novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!
Isključi prikazivanje slika

26

pet

04/24

Demijurg

thelightoftheuniverse.blog.hr

Sjedili smo neko vrijeme. Onda se okrene prema meni te me upita - do kada ćete živjeti u iluziji Demijurga? Znam rješenje - rekao sam. Znam da ti znaš. A drugi? - kaže mi.

Jesi li potreban, ili nisi? Koji je odgovor?

thelightoftheuniverse.blog.hr

Mogli bi učiti od životinja. Ali, nismo u stanju to učiniti. Nesposobni smo za to. Postoji ta „greška“ u nama koja nam ne dopušta da imamo ljubav, empatiju, privrženost kao bića manja od nas. Imaju rijetki pojedinci među nama. Dogodi se i kod masovnih događaja, ali to su tako rijetke prilike. Mi sve oko sebe doživljavamo kao bezvrijedno. Koristimo sve to neko vrijeme i onda odbacimo to. Mi smo strano tijelo na Zemlji. Mi smo glavni faktor koji unesrećuje Zemlju i život na njoj.

Pitanje glasi – jesmo li mi potrebni Zemlji? Događaji koji se već sada događaju, i koji se imaju dogoditi, pokazat će da li smo zaista potrebni Zemlji. Nije više do nas. Budite svjesni jedne činjenice, mi više o ničemu ne odlučujemo. Mi nismo više vladari naše sudbine.

Promatrači crvenog vrta

nachtfresser.blog.hr

Novi foto post: Ruže u prvom planu

Neboder bdije
dok oluja luduje
čuva nam ruže.

Prostitutci

supatnikll.blog.hr

Prije nekoliko godina je objektivni i profesijonalni i ne baš naročito pametni Hrvoje Krešić, čija je supruga bivša poslovna partnerica Sandre Benčić, izjavio da on kao novinar ima pravo zauzimati strane.

Naš Hrvoje je tom prigodom obznanio ono što smo svi znali ali mnogi licemjerno nisu htjeli priznati, a to je da se medijski djelatnici, bave kriminalom, reketarenjem, političkim aktivizmom i svim i svačim osim novinarstvom.

Hrvatski novinari se doduše još uvijek pokušavaju ponašati kao da imaju nekakav ugled, iako su gotovo isključivo u službi zla, ili su glupani koji onim zlima daju podršku, bez kojih zlo ne bi imalo šanse.

Nije ne baš naročito pametni Hrvoje izuzetak, više se nitko ne bavi novinarstvom, nitko ne informira javnost, svi zauzimaju stavove i nameću svoju agendu, kao nešto što bi trebalo biti općeprihvaćeno.

Zato kada se na objektivne i profesijonalne nounare obruši bilo tko, ima potpuno pravo, jer kada je ne baš naročito pametni Hrvoje rekao da ima pravo zauzimati stranu, dao je to pravo i svima ostalima, i uskratio sebi i svojim kolegama obranu s osnove objektivnosti.

Mnoge profesije su se srozale, u ovom novom vremenu, ali rijetko koja kao novinarska, novinar naime može biti svatko a to otprilike uvijek znači da to ne bi trebao biti nitko, barem ne netko tko imalo drži do sebe.

ĐE ME NAĐE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

starrynight2022.blog.hr

Surfajući sinoć kasno genijalnog Newyorčanina i njegovo djelo, da, to je onaj koji je to onomad lijepo i kratko i inteligentno složio u vic rekavši da te stajanje u crkvi čini kršćaninom isto koliko te i stajanje u garaži čini autom, naletim na njegov intro filma Stardust Memories i odgledavši video otpustim u sebi identičan usklik onom zdravoseljačkom otpuštanju emocija kad ljubitelj turbo folka u prepunom šatoru konačno ugleda na bini visoku i dugo čekanu pevaljkinu stražnjicu i vrisne iz punog srca i glasa ĐE ME NAĐE!!!!!!!!!!, pogođen u samu svoju bit.



