muzikologija

subota, 30.06.2007.

NOVI SINGLOVI

KANYE WEST Stronger

Kanye West - Stronger.mp3
Prvi službeni singl s trećeg po redu studijskog albuma Kanye Westa, Graduation.
U spotu se pojavljuje pjevačica Cassie, a zanimljivo je i to da je snimljen tijekom 9 dana u Japanu, da je za završavanje trebalo čak 3 mjeseca, te da Kanye u spotu nosi naočale Jeremy Scott, koje je (kako kaže) tražio 3 mjeseca.
Pjesmu potpisuje Kanye West, ali su se u potpisu našli i članovi grupe Daft Punk, čiji sample pjesma koristi.
Pjesmu su producirali Kanye West i Jon Brion. Odlična najava jednog od najočekivanijih albuma godine.
OCJENA: 5


ASHANTI ft. NELLY Switch
Iako se na mnogim forumima može pročitati da je ovo novi singl za Ashanti, službeno još uvijek nije potvrđeno je li pjesma teaser ili najavni singl novog albuma. Kako god bilo, ova pjesma niti ima melodiju, niti dobru produkciju, niti je dobro otpjevana. A ne pomaže ni suradnja s Nellyjem.
Bojim se da je Ashanti kod mene izgubila sav kredibilitet koji je stekla izvrsnim debitantskim albumom koji je obilovao odličnim pjesmama. Nakon toga je na slijedeća dva albuma napravila tek 3,4 dobre pjesme (na oba zajedno!), a tradicija loših pjesama nastavlja se i dalje.
S obzirom na to da reakcije na pjesmu nisu dobre, nadam se da će za najavni singl ipak biti odabrana druga pjesma.
Četvrti po redu studijski album pod nazivom Declaration najavljen je za listopad.
OCJENA: -3

NELLY ft. PIMP C & SEAN P Cut It Out
S druge strane, Nelly se za razliku od svoje djevojke ipak za nijansu više potrudio oko najavnog singla svog novog albuma. Ipak, iako jedan od meni najdražih repera, daleko je ovo od njegovih najboljih radova. Pjesma nije loša za popunjavanje albuma između singlova, no koliko je jaka za singl, pokazat će vrijeme.
Album pod nazivom Prelude bit će objavljen krajem kolovoza, a to je peti studijski album za Nellyja.
OCJENA: -4

DIDDY ft. MARIO WINANS Through The Pain (She Told Me)
Između ostalih, obojica potpisuju četvrti singl s Diddyjevog albuma Press Play, koji je do sada u Americi prodan u tek oko pola milijuna primjeraka, iako je imao čak 2 top 10 singla. Iako pjesma podsjeća na Winansovu I Don't Wanna Know, koja mi nikad nije bila draga, radi se o relativno dobrom singlu i prvom s albuma u kojem je (nakon Nicole Scherzinger, Christine Aguilere i Keyshie Cole) suradnja sa muškim vokalom.
OCJENA: -4

MYA Ridin'
Prvi put sam čuo za ovu pjevačicu još tamo negdje u srednjoj školi. A njena pjesma Best Of Me ubrzo mi je postala jedna od najboljih pjesama koje su se tada pojavile. Nakon toga je došla i Case Of The Ex, njezin najveći hit do sada (ukoliko ne brojimo obradu Lady Marmelade), pjesma koja mi se nije previše sviđala, ali uz uporan rad pjevačice, nije bilo teško zamisliti da bude r&b zvijezda. Ipak, Mya je razočarala. I pritom ne govorim samo o komercijalnom kontekstu. Imala je dobrih pjesama na albumima, daleko od toga da nije. No kao da je došla do jedne točke koja je bila njen vrhunac, više od toga očito nije mogla. Budimo realni, Mya nije zgodna, a i nema neke posebne vokalne mogućnosti. Možda zvuči okrutno, ali danas je to tako. Jednostavno se zapitate što može ponuditi. Toliko je pjevačica na sceni koje sve to što ona radi, rade puno bolje, bolje pjevaju i bolje izgledaju.
Prvi korak ka uspjehu mogao bi npr. biti taj da se prestane svlačiti u svakom spotu, pretvarati se da je neodoljivo seksipilna i posveti se dobrim pjesmama. S ovakvim pjesmama koje trenutno radi nikad neće ponovo pridobiti naklonost publike.
Ova pjesma čak i nije toliko loša, no na mjestima je otpjevana kao da Mya prvi put pjeva pred mikrofonom. Ne razumijem zašto je odabrala pjesmu koju očito ne može dobro otpjevati.
OCJENA: 3+

J. HOLIDAY Bed
J. Holiday, J. Valentine, tko bi više znao....Neki izvođači/producenti su stvarno dosadni s pjesmama koje su kopije drugih, koje su kopije nekih trećih.
OCJENA: -3

30.06.2007. u 15:45 • 7 KomentaraPrint#

četvrtak, 28.06.2007.

E.N.I.

Ušao sam na jednom forumu u raspravu o hrvatskoj glazbi. Veliki "znalci" dali su mi do znanja da osoba koja ima ukus za glazbu neće u fonoteci imati album Nine Badrić ili Ivane Husar, a da će imati album Natali Dizdar. Zašto tako misle, ne znam. Možda im je Otvoreni radio napunio uši glupostima i kreira im mišljenje namećući što je dobro, a što ne, a možda jednostavno ne vide dalje od 3 dobre pjesme na albumu Natali Dizdar.
Na stranu sviđa li se nekome interpretacija ili osobnost Natali Dizdar ili ne (meni osobno interpretacija da, ali osobnost nikako), ali njen album nije dobar. Ima 3 odlične pjesme, a ostatak albuma zvuči kao neka stilska vježba. Pjesme lutaju, nemaju poveznicu, a sve jer dotična pjevačica još uvijek nije izgradila svoj stil. Album Ivane Husar bolji je za cijelu jednu kategoriju, a unatoč tome, "glazbeni kritičar" Večernjeg lista dao je Natali ocjenu 4/5 i nazvao ju dobrodošlim osvježenjem, dok su sestre Husar zaradile ocjenu 2. Ivanino ukrašavanje u pjevanju konstantno se proziva, iako je svima jasno da je to njen izbor i da to nije tako jer ne zna drugačije, nego jer tako želi.
Mislim da su ljudi jednostavno izgubili orijentaciju u nekim stvarima i a priori određuju što je dobro, a što ne, jer im tako nameću mediji. Tako su grupa Jinx i Pips Chips & Videoclips već odavno jasno predodređeni za dobitnike slijedećih Porina, kakve god albume ponudili. I onda nek me netko pita zašto ne promoviram takvu glazbu ovdje. Eto, upravo zato.

Odlučio sam danas staviti dvije odlične pjesme grupe E.N.I. Nisam nikada bio ljubitelj te grupe, no ugodno su me iznenadile s ovih nekoliko zadnjih singlova.

E.N.I. - Ja Znam.mp3

E.N.I. - Oči Su Ti Ocean.mp3

28.06.2007. u 19:34 • 3 KomentaraPrint#

RECENZIJA: DANITY KANE


Danity Kane - Right Now.mp3
Ovu grupu želim predstaviti već neko vrijeme, prije nego objave svoj drugi album, pa sam ih sada odlučio predstaviti kroz recenziju debitantskog albuma, DK, koji se samo u Americi prodao u preko milijun primjeraka.
Pobjednice showa Making The Band 3 okupljene pod nazivom Danity Kane, objavile su svoj debitantski album u kolovozu prošle godine, a producentski tim uključuje producente koji stoje iza nekih od najvećih r&b hitova u zadnje vrijeme: Bryan Michael Cox, Ryan Leslie, Rodney Jerkins, Scott Storch i Timbaland.
Album je upravo onakav kakav možete očekivati od jednog projekta. Zgodne cure, hit producenti i sve redom ispolirane, preproducirane pjesme, namjenjene uglavnom za klubove.
Iako je prodaja albuma krenula odlično, što zbog neslaganja oko redoslijeda singlova, što zbog loše promocije, ni jedna pjesma osim Show Stopper nije zaživjela kao singl kako treba, iako je prvotno bilo najavljivano da će s albuma biti skinuto najmanje 4 singla. I to je zapravo velika šteta za ovaj album, jer je imao čak nekoliko potencijalnih hit singlova. One Shot, Want It, Hold Me Down i Sleep On It lako se moglo vidjeti na vrhovima top lista. Moj osobni favorit je pjesma Right Now, pjesma koju sam i stavio ispod slike. Potpisuju ju Timbaland i njegova ekipa - Keri Hilson i Danja, te James Washington.
Album često zazvuči umjetno (ili kako ja to volim reći - plastično), no nema previše loših pjesama, a to je za ovakav tip albuma prilično rijetko. Zapravo, mislim da su stvorile jedan novi žanr - umjetno dobar r&b.
Novi album najavljen je za nadolazeću jesen.
OCJENA: -4

28.06.2007. u 02:38 • 8 KomentaraPrint#

RECENZIJA: CIARA


Budući da je novi singl brzo počeo osvajati radio stanice, da je album još uvijek aktualan, a i kako sam vidio nastup Ciare na sinoćnjoj dodjeli BET nagrada, odlučio sam recenzirati cijeli album, zajedno s novim singlovima.

Ciara je jedna od onih za koje se mislilo da će biti one hit wonder. No onda je nanizala nekoliko hitova, pa su skeptici promijenili svoj stav u - one album wonder. Pripisivali su joj puno toga. Da je muškarac, da ne zna pjevati, da je kopija drugih pjevačica, da je njena karijera jednaka roku trajanja prvog albuma......
Istina, prošli album nije bilo teško nadmašiti, no Ciara je najavnim singlom novog albuma podigla sve na jednu novu, bolju razinu - glazbu, ples, ali i sam izgled. I svima napokon začepila usta. Promise ju je pokazao u jednom novom svjetlu - senzulna, zavodljiva i sexy, kakva nikad do tada nije bila. I koliko god je Promise odlična pjesma (i meni osobno jedna od najboljih u prošloj godini), spot je savršeno zaokružio cjelinu i ono što će teško uskoro nadmašiti. Sve je bilo spremno za novi album.
Pomislio sam tada da će se raditi o jednom od najboljih albuma godine, uzevši u obzir činjenicu da je u ekipi još uvijek bio Lil Jon (koji je napravio odličan debut single Goodies), ali i Polow Da Don (koji je producirao Promise), te Rodney Jerkins i The Neptunes, vodeći producenti današnje r&b glazbe.
Album je ipak malo podbacio. Možda sam očekivao previše, ali očekivanja nisu ispunjena. Zanimljivo, ali najlošije radove ponudili su upravo najveći i najrazvikaniji producenti, a pjesma Promise ostala je nakon preslušavanja najbolje što Ciara nudi na albumu. Kao i na prvom albumu, opet je tu nekoliko nepotrebnih pjesama, za koje uopće nije jasno što su trebale biti i u kojem smjeru ići.
Treba naravno spomenuti i nekoliko dobrih trenutaka. Like a Boy, My Love i Can't Leave Em Alone (feat. 50 cent) zvuče jako dobro, a Ciara je napokon pokazala da se dobro snalazi i u sporijim pjesama.
OCJENA: -4

CAN'T LEAVE EM ALONE (feat. 50 CENT)
Kao što sam već negdje spomenuo, pjesma je izazvala podijeljenje kritike. Iako u sebi nema onaj hit-faktor, odiše nekom ugodnom atmosferom i Ciara dobro zvuči. Uz dobru promociju, mogla bi dobro proći na američkim top listama.
Ovih dana snimljen je i videobroj, čija je premijera najavljena za 25.06., no odgođena do daljnjega.
Pjesmu potpisuju Ciara, LaShawn Daniels, Rodney Jerkins i 50 cent.
OCJENA: 4+


THAT'S RIGHT (feat. LIL' JON)
Pjesma That's right bit će singl nakon gore spomenute pjesme. Za obje pjesme snimljen je spot, i to istovremeno, budući da će Ciara uskoro biti zauzeta snimanjem filma.
Za razliku od Can't Leave, ova pjesma na prvu ima taj hit-faktor. I drago mi je da Ciara neprestano izmijenjuje sporije i brži singlove. Ova pjesma potpuna je suprotnost pjesmi Can't Leave, pravi klupski hit... Pjesmu je izvela na dodjeli BET nagrada i, iako nema veze s pjesmom, moram spomenuti da je izgledala odlično.
Pjesmu između ostalih potpisuje naravno i Ciara.
OCJENA: 4+

28.06.2007. u 00:31 • 1 KomentaraPrint#

srijeda, 27.06.2007.

