Zivot u Zabolandu

19.05.2017., petak

Dileri

Jos u travnju je Laura posadila sjemenke raznog povrca. Sada je konacno doslo toplo vrijeme i mladice je prebacila na balkon. Pogotovo su mladi paradajzi tako dobro uspjeli da je niklo gotovo sto mladica. Jos su sasvim male, tek par centimetara. No posto se svaka mladica pretvori u biljku od jedno metra visine, nije imalo smisla sve ih zadrzati. Zato je na drustvenoj mrezi naseg kvarta (Nexdoor Burgemeesterswijk), stavila oglas da dijeli mladice paradjza svima koji zele doci po njih.

Nekoliko ljudi je vrlo brzo reagiralo. Dosli su kod nas doma, pa im je Laura presadila koliko su zeljeli. Kad ne bih znao bolje covjek bi rekao da dila “travom”.

Reagirala je i nasa susjeda Caroline. Ne preko drustvene mreze, nego sms porukom Laura, da bi i ona htjela par komada. Caroline zivi u kuci do nas, zajdeno s muzem Henkom i blizancima od sedam godina Loekom i Rosanne.

Laura je otisla do njih s par mladica. Otvorio jo je susjed Henk, a iza njega su se stiskali znatizeljni brat i sestra. Odusevljeno je pozdravio Lauru: „Oh bas lijepo da si ih donijela. Evo ja sam bas sad u vrtu posadio par mahuna.“ A zatim je dodao tisim glasom, namignuvsi: „I dvije stablijke marihuane.“


<< Arhiva >>