image host

Nova Gospina poruka

idragi28.blog.hr

(Međugorje 25. travanj 2024)

„Draga djeco!
S vama sam da vam kažem
da vas volim i potičem na molitvu,
jer sotona je jak i svakim danom
njegova snaga je jača preko onih
koji su izabrali smrt i mržnju.
Vi, dječice, budite molitva
i moje ispružene ruke ljubavi
za sve one koji su u tami
i traže svijetlo Boga našega.
Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

(Odgovor u pjesmi)

Svjetlo Božje

Majko draga na ljubavi hvala,
od proljeća primi buket dara
i molitvu koja snagu pruža
koja štiti od zla što razara

Po molitvi Tvojoj da jačamo
da sotoni mi duše ne damo
smrt i mržnja da izgube moći
u radosti Sin tvoj će nam doći

Neka nada cvjeta u proljeće
za sve one što žive u tami
svoje ruke da pruže ljubavi
svjetlo Božje od zla da ih brani.

Majko draga primi buket dara
sve molitve koje snagu daju
smrt i mržnja da izgube moći
u radosti Sin tvoj će nam doći.

U prolazu

tifit.blog.hr


Ima nešto...

U šapatu vjetra
što struji niz beskrajnu livadu
posutu nježnim tratinčicama i
ponosnim, jarkim maslačcima.

Ima nešto...

U sumornoj jesenjoj kiši
što pere sive ulice od tuge
donoseći nove uzdahe melankolije
i rađa osjećaje ljepote života.

Ima nešto...

U pahuljama prvog zimskog snijega
što zaledi slike uspomena na trenutke
ostavljajući promatrača bez riječi
i tragove loših sjećanja briše do neprepoznatljivosti.

Ima nešto...

U mirisu morske soli
obasjane zlatnim, sunčevim zrakama ljeta.
U prizoru dalekog broda na pučini
i savršenstva našeg postojanja.

Ima nešto u svakom danu.
U svakoj sekundi...
Gledaj! Slušaj! Osjeti!

Tu smo samo nakratko.
Onako - u prolazu.
A sreću?
Sreću čine tek sitnice.

Žena s papagajem na ramenu

nachtfresser.blog.hr

Fenomenalno (link za one koji znaju šah)
Kad je počelo europsko prvenstvo u šahu, žena je imala rejting, koji sam ja imao kad sam prestao s natjecateljskim šahom. Kad završi europsko prvenstvo imat će rejting, kakav sam ja imao u davnim uspješnim godinama na vrhuncu šahovske karijere, i tu svaka sličnost prestaje. U šahu pristupom imamo dosta sličnosti, u životu smo u svemu različiti.
Iako je po početnom rejtingu bila valjda oko stotog mjesta, možda i gore, na tablici je trenutno, nakon briljantne pobjede protiv na papiru znatno jače od sebe, dosta visoko. Izabrala je taktiku, kojom sam ja kao dječak pobijedio velemajstora Kurajicu, igrati striktno na remi, te je u nešto boljim pozicijama za sebe, isti nudila, i logično, prihvaćan je, nitko nije lud u nešto slabijoj poziciji ne prihvatiti, osim ako je zbilja nevjerojatna razlika u kvalitetu, kao između tada velikog velemajstora i malog mene, no i najveći donose pogrešne odluke, ako se situacije dovoljno zakompliciraju.
Igrom slučaja pratio sam ovu partiju od kritične pozicije, kad je Grkinja već bila s dva pješaka manje, i logično krenula u ludi napad žrtvama, takvi se napadi, ako nisi stroj, nikad ne mogu precizno izračunati do kraja. Na početku sam mislio da će hrabro izgubiti, što se meni često događalo, no favorizirana majstorica se bezobrazno hladnokrvno branila, uzimajući i ono, što se očito ne smije, tad sam znao da se ovo može i dobiti, ali priznajem, nisam vidio efektan završni udarac, žrtva uz sve i topa, za pločom bih vjerojatno ponesen igrom vidio.
Grkinju sam predstavio na foto blogu , na kojem dodajem u postu nove fotografije.
Postoje te žene jakih osobnosti, koje mi nisu na prvu simpatične, čak pomalo odbojne, nešto poput Nine Hagen, ali su izuzetno efikasne u detekciji pristojnih luđaka (nije u prenesenom značenju), kojima smo okruženi. Mene svaki put u komentarima iznova iznenadi ta erupcija primitivnog seksizma muškaraca sasvim pristojnih profilnih fotografija, na koju ona ležerno odgovara. To je ona greška, koju su stari ratnici poput blogera Morskog ovdje činili pokušavajući komunicirati s Mirkom, te žene koje su nastavljale s pokušajima preodgoja latentnih nasilnika. I Grkinju je uspjela isprovocirati naravno žena, koja je aludirala na silikone u njenom tijelu, na što je ova odgovorila, da nije sretna, ali da se različitim ženama masno tkivo gomila na različitim mjestima, na što je provokatorica nastavila s nabrajanjem fizičkih manjkavosti i tek tu se šahistica odrekla daljeg dijaloga.
Meni je inače skrenula pozornost na sebe raznim frizurama i dendijevskim odijevanjem, uvijek na rubu dopuštenog, kao i nastupima za muški provincijski šahovski klub, igrajući protiv muškaraca.
Fotkala se često s poslušnim papagajem na ramenu i ja bih se uvijek sjetio nekih papagaja iz moje okolice, koji su nekad iskoristili nemarnost vlasnika i odletjeli u slobodu, točnije rečeno, gotovo sigurnu smrt.

