Zivot u Zabolandu

30.07.2017., nedjelja

Zuta groznica

Ovog ljeta je zabolandski ANWB (recimo nesto kao HAK u HR) donio odluku o iskljucivanju i uklanjanju zutih stupica pored autoputeva. Znate to su oni stupici, na kojima je nacrtana telefonska slusalica i koje vozaci mogu koristiti u slucaju nuzde. Zadnjih godina su postali gotovo nepotrebni, zbog masovnog koristenja mobilnih telefona, i ANWB ih je proglasio neisplativima. Jedna tipicno zabolandska racunica.

Bilo kako bilo sad je trebalo oko 3300 zutih stupica ukloniti. ANWB je podijelio 3 komada ljudima s najboljom pricom o njima, a zaprimio je cak 4000 molbi, no to je bio samo pocetak. Nitko nije mogao predvidjeti da ce nastati prava zuta groznica.Angazirana je posebna firma, koja je dobila zadatak ukloniti ih i prodati. Prvih 500 primjeraka su dali u online prodaju, za ne bas malo cijenu od 300 eura po komadu. Svih 500 primjeraka prodano je u roku od pola sata. I ne samo to. Na internetu se odmah razvila trgovina zutim stupicima sa cijenama do 800 eura. Kriminalci su nanjusili lovu i policija je u nekoliko navrata morala intervernirati zbog dojava da neki pojedinci neovlasteno demontiraju zute stupice. Na internetu su se pojavili lazni prodavaci... ne znam jedino je li netko pokusao podvaliti zute stupice iz drugih zemalja.

Firma zaduzena za prodaju je za drugi krug najavila stroza pravila. Kupci ce stupic morati dati u namjenu na javnom prostoru. Posebna komisija ce ocijeniti zahtjeve, pa ce oni koji prodju uci u bubanj. Potraznja je ogromna, tako da svaki kupac moze najvise kupiti jedan primjerak, prvotno su to bila tri.

Oznake: zuti stupici, ANWB


<< Arhiva >>