muzikologija

ponedjeljak, 31.12.2007.

That's all folks!......PROSINAC


U prosincu sam predstavio nove singlove za Erica Beneta, Keyshiu Cole, Erykah Badu, Ashlee Simpson, a čuli ste među prvima i novi singl za Janet Jackson. Pjesma Feedback najavljuje njezin novi studijski album koji bi se u prodaji trebao pojaviti za dva mjeseca.
Recenzirao sam nove albume Mary J. Blige, Burial, Radiohead, Klaxonsa, Riharda Hawleya, Bright Eyes, Arcade Fire, LCD Soundsystem, Kate Nash i Ledisi.
Među ovim u-zadnji-čas recenzijama trebali su se naći i Jay-Z, M.I.A, Foo Fighters, Kings Of Leon, KT Tunstall, trebao sam vjerojatno spomenuti i još neke albume objavljene prošle godine (budući da neke jesam)........ no nekom drugom prilikom.

Kad pogledam 2007. u glazbenom smislu, sve što mogu reći da se ni ove godine nije pojavila pjesma koja bi zasjenila We Belong Together. I dalje to ostaje moj #1, najbolja pjesma koju sam ikad čuo. Novi album Mariah Carey u proljeće! Ovo je moja privatizacija prostora:-)

Hvala svima koji mi hvale blog, ali i onima koji ga pljuju i kritiziraju. To mi je dodatna motivacija. Uživajte u (dobroj) glazbi, želim vam svima sve najbolje u novoj godini. Sve ono što si sami želite zapravo! A mi se čujemo uskoro!

31.12.2007. u 00:10 • 8 KomentaraPrint#

nedjelja, 30.12.2007.

LISTOPAD, STUDENI


U listopadu sam se i dalje bavio novi albumom Jennifer Lopez, najavljivao novi album Britney Spears, te napisao poseban post povodom 30 000 posjeta mom blogu.
Predstavio sam nove singlove za Aliciu Keys, izvanrednu Like You'll Never See Me Again, zatim za Johna Mayera, Feist, Kylie Minogue, Cheri Dennis i Take That, ali i jedno ime iz sjene- Keri Hilson, čiji debitantski album tek očekujemo.
Recenzirao sam albume Katie Melue, Maria i Britney Spears.
U studenom sam predstavio nove singlove za Chrisa Browna, Cherish, Mary J. Blige, a premijerno ste ovdje mogli čuti i novi singl za Ninu Badrić, odličnu pjesmu Da Se Opet Tebi Vratim.
Recenzirao sam albume Chrisa Browna, Kylie Minogue, dugo očekivani novi album Alicie Keys, albume Leone Lewis i Jordin Sparks, te nove albume Nine Badrić i Marka Tolje.
Napisao sam i sve pohvale izvrsnom filmu Atonement (Okajanje), koji je nedugo zatim (između ostalog) dobio i 7 nominacija za nagradu Golden Globe.

30.12.2007. u 23:24 • 2 KomentaraPrint#

KOLOVOZ, RUJAN


U kolovozu sam premijerno predstavio novi singl Natali Dizdar, Naučila Sam Trik. Velik broj čitatelja na ovaj blog privukla je upravo ta pjesma. Kako mi je netko javio- google tražilica izbacivala je link na mom blogu, a pjesma je s tog linka downloadana čak 1740 puta!
Prvi put tada sam recenzirao i domaće singlove, a recenzirao sam i dva domaća albuma- Vanna je razočarala svojim albumom, saša Lozar napravio je razmjerno dobar pop album.
Predstavio sam nove singlove za Natashu Bedingfield, Beyonce, Nellyja, Nicole Scherzinger, Jordin Sparks, te premijerno dva nova singla. No One Alicie Keys koja još uvijek vlada svjetskim top listama, a sve do prošlog tjedna bila je i na prvom mjestu Billboardove liste singlova, te Gimme More Britney Spears s kojom se nakon 4 godine vratila na glazbenu scenu.
Kolovoz je bio i jedini mjesec u kojem nisam recenzirao ni jedan album, pa se odmah prebacujem na rujan u kojem sam ponovo pisao o seriji Grey's Anatomy, povodom početka nove sezone na našoj televiziji.
Predstavio sam i novi singl za Marka Ronsona, odličnu suradnju s Amy Winehouse u pjesmi Valerie, te nove singlove za Keyshiu Cole,Timbalanda, Amerie, a premijerno ste mogli čuti novi singl Leone Lewis, Bleeding Love, s kojim je do nedavno dominirala britanskom listom singlova, novi singl za Ashanti, novi singl za Mary J. Blige, te za Justina Timberlakea, duet s Beyonce u pjesmi Until The End Of Time. Pisao sam i o Video Music Awards, Emmy Awards, a recenzirao sam albume Keyshie Cole, Kanye Westa, 50 centa, Jamesa Blunta, Jill Scott i Jennifer Lopez.
U posebnom postu predstavio sam meni omiljene pjesme Jewel, Sarah McLachlan i Tori Amos.

30.12.2007. u 22:15 • 0 KomentaraPrint#

SRPANJ


U srpnju sam predstavio novi singl Nicole Scherzinger, pjevačice grupe The Pussycat Dolls, koja već mjesecima odgađa svoj solo album, a objavio sam i pjesmu I Feel It Mariah Carey, koju je producent Mahogany objavio na svoj myspace stranici i zločesto naplaćivao njen download. Predstavio sam Marka Ronsona, koji između ostalog stoji iza albuma Amy Winehouse. Pisao sam o Beyonce, Darrenu Hayesu, Kate Nash i Cassie, predstavio novi singl za Jamesa Blunta, a premijerno ste mogli čuti i novi singl Jennifer Lopez Hold It Don't Drop It.
Recenzirao sam i album Sare Bareilles, za koju tada nitko nije čuo, a čiji se singl trenutno nalazi na 2. mjestu iTunes liste singlova u Americi.
Recenzirao sam i 4 plavuše u posebnom postu-Jessica Simpson, Gwen Stefani, Fergie i Paris Hilton odmjerile su svoje snage i zamislite- Paris nema najgori album.
Predstavio i sam seriju Boston Legal.