* Dosta

blumi.blog.hr

202404261004

  Ponekada ili češće treba na vrijeme reći dosta!

 Lijepo je kad ti prezgodna Talijanka riba besplatan parmezan, ali sve ima svoju mjeru, a i cijenu, osobito ono besplatno. U humorističkim se serijama zapravo šale na račun naših slabosti, što je svakako u redu. Oni zbog efekta pretjeruju, ali srž je itekako prisutna i u stvarnim životima.

 Sjećam se svog pradavnog ljetovanja na Krku. Bili smo u kampu. Sve oko šatora je tada bilo jeftino. Iako nas za jelo nije bilo previše briga, jesti se moralo. Kako smo već onda cijenili orijentaciju prema mediteranskoj prehrani jeli smo ribu i plodove mora kad god smo mogli. Financije su bile ograničene, metabolizam savršen, a potrošnja kalorija kroz razne laganije, ali i intenzivne aktivnosti, prava mladenačka. Našli smo jednu zgodnu špageteriju i malo se snašli na balkanski način. Tamo su uglavnom dolazili normalni ljudi, naručili, pojeli porciju, nešto popili i to je to. Mi smo obožavali špagete sa slanim srdelama, ali primijetili smo da su na stolovima i posude s parmezanom koji je svatko uzimao koliko mu paše. Mi bismo u svoju porciju dodali nekoliko punih velikih žlica, a onda smo to još dobro zalili maslinovim uljem čija je upotreba također bila slobodna. Tako smo dobili vrlo ukusan obrok za ne puno novaca. Eh da, da smo tada znali reći dosta, možda nas i ne bi snašlo sve što je kroz desetljeća neumitno slijedilo.

25

čet

04/24

. . .

oblakisunce.blog.hr

Kad tuga iznenada svrati
obuhvati te silovito
otrese tepihe
polupa prozore
raznese žuto lišće s grana
pomete svaki kutak kuće
tako te očisti da postaneš svjež
očerupan ranjiv blijed
rastrese ti korijenje duboko
rasklima korito
ostavi na tresetu nesigurnom
tada te pusti da pod nogama
pripremiš novo tlo
da nastaviš rasti
kako bi nova radost našla ulaz u srce
kroz novo isprepleteno korjenje
u nova osunčanija jutra.

