< | prosinac, 2012 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
Srpanj 2013 (2)
Lipanj 2013 (3)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (16)
Prosinac 2012 (21)
Studeni 2012 (7)
Listopad 2012 (12)
Srpanj 2012 (15)
Lipanj 2012 (19)
Svibanj 2012 (12)
Travanj 2012 (4)
Ožujak 2012 (14)
Veljača 2012 (14)
Siječanj 2012 (9)
Prosinac 2011 (22)
Studeni 2011 (15)
Listopad 2011 (6)
Rujan 2011 (15)
Kolovoz 2011 (23)
Srpanj 2011 (15)
Lipanj 2011 (4)
Travanj 2011 (6)
Ožujak 2011 (5)
Veljača 2011 (5)
Siječanj 2011 (8)
Prosinac 2010 (11)
Studeni 2010 (15)
Listopad 2010 (9)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (6)
Srpanj 2010 (11)
Lipanj 2010 (10)
Svibanj 2010 (4)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)
Veljača 2010 (4)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (4)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (5)
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Opis bloga
Vježbaonica u kojoj će ostati višak nesagorenih kalorija koje sam zimus nakupio...
Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Blog.hr
Blog servis
Forum.hr
Monitor.hr
\'ladovina
Danas je na redu bila svinjokolja, a moj zadatak da odem pokupiti polovice i dovesti na obradu. Kada sam došao u dvorište, tamo je bila gužva, vidio sam gotovih slanina uredno posloženih po stolovima, bilo je i drugih proizvoda, ali slanine su mi baš upale u oko, uredne table fino raspoređenih slojeva...vidi se i umijeće uzgajivača. Još nekoliko ljudi je bilo tamo i dogodi se priča...o krvavicama, kako se biraju sastojci i začini i kako se nadjevaju, pa o paprici i gdje se nabavlja....ja sam tamo bio samo prolaznik, mušterija...ali sam razmišljao o tome što bi bilo sada da moram ja obaviti sve to sam, vjerujem da bih se snašao, možda bi mi trebalo malo vremena, ali nekog iskustva imam...ipak sam se kao klinac dosta motao po svinjokoljama, motao kažem, jer kad si klinac u svemu tome, davno je to bilo, onda možeš samo smetati, s vremenom počneš peći ražnjiće, onda za koju godinu topiš mast, pa slijedeće već znaš kada treba dodati mlijeko da čvarci dobiju na boji malo....onda, kada si već dovoljno narastao dobiješ mjesto za stolom za trančiranje i tako, nekoliko puta, sad nedavno sam i radio manje više sve ....znao bih... stalno se nešto tu objašnjavam...baš se blesavo osjećam zbog toga, ali kad vidiš ekipu koja s veseljem uzme polovicu, baci je u zrak i nekoliko puta mahne nožem, a na stol padaju gotove kobasice, onda se ipak osjetiš malo posramljeno, što si samo proleznik, eto...malo sam pretjerao s ovim opisom, ali namjerno, jer sam htio objasniti kako se vidi kad ljudi znaju što rade...bitno je da će biti friških kobasica , ehh, a kad ovo vrijeme kobasica prođe, onda opet malo na drugačiji režim prehrane....ovo je slatko i nemoguće izbjeći i neću sad da kvarim doživljaj, ali ovako nikada ne bih skinuo ni grama, samo bih se još popunio....onda bih morao pustiti bradu i smijati se, HOHOHO, baš mi je drago da vas vidim dragi ljudi.....eto, blesam, ali super mi je taj film |