30.12.2007. u 21:06 • 2 KomentaraPrint#

LIPANJ


U lipnju sam recenzirao albume Kelis, Fabolousa, Rihanne, Kelly Rowland, Chrisette Michele (koja ima nominaciju za nagradu Grammy 2008. u kategoriji best female r&b vocal performance, a kod nas još uvijek poptpuno nepoznata), Ciare, Danity Kane, predstavio novi singl za Alejandra Sanza, izvrsnu A La Primera Persona za koju sam siguran da nikad neće zastarjeti, odličan novi singl Kanye Westa, Stronger, pisao o Jennifer Lopez, BET Awards, predstavio američki ljetni hit This Is Why I'm Hot te se osvrnuo na događaje oko Jacquesa, Lamije, Vlatke Pokos....Premijerno sam predstavio novi singl Nine Badrić Imati Pa Nemati, koji je samo s ovog linka downloadan 879 puta i koji se većini nije svidio.
Predstavio sam i dva odlična filma- Marie Antoinette i Running With Scissors.
I da, na blog mi se javila Ivana Husar:-)

30.12.2007. u 20:33 • 0 KomentaraPrint#

SVIBANJ


U svibnju sam napisao zanimljiv post o producentima, recenzirao nove albume Amerie, Bobbyja Valentina, Maroon 5, Joea, te predstavio nove singove za Kanye Westa i Keyshiu Cole. Pisao sam i o Christini Aguileri i Lauryn Hill te predstavio diskografiju Jennifer Lopez. Recenzirao sam (kao i mjesec prije) jedan prošlogodišnji, a još aktualan album. Album Justina Timberlakea kao i onaj Beyonce nema ni jednu lošu pjesmu i album je kakav se u r&b glazbi pojavi jako rijetko, gdje je doslovce svaka pjesma odlična. Objavio sam u recenziji albuma pjesmu Chop Me Up, koja je najavljena kao sljedeći, ujedno i posljedni singl s multiplatinastog albuma Futuresex/Lovesounds.
Posebno izdvajam nove albume Feist i Travis, koje odmah mogu svrstati među albume godine, a pjesme Closer i The Limit To Your Love među pjesme godine.
Napisao sam i post o dobroj kritici, te počeo s objavljivanjem top 10 liste koju možete naći s desne strane.

30.12.2007. u 18:49 • 0 KomentaraPrint#

TRAVANJ


U travnju sam nastavio s predstavljanjem manje poznatih imena: Deemi, Kem, Avant, Cherish, Kate De Luna, One Chance, Deep Side. Recenzirao sam prošlogodišnji, ali tada (pa čak i još uvijek) itekako aktualan odličan album Beyonce, na kojem se ne nalazi ni jedna loša pjesma. Budući da sam s tog albuma predstavio nekoliko pjesama, a i nadam se da svi taj album imate, onako iz fore stavit ću pjesmu Irreplaceable, budući nju nikad nisam stavio na blog.
Pisao sam i o Natali Dizdar. Dan Po Dan i danas ostaje po mom mišljenju najbolja pjesma s njenog debitantskog albuma.
Recenzirao sam album Norah Jones s kojeg obožavam pjesmu Rosie's Lullaby , Arctic Monkeys, Ne-Ya i Natashe Bedingfield, pisao o Ivani Husar, Toni Braxton, Maxwellu, Damien Riceu i bendu Razorlight, osvrnuo se na Grammy povijest i Billboardove statistike, predstavio diskografiju Mariah Carey, Janet Jackson, Mary J Blige i Ushera, predstavio seriju Law & Order: Special Victims Unit, te filmove Babel, Hard Candy i Step Up.
U kategoriji "old school" pisao sam o Marvinu Gayeu.

30.12.2007. u 18:11 • 1 KomentaraPrint#

OŽUJAK


Ožujak je bio najburniji. Čak 70 postova. Predstavio sam albume Ivane i Marije Husar. Marijin je poprilično razočarao, onaj Ivane Husar relativno je dobro glazbeno ostvarenje, a njena pjesma Kako Da Zaboravim spada u jedan od najboljih ovogodišnjih glazbenih trenutaka. S druge strane, vjerojatno najbolji album strane diskografije je onaj Amy Winehouse. Ocijenio sam ga ocjenom 5, a potvrda kvalitete stigla je nedavno i u obliku najviše nominacija za nadolazeće Grammy nagrade. U obilju odličnih pjesama Tears Dry On Their Own je još uvijek moj najveći favorit.
Bio je to i mjesec kad sam predstavio pregršt novih/starih a još neetabiliranih/kod nas relativno nepoznatih r&b izvođača. Među njima su bili: Silena Murrell, Johnta Austin, LeToya, Carl Thomas, Heather Headley, Amel Larrieux, Goapele, Res, Vivian Green, Rhea, Uness, Cassie, Latoya London, Tamyra Grey i Mario. Ali sam predstavio i nekoliko onih izvan r&b žanra: Jon McLaughlin, Matt Wertz, Sufjan Stevens, Ari Hest i Michael Buble.
Pisao sam i o serijama 24 i Nip/tuck (Reži Me), predstavio odličan film Notes On A Scandal, kritizirao nagradu Porinu, a recenzirao albume Janet Jackson, Briana McKnighta, Musiq, Johna Mayera, Tamie, The Good The Bad and The Queen, Monice, Eliotta Yamina, Fantasie, Macy Gray, Elisabeth Withers, Timbalanda, Jamie T.
Bilo je riječi i o dobro nam poznatim imenima kao što su Beyonce, Britney Spears, Brandy, Amerie, Ne Yo, Mariah Carey, ali i premijere novog singla grupe Maroon 5, te hita godine prema većini svjetskih lista - Umbrella. Najnoviji Rihannin singl objavio sam samo par sati nakon premijere na jednoj američkoj radiostanici.
Moram se pohvaliti da sam albumu Luvanmusiq dao ocjenu -5, a pjesmi Teachme 5. I pjesma i album nominirani su za nagradu Grammy u kategorijama najboljeg r&b albuma i pjesme.
Teško sam se odlučio koje linkove ponoviti, no bit će još vremena. S liste prestavljenih izvođača, OBAVEZNO poslušajte:
Amel Larrieux - Weary.mp3
Heather Headley - I Wish I Wasn't.mp3
Res - 700 Mile Situation.mp3
Jon McLaughlin - Loving Me.mp3

30.12.2007. u 17:04 • 1 KomentaraPrint#

VELJAČA


Za sve koji su propustili, evo malog podsjetnika o čemu sam pisao. Naravno, tu su vam i linkovi (budući da je većina starih istekla), pa skidajte ono što vam se čini zanimljivo.............