thumbup

Bb

Posljednji tango u Mrduši donjoj

supatnikll.blog.hr

na žalost u Hrvatskoj postoji samo jedna ozbiljna stranka, ostali slave poraze kao naše komšije

nije to zasluga te jedine ozbiljne stranke, nego su ostali diletanti, i lijenčine

jednom sam se htio upisati u stranku, bio je to HSP u vrijeme kad je tamo bio Tonći Tadić, činilo mi se da bi on mogao unijeti neke nove vjetrove u politiku, znanstvenik, nacionalno osviješten, britak, koncizan, fokusiran, uvijek argumentiran

Ispunio sam pristupnicu, neka žena me nazvala i pozvala na sastanak, tamo me dočekalo nekoliko likova, kakvih se nađe u svakoj opskurnoj kvartovskoj birtiji, i tako je završila moja politička karijera

Došli su avijoni, šta je milijarda eura, ako može tako unesrećiti one koji ovu zemlju ne vole, i budaletine koje misle da je u pitanju miroljubivost i progresivnost, bez kojih zlo kao što smo rekli ne bi imalo šanse.

Sama činjenica da smo za samo milijardu nečega, razotkrili zlo, vrijedi svakog centa.

Pratite li vi kako se patuljci svakodnevno blamiraju, zapjenjenoj izjavljujuć da oni nikad neće sa adezeom, isto ko da ih je neko zvao, a da ih sutra anemični nazove, skinuli bi mudante i mazali šupak ko Marlon Marici u zadnjem tangu u Parizu, i vikali zovi samo zovi, letit ćemo kano sokolovi.

Dassault Aviation

moody.blog.hr


Posebno ozračje i raspoloženje danas u vojarni „Pukovnik Marko Živković“.
Neki su i promijenili mišljenje.
Još više su me razveselile "reakcije nekih drugih";

Hvala @e_amyna

ilustracija #LoicLihoust

TIHI PLAMEN

shadowofsoul.blog.hr

istockphoto-1273266692-2048x2048
slika: https://www.istockphoto.com/photo/a-old-rustic-oil-lantern-on-a-wood-block-at-a-camping-site-gm1273266692-375190399


Tihi plamen gori u ovoj staroj petrolejci koja odvodi u neka davna vremena i praskozorja ovog stoljeća.

Sve je tiho, mračno, neupadljivo, a sjene se povijaju tamnim kutevima izbjegavajući tihi plamen stare petrolejke i dovode mi neke čudne duše u život.

Spojila sam moj astral sa tom tamom koja se krije u sjenama iz mračnih kuteva duše, a tanka granica pokušava ostati čvrsta i neprobojna.

Ipak, tihi plamen iz stare petrolejke kao da me prati kroz cijeli život i sjajno me opominje da se nikad ne pustim suzama i tamnim sjenama.


napisano: 21.4.2024. u 21:10h iz moje 26. neobjavljene zbirke poezije u nastajanju

@Copyright https://www.facebook.com/varga.jadranka - Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika.

@Copyright https://www.facebook.com/varga.jadranka
All copyrights reserved. No part of this book may be reproduced or transmitted in any form or by any means electronic or mechanical, photocopying, recording or reproduction in any computer system for storage or use without the prior consent of the owner.

Dan 792.

ap-placenici.blog.hr

Placenici
Slika: https://t.me/DDGeopolitics/108181

Od prošlog javljanja nije bilo novih Iransko-Izraelskih razmjena. No zato su Rusi kroz tjedan oslobodili naselja Semjenovku, Novomihajlovku i Bogdanovku. Napreduju kroz Krasnogorovku i ušli su u Paraskovijekvu. Nakon nje na red dolazi Konstantinovka kroz koju prolazi važna prometnica za opskrbu Ugledara. Oslobodili su vrlo brzo selo Očertino, Novobahmutovku i Solovjovo, te su se s borbama primakli Novokalinovu i Keramiku. Ušli su i u Georgijevku zapadno od Marinke. Vidljivo urušavanje UKrajinskih linija na glavnim pravcima napada, natjeralo je Američki Kongres uz stotinu Republikanskih glasova donijeti novi paket vojne pomoći težak skoro 61 milijardu U$D. To je 23.4. potvrdio i gornji dom Senat, nakon čega je uslijedio Bidenov izvršni dekret. Američkom paketu vojne pomoći pridružili su se i njihovi vjerni UK-pomoćnici s 618 milijuna U$D. Međutim to sigurno neće promjeniti trendove na bojišnici, dok će se većina tog novca sliti u US-vojnoindustrijski kompleks. Navedeno će samo produljiti agoniju Kijeva uz nastavak strašnih ljudskih gubitaka. Jer nakon uništenja 592 aviona i 270 helikoptera Ukrajinsko ratno zrakoplovstvo je u praktičnom smislu prestalo postojati.

