morsky blog

ponedjeljak, 24.11.2008.

terapija glazbom

Danas nam je fešta. Opet.
Sretan vam svima Dan moga grada!
(Nadan se da ću ranije doma danas. Ko je vidija radit kad je fešta.)

"Ovo je prva godina u višestoljetnoj postojanosti monumentalne crkve Sv. Krševana da Zadrani svoga sveca zaštitnika, nažalost, neće proslaviti u njegovo crkvi. Naime, ona je u travnju ove godine doživjela teško oštećenje, odnosno urušenje sjevernog dijela svog krovišta." piše današnji Zadarski list.
Nešto se petljalo zadnjih godina oko obnove, očito neuspješno i nedostatno, sada se planira sustavna obnova, za nadati se je da neće trajati sto godina i da će ova, po meni najljepša zadarska crkva uskoro zablistati. (Sv. Krševan je prilično trbušast, ka što se lipo iz slike vidi, ali mu je trbuh kameni pa ne može stezat remen, valjda se onda na njega štednja ne odnosi.)
Dragi sveti Krševane, nek ti je sa srićom!

Photobucket

Još samo jedan zanimljiv detalj o svecu:
"Kada mu je Dioklecijan ponudio visoki položaj, ukoliko se odrekne kršćanske vjere, Krševan je odbio, a car naredio da mu se odrubi glava i tijelo baci u more."
I od tada datiraju sve zadarsko-splitske razmirice i prepucavanja.

A ja baš volin Split.
A naročito njegovu glazbenu scenu.
Ni jedna prilika se ne propušta.
Pogotovo ne u ova teška vrimena, kad me sa svih strana bombardiraju loše vijesti i još gore prognoze, ja bižin u zagrljaj dobrih vibracija.

NENO BELAN & FIUMENS u Arsenalu
Gosti: MASSIMO & BAN
Ocjena. čista petica

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

(Sav prihod od prodanih ulaznice, kao i ranijih godina, namijenjen je zadarskoj bolnici, kupnji uređaja za praćenje vitalnih funkcija novorođenčadi.)

Ovo mi je najbolja pisma nastala ove godine:

- 09:48 - Komentari (21) - Isprintaj - #