Zivot u Zabolandu

06.07.2021., utorak

Izvanredno stanje u Žabolandu

Večeras je oko 19.30 sa nekoliko hitaca u centru Amsterdama izvršen atentat. Žrtva atentata je kriminalistički novinar Peter R. de Vries (64), koji je teško ranjen prevezen u bolnicu. Na svim TV, radio i internet postajama je prekinut program i ubačene su izvanredne vijesti.

Peter R. de Vries je vjerojatno najpoznatiji žabolandski novinar, toliko je poznat da je zapravo postao skoro više medijska ličnost nego novinar, jer je toliko često gost u TV emisijama. No, kriminalističko novinarstvo je ono čime se bavio već više od trideset godina rješavajući nebrojene zločine, a ponajviše ubojstva. Slavu su mu donijeli kompleksni slučajevi, koje ni policija nije uspijela riješiti, al on kao „običan“ novinar je. Dobro je poznavao neke opake kriminalce i kroz godine je stekao mnoge neprijatelje.

Danas se dogodilo ono čega su se mnogi pribojavali svih ovih godina. Crna stranica u povijesti žabolandske slobode novinarstva.
„Čini se da je danas nestalo pravde u našoj zemlji. Počinjen je brutalni, kukavički zločin.“ Rekla je gradonačelnica Amsterdama Femke Halsema. Policija je masavno izašla na ulice grada. Troje osumnjičenih je uhapšeno.

Peter R. de Vries se bori za život.

Oznake: Peter R. de Vries, novinar, atentat


<< Arhiva >>