Placenici
Graf: https://t.me/DDGeopolitics/108307

Od tada su kopnena vojska i mornarica UKrajine postali samo nebranjenih površinski ciljevi Zračnosvemirskim snagama Rusije. Jer od kad ratno zrakoplovstvo postoji kao treći vid oružanih snaga, još se nije dogodilo da je pobjedu odnijela strana koja ga nije imala. Osim u slučajevima narodno-oslobodilačkih ratova poput Vijetnamskog i Afganistanskog, u kojima su gerilski pokreti okupatorima nanosili tolike gubitke da im se nastavak okupacije nije isplatio. No to u ovom slučaju nije moguće, jer se na istoku i jugu UKrajine Rusi bore za ljude koji ovaj pro-EU/US režim u Kijevu smatraju okupatorskim, a Ruske vojnike svojim osloboditeljima. Istodobno procurili su podaci o obuci UKrajinskih pilota na F-16 iz čega njihov dolazak nije izvjestan prije kraja 2024. ili početka 2025. godine. Što nam u presjeku s ranije navedenim jasno govori da na UKrajinskim bojišnicama neće biti skore promjene u njihovu korist. Inače od pada Tu-22M3 Ruski strateški bombarderi nisu poletjeli nad UKrajinom, što je uobičajena procedura kod otkaza. Dok se ne utvrdi i otkloni uzrok otkaza avioni se prizemljuju, što dovodi u pitanje UKrajinske tvrdnje o obaranju.

Placenici

Za to vrijeme sve se češće spominje uspostava nove operativne vojne grupe "N" (North ili sjever) kojoj bi cilj bio Harkov. Ako navedeno nije neka nova Ruska maskirovka, eto nam novog slova na Ruskoj tehnici uz dosadašnja - "Z" (Zapad), "O" (centar), "V" (Vostok ili istok) i "Z u kvadratu". Isto tako iščekuje se najavljeni IDF-ov napad na grad Rafah u Gazi na samoj granici s Egiptom. Kad to krene, a krenut će, svijet će svjedočit novom masakriranju civila, žena i djece koje je u dosadašnja 202 dana prebacilo brojku od 41.183 mrtvih i nestalih. Iz čega je jasno vidljiva dvoličnost zapadne civilizacije koja podržava taj genocid s okretanjem glave (kamera), dok Rusiju optužuje za rat u kojem sama sudjeluje dolijevanjem ulja na vatru. Pošto su to stvari na koje nemamo utjecaja, bavili smo se s onim na što možemo utjecati. Nakon dvotjedne pauze nastavljeni su radovi na "oblačenju" kabine Storcha u pleksiglas. Danas su na Pleso sletjeli Rafali 150, 151, 152 i 153, te dvosjedi 170 i 171. Prođe nam više od pola života dok smo ih dočekali. WW3 se nastavlja...

Placenici

Piši, piši k'o nekad dva, tri reda...

fragmenti2.blog.hr






MG-1101




E, nema više gulaša. A i neka ga nema... jer što je previše previše je previše...
Do neke druge prilike... a sad bi mogli ponovno kupus. Recimo s krpicama/flekicama (u Slavoniji mnogi kažu flekice)
Možda i piletina, nekak' sumnjam da bi se mačke zadovoljile s kupusom rolleyes






Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum