muzikologija

nedjelja, 30.03.2008.

Rušenje rekorda, jedan stari remix i jedan novi...


Mariah Carey - We Belong Together (DJ Clue Remix feat. Styles P & Jadakiss).mp3
Zbog fakultetskih i radnih obaveza, ali i nekih privatnih preokupacija, nisam u zadnje vrijeme u mogućnosti previše pisati. Nadoknadit ću to uskoro i više se posvetiti pisanju bloga.
Javljam se ovom prilikom kako bih ponosno predstavio novi #1 na Billboardovoj ljestvici singlova za 3 dana. Naravno riječ je o Mariah Carey. Bit će to njen 18. broj 1, najviše za solo izvođača ikad u povijesti, a ispred nje su još samo The Beatles sa 20 #1 hitova. Ostavila je tako iza sebe Elvisa, s kojim još samo 3 dana drži izjednačeno 2. mjesto.
Tamo negdje pri početku pisanja bloga stavio sam remix za pjesmu We Belong Together. Tad sam i napisao kako nisam preveliki ljubitelj remixeva i kako mi je rijetko neki bolji od originalne album verzije. Nije ni s ovim remixom drugačije, WBT je nemjerljiva na svim područjima s bilo kojom pjesmom, no radi se o zaista izvrsnom remixu, jednom od najboljih koje sam čuo, a za koji je Mariah (što i inače radi) ponovo otpjevala pjesmu. Ponavljam ovdje link za isti, a ovdje je i link za vrlo dobar najnoviji remix za pjesmu Touch My Body.
Mariah Carey - Touch My Body (remix feat. Rick Ross & The Dream).mp3

30.03.2008. u 23:19 • 38 KomentaraPrint#

NOVO: CASSIE


Cassie - Thirsty.mp3

30.03.2008. u 23:07 • 0 KomentaraPrint#

NOVI SINGL: ALICIA KEYS


Alicia Keys - Teenage Love Affair.mp3
Novi singl s albuma As I Am, ujedno i meni jedna od najdražih pjesama Alicie Keys. Pjesmu potpisuju Alicia Keys, Harold Lily, Jack Splash, Josephine Bridges, Carl Mitchell Hampton i Tom Nixon.
OCJENA: 5

30.03.2008. u 22:27 • 1 KomentaraPrint#

srijeda, 19.03.2008.

NOVI SINGLOVI


RIHANNA Take A Bow
Umjesto da izbaci još koji singl s vrlo dobrog albuma Good Girl Gone Bad, Rihanna se odlučila za re-izdanje albuma, a najavljuje ga nova pjesma, mlaka Take A Bow. Pjesmu je napisao Ne-Yo, produkciju potpisuju Stargate, no daleko je to od njihovih najprepoznatljivijih radova. Opet ona ista izgubljena Rihanna s prethodnog albuma koja počesto zagrize prevelik zalogaj.
OCJENA: 3

NELLY feat. FERGIE Party People
Nakon neuspjeha singla Wadsyaname na radiostanicama, Nelly se udružio s Fergie ne bi li ipak dostojno najavio svoj novi album. Iako će sve ovisiti o emitiranju pjesme na radio-stanicama, a slušateljima se svakakve gluposti s lakoćom mogu nametnuti, tako je teško prognozirati što će napraviti ova pjesma. Ono što nije teško je prepoznati lošu pjesmu. Toliko neuspješnih pokušaja jednostavno je neoprostivo od repera koji je prije nekoliko godina imao neke od najvećih hitova.
OCJENA: 2

NE-YO Closer
Prema nekim neslužbenim informacijama ovo je pjesma koja najavljuje treći po redu studijski album za ovog super-uspješnog tekstopisca koji je nekim izvođačima priskrbio jedne od najvećih hitova posljednjih godina (Beyonce, Rihanna...).
Iako pjesma podsjeća na nekoliko drugih i nije ni po čemu nešto posebno originalna, svejedno uspijeva osvojiti svojim šarmom i jednostavnošću.
OCJENA: 4

LEONA LEWIS Better In Time
J.R. Rottem & Andrea Martin potpisuju ovu pjesmu, jedan od bojih trenutaka s prerazvikanog i slabog albuma pobjednice britanskog showa X Factor.
Zanimljivo je zapravo pratiti razvoj djevojke koja se doslovce pretvara u megapopularnu ljepoticu u rukama mašinerije oko nje. Budimo ipak realni, niti je približno tako izgledala na audicijama, a s pjesmama koje pjeva ionako nema veze. To što ne pjeva bubbly pop ne čini ju ništa manjim projektom od niza pjevačica koje su spremno tako etiketirali, a koje su ipak daleko talentiranije i radile su na svojim materijalima (Britney Spears, Beyonce...). Upravo suprotno.
OCJENA: 4+