Na samom početku pisanja bloga predstavio sam dobitnicu nagrada Emmy i Golden Globe, seriju Grey's Anatomy, a prvi recenzirani album bio je onaj finalistice Američkog Idola - Katharine Mcphee. Relativno dobro ostvarenje sadrži nekoliko odličnih pjesama, a izdvojit ću pjesme Not Ur Girl i Each Other.
Predstavio sam i dva imena o kojima ćete zasigurno još puno čuti i recenzirao njihove odlične debitantske albume. James Morrisom osvojio me pjesmom Wonderful World, a Paolo Nutini svojom These Streets.
Predstavio sam i dobitnike nagrade Oscar, album grupe Fratellis, pisao o Jennifer Hudson, natjecateljici Američkog Idola koja je osvojila nagradu Oscar za najbolju glumicu u sporednoj ulozi. Recenzirao sam i album na kojem se nalazi najprodavanija pjesma godine u Velikoj Britaniji, Grace Kelly. Album kontroverznog Mike nije neko veliko glazbeno ostvarenje, no pjesma Relax, Take It Easy prikazuje ga u ozbiljnijem, vrlo zanimljivom svijetlu. Recenzirao sam i album Robina Thickea te pisao o Dori.

30.12.2007. u 15:23 • 1 KomentaraPrint#

petak, 28.12.2007.

RECENZIJA: LEDISI


Ledisi - Think Of You.mp3
Tu i tamo dogodi se da Grammy nominacije pogurnu nekog izvođača. Dogodilo se to prije nekoliko godina s jednom izvrsnom pjevačicom koja se zove India.arie (i koju, ni sam ne mogu vjerovati, još uvijek nisam spomenuo na blogu). Nije doduše od 7 nominacija za svoj debitantski album uspjela osvojiti nagradu, no nepravda je ispravljena dvjema nagradama za već slijedeći album.
Za svoj debitantski album Heather Headley također je uspjela pobrati dvije nominacije, no uz to što nije osvojila nagradu, nisu joj nažalost priskrbile ni medijsku pažnju, ni brojniju publiku.
Slične nominacije ove godine (best new artist, best r&b album) ima i Ledisi, pjevačica koja iza sebe zapravo ima već tri albuma, no kako su prva dva objavljena pod nezavisnom etiketom i danas ih je teško pronaći, Lost & Found smatra se njenim pravim glazbenim prvijencem. S jazz prizvukom, odličnim vokalom i pristojnom produkcijom, Ledisi je napravila jedan od ponajboljih r&b albuma godine. Alright i Think Of You samo su neki od sjajnih trenutaka, no tu je i cijeli niz pjesama koje otkrijete višestrukim preslušavanjem albuma. Iako se radi o važnim kategorijama Grammy nagrada, vidjet ćemo koliko je to dovoljno da jedan ovako mali a vrlo dobar album dobije svoje zasluženo mjesto na glazbenoj sceni.
Na albumu su uz Ledisi radili i Rex Rideout, Luther Hanes, Lorenzo Johnson, Jamey Jaz te Sundra Manning, a u prodaji je od 28.08.
OCJENA: 4

28.12.2007. u 00:34 • 7 KomentaraPrint#

četvrtak, 27.12.2007.

RECENZIJA: KATE NASH


Kate Nash - Mouthwash.mp3
Postoji nekoliko razloga zbog kojih možda ne biste voljeli Kate Nash. Ne volite britanski naglasak, ne volite prostačko izražavanje kod dama, ne volite njezinu interpretaciju ili jednostavno-njezinu osobnost.....
Sličan scenarij imali smo već na jednom prošlogodišnjem primjeru. Lily Allen na svom debitantskom albumu primjenjuje sličan koncept, tu je i The Streets, a uspredbe naravno nisu izostale ni kod kritičara.
Prije nekoliko mjeseci predstavio sam prva dva singla za Kate, bile su to zanimljiva Foundations i meni osobno puno bolja Mouthwash (iako bi puno prikladniji izraz bio-zanimljivija). Obje su pokazale što nas otprilke može očekivati na albumu. Tako i je. Ne dobijete ni više ni manje od toga.
Unatoč svim usporedbama i sličnostima sa spomenutima, jedna stvar ipak joj se (na mjestima) ne može osporiti. Neka vrsta neodoljivog šarma, pa čak i onda kad zvuči isforsirano i kalkulantski. Pitanje je samo koliko se dugo može prodavati ista fora i isti trik. I koliko je tanka granica koja dijeli originalnost od pretencioznosti. Jer Mouthwash zvuči tako dobro dok vam misli lutaju...Nemojte se opterećivati smislom pjesme, jer biste vrlo lako mogli otkriti da ga zapravo uopće- nema.
Zanimljivo je da su najbolji dijelovi albuma upravo oni gdje Kate pjeva. Uz više takvih trenutaka, ali i manje infantilnih i besmislenih tekstova, album je mogao biti jedno zgodno glazbeno iznenađenje.
Album je u prodaji od kolovoza, za američko tržište najavljen je za siječanj 2008.
OCJENA: 3

27.12.2007. u 23:15 • 5 KomentaraPrint#

DVIJE GLAZBENE ŽELJE

....na koje sam naišao slučajno, pregledavajući prijašnje potove radi boljeg rezimea onog što sam pisao tijekom godine i specijalnog posta kojeg ću objaviti na kraju godine.
Dakle, ukoliko imate neke glazbene želje, ostavite ih pod nekim od zadnjih postova jer je tako vjerojatnije da ću ih vidjeti. Neke komentare od prije mjesec-dva i više danas sam prvi put vidio.

Ne znam koliko ću sad biti od pomoći osobi koja me tražila ove dvije pjesme, no evo s velikim zakašnjenjem i isprikom:


Jill Scott - Imagination (Crown Royal Suite).mp3
Jill Scott - Rightness.mp3


27.12.2007. u 01:58 • 3 KomentaraPrint#

srijeda, 26.12.2007.

RECENZIJA: LCD SOUNDSYSTEM


LCD Soundsystem - Someone Great.mp3
Nakon što sam pročitao sve moguće i nemoguće hvalospjeve novog albuma grupe LCD Soundsystem prije nego sam išao napisati recenziju, ostao sam malo zatečen. Album nije loš, no s obzirom na razinu na koju je uzdignut, ipak nezasluženo.
LCD Soundsystem je dance-punk projekt iza kojeg stoji James Murphy, glavni vokal grupe, a grupa se sastoji od još 4 člana. Najveću slavu dosegli su pak u Velikoj Britaniji, što zapravo ne čudi s obzirom na zvuk koji prezentiraju.
Treba naravno odmah na početku spomenuti pjesmu Someone Great, koja me oduševila i koja spada u jedan od najboljih trenutaka ove glazbene godine. Tu su i odlične Time To Get Away i Ally My Friends (prema Pitchfork Media - singl godine), no premalo je na albumu takvih trenutaka da bi se album prozivalo najboljim albumom godine. Odličnim glazbenim podlogama ne bi škodio malo bolji tekst, a na nekim pjesmama (Us v Them) nažalost bolje da ga uopće nema.
Nisam toliko upućen u elektronsku glazbu, no ako je ovo njen vrhunac, nisam previše propustio.
Album je nominiran za nagradu Grammy u kategoriji Best Dance Recording.
OCJENA: -4