BET AWARDS 2007

BEST FEMALE R&B ARTIST
BEYONCE (Mary J. Blige, Ciara, Jennifer Hudson, Corinne Bailey Rae)

BEST MALE R&B ARTIST
NE-YO (Akon, John Legend, Gerald Levert, Robin Thicke)

BEST GROUP
GNARLS BARKLEY (Mary Mary, Oukast, Pretty Ricky, Three 6 Mafia)

BEST HIP-HOP ARTIST
T.I. (Diddy, Jay-Z, Lil Wayne, Ludacris)

BEST NEW ARTIST
JENNIFER HUDSON ( Lupe Fiasco, Gnarls Barkley, MIMS, Corinne Bailey Rae)

BEST COLLABORATION
LUDACRIS ft. MARY J. BLIGE - Runaway Love (Akon feat. Snoop Dogg - I Wanna Love u, Beyonce feat. Jay-Z - Deja Vu; Beyonce feat. Jay-Z - Upgrade U; Diddy feat. Keyshia Cole - Last Night)

VIDEO OF THE YEAR
BEYONCE - Irreplaceable

27.06.2007. u 18:31 • 2 KomentaraPrint#

PREMIJERA: NELLY


Nelly - Cut It Out (feat. Pimp C & Sean P).mp3
Prema nekim informacijama - najavni singl novog Nellyjevog albuma, čije se objavljivanje očekuje u rujnu. Recenziju očekujte u nekom od sljedećih postova, zajedno s recenzijama novih singlova za Ciaru, Kanye Westa, Diddyja i druge. I naravno, nisam zaboravio, očekuju vas i Arcade Fire, Magic Numbers, Klaxons.....

27.06.2007. u 03:30 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 26.06.2007.

Najprodavaniji aktualni albumi...

Ukupne brojke u Americi pokazuju slijedeće:

CARRIE UNDERWOOD - SOME HEARTS 5,660,163
NICKELBACK - ALL THE RIGHT REASONS 5,465,775
RASCAL FLATTS - ME AND MY GANG 4,129,495

..........
HIGH SCHOOL MUSICAL SOUNDTRACK 3,967,645
JUSTIN TIMBERLAKE - FUTURESEX/LOVE SOUNDS 3,336,679
KENNY CHESNEY - ROAD & THE RADIO 2,803,765
DAUGHTRY - DAUGHTRY 2,779,675
BEYONCE - B'DAY 2,745,159
PUSSYCAT DOLLS - PCD 2,741,807
HANNAH MONTANA SOUNDTRACK 2,603,746
AKON - KONVICTED 2,449,040
HINDER - EXTREME BEHAVIOR 2,410,281
DIXIE CHICKS - TAKING THE LONG WAY 2,277,576
FRAY - HOW TO SAVE A LIFE 2,104,621
RED HOT CHILI PEPPERS - STADIUM ARCADIUM 2,097,411
FERGIE - DUTCHESS 2,038,823
...............
BRAD PAISLEY - TIME WELL WASTED 1,977,852
ALL-AMERICAN REJECTS - MOVE ALONG 1,899,420
JOSH TURNER - YOUR MAN 1,856,775
NELLY FURTADO - LOOSE 1,835,473
TIM MCGRAW - VOL. 2-GREATEST HITS 1,808,602
EVANESCENCE - OPEN DOOR 1,744,718
JOHN MAYER - CONTINUUM 1,728,609
JOSH GROBAN - AWAKE 1,688,678
CORINNE BAILEY RAE - CORINNE BAILEY RAE 1,568,447
CHRISTINA AGUILERA - BACK TO BASICS 1,560,749
TONY BENNETT - DUETS: AMERICAN CLASSIC 1,521,742
TOOL - 10000 DAYS 1,509,102
BROOKS & DUNN - HILLBILLY DELUXE 1,406,341
GWEN STEFANI - SWEET ESCAPE 1,368,201
NORAH JONES - NOT TOO LATE 1,364,818
KEITH URBAN - LOVE PAIN & THE WHOLE CRAZY THING 1,355,132
ROBIN THICKE - THE EVOLUTION OF ROBIN THICKE 1,221,825
THE KILLERS - SAM'S TOWN 1,191,012
CIARA - EVOLUTION 1,185,212
LINKIN PARK - MINUTES TO MIDNIGHT 1,125,177
MY CHEMICAL ROMANCE - THE BLACK PARADE 1,111,499
YOUNG JEEZY - INSPIRATION: THUG MOTIVATION 1,090,738
SUGARLAND - ENJOY THE RIDE 1,084,100
JOHN LEGEND - ONCE AGAIN 1,076,507
STRAIT*GEORGE IT JUST COMES NATURAL 1,073,158
KT TUNSTALL - EYE TO THE TELESCOPE 1,070,434
LITTLE BIG TOWN - ROAD TO HERE 1,041,259
DREAMGIRLS SOUNDTRACK 1,025,628
SNOW PATROL - EYES OPEN 1,014,631

26.06.2007. u 02:34 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 21.06.2007.

NOVI SINGLOVI

Puno novih singlova, a dugo ih nisam predstavljao, pa ću ukratko, da ih odradim što više.

JOHNTA AUSTIN ft. UNK Video
Johntu Austina predstavio sam još davno. Dobio je Grammy nagrade za pjesme We Belong Together i Be Without You, koje je radio za Mariah Carey, odnosno Mary J. Blige.
Njegov debitatntski album još uvijek nema datum objavljivanja, no na američke radio stanice poslana je pjesma Video i trenutno se vrti na mainstream urban radio stanicama. Iz radionice Jermaine Duprija rijetko izađe nešto neočekivano i potpuno novo, no u njegovom slučaju nije to loše kao u Timbalandovom, ili još gore - u slučaju Bryan Michael Cox. Ova pjesma jedna je od onih koje vas ne oduševe, ali nemate zamjerke.
OCJENA: 4

MAROON 5 Wake Up Call
Kao što sam napisao u recenziji albuma, previše je ponavljanja formule koja je upalila na prethodnom albumu. I dok je Makes Me Wonder donio jedan novi i osvježavajući zvuk, Wake Up Call nas vraća na prethodni album. Zagriženi fanovi vjerojatno se neće protiviti, no pjesma nema neki poseban faktor privlačnosti.
OCJENA: -3

TAMIA Me
Tamia očito voli pjesme u kojima dolazi do nekog dramatičnog preokreta. U Stranger In My House detaljno nam je opisivala kako vidi stranca u svom muškarcu, da bi na kraju same pjesme ipak preokrenula cijelu priču da je stranac upravo ona.
Ovdje ponavlja identičnu priču. Izjavljuje svom muškarcu da mora izabrati između njega i još jedne osobe, da bi priču okrenula na to da je druga osoba upravo ona. Ne znam kako to zvuči drugima, ali meni je patetično. I povrh svega smiješno što to opet radi.
OCJENA: 2+

KEYSHIA COLE ft. MISSY ELLIOTT & LIL KIM Let It Go
Na američkim radio stanicama svakodnevno se povećava broj emitiranja ove pjesme, pa je sve izglednije da će to biti i najavni singl albuma, iako je trebala biti samo teaser. O pjesmi sam pisao u jednom od prijašnjih postova, ovdje samo ocjena.
OCJENA: -4

CHRISETTE MICHELE If I Have My Way
Pjevačica poznata kao gošća na albumima Nasa i Jay-Z-ja, objavila je prekjučer svoj debitantski album I Am. Njezin stil i način pjevanja uspoređuju s Billie Holiday i Ellom Fitzgerald. Svoj album najavljuje singlom If I Have My Way, pjesmom, kakvu rijetko imate prilike čuti u današnjoj hiperprodukciji. I iako možda neće postići značajniji komercijalni uspjeh, kvaliteta je na njenoj strani.
Recenziju albuma potražite u nekom od prethodnih postova.
OCJENA: -4

GARBAGE Tell Me When It Hurts
Singl koji najavljuje novi album grupe Garbage, Absolute Garbage, koji će biti kolekcija njihovih najvećih hitova. Singl će biti objavljen u srpnju, neposredno prije samog albuma, a videbroj za isti već je snimljen pod redateljskom palicom Sophie Muller.
OCJENA: 4

JAMES MORRISON Wonderful World
Američki singl za britanskog pjevača Jamesa Morrisona i jedna od najboljih pjesama s njegovog debitantskog albuma. Pjesmu potpisuju James Morrison i Eg White.
OCJENA: 5

AMY WINEHOUSE Tears Dry On Their Own
David LaChapelle upravo je u Americi snimio spot za četvrti po redu singl za Amy Winehouse, koji dolazi s njezinog albuma Back To Black, jednog od najboljih albuma koji su se pojavili u zadnje vrijeme. Tears Dry On My Own pjesma je koja je bila moj osobni favorit tijekom prvog preslušavanja albuma i na svu sreću i moje oduševljenje bit će objavljena kao singl. Pjesmu naravno potpisuje Amy Winehouse.
OCJENA: 5

CHRISTINA AGUILERA Slow Down Baby
Četvrti singl s albuma Back To Basics, objavljenog prošlo ljeto. Nadao sam se da moja netrepeljivost prema Christini Aguileri nije previše došla do izražaja na ovom blogu, pa sam u znak pomirenja sa samim sobom, nedavno stavio izvrsnu obradu pjesme Mother. U njoj je došlo do izražaja sve ono što volim kod Christine. Kao potpuna suprotnost, na ovoj pjesmi pojavljuje se sve ono što ne volim kod nje. Previše vike, izderavanja i forsiranja. Kod mene to ne prolazi.
Aguilera, Ronson, DioGuardi i Harper samo su neki od potpisnika pjesme.
OCJENA: 2

CHAMILLIONAIRE ft. SLICK RICK Hip Hop Police
Jonathan Rotem producent je na kojeg treba obratiti posebnu pozornost ove godine. Radio je za neke značajnije izvođače, no ove godine, nakon Push Up On Me za Rihannu, i ovdje je ponudio potencijalni hit. Chamillionaire ovim singlom najavljuje svoj drugi po redu studijski album, koji će biti objavljen u rujnu ove godine.
OCJENA: -4

21.06.2007. u 20:28 • 6 KomentaraPrint#

BILLBOARD/UK CHARTS

BILLBOARD - SINGLOVI
1 (1) RIHANNA FT. JAY-Z - UMBRELLA
2 (2) SHOP BOYZ PARTY - LIKE A ROCKSTAR
3 (4) FERGIE - BIG GIRLS DON'T CRY
.......
9 (10) AMY WINEHOUSE - REHAB
13 (74) FABOLOUS FT. NE-YO - MAKE ME BETTER
40 (57) TIMBALAND FT. KERI HILSON, SEBASTIAN & D.O.E. - THE WAY I ARE
50 (70) EVE - TAMBOURINE
64 (88) RIHANNA - SHUT UP AND DRIVE
80 (90) NE-YO - DO YOU


BILLBOARD - ALBUMI
1 (NE) TOBY KEITH - BIG DOG DADDY
2 (NE) FABOLOUS - FROM NOTHIN TO SOMETHIN
3 (3) PAUL McCARTNEY - MEMORY ALMOST FULL

-----------------------------------------------

UK CHART - SINGLES
1 (1) RIHANNA FT. JAY-Z - UMBRELLA
2 (13) THE WHITE STRIPES - ICKY THUMP
3 (9) ENRIQUE IGLESIAS - DO YOU KNOW
4 (18) KELLY ROWLAND FT. EVE - LIKE THIS
5 (2) MUTYA BUENA - REAL GIRL
.......
9 (NE) KELLY CLARKSON - NEVER AGAIN


UK CHART - ALBUMI
1 (NE) TRAVELLING WILLBURYS - COLLECTION
2 (NE) BON JOVI - LOST HIGHWAY
3 (NE) POLICE - THE POLICE
....
14 (18) KAISER CHIEFS - YOURS TRULY ANGRY MOB

21.06.2007. u 11:40 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 20.06.2007.

