Zivot u Zabolandu

27.01.2015., utorak

Samovozeci automobili

Zaboland je prva zemlja na svijetu u kojoj ce u javnom prometu voziti samovozeci automobili. To su automobili bez vozaca i bez upravljaca.

Prosli tjedan je ministarsko vijece Zabolanda odobrilo eksperimnetiranje s novim oblicima prijevoza, izmedju ostaloga i sa samovozecim automobilima. Danas je vec provincija Gelderland dala dozvolu za projekt, koji ce poceti u prosincu ove godine, na trajektu Ede – Wageningen. Za taj trajekt se moraju prilagoditi jos neka prometna pravila, ali ne trebate se cuditi ako vas na cesti pretekne automobil bez volana i bez vozaca. Vozila ce se pratiti iz sobe u kontrolnom centru, kako bi se moglo intervenirati, ako nesto podje po zlu, ali nece biti vozaca u vozilu.

Ovo ce biti svjetska premijera za provinciju Gelderland. Duznosnica provincije je izjavila za novinare: „ Samovozeci automobili su prijevoz budocnosti. Manje fila (guzvi ;-), manje sudara i bolje za okolis.“

21.01.2015., srijeda

Speeddating za crkve i jos neke varijante

Speeddating za crkve

U Zabalandu ne postoji samo speeddating za one koje zeli naci ljubav svog zivota, nego i za crkve koje zele naci predikanta koji bas odgovara njihovoj zajednici. Sesnaest crkava iz cijelog Zabolanda susrece se sa sesnaest mladih predikanta (i predikantica), da se u pet minuta malo bolje upoznaju i ‘opipaju’ odgovaraju li si na duge staze. Crkva u Zabolandu se koristi tako modernim metodama, ali se i dalje cak na taj nacin pokusava pokazati mjesto vjere i u modernom svijetu.

Internet dating za mentalno hendikepirane

Vec znamo da postoje svakojake moguce stranice na internetu za spajanje u potrazi za srodnom dusom, i tijelom. Tako u Zabolandu postoji dating za visokoobrazovane, dating za samohrane majke, za samohrane oceve, za pedeset plus, za srednjoskolce, za malo punasnije, za krscane, za muslimane, za ljubavnice i ljubavnike (vama vec poznati Second Love), za produhovljene, za susjede, a od prosle godine postoji i nova webstranica specijalizirana za spajanje mentalno hendikepiranih ljudi. Oni isto tako zude za partnerom i ljubavi, ali u svijetu datinga ne mogu naci nesto po svojoj mjeri.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>