19.03.2008. u 23:43 • 22 KomentaraPrint#

RUMOR HAS IT (pt.2)

19.03.2008. u 01:17 • 2 KomentaraPrint#

NOVO: MARY J. BLIGE


Mary J. Blige - Stay Down.mp3
Napokon. Od samih početaka preslušavanja ovog albuma, Stay Down je moj prvi singl-izbor. A ovih dana i službeno je poslana na američke radio stanice. Pjesmu potpisuju Mary J. Blige, Johnta Austin i Bryan-Michael Cox, a radi se o istoj ekipi koja je potpisala i Be Without You, jedan od najvećih hitova Mary J. Blige, a za koji je dobila i Grammy nagradu za najbolju r&b pjesmu. Iako na prvu ne toliko dopadljiva i catchy kao Be Without You, usudio bih se reći snažnija i ozbiljnija. Istovremeno optimistična i meni osobno strašno mračna i depresivna, ovo je jedna od najboljih pjesama koje ćete trenutno naći u ponudi na radiostanicama.
OCJENA: 5

19.03.2008. u 01:15 • 2 KomentaraPrint#

RECENZIJA: DANITY KANE


Ako su imale imalo kredibiliteta s prošlim albumom, ovim su ga sigurno izgubile. Nisam naravno preslušao sve objavljene albume ove godine, još manje sam ih recenzirao, no od onih koje poznajem ovo je zasigurno jedan od glavnih kandidata za najgori album godine.
Lista producenata ipak je bila obećavajuća- Danja, B. M. Cox, The Runners, Diddy.... Nitko od njih međutim na kraju nije ponudio barem jednu pristojnu pjesmu. Bilo je nekih naznaka- Bad Girl ima odlične strofe (upropaštena pjesma lošim pripjevom), Damaged ima nekoliko zanimljivih dijelova, Pretty Boy i Strip Tease ulaze u relativno dobre trenutke, no svaka uspješno uspijeva u barem nekom svom dijelu biti iritantna. Izdvojit ću stoga pjesmu Sucka For Love kao glavnog "favorita" s albuma. Sve ostale pjesme nisu uopće vrijedne spomena.
TLC i Destiny's child mogli ste prepoznati da vas usred noći netko probudi, u polu-snu, pa i u zaglušujućim prostorima dok ne obraćate previše pažnje. Čak su i Spice girls bile u neku ruku autentične. Bojim se da Danity Kane nemaju na svojoj strani ni jedan faktor. Čak su i vizualno dosta iritantne i previše afektiraju. Uz bolje pjesme, ne bi to toliko bilo upadljivo. Ovako samo zaokružuje jednu cjelinu koja se nameće od samih početaka njihove karijere.
Album u prodaji od jučer.
OCJENA: 2+

19.03.2008. u 00:48 • 1 KomentaraPrint#

subota, 08.03.2008.

NOVI SINGLOVI

Nekoliko recenzija novih singlova o kojima se puno priča ovih dana, a onda vas ostavljam na neko vrijeme i odlazim u Rim........:-)

USHER feat. YOUNG JEEZY Love In This Club
Krenut ćemo s pjesmom o kojoj se u Americi ovaj tjedan puno pričalo, a koja je nakon što je postala najprodavaniji singl u Americi skočila i na njihovoj službenoj Billboardovoj ljestvici singlova na #1 i to sa broja 51. Treći najveći skok na broj 1 i 8. broj 1 za Ushera. O pjesmi će se naravno puno pričati i u nadolazećim tjednima s obzirom da je to jedina pjesma koja može spriječiti Mariah Carey da s pjesmom Touch My Body za 2 tjedna dobije svoje 18. prvo mjesto na Billboardu.
Pjesmu sam predstavio davno, spomenut ću samo da kritičari nisu ni najmanje oduševljeni pjesmom. Kritike su upućene interpretaciji (Akon's baby brother, hehe), ziheraškom pristupu i neoriginalnosti.
Produkciju potpisuje Polow Da Don, a iako ni ja ne mogu reći da sam oduševljen pjesmom, radi se o vrlo dobroj suradnji i pjesmi koja je bolja od većine Usherovog ionako precijenjenog prethodnog albuma. Relativno monotone strofe i pripjev izvlače odlični pre-chorus.
OCJENA: 4+