RECENZIJA: CHRISETTE MICHELE


Chrisette Michele - Golden.mp3
Chrisette Michele relativno je nepoznato ime na glazbenoj sceni, a najpoznatija je po svojim gostovovanjima na albumima Jay-Z-ja (Kingdom Come) i Nasa, na čijem se albumu Hip Hop Is Dead pojavljuje na čak 3 pjesme. Prije toga bila je i na turneji s Kemom i Indiom.arie, koja se oduševila kad ju je prvi put čula.
Njezina interpretacija i vokal odmah su zapeli slušateljima i kritičarima za uho, jer se radi o vokalu kakav se pojavljuje rijetko. A kad se pojavi, redovito bude nadglasan lošim pjesmama, cijelom nametnutom mašinerijom oko dotične osobe i sveukupno lošim i pretencioznim stilom.
Budimo realni, ovaj album nema za cilj osvajati široke mase, iako će to možda i učiniti tamo negdje za godinu dana, nakon što Akademija prepozna kvalitetu, pa ljudi pomisle da je možda nešto dobro. A neupitno je dobro.
Ipak, pretenciozno počne i ovaj album. Chrisette se previše trudi. Forsira neku drugačiju interpretaciju, ne bi li ju se svrstalo u koš s ne-daj-Bože nekom drugom pjevačicom. Međutim to se polako izgubi, a pjesme počinju zvučati kao da ih ne pjeva ista osoba. Ne samo da je nevjerojatno da je sve to Chrisette, nego čak na trenutak pomislim da se radi o potpuno drugačijim senzibilitetima (iskrenost i lakoća interpretacije Amy Winehouse vs. pretencioznost i forsiranje Joss Stone). I kad pomislite da ste na prvih nekoliko pjesama čuli sve što će ponudiit na albumu, pojavi se neko novo ugodno iznenađenje.
Problem je jedino u tim pjesmama koje se nisu trebale naći tu, jer odaju dojam prevelikog forsiranja, a nakon preslušanog albuma zaista ne bi bilo pravedno reći to za Chrisette.
Chrisette će na turneju s Musiq Soulchildom. I zaista je teško zamisliti nekog s kim bih ju radije spario. Kaže kako se veseli što će napokon biti dio kruga mladih kantautora kao što su Jill Scott i Alicia Keys, a od modernijih voli Beyonce, Kanye Westa i Nasa.
Ako volite Jill Scott, Indiu.arie, Amy Winehouse i slične izvođače, ovo je album za vas. Album možda nema toplinu koju donosi Jill Scott ili čvrstoću koju donosi Amy, no za debitantski album, ovo je i više nego vrlo dobro. Best Of Me, Your Joy, Golden, I Am One i Let's Rock samo su neki od odličnih trenutaka s albuma. Odabrao sam pjesmu Golden.
Album je u prodaji od jučer.
OCJENA: 4

20.06.2007. u 15:51 • 0 KomentaraPrint#

RECENZIJA: KELLY ROWLAND


Kelly Rowland - Put It In.mp3
Dugo očekivani i više puta odgađani drugi po redu studijski album bivše članice Destiny's Child napokon će doživjeti svoje objavljivanje za dva tjedna.
Album je prvotno trebao biti objavljen još prošle godine. Jedan od razloga odgađanja bio je i taj što je u to vrijeme Beyonce izlazila sa svojim albumom, a u tom srazu jasno je tko bi izašao kao pobjednik. Ono što čudi je upravo lista pjesama, koja gotovo da nije promijenjena. Većina pjesama već je odavno na internetu.
Već pri samom pogledu na popis suradnika, dovoljno je pretpostaviti da bi album u najmanju ruku trebao biti dobar. Tu su Mysto & Pizzi, Polow Da Don, Rockwilder, Scott Storch, Soulshock & Karlin i Tank. No dobru ekipu okupila je i na prethodnom albumu i ponudila začuđujuće slab album.
Ovaj album nešto je čvršći i dorađeniji od prethodnika. Nema previše lutanja i očito je da je koncept bio jasno zadan. Kelly zvuči dobro, a među pjesmama se može naći i potencijalnih hit, dva. Odlična Put It In zvuči kao da dolazi s albuma B'Day, tu je i Still In Love With My Ex (koja je na moje veliko razočaranje promijenjena u odnosu na prvotnu verziju), te vrhunac albuma - pjesma This Is Love.
Uz ostale nedostatke, prvi album imao je jednu prazninu koja ni ovaj put nije popunjena. Kelly Rowland jednostavno nije dovoljno jaka da bi samostalno nosila cijeli album. Da, dobro zazvuči na trenutke, ali sve je to još uvijek premalo da bi se album nazvao zadovoljavajućim. Previše je pjesama koje zvuče kao da su tu samo da popune prostor, a još uvijek ostaje činjenica da su neke od najboljih pjesama koje je snimila izvan grupe Destiny's Child - one koje je snimila u suradnji s Nellyjem (Dilemma) i Trinom (Here We Go).
Ispod slike je pjesma Put It In, koju sam odabrao jer je među onim dobrim najviše reprezentativan uzorak. No i neke druge ćete moći naći u jednom od sljedećih postova.
OCJENA: 3

20.06.2007. u 03:50 • 1 KomentaraPrint#

Do You (Remix feat. Mary J. Blige).mp3


Ne-Yo - Do You (Remix feat. Mary J. Blige).mp3

20.06.2007. u 02:17 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 19.06.2007.

This is Why I'm Hot!


MIMS - This Is Why I'm Hot.mp3
Pretpostavljam da ste već svi čuli ovu pjesmu, jer je relativno stara i bila je na prvom mjestu Billboardove ljestvice singlova prije točno 3 mjeseca. Ali čuo sam jučer pjesmu negdje i potpuno promijenio mišljenje. Koliko god mi je u početku bila bezvezna i neoriginalna, toliko mi je sada upravo suprotno. Eto, rijetko, ali događa se. Ako postoji netko tko ju nije čuo, pjesma je ovdje.

19.06.2007. u 16:14 • 5 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 18.06.2007.

Step Into My World.mp3


Jennifer Lopez - Step Into My World.mp3
Budući da je najavila svoj novi album na engleskom jeziku za nadolazeću jesen, vrijeme je da se prisjetimo kako je zvučala na prošlom albumu, Rebirth. Ovdje je pjesma Step Into My World, meni osobno jedna od najdražih njenih, a producirao ju je Darkchild. Rich Harrison i Timbaland samo su neki od suradnika na istom albumu, koji začudo nije postigao velik uspjeh.

18.06.2007. u 18:54 • 0 KomentaraPrint#

CASSIE


Cassie - Sometimes ft. Ryan Leslie.mp3
Nakon debitantskog albuma, objavljenog u kolovozu prošle godine, koji unatoč velikom hitu Me & U, nije polučio očekivan uspjeh, Cassie je spremna za objavljivanje novog albuma. Najavljen je za rujan, a radio stanice počele su s puštanjem pjesme Sometimes. Ipak, još uvijek nije potvrđeno hoće li to biti najavni singl novog albuma, koji se neslužbeno zove Still Cassie. Pjesma je ovdje.

Podsjetit ću, za jesen/zimu albume su najavili Mariah Carey, Alicia Keys, James Blunt, Dido, Whitney Houston, Britney Spears, Brandy, Jennifer Lopez, Chilli, Ashanti i Nicole Scherzinger, a još tijekom ljetnih mjeseci, albume će objaviti Kelly Rowland, Mario, Eve, Kanye West i Chris Brown.

18.06.2007. u 15:36 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 17.06.2007.

POST BROJ 200!

Ostavite komentar, pohvalu, kritiku, prijedlog! I idemo dalje!

17.06.2007. u 15:12 • 6 KomentaraPrint#

petak, 15.06.2007.

