morsky blog

četvrtak, 28.01.2010.

dosta je bilo tišine, sada malo dobre glazbe

Photobucket

Ponedjeljak, 25 Siječanj 2010
LJETNO KINO
Photobucket
MAX JURIČIĆ - vokal, ukulele; VLADE MATULIĆ - vokal, klarinet; FILIP PETKOVIĆ - vokal, 3 joja

U zagrebačkom SAX-u: popularnom klubu hrvatskih glazbenika, cjelovečernjim partijem uz živu glazbu benda Ljetno kino (Max Juričić, Vlade Matulić, Filip Petković) u ponedjeljak 25. siječnja u 20:00 sati, publici metropole (i nekim putnicima namjernicima) predstavila su se dva atraktivna projekta jedinstvena na hrvatskim prostorima:

- Utrka 1000 otoka - originalna sportsko-putopisna avantura koja postavlja nove standarde putovanja, novih medija, dokumentarizma i međuotočke suradnje.
Photobucket
- Vanka Regule - kultni festival športa, života i filma,koji već čitavo desetljeće animira, okupira, provocira i oduševljava sudionike, promatrače, medije i organizatore.

Prava zvijezda ovog predstavljanja ustvari je matična luka oba događanja - Sutivan, bračko mjestašce sa nepunih 600 stanovnika, koje je na temeljima intrigantnog kulturno-povijesnog nasljeđa izrodilo i ova dva suvremena projekta, pokretana prvenstveno autohtonim snagama, što ga zasigurno svrstava i među svojevrsne sociološke fenomene.

MLADEN JURIČIĆ MAX okupio je LJETNO KINO ljeta 2009. u Postirama na Braču, sa željom da zasvira u bendu koji može održati koncert i u kokpitu jedrilice i bez struje ako treba.
Maxa sigurno ne treba posebno predstavljati. Azra, Vještice, Šoo-Mazgoon, Gego i Picigin bend, to su njegove "reference"...

Photobucket

Osim “ukulelea“ za bend su trebala još 2 “specijalca“.
Vlade Matulić, vokal, klarinet, inače profesor klarineta, uz sve ostalo svira i pjeva u međuotočkom bandu “Kopito“ i u proširenoj postavi “Gego i Picigin banda“.

Photobucket

FILIP PETKOVIĆ BUKI - na putu od perspektivnog nogometaša do ing.geodezije svira i pjeva u postirskom “Oš-Neš“ te u svakoj prilici gdje se pojavi gitara ili 3 joja (udaraljke).

Photobucket

Dobroj svirci doprinijeli su i ugledni gosti:

Jakša (Kriletić)- Jordes- saksofonist, zabavljač i miljenik publike, upravo svojom odličnom komunikacijom sa publikom osigurava da ga publika, DJ-i i klubovi uvijek žele opet na pozornici.

Photobucket

Photobucket

Ante Prgin Surka, inače bubnjar, ovaj put (odličan) vokal:

Photobucket

Photobucket

I Jurij Novoselić Kuzma na klavijaturama:

Photobucket

I još neki specijalni gosti s dalmatinskih otoka....

Photobucket

(Ovaj post posvećujem jednoj vrijednoj studentici koja se, usred vježbanja derivacija, javila svojoj veseloj (ne)majci u Saxu zabrinutim SMS-om, negdje oko 01.00 sati...)

- 00:23 - Komentari (5) - Isprintaj - #