MADONNA feat. JUSTIN TIMBERLAKE & TIMBALAND 4 minutes
Istina je da Madonna nikad nije pribjegavala trikovima i jeftinim forama. Barem ne u onom smislu da možemo reći da se prodala. I da je uvijek nekako suvereno isfuravala svaki svoj stil, s kojim god žanrovima koketira. I iako ova pjesma zaista zvuči kao neki projekt Justina Timberlakea i Timbalanda na kojem su eto ovaj put ugostili Madonnu, ne vidim ni najmanji problem. No publika nošena uvijek nekim pogrešnim kriterijima i mjerilima itekako ga je našla. Žestoko se komentiraju suradnici (iako su oboje pop glazbenici, pa je komentar te vrste potpuno deplasiran), te naravno Madonnin dio izražen u kvantiteti. Mislim da ću staviti veliki natipis na vrhu bloga koji će zasvijetliti svaki put kad netko posjeti ovu stranicu: dajte se naučite uživati u glazbi i prestanite biti toliko opterećeni glupostima!
OCJENA: 5

FLO RIDA feat. TIMBALAND Elevator
Nisam mogao vjerovati kad sam neki dan na jednoj radio stanici čuo voditelja kako izgovara ime ovog izvođača. (Ipak, da se ne radi o iznimci, čuo sam već nakon pola sata. Nešto poslije u najavi na jednoj drugoj radio stanici u najavi filmova u kinima, voditeljica se pitala kako se izgovara Juno, da bi joj druga spremno uskočila s "a valjda je đuno". Netko je prespavao posljednje mjesece i uspješno izignorirao sve medije...a još uvijek ima posao na radiju...).
Nakon megauspješne Low, Flo Rida ima novi singl. A on također dolazi iz Timbalandove radionice. Da kojim slučajem nije ušao u direktan sukob s Usherom i M. Carey, vjerojatno bi i ovo bio #1 singl i odlična najava za njegov debitantski album koji izlazi za 2 tjedna.
OCJENA: 4+

MARY J BLIGE Hurt Again
Prema nekim najavama, novi singl za Mary J Blige, treći po redu s albuma Growing Pains. Pjesma je već debitirala na Billboard r&b top listi singlova, a očekuje se službeno objavljivanje singla. Pjesmu su producirali Dre & Vidal. Iako mi je draga ova pjesma, album ima najmanje nekoliko očigledno boljih pjesama.
OCJENA: 4

DUFFY Mercy
Iskreno, već pomalo počinje živcirati ovo isfuravanje na Amy Winehouse. Odjednom je isplivala hrpa nekih pjevačica koje se čak ni ne trude prikriti da žele dio upravog onog kolača koji je dobila Amy. Stvarnost je ipak malo drugačija. Ni jedna od njih zapravo nema ni približno dovoljno potencijala za takvo nešto.
Pjesma Mercy počinje kao već nekoliko poznatih pjesama (Moloko, Kosheen?), a pripjev je mogao jednostavno ići: they tried to make me go to rehab, but I said no no no.....Ne razumijem čemu novi tekst? Da pomislimo da se radi o drugoj pjesmi? Yeah right...Isto kao što Vlatka Grakalić na Dori uopće nije pjevala Molitvu.
Da ne budem baš skroz negativan, Duffy je vrlo simpatična djevojka i ima lijep glas. A ni album nije loš. A nekome je čak i pjesma dobra, ipak se nalazi na 1. mjestu britanske top liste singlova.
OCJENA: 2+

08.03.2008. u 16:32 • 22 KomentaraPrint#

srijeda, 05.03.2008.

Let's play......

Vidio sam neki dan neke nominacije za Zlatnu kooglu i Zlatno rooglo. Ne znam točno što bi ta nagrada trebala predstavljati. Vjerojatno nešto kao Crni mačak prije nekih 10ak godina, hrpa neandertalaca i samoprozvanih rock kritičara se sastane i slavi 3 rock benda koja imamo i još 4 u usponu, a koji se nikad ne maknu od prvog albuma.
Dakle, budući da danas svatko ima svoje nominacije i nagrade, svatko se osjeća prozvanim nagrađivati, pljuvati, kritizirati i sve komentirati, idemo se malo zabavljati. A kategorije su sljedeće (moram naravno napomenuti da u nekim kategorijama imamo više dobitnika, teško se bilo odlučiti, a konkurencija je ogromna):

Pjevač s najbezličnijim glasom i osobnošću, kojeg netko stvarno puši:
Luka Nižetić

Pjevačica s najbezličnijim glasom i osobnošću, koju netko stvarno puši:
Antonija Šola