Imati Pa Nemati


Volim Ninu. Imala je boljih i lošijih pjesama, no u cijeloj svojoj karijeri, koja je već premašila 10 godina, ne sjećam se da je imala pjesmu koje bi se trebala sramiti i koju trenutno ne bi mogla izvoditi zbog "zastarjelosti". Naprotiv, kad preslušavam Ja Za Ljubav Neću Moliti, Trebam Te ili Ako odeš ti, koje su nastale prije 10 godina, ne mogu ne primjetiti da produkcijom i tekstom nadmašuju 99% današnjih proizvoda na estradi, a da se primjerice sutra premijerno puste na radio stanice, siguran sam da bi bile gotovo jednaki hitovi kakvi su bili tada. Svevremenske pjesme. Upravo je to kvaliteta s kojom se rijetki na našoj estradi mogu pohvaliti. Možete ju ne voljeti, no ostaje činjenica da je ona sa svakog svog albuma izbacila najmanje dvije pjesme koje su osvajale vrh nacionalne top liste pjesama. I malo je onih koji ne znaju prethodno spomenute pjesme ili pak pjesme Još i Sad, Nek Ti Bude Kao Meni, Poljubi Me, Čarobno Jutro ili Takvi Kao Ti. Isto tako malo njih zna da je većinu svojih pjesama Nina napisala ili sama ili u suradnji s drugima.
Ono što ju izdvaja iz mase je kontakt s onim što pjeva. I s vremenom je od sebe stvorila instituciju, za koju znate da je vrijedi. Ja to najčešće volim analizirati kroz interpretacije tuđih pjesama, a Nina je (uz Ivanu Husar) majstor emocije.
Druga važna stvar je upravo ona koja dolazi do izražaja u novoj pjesmi.
Nakon trogodišnje stanke, Nina je spremna za novi album. Najavljuje ga pjesma Imati Pa Nemati, za koju je glazbu napisala sama, tekst u suradnji s Antom Pecotićem, aranžman potpisuju Thomas Burić i Dražen Kvočić-Dash, koji je i zaslužan za produkciju.
Gotovo sam siguran da će pjesma izazvati raznorazne rasprave i podijeliti publiku i kritiku, jer ovaj put Nina odlazi korak dalje i koketira s nečim što za njenu glazbu nije bilo tipično, a dobilo je neke naznake na prethodnom albumu.
I zato sam zapravo u nezahvalnoj situaciji. Ja koji volim Ninu, ako kažem da je pjesma dobra, netko će možda pomisliti da ne mogu biti objektivan. No kako sam neki dan u postu o Ivani Husar objasnio, nemam fanovski pristup glazbi. Volim Ninu i Ivanu kao glazbenice i interpretatorice, no daleko je to od toga da obje nisu imale i nešto lošijih uradaka.
Ali jedna stvar je ovdje jasna kao dan. Nitko ne bi ovu pjesmu kod nas isfurao kao što to može Nina. Kad upadnete na teritorij rezerviran za Ivanu Kindl, Severinu i Ivanu Banfić (da, pjesma koketira s istočnjačkim melosom)- nije dovoljno imati dobar glas (Ivana Kindl?). Tu možete proći samo ako znate nositi pjesmu i ako ju podignete na neku višu razinu. A tu dolazimo na početak priče o Nini. Institucija za sebe kakva je, i ovaj put napravila je nešto originalno i dobro, izvan svih očekivanja i standarda. Rekao bih svojevrstan - presedan. Dok su njene kolegice cupkale na polunarodnjake B i C produkcije, Nina se dosljedno držala svog čvrstog popa, sa primjesama r&b-ja i soula. Sada, kao neka ironija, dok se Severina vraća na scenu s pjesmom Gardelin, nježnom baladom u kojoj se ne snalazi najbolje (kao u primjerice Virujen u Te i Pogled Ispod Obrva), imperija uzvraća udarac. I to oružjem svojih protivnica. Ne samo da daje školski primjer da ne mora svaka pjesma koja koristi istočnjačke melodije zvučati jeftino i prosto, nego može čak biti produkcijski dorađena do razine na kojoj može parirati bilo kojem aktualnom stranom r&b albumu. Ne bi odskakala niti da je na novom albumu Rihanne, niti Nelly Furtado, produkcije se ne bi posramio ni sam Timbaland, a mene osobno podsjeća na momente na pjesmu Baby Boy (Beyonce feat. Sean Paul). Ipak, najvažniji pečat pjesmi daje interpretacija. Čvrst i dobar Ninin vokal uvijek će naći rješenje od pjesme napraviti hit.
Pjesma se nalazi u prethodnom postu.

15.06.2007. u 02:57 • 3 KomentaraPrint#

četvrtak, 14.06.2007.

PREMIJERA


Nina - Imati Pa Nemati.mp3

14.06.2007. u 19:55 • 0 KomentaraPrint#

BILLBOARD CHARTS/UK CHARTS

BILLBOARD - SINGLOVI
1 (1) RIHANNA FT. JAY-Z - UMBRELLA
2 (2) SHOP BOYZ - PARTY LIKE A ROCKSTAR
3 (3) T-PAIN - BUY U A DRANK (SHAWTY SNAPPIN)
4 (4) FERGIE - BIG GIRLS DON'T CRY
5 (5) MAROON 5 - MAKES ME WONDER
........
10 (48) AMY WINEHOUSE - REHAB
12 (RE) LIL MAMA - LIP GLOSS
22 (97) T-PAIN - BARTENDER
57 (78) TIMBALAND FT. KERI HILSON, SEBASTIAN & D.O.E. - THE WAY I ARE
73 (89) BEYONCE - GET ME BODIED
77 (91) KAT DELUNA FT. ELEPHANT MAN -WHINE UP
78 (RE) AMY WINEHOUSE - YOU KNOW I'M NO GOOD
86 (94) NELLY FURTADO - ALL GOOD THINGS (COME TO AN END)
88 (NE) RIHANNA - SHUT UP AND DRIVE
90 (100) NE-YO - DO YOU
105 (117) JUSTIN TIMBERLAKE - UNTIL THE END OF TIME


BILLBOARD - ALBUMI
1 (NE) T-PAIN - EPIPHANY
2 (NE) RIHANNA - GOOD GIRL GONE BAD
3 (NE) PAUL MCCARTNEY - MEMORY ALMOST FULL
4 (1) R. KELLY - DOUBLE UP
5 (2) MAROON 5 - IT WON'T BE SOON BEFORE LONG

UK CHART - SINGLOVI
1 (1) RIHANNA FT. JAY -Z - UMBRELLA
2 (2) MUTYA BUENA - REAL GIRL
3 (9) CALVIN HARRIS - THE GIRLS
4 (6) GYM CLASS HEROES - CUPID'S CHOKEHOLD
5 (3) BEYONCE & SHAKIRA - BEAUTIFUL LIAR
....
13 (NE) THE WHITE STRIPES - ICKY THUMP
18 (NE) KELLY ROWLAND FT. EVE - LIKE THIS
28 (NE) KLAXONS - IT'S NOT OVER

UK CHART - ALBUMI
1 (NE) RIHANNA - GOOD GIRL GONE BAD
2 (NE) BIFFY CLYRO - PUZZLE
3 (NE) TWANG - LOVE IT WHEN I FEEL LIKE THIS



14.06.2007. u 03:06 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 13.06.2007.

Ovako ide priča....


Kao što ste već mogli primjetiti, nisam baš neki ljubitelj hrvatske glazbe. Razloga je puno, a najvažniji je i onaj najjednostavniji - nekvalitetna glazba. Smatrao sam stoga da svaki dobar i kvalitetan izvođač kod nas zaslužuje da ga ovdje spomenem, posebice jer ih je u hrvatskoj jako malo.
O Ivani Husar napisao sam puno lijepih stvari, pa kad sam saznao da sestre imaju blog, htio sam da vide što sam napisao, posebice jer prema glazbi nemam "fanovski" pristup. Budući da sestre imaju blog na bloger.hr, nisam mogao ostaviti komentar tamo dok se ne registriram. Napravio sam blog i ostavio im poruku. Ivana Husar uzvratila je slijedeće:

"E pa da se konačno i ja tebi javim. Otkrila sam tvoj blog prije jedno 3 mjeseca. Kada se pojavila ideja o našem blogu malo sam si dala truda i pročačkala da vidim kako se to radi. I tako pronašla tvoj blog i puno prekrasnih stvari o meni... Puno ti hvala, počašćena sam pogotovo jer mi se jako svidja tvoj blog i pogled na glazbu... Husarica"

Zahvaljujem joj još jednom.

13.06.2007. u 15:30 • 4 KomentaraPrint#

GLAZBENE VIJESTI

Kelly Rowland spremna je za objavljivanje svog drugog po redu solo albuma. Album pod nazivom Miss Kelly bit će objavljen za 2 tjedna u Velikoj Britaniji, a američko objavljivanje albuma zakazano je za tjedan dana kasnije. Na svojim službenim stranicama zamolila je fanove da izaberu sljedeći singl, a borba se trenutno vodi između pjesama Comeback i Work (Put It In). Recenziju očekujte uskoro.

I Keyshia Cole odredila je datum objavljivanja svog drugog po redu studijskog albuma. Dugoočekivani nasljednik prvijenca The Way It Is neslužbeno se zove Just Like You, a u prodaji će biti 18. rujna. Najavni singl, pjesma Let It Go, na kojoj gostuju Missy Elliott i Lil Kim već polako osvaja radio stanice diljem Amerike, a spot će režirati Benny Boom.

Mary J. Blige radi na novom albumu, a među suradnicima će se ponovo pojaviti Bryan Michael Cox, Johnta Austin, Sean Garrett, ali i Soulshock & Karlin, te Swizz Beatz.

Get Back se zove pjesma koju je Nate Hills producirao za Britney Spears, a šuška se da će to biti najavni singl njenog novog albuma, koji bi se u prodaji trebao pojaviti krajem ove godine. Podsjetit ću, Nate Hills aka Danja poznat je po svojim radovima na albumima Justina Timberlakea, Nelly Furtado, a dio je Timbalandovog producentskog tima.

Justin Timberlake je pak snimio spot za pjesmu Lovestoned. Iako je pjesma Summer Love trenutno hit na Billboard hot 100 ljestvici, za nju neće biti snimljen videobroj. Ne zna se da li će se snimati za pjesmu Until The End Of Time koja je već ušla u top 30 na Billboard r&b/hip hop ljestvici i koja ima velik broj emitiranja na mnogobrojnim radiostanicama iako nije službeno objavljena kao singl.

Amy Winehouse osvaja Ameriku. Njezin album prodao se već u preko pola milijuna primjeraka samo u Americi iako joj se još uvijek njezin prvi singl tamo nije probio u top 40. Velik je to uspjeh, a kako se radi o jednom od najboljih albuma u zadnjih nekoliko godina - zasluženo.

Iako je sama najavila pjesmu My Love kao sljedeći singl, Ciara je iznenadila sve informacijom da je na radio stanice poslana pjesma Can't Leave 'Em Alone (feat. 50 cent). Pjesma je podijelila kritičare. Našlo se onih koji ju nazivaju Darkchild- klasikom, te da je trebala biti najavni singl albuma, ali i onih koji ju nazivaju bezveznom i bezličnom.

13.06.2007. u 00:37 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 11.06.2007.

NOVI FILMOVI

RUNNING WITH SCISSORS

Od tvorca serije Nip/Tuck (Reži me) stiže nam ova neobična drama, snimljena prema memoarima Augustena Burroughsa, a prati njegov život, život njegove ekscentrične majke (briljantna Annette Bening, koja je za tu ulogu bila nominirana za nagradu Zlatni Globus), te njihovog psihijatra (Brian Cox) i njegove obitelji. Treba spomenuti da se u ostalim ulogama pojavljuju i izvrsna Jill Clayburgh, te Joseph Fiennes, Gwyneth Paltrow, Evan Rachel Wood i Alec Baldwin. U glavnoj ulozi trebala se pojaviti Julianne Moore, koja je odustala zbog snimanja filma Children Of Men. Zbog poprilične ekscentričnosti film je nepravedno zaobišla akademija, iako su i Bening i Clayburgh razmatrane za nagradu Oscar. No teško se oteti dojmu da su obje ne samo zaslužile biti nominirane za istu nagradu, nego su daleko bolje od dobitnice Jennifer Hudson.
OCJENA: 4+

MARIE ANTOINETTE

Treći film nagradom Oscar nagrađene redateljice i scenaristice Sofie Coppole potpuno je ispunio moja očekivanja. Iako su se neke kritike oštro obrušile na film nazivajući ga kičastim, prigovarajući glazbi i radnji koja se ne osvrće na povijest i događaje koji su obilježili to razdoblje, ništa od toga nije umanjilo užitak gledanja ovog filma. Kirsten Dunst izvrsna je u ulozi naivne i dekadentne kraljice, a nedostatak političkog konteksta upravo je ono što ovaj film čini posebnim. Neću ni pomišljati što bi se dogodilo da je primjerice Martin Scorsese uhvatio snimanja filma. Da, bio bi ušminkan, pristojno i korektno režiran, no ovo je priča o Antoinettei, a Coppoli bih ipak dao prednost u takvim intimističkim oslikavanjima likova.
Film je osvojio nagradu Oscar za najbolju kostimografiju.
OCJENA: -5

11.06.2007. u 00:34 • 2 KomentaraPrint#

nedjelja, 10.06.2007.

