgognom Chardonnu, Cremantom de Bougogne- Blanc Brut, Cremantom de Bougogne- Rose Brut I Mercura (bokte, ludilo od vina, nemam pojma kako se sklanjaju po padežima), također će rekonstruirati neki budući očajni pretendent na proizvodnju debita, kujunđuše, merlota, pošipa, dingača, graševine, terana, žlahtine i ostalih vina tako neprofinjenih imena i hrvatske provenijencije. U svakom slučaju, od odlučnog stava "tuđe nećemo, svoje ne damo" odustalo se u hodu.
U Bruxellesu se iskrcala naša malo manje moćna gomilica malo mamurna, ali odlučna u stavu da nacionalne interese brani nacionalnim brendom - hrvatskom šutnjom.
Jer da će ta zabrana ionako prestat važiti 01.01.2016. godine. Pa da što će se oni crvenit i bez-veze udarat šakama po stolu, kad taj datum samo što nije. Lakše je po miljunti put kalat gaće nego se truditi dokazivati neku svoju pravdu. Njima, tj. nama, to je ionako postalo automatska radnja. Uvjetovani, Pavlov's dog refleks. Čim vide nekog europskog birokrata, hop, gaće padaju same. Na gležnjeve.
Kad je "hrvacki proizvodni i poljoprivredni tigar" pokucao na vrata europske komisije za poljoprivredu, ili kako se to već zove, zavladala je panika među svim onim silnim proizvođačima francuskih i ostalih finih vina neizgovorivih naziva, pa su brže bolje unezvjereno nahrupili na ista ta vrata, njih devet s Francuskom na čelu kolone, vičući na sav glas da se zabrana produži - na neograničeno vrijeme.
Po mogućnosti za vijeke vjekova.
Amen.

Znaju oni da ja imam nešto viška kvadrata ljutog dalmatinskog kamenjara okrenutog prema jugu koji sam, uz pomoć šakom-i-kapom kredita EU i moćne oklopne divizije bagera i katerpilera, baš ukoro, čim za čas-posla sredim papire u zemljišno-knjiižnom, planirala pretvoriti u vinograd kalifornijskog izgleda i svjetske kvalitete.

Ali nijedna žrtva nije previše za prekrasnu plavu zastavu sa zvjezdicama koju ćemo uskoro ponosno zavijoriti na svakom stijegu naše domovine. Naročito će dobro pristajati na onom kninskom.



Svim blogerima čestitam dan Planete zemlje



Svim dragim ljudima želim sretan Uskrs!



Smoždena recentnim zbivanjima u zemlji, razboljena praćenjem televizijskog programa, umorna čitanjem pustih novina, razočarana nebrojenim reakcijama na ista recentna zbivanja, satrana bolovima u križima, tužna i frustrirana, okrepljena razgovorom u formi ispovijedi s jednim fratrom reda sv. Franje...............

....................idem odmorit bolno tijelo i umornu dušu u svoje utočište.
Na moju Planetu Zemlju.

- 10:28 - Komentari (5) - Isprintaj - #