Zivot u Zabolandu

16.09.2016., petak

Topljeni (S)sir

Ovaj tjedan je obiljezen tropskim temperaturama u Zabolandu. Nacija je bila u soku. Sladoledari su radili prekovremeno na najjace. Inace za Zabolandjane se sve temperature iznad 30 nazivaju tropskim temperaturama. Mislim da se na toj temeraturi Sireve glave pocinju lagano topiti, pa zato. Hokejski treninzi za djecu u vise klubova su bili otkazani jer je temperatura u utorak i srijedu iznosila cak 31 stupanj Celzijev. Bez zezanja, doduse ne i u mojem klubu, valjda zato kaj ja tamo radim, iako su me roditelji zvali i pitali hoce li se treninzi odrzati. Bili su najtopliji dani u rujnu ikada izmjereni u Zabolandu. Niti noci s 20 stupnjeva nisu zaostajale, mnoga djeca nisu mogla spavati po takvim vrucinama.

No prosle noci je zapuhao vjetar, fronta se probila, sve promjenilo i temperatura se spustila danas na oko 19 stupnjeva. Sada svi lakse disu, a ja sam se bas navikao.

Kazu da je ljeto ovdje bilo jako lose, s puno kise. Sada odjednom ovakav rujan. Tja, mozda fakat netko kemija s tom klimom.

Oznake: tropske temperature, Sireve glave


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>