AKTUALNO

Ove godine nekoliko je zemalja prenosilo Hrvatski radijski festival. Nažalost. U ovom trenu jednostavno mislim da hrvatska glazbena scena nema apsolutno nikakvih aduta, niti išta zanimljivo što bi ponudila hrvatskoj publici a kamoli onoj izvan Hrvatske. Između pjesama koje više sliče na kakve neuspješne pokušaje i poluproizvode koji su ispunjavali cijeli festival teško da se može pronaći nekoliko dobrih pjesama. Ivana i Marija Husar imale su najbolju pjesmu, no to je bilo i očekivano. Vanna je ponovo imala pjesmu u kojoj se izmjenjuje bezbroj metafora koje nemaju veze sa životom, dok se standardno cijelo vrijeme glupavo smješkala. Lana Jurčević suptilno prelazi u narodnjake, ali ovaj put čak nije izgledala ni profinjeno- loš scenski nastup, loša koreografija, loša odjeća. A loši su bili i Luka Nižetić, Ivana Banfić....Eto, ne znam uopće koga bih izdvojio, jer svi manje-više nisu vrijedni spomena.
No treba naravno spomenuti da je (unatoč tome što je festival prenosilo čak nekoliko zemalja) cijeli festival izveden na playback. Pljesak na kraju pjesme je bio nasnimljen, a sve je bilo začinjeno voditeljicama koje kao da su jučer dovedene s ceste. Svaka s nekom govornom manom, kao da je vodila show u maniri- pridružite se humanitarnoj akciji pomaganja sirotim i nepismenim ljepoticama, jer im treba novaca. Na sreću, bila je tamo Vlatka Pokos. Pokazala je curicama kako se radi taj posao, bez da se griješi u naglascima, bez da se priča tako da vam frenkvencija probija uši ili pak kao da će te povratiti od silnog truda oko izgovaranja riječi.

Po uzoru na promidžbene spotove u Velikoj Britaniji koji su trebali šokirati gledatelje prikazujući usporene snimke prometnih nesreća s porukom o velikom broju stradalih u prometnim nesrećama, trebali su isti biti snimljeni i u Hrvatskoj. No naš dežurni šaljivđija Kirin smatrao je da to nije dobra ideja i da ne želi zastrašivati gledatelje na takav način, pa je odlučio uložiti milijune u slijedeće - Marija Škaričić prolijeva lak za nokte pričajući na mobitel s društvom dok oni tulumare u autu. Kirinova zamisao je očito bila da se svi pitamo je li to reklama za novi lak za nokte. Ili možda novu liniju automobila. U svakom slučaju, ne samo da se bacilo 10 milijuna kuna, nego se nije poslala nikakva poruka, osim ona o samom Kirinu, naravno.
Uglavnom, najavio je rat medijima jer ga stalno citiraju i izdvajaju njegove gafove. Ali nije naravno pomislio na to da takve gafove prestane raditi.

10.06.2007. u 21:07 • 5 KomentaraPrint#

petak, 08.06.2007.

RIHANNA


Za sve ljubitelje Rihanne i one koji će to tek postati, nakon Push Up On Me, koju sam stavio u recenziji albuma, ovdje su još tri pjesme s novog albuma, meni najbolje. Nabavite album.
Rihanna - Don't Stop The Music.mp3
Rihanna - Good Girl Gone Bad.mp3
Rihanna - Sell Me Candy.mp3

08.06.2007. u 16:52 • 1 KomentaraPrint#

Nina i Montell Jordan


Prema nekim informacijama, Nina Badrić jučer je snimila pjesmu Ne dam te nikom s - Montellom Jordanom! Pjesmu je producirao Baby Dooks, a naći će se na novom Nininom albumu koji će se u prodaji naći u listopadu.
Montell Jordan najpoznatiji je po svom hitu This Is How We Do It, za koji je bio i nominiran za nagradu Grammy. Osim toga, u Americi je imao još 2 top 10 hita, a široj publici najvjerojatnije je poznat po izvrsnoj pjesmi Get It On Tonite iz 1999. godine, meni osobno jednoj od najboljih r&b pjesama.

08.06.2007. u 15:19 • 0 KomentaraPrint#

BILLBOARD CHARTS

ALBUMI
1 (NE) R. Kelly, Double Up 388,418
2 (1) Maroon 5, It Won't Be Soon Before Long 171,918 (602,121)
3 (2) Linkin Park, Minutes To Midnight 126,377 (948,019)
4 (NE) Jason Aldean, Relentless 98,415
5 (6) 28 Daughtry, Daughtry 69,024 (2,670,244)
6 (11) Amy Winehouse, Back To Black 49,947 (493,560)
7 (4) Young Jeezy Presents...: The Authorized Mixtape 49,858 (145,186)
8 (9) Avril Lavigne, The Best Damn Thing 49,706 (719,756)
9 (7) Michael Bublé, Call Me Irresponsible 48,254 (555,996)
10 (3) Ozzy Osbourne, Black Rain 46,864 (199,669)
..........
11 (8) (81 TJEDAN NA LISTI) Carrie Underwood, Some Hearts 46,579 (5,579,325)
12 (30) Robin Thicke, The Evolution Of Robin Thicke 45,304 (1,166,506)
13 (10) Ne-Yo, Because Of You 40,530 (476,493)
14 (18) Fergie, The Dutchess 33,821 (1,962,826)
25 (28) Justin Timberlake, FutureSex / LoveSounds 22,118 (3,294,304)
26 (23) Gwen Stefani, The Sweet Escape 21,359 (1,325,899)
34 (49) Corinne Bailey Rae, Corinne Bailey Rae 16,601 (1,538,855)
36 (36) Nelly Furtado, Loose 15,994 (1,804,414)
37 (37) Beyoncé, B'Day 15,560 (2,719,343)
38 (44) P!nk, I'm Not Dead 14,402 (790,848)
44 (46) Musiq Soulchild, Luvanmusiq 12,866 (405,458)
48 (54) Joe, Ain't Nothing Like Me 11,844 (192,576)
52 (65) Lily Allen, Alright, Still... 10,982 (308,669)
53 (56) John Mayer, Continuum 10,971 (1,700,462)
55 (52) Feist, The Reminder 10,653 (89,296)
59 (69) Norah Jones, Not Too Late 10,398 (1,343,161)
65 (85) Fantasia, Fantasia 9,216 (397,802)
70 (121) (90 TJEDANA NA LISTI) The Pussycat Dolls, PCD 8,822 (2,729,580)

....
104 Mika, Life In Cartoon Motion 6,888 (129,768)
105 Ciara, Evolution 6,868 (1,173,437)
106 Arcade Fire, Neon Bible 6,761 (253,342)
140 Arctic Monkeys, Favourite Worst Nightmare 5,261 (95,368)
144 India.Arie, Testimony: Vol.1, Life & Relationship 5,205 (612,187)

08.06.2007. u 02:25 • 0 KomentaraPrint#

BILLBOARD CHARTS

SINGLOVI
1 (1) Rihanna Featuring Jay-Z, Umbrella
2 (2) Shop Boyz, Party Like A Rockstar
3 (4) T-Pain Featuring Yung Joc, Buy U A Drank (Shawty Snappin')
4 (8) Fergie, Big Girls Don't Cry
5 (3) Maroon 5, Makes Me Wonder
6 (7) Avril Lavigne, Girlfriend
7 (5) Daughtry, Home
8 (6) Justin Timberlake, Summer Love
9 (10) Huey, Pop, Lock & Drop It
10 (12) Carrie Underwood, Before He Cheats
........
40 (65) R. Kelly & Usher, Same Girl
48 (63) Amy Winehouse, Rehab
55 (59) Fantasia, When I See U
56 (NE) India.Arie, Beautiful Flower
57 (83) Sean Kingston, Beautiful Girls
65 (70) Yung Berg Featuring Junior, Sexy Lady
66 (82) Musiq Soulchild, Teachme
68 (76) Gwen Stefani, 4 In The Morning
71 (88) Eve, Tambourine
75 (78) Mims, Like This
78 (NE) Timbaland Featuring Keri Hilson & D.O.E., The Way I Are
80 (NE) Kanye West, Can't Tell Me Nothing
84 (96) Fabolous Featuring Ne-Yo, Make Me Better
89 (97) Beyonce, Get Me Bodied
91 (NE) Kat DeLuna Featuring Elephant Man, Whine Up
96 (NE) Chris Brown, Wall To Wall
97 (NE) T-Pain Featuring Akon, Bartender
100 (NE) Ne-Yo, Do You

......
105 (NE) India.arie, There's Hope
117 (NE) Justin Timberlake, Until The End Of Time


A evo i najzanimljivijih pozicija i pomaka na r&b listi singlova:

1 (1) T-PAIN FEAT. YUNG JOC BUY U A DRANK (SHAWTY SNAPPIN')
4 (5) FANTASIA WHEN I SEE U
5 (7) R. KELLY FEAT. USHER SAME GIRL
6 (11) MUSIQ SOULCHILD TEACHME
7 (13) KELLY ROWLAND FEAT. EVE LIKE THIS
10 (17) RIHANNA FEAT. JAY-Z UMBRELLA
15 (19) BEYONCE GET ME BODIED
19 (22) JOE IF I WAS YOUR MAN
22 (24) CHRIS BROWN WALL TO WALL
24 (26) FABOLOUS FEAT. NE-YO MAKE ME BETTER
25 (28) EVE TAMBOURINE
26 (29) JUSTIN TIMBERLAKE UNTIL THE END OF TIME
29 (31) MARIO HOW DO I BREATHE
32 (47) NE-YO DO YOU
37 (40) ROBIN THICKE CAN U BELIEVE
38 (44) MARY J. BLIGE TAKE ME AS I AM
43 (58) T-PAIN FEAT. AKON BARTENDER
51 (51) KEYSHIA COLE FEAT. MISSY ELLIOTT & LIL' KIM LET IT GO
59 (66) MARQUES HOUSTON WONDERFUL
69 (NEW) TAMIA ME
71 (86) CORINNE BAILEY RAE BREATHLESS
74 (NEW) DONELL JONES SPEND THE NIGHT
83 (89) JOSS STONE FEAT. COMMON TELL ME WHAT WE'RE GONNA DO NOW

08.06.2007. u 02:13 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 07.06.2007.