26.12.2007. u 20:35 • 5 KomentaraPrint#

RECENZIJA: ARCADE FIRE


Arcade Fire - No Cars Go.mp3
Ni krivi ni dužni našli su se prije nekoliko godina na listama najboljih albuma godine, nakon što je Pitchfork Media stvorila oko njih neviđenu strku objavom recenzije njihovog prvijenca Funeral. Kritike su bile suglasne u svom oduševljenju, a sve je to ujecalo na još veće iščekivanje nasljednika istog.
Neon Bible vjerojatno na prvu ostavlja dojam nešto lošijeg albuma, no to je zapravo tek mala i neznatna razlika.
Brojni instrumenti koji dočaravaju mračnu atmosferu, bogatstvo zvuka, jasnoća linije ali i očigledno ušminkanija produkcija nego na prvom albumu samo su neke od osnovnih značajki. Zanimljiva je bila činjenica kod preslušavanja albuma što neke pjesme čak i ako ne zvuče impresivno od početka, tamo negdje u nekom dijelu samo čekaju svoju gradaciju emocija i orkestracije. Najbolji primjer za to je pjesma Ocean Of Noise (sintagma koja vrlo zorno opisuje i album u cjelini).
Windowsill, Ocean Of Noise, Keep The Car Running i No Cars Go, samo su neki od izvrsnih trenutaka na ovom albumu, koji je između ostalog nominiran i za Grammy nagradu u kategoriji najboljeg alternativnog albuma.
OCJENA: 4+

26.12.2007. u 20:17 • 1 KomentaraPrint#

RECENZIJA: BRIGHT EYES


Bright Eyes - Four Winds.mp3
Američki indie-folk-rock bend koji se sastoji od tri člana i niza suradnika s Omaha indie glazbene scene objavio je svoj sedmi po redu studijski album Cassadaga u travnju ove godine, a velik broj kritičara svrstao je upravo ovaj album na svoje liste najboljih albuma godine. Teško je zapravo prema glazbenom izričaju grupe onako na prvu zaključiti da su Amerikanci. Ne bih time htio insinuirati da je indie rock glazba rezervirana za neke druge teritorije, no kad se na albumu nađu kombinacije rocka, popa, countryja i folka (a ne radi se o Sufjanu Stevensu) uglavnom se radi o nekom teen kvazi rock bendu koji su tek malo grublja verija pop/dance benda nastalog nekim reality-show odabranim principom.
Nekoliko pjesama zaista je izvrsno, no nedostaje ta neka cjelovitost u izričaju i (iako to nije nužno loša stvar), jedna vrsta koherentnosti albuma. Album, iako uglavnom pop-rock, stilski dosta vrluda, na momente zazvuči neujednačeno i u tom nekom kontekstu teško ga se može dovesti u usporedbu s nekim zaista odličnim materijalima istog žanra ove godine.
Album počne odlično. Šteta je međutim što rijetko neka pjesma doseže razinu koju je postavila primjerice pjesma Four Winds.
OCJENA: 3+

26.12.2007. u 19:41 • 3 KomentaraPrint#

RECENZIJA: RICHARD HAWLEY


Richard Hawley - Valentine.mp3
Richard Hawley - Tonight The Streets Are Ours.mp3
Ovaj album, za kojeg se nažalost tako malo može čuti, zapravo mi je jedno od najugodnijih iznenađenja godine. Imam ga već duže vrijeme, no uspio sam ga zbog nedostatka vremena poslušati tek nedavno. I oduševio se. Richard Hawley, pjevač, skladatelj, gitarist i bivši član grupe Pulp, priredio je jedan od najljepših albuma godine.
Već pri samom otvaranju, osvaja pjesma Valentine, no tu je cijeli niz sličnih bisera. Tonight The Streets Are Ours spada u neke od najboljih glazbenih trenutaka godine, a tu su (između ostalih) i odlične Lady's Bridge, Our Darknes te Roll River Roll. Cijeli album na momente zazvuči kao da odaje počast nekima od najvećih iz prošlosti, nosi u sebi nevjerojatnu melankoliju, nostalgiju i ljepotu melodije i interpretacije, i možda najvažnije za spomenuti - ljepotu harmonije.
Album je u prodaji već nekoliko mjeseci, a sve pjesme naravno potpisuje sam Richard Hawley. Ovdje su pjesme Valentine i Tonight The Streets, meni neki od najboljih trenutaka s albuma, pjesme koje obavezno morate preslušati.
Nevezano za ovaj album, zanimljivo je i to da Hawley svira gitaru na pjesmi grupe All Saints "Under The Bridge", kao i na "Wonderful Life" Gwen Stefani.
OCJENA: -5

26.12.2007. u 14:30 • 4 KomentaraPrint#

RECENZIJA: KLAXONS


Klaxons - Golden Skans.mp3
I dok se album grupe Radiohead kojeg sam recenzirao u prošlom postu očekuje na koncu ove godine, album grupe Klaxons objavljen je na samom početku 2007. godine.
Myths of the Near Future debitanski je album dobitnika Mercury prize, ali i NME nagrade za najbolji novi bend, međutim vrlo se malo pričalo o ovom albumu kod nas i prošao je gotovo nezapaženo.
Acid-rave sci-fi punk-funk, psychedelic-progressive-pop, new rave....samo su neki od naziva stilova koji se pripisuju grupi, a zaista tako i zvuče. Intenzivan i agresivan, album je lako svrstati u čak nekoliko kategorija, a za neke pjesme zaista je teško zamisliti da dolaze od istih autora.
Ostavit ću ovdje odličnu pjesmu Golden Skans, koju sam svojevremeno tamo negdje nakon objavljivanja neprestano slušao. Pjesmu je glazbeni magazin NME proglasio pjesmom godine, a njihov album albumom 2007.
Od ostalih pjesama izdvojit ću i izvrsne Two Receivers, Gravity's Rainbow i It's Not Over Yet.
Ako izuzmeno nekoliko slabijih trenutaka na albumu, Klaxonse vrlo lako možemo svrstati među najzanimljivije britanske bendove, no s jednim velikim plusom na njihovoj strani. Psihodelični klinci (kako ih često nazivaju) ipak isfuravaju jedan svoj stil, danas skoro pa jedinstven.
Od datuma objavljivanja, album se samo u Velikoj Britaniji prodao u preko 260 000 kopija.
OCJENA: -4

26.12.2007. u 14:05 • 1 KomentaraPrint#

utorak, 25.12.2007.

