Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: RICHARD HAWLEY


Richard Hawley - Valentine.mp3
Richard Hawley - Tonight The Streets Are Ours.mp3
Ovaj album, za kojeg se nažalost tako malo može čuti, zapravo mi je jedno od najugodnijih iznenađenja godine. Imam ga već duže vrijeme, no uspio sam ga zbog nedostatka vremena poslušati tek nedavno. I oduševio se. Richard Hawley, pjevač, skladatelj, gitarist i bivši član grupe Pulp, priredio je jedan od najljepših albuma godine.
Već pri samom otvaranju, osvaja pjesma Valentine, no tu je cijeli niz sličnih bisera. Tonight The Streets Are Ours spada u neke od najboljih glazbenih trenutaka godine, a tu su (između ostalih) i odlične Lady's Bridge, Our Darknes te Roll River Roll. Cijeli album na momente zazvuči kao da odaje počast nekima od najvećih iz prošlosti, nosi u sebi nevjerojatnu melankoliju, nostalgiju i ljepotu melodije i interpretacije, i možda najvažnije za spomenuti - ljepotu harmonije.
Album je u prodaji već nekoliko mjeseci, a sve pjesme naravno potpisuje sam Richard Hawley. Ovdje su pjesme Valentine i Tonight The Streets, meni neki od najboljih trenutaka s albuma, pjesme koje obavezno morate preslušati.
Nevezano za ovaj album, zanimljivo je i to da Hawley svira gitaru na pjesmi grupe All Saints "Under The Bridge", kao i na "Wonderful Life" Gwen Stefani.
OCJENA: -5

Post je objavljen 26.12.2007. u 14:30 sati.