RECENZIJA: RIHANNA *upgraded*


Rihanna - Push Up On Me.mp3
Da sam kojim slučajem dobio listu albuma koje ću recenzirati prije nego sam ih preslušao, ovo bi zasigurno bio jedan od onih za koje bih mislio da će biti među lošijima. Ne samo zato jer ne volim Rihannu, nego jer do sada jednostavno nije imala dobre pjesme. Bile su zabavne, moglo se na njih plesati, ali kvaliteta i dugoročnost nije bila na njenoj strani.
Ali tu i tamo pojavi se i dobrodošlo iznenađenje u ovakvom obliku. I dalje nisam ljubitelj pjesama koje odabire za singlove (Shut Up And Drive, koju su producirali Evan Rogers i Carl Sturken) i sličnih, no na ovom albumu ima čak nekoliko izvrsnih trenutaka. Počevši od izvanrednih Push Up On Me, koju je producirao J.R.Rotem i Don't Stop The Music, koju su producirali Stargate, pa do odličnih Sell Me Candy (koju je producirao Timbaland), Hate That I Love You (feat. Ne-Yo), Good Girl Gone Bad, te bonus pjesma Cry. Tu je i, naravno, najavni singl albuma i trenutno najveći hit na svjetskim top listama - Umbrella. Uz spomenutu Shut Up, u nešto slabije trenutke albuma ulaze ostali Timbalandovi radovi i pjesma Question Existing.
Ukratko, loša djevojka je postala dobra, a ne obrnuto. Barem u onom glazbenom smislu. Najbolji Rihannin album do sad i jedan od boljih u svom žanru.
Album je u prodaji od ovog tjedna, a ovdje je pjesma Push Up On Me, meni osobno jedna od najboljih i pjesma koju ne smijete propustiti.
I opet ću spomenuti blogera kojeg sam nedavno komentirao. Ne znam po kojem je kriteriju Rihannu tako odlučno svrstao u r&b glazbu, a još manje o kakvoj kontroli u interpretaciji piše. Naprotiv, bolja "kontrola" vokala od uobičajene ovdje uopće nije vidljiva. Rihanna i dalje pjeva nazalno i na mjestima iritantno, no ovdje je to u drugom planu jer je nadjačana dobrim aranžmanima i produkcijom.
OCJENA: -5

07.06.2007. u 02:41 • 2 KomentaraPrint#

RECENZIJA: FABOLOUS


12. lipnja poznati američki reper objavit će nakon trogodišnje pauze svoj četvrti po redu studijski album, From Nothin' To Somethin'. Objavljivanje albuma odgađano je već nekoliko puta, a hip-hop časopis XXL proglasio ga je jednim od najočekivanijih albuma godine.
Just Blaze, Reefa, Akon, Timbaland, Jermaine Dupri i Polow Da Don samo su neki od producenata na ovom albumu koji je, slobodno mogu reći, ispunio očekivanja. Zapravo, puno više od toga. Današnji rap albumi uglavnom nemaju takvu čvrstinu da čak nekoliko singlova mogu nositi promociju cijelog albuma, a ako se takvi slučajevi i dogode, to su najčešće oni u kojima se zaglibi na srednjostrujašku stranu i igra na sigurno.
Album počne odličnim introm, nadoveže se na relativno dobre Yep, I'm Back i Change Up, gdje u ovoj drugoj gostuje Akon, koji je i producirao pjesmu, a onda slijede odlične Make Me Better (feat. Ne-Yo), koju je producirao Timbaland i moj osobni favorit - pjesma Baby Don't Go (feat. T-Pain) koju je producirao Jermaine Dupri. Među nekoliko više-manje osrednjih pjesama koje nastavljaju album, pjesma s Rihannom ponovo popravlja stvar. Nije puno, no za ovakav tip albuma za moj ukus i više nego dovoljno.
Videobrojevi su snimljeni za pjesme Diamonds, Return of The Hustle i Make Me Better.
OCJENA: 3+

07.06.2007. u 01:09 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 06.06.2007.

ALEJANDRO SANZ


Alejandro Sanz - A La Primera Persona.mp3
Široj publici poznat po hitu La Tortura, koju izvodi sa Shakirom, ovaj dobitnik čak 15 Grammy nagrada bio je megazvijezda u Španjolskoj i prije spomenutog hita. Prodao je preko 20 milijuna albuma diljem svijeta, a svoj debitantski album objavio je još 1991. godine. Već na samom početku bilježi značajan uspjeh, prodavši album u preko 800 000 primjeraka samo u Španjolskoj. Najveću prodaju tamo zabilježio je njegov album Album El Alma Al Aire iz 2000. godine, a prodao se u preko 1.3 milijuna primjeraka.
Svoj sedmi po redu studijski album, El Tren de los Momentos, objavio je prije pola godine, a najavio ga je odlični singl A La Primera Persona, kojeg naravno potpisuje sam Sanz. Pjesma je bila na prvim mjestima u Španjolskoj, ali i na Billboard Hot Latin Tracks listi.

06.06.2007. u 18:34 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 04.06.2007.

Jacques, Lana, Luka, Lamija, Vlatka...

Neki dan prijateljica mi je rekla da je naletila na neke blogove, između ostalih one koje pišu Jacques, Lana Jurčević i Luka Nižetić. Iako sam siguran da postoji poveći broj blogova koje pišu "poznate" osobe, baš me nekako zanimalo što to točno njih troje pišu.
Situacija je baš nekako očekivana.
Bahatost i umišljenost Jacquesa jednostavno nemaju granica. Koliko god ga se hvalilo kao osobu u emisiji Zvijezde pjevaju, ja još uvijek nisam vidio neki njegov iskren osmijeh osim kad se smije svojim šalama. I iako bih dijagnozu postavio u trenu, neću se ovdje osvrtati ni na njegov izgled, ni na očigledne frustracije, kao ni na njegove izjave koje daje po raznoraznim novinama. No ono na što ću se zasigurno osvrnuti je sljedeće. Za jednu osobu koja izgleda tako, koja se šminka, čupa obrve, uređuje bradicu do najmanjeg mikrometra, daje homofobne izjave po medijima, najmanje što može je očekivati da će to izazvati raznolike komentare i da će biti podložno raspravama pa i na onoj najnižoj mogućoj razini. Jer ljudi su takvi. Ipak, iako je uz sve spomenuto, na svoj blog stavio zastrašujuću sliku (koja je naravno retuširana), ovako on odgovara svojim komentatorima na njihove komentare:
"....GLE, baš sam si lepi tamo i odjebite svi koji mislite suprotno! Kaj, trebe se smiju "fotoshopirat" a mi ne? Ma nemoj!
Neki tamo lekiton se buni nešto - fuck off! You don't know shit about music! Slušaj govna-a i jedi govna što se mene tiče. Moj blog ne posjećuj s tim jadarijama. Mrš.
Kromanjoncu poručujem da mi je maskara postala zaštitni znak, bez nje više ni u dućan ne idem, totalno sam metro jer je to sada moderno i cool - a kaj da ti velim - taština.
Vicevi na moj račun su totalni old news i ako ih kanite stavljati imam mali savjet: SMISLITE NOVE!!!!!..."

Lana Jurčević iznenadila me svojom nepismenošću i rečeničnim konstrukcijama, a k tome i ne zna baš o čemu bi pisala, a blog Luke Nižetića jednostavno nisam mogao čitati jer mi je nezanimljiv.

Show Zvijezde pjevaju dobio je svoje pobjednike. Lamija i Jacques pobjednici su prve sezone. Bilo je to i očekivano s obzirom na to da su Ivana Husar i Luka Bulić ispali u prethodnoj emisiji. Iako su Maja Blagdan i Robert Zuber dobili uvjerljivo najviše glasova u prošloj emisiji, bilo je onih koji su mislili da i oni imaju realnih šansi za pobjedu, no u konačnici je sve ispalo očekivano. Ne mislim loše o Lamiji i njenom pjevanju, iako mislim da je ipak u nekoj mjeri dobila nezaslužene pohvale. Jedno je pjevati dobro, no oduševljenje žirija išlo je do toga da bi netko da ih čuje pomislio da je izvanredna. Što zasigurno nije.

Osvrt na priču Radeljak-Pokos. Vlatka Pokos će prema nekim najavama sljedeći tjedan biti voditeljica Radijskog festivala. Iskreno, mislim da se radi o lošem potezu. Vjerujem da će biti puno onih s komentarima - zašto to ne bi radila i pokazala da može ići dalje? - no jednostavno mislim da nije vrijeme. Svi znamo da može ići dalje, jer voditeljski posao upravo je takav da vas malo ima malo nema, i zasigurno se nečije pojavljivanje na nekoj manifestaciji u ulozi voditelja ne može smatrati neuspjehom, kao ni pojavljivanje u toj ulozi ne-znam-kakvim uspjehom, kao što je to Net.hr u svom pomalo čudnom naslovu objavio dao naslutiti u obliku teksta da joj se time "okrenula sreća" i da bi joj mogle "procvasti ruže". Treba li uopće komentirati ovakav komentar?
Ono što mi je zanimljivo u tim pričama po raznoraznim medijima je upravo to neko opredjeljenje. Svi imaju potrebu zauzeti neki stav i stati na nečiju stranu, iako je to u ovom slučaju zapravo najmanje bitno. Treba objektivno sagledati situaciju i ne opravdavati ičije ružne postupke, kakvim god lošim načinom da su izazvane.
Vlatka Pokos nazivana je svakakvim nazivima, no najčešće ju se naziva sponzorušom. Pitanje koje bi si netko trebao postaviti prije nego upotrijebi taj izraz je- Što je sponzoruša? Iz same "definicije" je zapravo jasno da Vlatka Pokos nije sponzoruša. Možda je nekad bila, možda još uvijek to ima u sebi, no ni jedan njezin postupak ili radnja u zadnjih nekoliko godina ne daje nam na znanje, pa čak ni naslutiti da je ona sponzoruša.
O Dikanu bi se dalo pisati cijeli dan. Na stranu tračevi koji govore da je on do svog novca došao na upravo isti način koji se pripisuje Vlatki, ono što je pokazao u medijima u zadnje vrijeme jednostavno je degutantno. Naravno, neće zaboraviti spomenuti svoja 3 fakulteta bacajući svoj prsten na državnoj televiziji i omalovažavajući time ne samo svoj brak nego i sebe samoga. To je očito nešto što nije naučio ni na jednom od ta 3 (ne zaboravimo, 3!) fakulteta. Ali je naučio da je on gazda u kući. U toj svojoj izgubljenosti zahvaliti će sugovorniku (op.a. Vedrani Rudan) ukoliko obrani žrtve medija, iako dotična osoba nije govorila samo o njima nego općenito i da možda o njemu osobno ima grozno mišljenje. Nije on to shvatio naravno. Kao ni da mu ne ide u prilog nabacivanje pod krinkom đentlmenstva djevojci za koju svi dobro znaju tko je i što je.
Nije ni Vlatka bez mane. Uvijek se držala iznad drugih. I iako nije školovana, nema stalan posao i redom izlazila s ljigavim bogatašima, uvijek je imala ružnu riječ za nekog. Nikad se nije znala ograditi od nekog komentara i uvijek je imala potrebu uzvratiti. Loš je sugovornik, obraća se s visoka i nema kulturu u komunikaciji. Često zvuči prostački zbog tih oscilacija tona kojim govori i stalne potrebe da nadglasa sugovornika. No ono što nije upitno, bila je profesionalac u svom poslu i nije joj se moglo naći neke zamjerke kao voditeljici. Bila je korektna i nenametljiva u toj ulozi.
Nakon razvlačenja u medijim liste njezine odjeće (što je krajnji neukus i zaista ne znam zašto se nisu potrudili u lipu napisati cijene, kad su se već toliko potrudili informirati se o cijelom sadržaju 8 kofera), ljudi zaborave ono što sam spomenuo na početku - značenje pojma sponzoruše.
Znamo li mi uopće kojom je količinom novca ona raspolagala? I koje su zapravo bile njene dužnosti da bi išta od toga dobila. Možda je njena žrtva bila puno veća nego što vrijede haljine koje nosi. I sama je pjevala da živi u sjeni Ene Begović i da je svjesna da ju on ne može tako voljeti.
Na kraju krajeva, svi biramo s kim ćemo biti, pa tako i Maletić i Radeljak. Nitko od njih zasigurno nije bio pri umanjenom stanju svijesti, pijan ili drogiran tijekom njihove veze. Siguran sam da ih Vlatka nije prisilila ni na vezu ni na brak. Svjesno i samovoljno ušli su u odnos s njom. A to što imaju novac, ne znači nužno da su ga u ogromnim količinama trošili na Vlatku. Ako i jesu, što je tu uopće čudno? Bili su u vezi/braku. Ja sam prvi koji bih sve svoje novce trošio na osobu koju volim. Na koga ću drugog? Zašto bi to bilo loše?
Scenarija je milijun. Možda je davala puno, dobivala malo. Možda nije dobivala ništa. Ali sve što je dobila, dobila je jer je netko tako odlučio. Ako je ona odlučila biti sponzoruša, istovremeno s druge strane postoji stranka koja odluči postati sponzor. Zbog čega je ona u svemu tome negativac??
I da, kad se malo prisjetimo, i bivši ju je partner izbacio iz stana. Opravdati neke postupke ili neodobravati iste, stvar izbora. No ovdje birati stranu zaista nije lako. Pa čak ni poželjno.