RECENZIJA: RADIOHEAD


Radiohead - All I Need.mp3
Kao što sam u jednom od prethodnih postova napomenuo, ostavio sam nekoliko važnijih ovogodišnjih naslova za sam kraj godine, a recenzirat ću ih svakodnevno sve do kraja godine.
Radiohead i njihov sedmi po redu studijski album, In Rainbows, nikako nisam mogao zaobići. Ne samo jer se radi o jednom od najboljih albuma godine, nego i zbog činjenice da sam predstavio daleko lošije rock glazbenike i da su Radiohead bez imalo dvojbe u svojoj kategoriji među najboljima. Ne mogu reći da sam pravi fan grupe, kao ni da sam oduvijek poznavao njihov rad. Pri njihovim glazbenim počecima bio sam dijete, a u pravom smislu doživio sam ih tek tamo prije nekih 6 godina kad me oduševio njihov Kid A. Tek nakon tog albuma otkrio sam zapravo i prethodne radove i izričaj grupe.
4 godine prošle su od prethodnog albuma, a pola od toga rađeno je na novim pjesmama koje su predstavljane na njihovim turnejama, pa su u live izvedbama fanovima poznate, a u svojim studijskim izdanjima pojavile su se prije nekih 2 mjeseca kao download izdanje.
Discbox izdanje objavljeno početkom prosinca uključuje i dodatnih 8 pjesama, a izvrsne interpretacije, melodije i produkcija izbacile su jedan od najboljih albuma godine. Na albumu teško da se može naći loša pjesma, ali izdvojit ću primjerice pjesme Nude, All I Need, Reckoner i House Of Cards. Što naravno smatram nepoštenim prema ostatku ovog odličnog albuma. Ovdje ću ostaviti pjesmu All I Need, koju slušam već jako dugo i koja je jedna od najboljih pjesama koje sam čuo u ovoj godini.
Službeno objavljivanje albuma u prodavaonicama za tjedan dana.
OCJENA: 5

25.12.2007. u 20:50 • 0 KomentaraPrint#

RECENZIJA: BURIAL


Burial - Raver.mp3
Nakon hvaljenog prvijenca, od strane nekih glazbenih magazina proglašavanog jednim od najboljih albuma 2006. godine, nepoznati dubstep producent vraća se s albumom koji će vrlo vjerojatno ponoviti uspjeh prethodnika. Manje pretenciozan, zanimljiv u svakom svom pokušaju, Untrue je zapravo teško doživjeti na prvo slušanje. Pogotovo ako ste rijetko slušali takvu vrstu glazbe i ako vam je engleska garage scena nepoznat pojam. No već nakon drugog preslušavanja, album stvara jednu posebnu atmosferu, istovremeno mračnu i vedru, melankoličnu i intrigantnu, isprepletenu kompjuterski modificiranim vokalima, ritmičkim egzibicijama i neobičnim melodijama i loopovima.
Cijeli album ostavlja dojam jedne pjesme i njene promjene u atmosferi i raspoloženju, pa bih se rekao da se dio može doživjeti tek ako se doživi cjelina.
Između sjajnih trenutaka na albumu (Archangel, Etched Headplate,....) izabrat ću meni jednu od najdražih pjesama, Raver.
OCJENA: 4+

25.12.2007. u 18:41 • 0 KomentaraPrint#

Attention Attention!

Odlučio sam pred kraj godine predstaviti neke albume objavljene ove godine koji su na neki način obilježili 2007. glazbenu godinu, koje sam nenamjerno izostavio u nedostatku vremena ili koji su jednostavno po mom mišljenju vrijedni spomena. Za neke od njih možda niste nikad čuli, neki su vam možda jako dobro poznati. A budući da vas ako nastavim pisati blog i u 2008. godini očekuju i neke promjene vezane za sam blog, organizaciju pisanja, ovi albumi bit će zapravo neka vrsta najave za jedan širi aspekt cijelog bloga i veliki korak naprijed. Ljubitelji r&b, soul i pop glazbe ne trebaju naravno imati razloga za zabrinutost (i dalje će tu biti recenzije najnovijih albuma i singlova. Kao i do sada, nekad danima ili čak tjednima prije objavljivanja albuma. Čut ćete premijerno neke singlove, a bit će tu i posebne rubrike gdje ću podsjećati na neke od albuma prethodnih godina koji nisu zaživjeli kako treba ili pak odlične pjesme koje nikad nisu bile singlovi), no vrijeme je da proširimo vidike i zakoračimo izvan neke virtualne granice koju je ovaj blog potpuno slučajno dobio.

Želim vam naravno svima Sretan Božić!

25.12.2007. u 00:08 • 7 KomentaraPrint#

subota, 15.12.2007.

NOVI SINGLOVI


JANET JACKSON Feedback
Nisam objavio recenziju ovog singla jer službeno nije bilo potvrđeno je li to teaser ili singl namijenjen samo za japansko tržište (budući da je album za to tržište najavljen prije ostalih), no evo napokon više informacija.
Najnoviji studijski album Janet Jackson zvat će se Discipline, a među suradnicima pojavit će se Rodney Jerkins, Jermaine Dupri, Stargate, Ne-Yo, Tricky Stewart, The Dream i drugi.
Najavljuje ga singl Feedback koji je producirao meni jedan od omiljenih producenata - Rodney Jerkins.
Janet je jedna od tek par glazbenica koje bezuvjetno cijenim i volim. U svojim usponima i padovima, usudio bih se reći da nikad nije bila loša. Samo manje dobra. Svojim novim singlom udaljila se od zvuka koji je prezentirala na posljednjem albumu i ponovo se približila svom starom prepoznatljivom zvuku. Kombinacija Janet-Darkchild funkcionira savršeno, podiže taj zvuk na jednu potpuno novu svježiju razinu, ponovo ju stavljajući u poziciju gdje je potpuno drugačija od svih i potvrđujući pravilo postavljeno već davnih dana. Samo je jedna Janet.
OCJENA: 5

TIMBALAND feat. KERI HILSON & NICOLE SCHERZINGER Scream
Nakon tri top 5 singla, Timbaland odlučuje između nekoliko pjesama za sljedeći. Scream je jedna od opcija, a trenutno dobiva na airplayu na pop radio stanicama. Pjesma nije loša i vjerojatno će uz dobar spot i promociju ući u uho i postati ljudima zanimljivija nego zapravo je. Ukoliko je opet odlučio promovirati Keri Hilson na svojim singlovima, Miscommunication bi primjerice bio puno bolji izbor.
Pjesmu potpisuju Keri Hilson, Danja i Timbaland.
OCJENA: 3