Neki dan održan je Storyjev party. Drago mi je što su svi pohvalili izgled Nine Badrić, jer zaista je tamo bila najljepša. Za sve fanove, novi album vani u listopadu!

I za kraj, Ivana Husar je kraljica.

04.06.2007. u 22:53 • 4 KomentaraPrint#

subota, 02.06.2007.

USKORO.....

Recenzije: novi Fabolous- jedan od najboljih rap/hip hop albuma u zadnje vrijeme, nova Rihanna; Amy Winehouse osvaja Ameriku, novi singl za Ciaru, predstavljam Klaxons, Arcade Fire, Magic Numbers i još puno toga.....

02.06.2007. u 16:56 • 3 KomentaraPrint#

MUZIKOLOGIJA TOP 20

1 (1) AMY WINEHOUSE - TEARS DRY ON THEIR OWN
2 (4) MONICA ft. TWISTA - HELL NO (LEAVE HOME)*
3 (2) BEYONCE - GET ME BODIED
4 (3) TRAVIS - CLOSER*
5 (5) NATASHA BEDINGFIELD - SOULMATE*
6 (6) KEYSHIA COLE ft. MISSY ELLIOTT & LIL KIM - LET IT GO*
7 (7) NE-YO ft. JENNIFER HUDSON - LEAVING TONIGHT*
8 (8) AMY WINEHOUSE - BACK TO BLACK*
9 (9) MAROON 5 - MAKES ME WONDER*
10 (10) MUSIQ SOULCHILD - TEACH ME*
...
11 (11) MARIO - HOW DO I BREATHE*
12 (17) BONE THUGS-N-HARMONY ft. M.CAREY & BOW WOW - LIL LOVE*
13 (18) FABOLOUS ft. NE-YO - MAKE ME BETTER
14 (12) CHRIS BROWN - WALL TO WALL*
15 (13) KANYE WEST - CAN'T TELL ME NOTHING*
16 (14) TWISTA ft. PHARELL - GIVE IT UP
17 (15) OMARION ft. USHER - ICE BOX (remix)*
18 (16) JUSTIN TIMBERLAKE - UNTIL THE END OF TIME
19 (19) JUSTIN TIMBERLAKE - SUMMER LOVE*
20 (20) ROBIN THICKE - CAN U BELIEVE*

02.06.2007. u 16:49 • 0 KomentaraPrint#

petak, 01.06.2007.

RECENZIJA: KELIS


Kelis - Goodbyes.mp3
Nisam mogao zaobići ovaj album iako je vani već poduže vrijeme (točnije 10 mjeseci). Kako Kelis kaže "I'm the first girl to scream on a track, I switched up the beat of the drum, I brought all the boys to the yard". A kako svi znamo da su to najvažnije kategorije u kojima se treba biti prvi u životu, tim više ju ne mogu zaobići. I koliko god to možda zvučalo pretenciozno, Kelis je zapravo u mnogočemu preteča nekim današnjim izvođačima. Na stranu sad njen cjelokupan image i koliki je njen doprinos glazbi kao takvoj, Kelis je u jednu ruku nešto što je bila Aaliyah. Hrabra i odvažna cura koja je znala stati iza onoga što voli i što želi. I kako je Timbaland napravio dobar posao u slučaju Aaliyah, toliko su The Neptunes (meni osobno jedni od najdražih producenata) zaslužni za uspjeh Kelis. Bila je toliko hrabra angažirati ih za cijeli prvi album dok još nitko nije znao tko su oni i koliko vrijede, za sve pjesme osim jedne na drugom, te na 4 pjesme na svom trećem po redu albumu. Sada, kad su Pharrell Williams i Chad Hugo megapopularni, na ovom albumu Kelis se odlučila na promjene. Starih suradnika ovaj put nema, no tu je cijeli niz hit producenata, koji su u većoj ili manjoj mjeri svoj posao ovdje napravili korektno. Čak bih se usudio reći da su oni najrazvikaniji napravili upravo (uvjetno rečeno) najlošije uratke.
Lista je dugačka, a tu su Scott Storch, Raphael Saadiq, Cee-Lo Green, Cool & Dre, Max Martin, Linda Perry, will.i.am, Swizz Beatz, te Polow Da Don.
Preslušavajući ovaj album čini mi se zapravo da se od njega bez problema dalo napraviti 2 albuma. Teško je donijeti ocjenu kad jednostavno ostavlja neki čudan dojam nakon što ga se presluša. Većina pjesama ostavi dobar dojam, Kelis je uvijek spretna u interpretaciji ne bi li i iz loše pjesme izvukla nešto dobro, no u cjelokupnom dojmu nešto nedostaje. Ili da se točnije izrazim, nešto je viška. Vjerojatno u želji da ostane dosljedna svom bitchy stilu i izričaju, tu je moralo biti nešto takvih pjesama, nekoliko ih je tu da bi nas se podsjetilo na sve njene kvalitete i zašto je toliko dobra, a ostale se čine prijelazom prema nekoj novoj Kelis, koju ćemo tek imati prilike čuti na sljedećim albumima.
Iako nominiran za nagradu Grammy i uglavnom pozitivno ocijenjen od strane kritičara, zbog loše promocije album je ostvario lošu prodaju, kako u Americi tako i u ostatku svijeta.
Album ima nekoliko sjajnih trenutaka. Svakako treba spomenuti Lil Star, Living Proof, Have A Nice Day, te Goodbyes, za koju sam se u konačnici i odlučio staviti ju ovdje.
OCJENA: 4

01.06.2007. u 03:00 • 0 KomentaraPrint#

WILLY DENZEY


Willy Denzey - Closer.mp3
Široj javnosti možda poznatiji po suradnji s Amerie na pjesmi Losin U, no on je u Francuskoj velika zvijezda. Nakon 2 uspješna albuma, šire tržište pokušat će osvojiti novim albumom, a na listi suradnika nalaze se Amerie, Cassidy, Papoose, te Marques Houston.
Ovdje je odlična pjesma Closer, koju potpisuje producentski tim Mysto & Pizzi, koji rade za Rheu, radili su i na novom albumu R. Kellyja, a između ostalog, radili su i remixeve za Ciaru i Justina Timberlakea.

01.06.2007. u 02:16 • 1 KomentaraPrint#

US CHARTS

Američka i britanska top lista singlova i albuma imaju isti #1!
SINGLOVI
1 (41) RIHANNA ft. JAY-Z - UMBRELLA
2 (51) SHOP BOYZ - PARTY LIKE A ROCK STAR
3 (1) MAROON 5 - MAKES ME WONDER
4 (2) T-PAIN FT. YUNG JOC - BUY U A DRANK
5 (5) DAUGHTRY - HOME
6 (9) JUSTIN TIMBERLAKE - SUMMER LOVE
7 (3) AVRIL LAVIGNE - GIRLFRIEND
8 (21) FERGIE - BIG GIRLS DON'T CRY
9 (17) KELLY CLARKSON - NEVER AGAIN
10 (6) HUEY - POP, LOCK & DROP IT
.....
15 (NE) JORDIN SPARKS - THIS IS MY NOW
30 (NE) T.I- - BIG THINGS POPPIN
59 (62) FANTASIA - WHEN I SEE U
63 (72) AMY WINEHOUSE - REHAB
65 (76) R KELLY & USHER - SAME GIRL
66 (96) BOYS LIKE GIRLS - THE GREAT ESCAPE
75 (NE) GWEN STEFANI - IN THE MORNING
77 (82) MIMS - LIKE THIS
80 (87) MUSIQ SOULCHILD - TEACHME
81 (NE) SEAN KINGSTON - BEAUTIFUL GIRLS
94 (NE) FABOLOUS FT. NE-YO - MAKE ME BETTER
99 (NE) TIMBALAND FT. KERI HILSON & D.O.E. - THE WAY I ARE
100 (NE) CHRIS BROWN - WALL TO WALL

ALBUMI
1 (NE) MAROON 5 - IT WON'T BE SOON BEFORE LONG
2 (1) LINKIN PARK - MINUTES TO MIDNIGHT
3 (NE) OZZY OSBOURNE - BLACK RAIN
4 (NE) COLD SUMMER - YOUNG JEEZY PRESENTS U.S.D.A.
5 (NE) THE USED - LIES FOR THE LIARS
6 (10) DAUGHTRY - DAUGHTRY
7 (3) MICHAEL BUBLE - CALL ME IRRESPONSIBLE
8 (11) CARRIE UNDERWOOD - SOME HEARTS
9 (6) AVRIL LAVIGNE - THE BEST DAMN THING
10 (7) NE-YO - BECAUSE OF YOU
.........
11 (12) AMY WINEHOUSE - BACK TO BLACK
12 (2) TANK - SEX, LOVE & PAIN

01.06.2007. u 01:41 • 0 KomentaraPrint#

UK CHARTS, s malim zakašnjenjem

SINGLOVI
1 (1) RIHANNA FT JAY-Z - UMBRELLA
2 (2) MAROON 5 - MAKES ME WONDER
3 (3) BEYONCE & SHAKIRA - BEAUTIFUL LIAR
4 (5) HELLOGOODBYE - HERE (IN YOUR ARMS)
5 (6) GYM CLASS HEROES - CUPID'S CHOKEHOLD
6 (7) AKON - DON'T MATTER
7 (4) SNOW PATROL - SIGNAL FIRE
8 (9) TIMBALAND/FURTADO/TIMBERLAKE - GIVE IT TO ME
9 (11) MUTYA BUENA - REAL GIRL
10 (10) BOOTY LUV - SHINE
........
15 (18) MIKA - LOVE TODAY
18 (47) R KELLY FT TI & T-PAIN - I'M A FLIRT

ALBUMI
1 (NE) MAROON 5 - IT WON'T BE SOON BEFORE LONG
2 (1) LINKIN PARK - MINUTES TO MIDNIGHT
3 (6) AMY WINEHOUSE - BACK TO BLACK
4 (5) MICHAEL BUBLE - CALL ME IRRESPONSIBLE
5 (7) MIKA - LIFE IN CARTOON MOTION
6 (4) ARCTIC MONKEYS - FAVOURITE WORST NIGHTMARE
7 (NE) SOPHIE ELLIS BEXTOR - TRIP THE LIGHT FANTASTIC
8 (NE) OZZY OSBOURNE - BLACK RAIN
9 (12) CASCADA - EVERYTIME WE TOUCH
10 (13) KAISER CHIEFS - YOURS TRULY ANGRY MOB
........
24 (27) JUSTIN TIMBERLAKE - FUTURESEX/LOVESOUNDS
32 (63) SCISSOR SISTERS - TA-DAH
34 (41) THE FRATELLIS - COSTELLO MUSIC
49 (46) AMY WINEHOUSE - FRANK

01.06.2007. u 01:30 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (4)
Siječanj 2010 (5)
Prosinac 2009 (11)
Studeni 2009 (20)
Listopad 2009 (26)
Rujan 2009 (5)
Ožujak 2009 (11)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (11)
Prosinac 2008 (16)
Studeni 2008 (22)
Listopad 2008 (14)
Rujan 2008 (12)
Kolovoz 2008 (13)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (12)
Svibanj 2008 (8)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (11)
Siječanj 2008 (13)
Prosinac 2007 (28)
Studeni 2007 (20)
Listopad 2007 (21)
Rujan 2007 (25)
Kolovoz 2007 (19)
Srpanj 2007 (19)
Lipanj 2007 (37)
Svibanj 2007 (43)
Travanj 2007 (47)
Ožujak 2007 (70)
Veljača 2007 (18)

Komentari da/ne?