KANYE WEST feat. DWELE Flashing Lights
Kanye West - Flashing Lights (feat. Dwele).mp3
Promocija albuma Kanye Westa primjenjuje odličnu taktiku. Rekao bih J. Lo taktiku. Izbacivanje najboljih pjesama za singlove. Daleko od toga da je album loš, no singlovi (Can't Tell Me Nothing, Stronger, Good Life i sad ovaj) su njegovi najbolji dijelovi.
Pjesmu potpisuju Kayne West i Eric Hudson.
Album Graduation prodao se u preko 2 milijuna primjeraka samo u Americi.
OCJENA: 4+

FAT JOE feat. J. HOLIDAY I Won' Tell
Zanimljiv najavni singl novog albuma Fat Joea, The Elephant In The Room. Producirao ga je Steve Morales, a na pjesmi gostuje J. Holiday. Iako u ovakvim suradnjama uglavnom onaj pjevački dio izvlači pjesmu, ova pjesma dovoljno je jaka i bez toga.
OCJENA: 4+

I ocjene za singlove koji su već predstavljeni na blogu:

MARY J. BLIGE Work That
Drugi singl s albuma Growing Pains, koji će se u prodaji naći za 3 dana, a recenziju kojeg možete pročitati u nekom od prethodnih postova.
Nakon preslušavanja albuma, dojam je ipak malo drugačiji. Ova pjesma uz (prethodni singl) Just Fine i Grown Woman u konačnici predstavlja iznimku na albumu. Zapravo vrlo dobrodošlu.
Pjesmu potpisuju Mary i Sean Garrett
OCJENA: 4+

CHERI DENNIS Portrait Of Love
Singl sam predstavio još prije nekog vremena, a počinje dobivati pažnju i na američkim radiostanicama. In And Out Of Love naziv je njezinog debitantskog albuma, a bit će objavljen u veljači 2008.godine.
OCJENA: 4

ASHLEE SIMPSON Outta My Head Ay Ya Ya
Oko ove pjesme ponovo se pojavljuju situacije koje samo potvrđuju višestruka na temelju ničega utemeljena mjerila. Kad dolazi od Nelly Furtado, onda je dobro, ali ako dođe od neke tamo Ashlee Simspon, mora biti loše. Iako zapravo ovakav glazbeni stil više leži Ashlee, jer pjesma zvuči bez previše kompromisa - pop/rock zvuk predstavljala je ionako i na svoja prva dva albuma, pjesmu je napisala sama, a Timbaland joj je samo dao podlogu koja će bi ju trebala više pogurati na rhytmic/urban ljestvicama singlova.
OCJENA: 4


RIHANNA Don't Stop The Music
Rihanna - Don't Stop The Music.mp3
I za kraj, link za jedan novi američki singl kojeg sam recenzirao još prije nekoliko mjeseci.
Prilično netipična produkcija za duo Stargate i četvrti singl za Rihannu s albuma Good Girl Gone Bad. Iako prvotno nije najavljena kao američki singl, pjesma je u zadnje vrijeme počela dobivati na airplayu, ali i downloadanju, pa će tako zamijeniti do sada za novi singl planiranu Breakin Dishes. Pjesma je nominirana za nagradu Grammy u kategoriji Best Dance Recording

15.12.2007. u 15:24 • 30 KomentaraPrint#

srijeda, 12.12.2007.

PREMIJERA: JANET JACKSON


Janet Jackson - Feedback.mp3

12.12.2007. u 22:09 • 14 KomentaraPrint#

NOVO: ASHLEE SIMPSON


Ashlee Simpson - Outta My Head (Ay Ya Ya).mp3
S novim nosom i novim producentom, na scenu se vraća i mlađa sestra Jessice Simpson. Nakon uspješnog prvijenca i nešto manje uspješnog nasljednika, treći studijski album najavljuje pjesma Outta My Head, a dolazi iz Timbalandove radionice.

12.12.2007. u 02:06 • 7 KomentaraPrint#

subota, 08.12.2007.

RECENZIJA: MARY J. BLIGE


Mary J. Blige - Stay Down.mp3
Mary J. Blige - Roses.mp3
Mary J. Blige - Fade Away.mp3
Patnja, bol, iskušenja, padovi, ljubav zapletena u sve to zajedno, ovisnosti, odvikavanja, usponi i ponovno rođenje neke su od glavnih tema kroz koje nas je Mary J. Blige vodila kroz svojih 7 studijskih albuma i oko 15ak godina svoje karijere. Na osmom je Mary i dalje zahvalna svemu što ima, riješila se kompleksa koje je imala, no još uvijek tu i tamo progovara i o svojim omiljenim temama. Iako ne donosi značajnije promjene u odnosu na prošli, a još manje predstavlja vjerojatnost da će u komercijalnom smislu nadmašiti prethodni, Growing Pains ipak je u određenom smislu raznolikiji i zanimljiviji.
Cjelokupni image kojeg je predstavila svojim najavnim singlom Just Fine jedna vrsta povratka staroj Mary J. Blige, u glazbenom smislu je miljama daleko, a ako oduzmemo uvijek izvanserijsku interpretaciju i oslikavanje emocija istom, album je (na sreću samo) na prvo slušanje skoro pa prosječno ostvarenje. Ušminkanih r&b albuma godišnje se pojavi nekoliko stotina, ono što ih izdvoji iz mase (ukoliko se ne radi o nekom novootkrivenom talentu) najčešće je ili razvikani ili precijenjeni ili superkomercijalni prethodni materijal. Nošena uspjehom singla Be Without You (koja je već tada bila kopija nekih ranijih radova Bryana Michaela Coxa), Mary će najvjerojatnije još neko vrijeme uživati povjerenje širih masa. Ljubitelji "stare Mary" morat će se zadovoljiti njenim starijim albumima ili tek obrisima koji se naziru u nekim pjesmama na ovom aktualnom. Ono što je presudilo u ocjeni i u velikoj mjeri ju pomaknulo prema gore je činjenica da je Mary J. Blige još uvijek u stanju od prosječne pjesme napraviti nešto iznadprosječno. Uvijek sigurna u interpretaciji, čak i kad zvuči nekontrolirano i kad radi s nedostatnim materijalom, bolja je od većine.
Od suradnika tu su, između ostalih, Stargate, The Neptunes, Polow Da Don, Dre & Vidal, Timbaland, Ne-Yo, The-Dream te Bryan Michael Cox.
Album će se pojaviti u prodaji 18.12.
OCJENA: 4+

08.12.2007. u 14:34 • 5 KomentaraPrint#

utorak, 04.12.2007.

NOVO: ERYKAH BADU


Erykah Badu - Honey.mp3
The Kabah je neslužbeni naziv 4. studijskog albuma Erykah Badu, najavljen je za nadolazeću veljaču, a najavljuje ga singl Honey. Produkciju potpisuje 9th Wonder, poznat po pjesmama za Destiny's Child (Girl, Is She The Reason, Game Over), Mary J. Blige (Good Woman Down), Jay-Z-ja i druge.
Iako svugdje označena kao takva, pjesma nije full hq i to je jedini razlog što još prije nije objavljena na blogu. Čim se pojavi neka bolja verzija, zamijenit ću njome ovu.
OCJENA: -5

04.12.2007. u 23:13 • 4 KomentaraPrint#

NOVO: KEYSHIA COLE


Keyshia Cole - I Remember.mp3
Drugi po redu studijski album Keyshie Cole Just Like You objavljen je prije 2 mjeseca, a nedavno je snimljen spot za treći singl s albuma, pjesmu I Remember. Produkciju pjesme potpisuje Gregory G. Curtis, a radi se o jednom od najboljih trenutaka s albuma, prekrasnoj baladi gdje ponovo dolazi do izražaja sva raskoš i ljepota glasa Keyshie Cole.
Album bilježi dobru prodaju u Americi. Trenutno drži poziciju #27, a brojka stoji na oko 0.67 milijuna prodanih primjeraka.
OCJENA: -5

04.12.2007. u 22:58 • 1 KomentaraPrint#

NOVO: ERIC BENET


Eric Benet - Still With You.mp3
Američki neo soul glazbenik nominiran za nagradu Grammy objavio je 3 studijska albuma, a poznat je i po braku s Halle Berry. S trećeg studijskog albuma Hurricane, ovdje je odličan singl Still With You, koji se nakon čak dvije godine od objavljivanja albuma počeo vrtjeti na radijskim postajama.

04.12.2007. u 00:39 • 1 KomentaraPrint#

NOVO: BOYZ II MEN


Boyz II Men - Just My Imagination (Running Away With Me).mp3
S novog albuma Motown: A Journey Through Hitsville USA, objavljenog 13.11, obrada hita grupe The Temptations.

04.12.2007. u 00:16 • 2 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (4)
Siječanj 2010 (5)
Prosinac 2009 (11)
Studeni 2009 (20)
Listopad 2009 (26)
Rujan 2009 (5)
Ožujak 2009 (11)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (11)
Prosinac 2008 (16)
Studeni 2008 (22)
Listopad 2008 (14)
Rujan 2008 (12)
Kolovoz 2008 (13)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (12)
Svibanj 2008 (8)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (11)
Siječanj 2008 (13)
Prosinac 2007 (28)
Studeni 2007 (20)
Listopad 2007 (21)
Rujan 2007 (25)
Kolovoz 2007 (19)
Srpanj 2007 (19)
Lipanj 2007 (37)
Svibanj 2007 (43)
Travanj 2007 (47)
Ožujak 2007 (70)
Veljača 2007 (18)

Komentari da/ne?

Opis bloga

Glazbeni blog; recenzije pjesama, albuma, spotova, izvještavanje o raznim glazbenim top-listama + recenzije filmova, komentari društvenih događanja....




ALBUM OF THE WEEK:


U prodaji!

DOWNLOAD HERE

NEW SINGLES AND MORE:


Adele - Rolling in The Deep.mp3

Rihanna - What's My Name (feat. Drake).mp3

Jamie Woon - Spirits.mp3

Drake - Karaoke.mp3

The National - Conversation 16.mp3

+


Friendly Fires - Kiss Of Life.mp3

S reizdanja albuma Friendly Fires grupe Friendly Fires

+


Amerie - Why R U?.mp3

S albuma In Love & War!

DO SADA RECENZIRANI ALBUMI.....