Opis bloga

Glazbeni blog; recenzije pjesama, albuma, spotova, izvještavanje o raznim glazbenim top-listama + recenzije filmova, komentari društvenih događanja....




ALBUM OF THE WEEK:


U prodaji!

DOWNLOAD HERE

NEW SINGLES AND MORE:


Adele - Rolling in The Deep.mp3

Rihanna - What's My Name (feat. Drake).mp3

Jamie Woon - Spirits.mp3

Drake - Karaoke.mp3

The National - Conversation 16.mp3

+


Friendly Fires - Kiss Of Life.mp3

S reizdanja albuma Friendly Fires grupe Friendly Fires

+


Amerie - Why R U?.mp3

S albuma In Love & War!

DO SADA RECENZIRANI ALBUMI.....


ERYKAH BADU Part Two: Return... 4
MGMT Congratulations 4+
JUSTIN BIEBER My World 2.0. -3
JASON DERULO Jason Derulo -2
ELLIE GOULDING Lights 3+
MONICA Still Standing -4
USHER Raymond v Raymond 3+
SUGABABES Sweet 7 2+
MARINA&THE DIAMONDS Family... 2+
VAMPIRE WEEKEND Contra 4+
CORINNE BAILEY RAE The Sea 4+
FLORENCE+THE MACHINE Lungs 4
SADE Soldier Of Love -4
SUSAN BOYLE I Dreamed A Dream 2+
KE$HA Animal 1+
DAVID GUETTA One Love -3
GLASVEGAS Glasvegas -5
FRIENDLY FIRES Friendly Fires 4+
ANTONY AND THE J. The Crying.. -5
THE BIG PINK A Brief History ofLove 4
PHOENIX Wolfgang Amadeus... -5
THE XX The XX 5
KID SISTER Ultraviolet 2+
EMPIRE OF THE SUN Walking On... 3+
DANIEL MERRIWEATHER Love&War -3
JACK PENATE Everything Is New 4+
YEAH YEAH YEAHS It's Blitz 4+
WILCO Wilco 4
LADYHAWKE Ladyhawke -4
BAT FOR LASHES Two Suns 4
MARY J. BLIGE Stronger WithEach... 4
BOJAN JAMBROŠIĆ Bolji od ljubavi 2+
ROBIN THICKE Sex Therapy -3
ARCTIC MONKEYS Humbug 4
LITTLE BOOTS Hands -4
CHRISETTE MICHELE Epiphany -3
ALICIA KEYS The Element Of... -5
LEDISI Turn Me Loose -4
PLEASURE P Intr. of Marcus Cooper -4
MUSE The Resistance 3+
MR HUDSON Straight No Chaser 3
CHRIS BROWN Graffiti 4
TIMBALAND Shock Value II 2
JAY SEAN All Or Nothing -4
PIXIE LOTT Pixie Lott 3+
ADAM LAMBERT F Y Entertainment 4
LADY GAGA Fame Monster -4
KRIS ALLEN Kris Allen 2+
RIHANNA Rated R 4
NORAH JONES The Fall 4
JOHN MAYER Battle Studies 3
ONE REPUBLIC Waking Up -3
LEONA LEWIS Echo -3
AMERIE In Love & War 3+
RYAN LESLIE Transition 4
MELANIE FIONA The Bridge -3
CHERYL COLE 3 Words -4
ALEXANDRA BURKE Overcome 3
TREY SONGZ Ready 4
FRANKMUSIK Complete Me -4
LA ROUX La Roux 4
THE BLACK EYED PEAS The E.N.D. 2+
SHAKIRA She Wolf 2
MIKA The Boy Who Knew Too Much -4
LETOYA Lady Love 3+
MARIO D.N.A. 4+
KID CUDI Man On The Moon 4+
MAXWELL BLACKsummers'Night -5
BACKSTREET BOYS This Is Us 2+
ELECTRIK RED How To Be a Lady... 4+
JORDIN SPARKS Battlefield 2
CIARA Fantasy Ride 3+
MARIAH CAREY Memoirs of... -5
WHITNEY HOUSTON I Look To You 3
NATALI DIZDAR Pronađi Put 4+
KERI HILSON In A Perfect World -4
RAZORLIGHT Slipway Fires 2
FLEET FOXES Fleet Foxes 5
VAMPIRE WEEKEND Vampire Weekend -5
RYAN LESLIE Ryan Leslie 3
MUSIQ SOULCHILD Onmyradio 4
AVANT Avant 4+
KELLY CLARKSON All I Ever Wanted 3
THE-DREAM Love vs. Money 5
LILY ALLEN It's Not Me, It's You -4
KINGS OF LEON Only By The Night -4
FRANZ FERDINAND Tonight: F. Ferdinand -5
MGMT Oracular Spectacular -5
SANTOGOLD Santogold -5
JAMIE FOXX Intuition -3
DINO DVORNIK Pandorina Kutija -4
JACQUES HOUDEK Crno i Bijelo 3+
KEYSHIA COLE A Different Me 3
THE KILLERS Day & Age -5
KANYE WEST 808's & Heartbreak -4
BRITNEY SPEARS Circus -5
DAVID ARCHULETA David Archuleta 2+
DAVID COOK David Cook 2+
BEYONCÉ I Am...Sasha Fierce 5
DEBORAH COX The Promise -5
CHRISTINA AGUILERA Decade Of Hits -4
DIDO Safe Trip Home 4+
SUGABABES Catfights & Spotlights 3+
T-PAIN Thr33 Ringz -2
T.I. Paper Trail 3+
P!NK Funhouse 3
JOHN LEGEND Evolver 4
JAMES MORRISON Songs For You... 4+
ROBIN THICKE Something Else 3
KEANE Perfect Symmetry 4
LANA Volim Biti Zaljubljena 3
SANDRA BERKOVIĆ Upali Radio 2+
JENNIFER HUDSON Jennifer Hudson 4
JAZMINE SULLIVAN Fearless 4+
THE PUSSYCAT DOLLS Doll Domination -3
NE-YO Year Of The Gentleman 4
LADY GAGA The Fame -3
NEW KIDS ON THE BLOCK The Block 3+
SOLANGE Sol-Angel & The Hadley...5
MICHELLE WILLIAMS Unexpected -4
GIRLICIOUS Girlicious 1
M.I.A. Kala -5
ROISIN MURPHY Overpowered 4
ASHLEE SIMPSON Bittersweet World 2
JASON MRAZ We Sing, We Dance... -4
KATY PERRY Katy Perry 2+
LIL' WAYNE Tha Carter III 4+
COLDPLAY Viva La Vida 3+
ASHANTI The Declaration -3
GNARLS BARKLEY Odd Couple 4
USHER Here I Stand -4
SEVERINA Zdravo Marijo 4
CHERISH The Truth -3
JESSE McCARTNEY Departure 4
ERYKAH BADU New Amerykah (pt 1) -5
J. HOLIDAY Back Of My Lack 3
DUFFY Rockferry -4
MADONNA Hard Candy 4
MARIAH CAREY E=MC2 5
DANITY KANE WellcomeToTheDollhouse 2+
JANET JACKSON Discipline 4+
ADELE 19 -5
NATASHA BEDINGFIELD P.ful Of Sunshine 4
LEDISI Lost & Found 4
KATE NASH Made Of Bricks 3
LCD SOUNDSYSTEM Sound Of Silver -4
ARCADE FIRE Neon Bible 4+
BRIGHT EYES Cassadaga 3+
RICHARD HAWLEY Lady's Bridge -5
KLAXONS Myths Of The Near Future -4
RADIOHEAD In Rainbows 5
BURIAL Untrue 4+
MARY J. BLIGE Growing Pains 4+
KYLIE MINOGUE X -4
MARKO TOLJA Stare Dobre Stvari 4
NINA BADRIĆ 07 -5
JORDIN SPARKS Jordin Sparks 3+
LEONA LEWIS Spirit 3
ALICIA KEYS As I Am -5
CHRIS BROWN Chris Brown 3+
BRITNEY SPEARS Blackout 5
MARIO Go -5
KATIE MELUA Pictures -5
JENNIFER LOPEZ Brave 4
JILL SCOTT Words and Sounds Vol.3 4
JAMES BLUNT All The Lost Souls 3+
KANYE WEST Graduation 4
50 CENT Curtis -3
KEYSHIA COLE Just Like You -4
VANNA Ledeno Doba 2+
SAŠA LOZAR 1 Dan 4
FERGIE The Dutchess 2+
PARIS HILTON Paris 3
GWEN STEFANI The Sweet Escape -3
JESSICA SIMPSON A Public Affair -4
SARA BAREILLES Little Voice 3
DANITY KANE DK -4
CIARA The Evolution -4
CHRISETTE MICHELE I Am 4
KELLY ROWLAND Ms. Kelly 3
RIHANNA Good Girl Gone Bad -5
FABOLOUS From Nothin' To Somethin' 3+
KELIS Kelis Was Here 4
FEIST The Reminder -5
JOE Ain't Nothing Like Me 3+
JUSTIN TIMBERLAKE Futuresex/L.sounds 5
MAROON 5 It Won't Be Soon Before Long -3
TRAVIS The Boy With No Name 5
AMERIE Because I Love It -4
BOBBY VALENTINO Special Occasion -3
NATASHA BEDINGFIELD N.B. -4
NE-YO Because Of You 3
ARCTIC MONKEYS Favourite Worst... 4+
NORAH JONES Not Too Late -4
BEYONCE B'Day 5
JAMIE T Panic Prevention 4
TIMBALAND Timbaland Presents... -3
ELISABETH WITHERS It Can Happen to... 2
MACY GRAY Big 3
FANTASIA Fantasia 4
ELLIOTT YAMIN Elliott Yamin -4
MONICA The Makings Of Me 3+
THE GOOD, THE BAD & THE QUEEN 4
TAMIA Between Friends 4+
JOHN MAYER Continuum 4+
MUSIQ SOULCHILD Luvanmusiq -5
BRIAN McKNIGHT Ten -4
JANET JACKSON 20 Y.O. -4
AMY WINEHOUSE Back To Black 5
IVANA HUSAR Familija 4
MARIJA HUSAR Familija -3
ROBIN THICKE The Evolution of R Thicke -4
MIKA Life In Cartoon Motion -4
PAOLO NUTINI These Streets -5
THE FRATELLIS Costello Music 4
JAMES MORRISON Undiscovered -5
KATHARINE McPHEE Katharine McPhee 4



THUMBS UP