ERYKAH BADU Part Two: Return... 4
MGMT Congratulations 4+
JUSTIN BIEBER My World 2.0. -3
JASON DERULO Jason Derulo -2
ELLIE GOULDING Lights 3+
MONICA Still Standing -4
USHER Raymond v Raymond 3+
SUGABABES Sweet 7 2+
MARINA&THE DIAMONDS Family... 2+
VAMPIRE WEEKEND Contra 4+
CORINNE BAILEY RAE The Sea 4+
FLORENCE+THE MACHINE Lungs 4
SADE Soldier Of Love -4
SUSAN BOYLE I Dreamed A Dream 2+
KE$HA Animal 1+
DAVID GUETTA One Love -3
GLASVEGAS Glasvegas -5
FRIENDLY FIRES Friendly Fires 4+
ANTONY AND THE J. The Crying.. -5
THE BIG PINK A Brief History ofLove 4
PHOENIX Wolfgang Amadeus... -5
THE XX The XX 5
KID SISTER Ultraviolet 2+
EMPIRE OF THE SUN Walking On... 3+
DANIEL MERRIWEATHER Love&War -3
JACK PENATE Everything Is New 4+
YEAH YEAH YEAHS It's Blitz 4+
WILCO Wilco 4
LADYHAWKE Ladyhawke -4
BAT FOR LASHES Two Suns 4
MARY J. BLIGE Stronger WithEach... 4
BOJAN JAMBROŠIĆ Bolji od ljubavi 2+
ROBIN THICKE Sex Therapy -3
ARCTIC MONKEYS Humbug 4
LITTLE BOOTS Hands -4
CHRISETTE MICHELE Epiphany -3
ALICIA KEYS The Element Of... -5
LEDISI Turn Me Loose -4
PLEASURE P Intr. of Marcus Cooper -4
MUSE The Resistance 3+
MR HUDSON Straight No Chaser 3
CHRIS BROWN Graffiti 4
TIMBALAND Shock Value II 2
JAY SEAN All Or Nothing -4
PIXIE LOTT Pixie Lott 3+
ADAM LAMBERT F Y Entertainment 4
LADY GAGA Fame Monster -4
KRIS ALLEN Kris Allen 2+
RIHANNA Rated R 4
NORAH JONES The Fall 4
JOHN MAYER Battle Studies 3
ONE REPUBLIC Waking Up -3
LEONA LEWIS Echo -3
AMERIE In Love & War 3+
RYAN LESLIE Transition 4
MELANIE FIONA The Bridge -3
CHERYL COLE 3 Words -4
ALEXANDRA BURKE Overcome 3
TREY SONGZ Ready 4
FRANKMUSIK Complete Me -4
LA ROUX La Roux 4
THE BLACK EYED PEAS The E.N.D. 2+
SHAKIRA She Wolf 2
MIKA The Boy Who Knew Too Much -4
LETOYA Lady Love 3+
MARIO D.N.A. 4+
KID CUDI Man On The Moon 4+
MAXWELL BLACKsummers'Night -5
BACKSTREET BOYS This Is Us 2+
ELECTRIK RED How To Be a Lady... 4+
JORDIN SPARKS Battlefield 2
CIARA Fantasy Ride 3+
MARIAH CAREY Memoirs of... -5
WHITNEY HOUSTON I Look To You 3
NATALI DIZDAR Pronađi Put 4+
KERI HILSON In A Perfect World -4
RAZORLIGHT Slipway Fires 2
FLEET FOXES Fleet Foxes 5
VAMPIRE WEEKEND Vampire Weekend -5
RYAN LESLIE Ryan Leslie 3
MUSIQ SOULCHILD Onmyradio 4
AVANT Avant 4+
KELLY CLARKSON All I Ever Wanted 3
THE-DREAM Love vs. Money 5
LILY ALLEN It's Not Me, It's You -4
KINGS OF LEON Only By The Night -4
FRANZ FERDINAND Tonight: F. Ferdinand -5
MGMT Oracular Spectacular -5
SANTOGOLD Santogold -5
JAMIE FOXX Intuition -3
DINO DVORNIK Pandorina Kutija -4
JACQUES HOUDEK Crno i Bijelo 3+
KEYSHIA COLE A Different Me 3
THE KILLERS Day & Age -5
KANYE WEST 808's & Heartbreak -4
BRITNEY SPEARS Circus -5
DAVID ARCHULETA David Archuleta 2+
DAVID COOK David Cook 2+
BEYONCÉ I Am...Sasha Fierce 5
DEBORAH COX The Promise -5
CHRISTINA AGUILERA Decade Of Hits -4
DIDO Safe Trip Home 4+
SUGABABES Catfights & Spotlights 3+
T-PAIN Thr33 Ringz -2
T.I. Paper Trail 3+
P!NK Funhouse 3
JOHN LEGEND Evolver 4
JAMES MORRISON Songs For You... 4+
ROBIN THICKE Something Else 3
KEANE Perfect Symmetry 4
LANA Volim Biti Zaljubljena 3
SANDRA BERKOVIĆ Upali Radio 2+
JENNIFER HUDSON Jennifer Hudson 4
JAZMINE SULLIVAN Fearless 4+
THE PUSSYCAT DOLLS Doll Domination -3
NE-YO Year Of The Gentleman 4
LADY GAGA The Fame -3
NEW KIDS ON THE BLOCK The Block 3+
SOLANGE Sol-Angel & The Hadley...5
MICHELLE WILLIAMS Unexpected -4
GIRLICIOUS Girlicious 1
M.I.A. Kala -5
ROISIN MURPHY Overpowered 4
ASHLEE SIMPSON Bittersweet World 2
JASON MRAZ We Sing, We Dance... -4
KATY PERRY Katy Perry 2+
LIL' WAYNE Tha Carter III 4+
COLDPLAY Viva La Vida 3+
ASHANTI The Declaration -3
GNARLS BARKLEY Odd Couple 4
USHER Here I Stand -4
SEVERINA Zdravo Marijo 4
CHERISH The Truth -3
JESSE McCARTNEY Departure 4
ERYKAH BADU New Amerykah (pt 1) -5
J. HOLIDAY Back Of My Lack 3
DUFFY Rockferry -4
MADONNA Hard Candy 4
MARIAH CAREY E=MC2 5
DANITY KANE WellcomeToTheDollhouse 2+
JANET JACKSON Discipline 4+
ADELE 19 -5
NATASHA BEDINGFIELD P.ful Of Sunshine 4
LEDISI Lost & Found 4
KATE NASH Made Of Bricks 3
LCD SOUNDSYSTEM Sound Of Silver -4
ARCADE FIRE Neon Bible 4+
BRIGHT EYES Cassadaga 3+
RICHARD HAWLEY Lady's Bridge -5
KLAXONS Myths Of The Near Future -4
RADIOHEAD In Rainbows 5
BURIAL Untrue 4+
MARY J. BLIGE Growing Pains 4+
KYLIE MINOGUE X -4
MARKO TOLJA Stare Dobre Stvari 4
NINA BADRIĆ 07 -5
JORDIN SPARKS Jordin Sparks 3+
LEONA LEWIS Spirit 3
ALICIA KEYS As I Am -5
CHRIS BROWN Chris Brown 3+
BRITNEY SPEARS Blackout 5
MARIO Go -5
KATIE MELUA Pictures -5
JENNIFER LOPEZ Brave 4
JILL SCOTT Words and Sounds Vol.3 4
JAMES BLUNT All The Lost Souls 3+
KANYE WEST Graduation 4
50 CENT Curtis -3
KEYSHIA COLE Just Like You -4
VANNA Ledeno Doba 2+
SAŠA LOZAR 1 Dan 4
FERGIE The Dutchess 2+
PARIS HILTON Paris 3
GWEN STEFANI The Sweet Escape -3
JESSICA SIMPSON A Public Affair -4
SARA BAREILLES Little Voice 3
DANITY KANE DK -4
CIARA The Evolution -4
CHRISETTE MICHELE I Am 4
KELLY ROWLAND Ms. Kelly 3
RIHANNA Good Girl Gone Bad -5
FABOLOUS From Nothin' To Somethin' 3+
KELIS Kelis Was Here 4
FEIST The Reminder -5
JOE Ain't Nothing Like Me 3+
JUSTIN TIMBERLAKE Futuresex/L.sounds 5
MAROON 5 It Won't Be Soon Before Long -3
TRAVIS The Boy With No Name 5
AMERIE Because I Love It -4
BOBBY VALENTINO Special Occasion -3
NATASHA BEDINGFIELD N.B. -4
NE-YO Because Of You 3
ARCTIC MONKEYS Favourite Worst... 4+
NORAH JONES Not Too Late -4
BEYONCE B'Day 5
JAMIE T Panic Prevention 4
TIMBALAND Timbaland Presents... -3
ELISABETH WITHERS It Can Happen to... 2
MACY GRAY Big 3
FANTASIA Fantasia 4
ELLIOTT YAMIN Elliott Yamin -4
MONICA The Makings Of Me 3+
THE GOOD, THE BAD & THE QUEEN 4
TAMIA Between Friends 4+
JOHN MAYER Continuum 4+
MUSIQ SOULCHILD Luvanmusiq -5
BRIAN McKNIGHT Ten -4
JANET JACKSON 20 Y.O. -4
AMY WINEHOUSE Back To Black 5
IVANA HUSAR Familija 4
MARIJA HUSAR Familija -3
ROBIN THICKE The Evolution of R Thicke -4
MIKA Life In Cartoon Motion -4
PAOLO NUTINI These Streets -5
THE FRATELLIS Costello Music 4
JAMES MORRISON Undiscovered -5
KATHARINE McPHEE Katharine McPhee 4



THUMBS UP