Pjevač s najneugodnijim glasom za slušati, a uvriježeno je da je dobar (khm khm) pjevač (teška kategorija):
Giuliano
Goran Karan
Kristijan Beluhan

Pjevači koji će vječno živjeti na staroj slavi, koliko god loše pjesme radili:
Gibonni
Vanna

Pjevači koji će biti popularni/hvaljeni kakvo god sranje snimili:
Natali Dizdar
TBF
Jinx

Pjevači koji nikad neće biti popularni kakvu god pjesmu/album snimili:
Ivana Radovniković
Žanamari Lalić
Danijela Pintarić
Emina Arapović
Damir Kedžo

Izvođači koje će vlastita osobnost vječno kočiti da budu popularni koliko su dobri:
Jelena Radan
Jacques Houdek

Izvođač kojeg svi znaju, a ne znaju ni jednu njegovu pjesmu:
Stampedo

Izvođač koji neprestano pjeva istu pjesmu, na isti način:
Jacques Houdek
Saša Lozar
Massimo

Izvođači koji će vječno ostati neshvaćeni (ili to barem/samo oni misle):
Petar Grašo
Sandi Cenov
Leteći Odred
Jacques Houdek
Filip Dizdar

Izvođač koji pod hitno trebaju nove autore:
Vanna

Izvođači koji misle da su bolji nego što jesu:
Vanna
Vesna Pisarović
Danijela Pintarić
Jacques Houdek
Ivana Radovniković

Izvođač koji radi besramno lošu glazbu, a voli ga i publika i kritika:
Hladno Pivo

Najveći vic na pozornici:
Leteći odred
Sandi

Izvođač koji sebe shvaća malo previše ozbiljno s obzirom na svoje mogućnosti iliti kako ja to volim nazvati- koji se ne zna staviti u svoje okvire:
Ivana Radovniković

Izvođač od kojeg bi, uz pomoć stilista, dobrog tekstopisca i producenta, moglo nešto biti:
Andrea Čubrić
Ivana Kindl

Oni bi to odmah, sad i pred kamerama. S bilo kim. Ma i s kamerom:
Žanamari Lalić
Alan Hržica

05.03.2008. u 02:25 • 26 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (4)
Siječanj 2010 (5)
Prosinac 2009 (11)
Studeni 2009 (20)
Listopad 2009 (26)
Rujan 2009 (5)
Ožujak 2009 (11)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (11)
Prosinac 2008 (16)
Studeni 2008 (22)
Listopad 2008 (14)
Rujan 2008 (12)
Kolovoz 2008 (13)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (12)
Svibanj 2008 (8)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (11)
Siječanj 2008 (13)
Prosinac 2007 (28)
Studeni 2007 (20)
Listopad 2007 (21)
Rujan 2007 (25)
Kolovoz 2007 (19)
Srpanj 2007 (19)
Lipanj 2007 (37)
Svibanj 2007 (43)
Travanj 2007 (47)
Ožujak 2007 (70)
Veljača 2007 (18)

Komentari da/ne?

Opis bloga

Glazbeni blog; recenzije pjesama, albuma, spotova, izvještavanje o raznim glazbenim top-listama + recenzije filmova, komentari društvenih događanja....




ALBUM OF THE WEEK:


U prodaji!

DOWNLOAD HERE

NEW SINGLES AND MORE:


Adele - Rolling in The Deep.mp3

Rihanna - What's My Name (feat. Drake).mp3

Jamie Woon - Spirits.mp3

Drake - Karaoke.mp3

The National - Conversation 16.mp3

+


Friendly Fires - Kiss Of Life.mp3

S reizdanja albuma Friendly Fires grupe Friendly Fires

+


Amerie - Why R U?.mp3

S albuma In Love & War!

DO SADA RECENZIRANI ALBUMI.....


ERYKAH BADU Part Two: Return... 4
MGMT Congratulations 4+
JUSTIN BIEBER My World 2.0. -3
JASON DERULO Jason Derulo -2
ELLIE GOULDING Lights 3+
MONICA Still Standing -4
USHER Raymond v Raymond 3+
SUGABABES Sweet 7 2+
MARINA&THE DIAMONDS Family... 2+
VAMPIRE WEEKEND Contra 4+
CORINNE BAILEY RAE The Sea 4+
FLORENCE+THE MACHINE Lungs 4
SADE Soldier Of Love -4
SUSAN BOYLE I Dreamed A Dream 2+
KE$HA Animal 1+
DAVID GUETTA One Love -3
GLASVEGAS Glasvegas -5
FRIENDLY FIRES Friendly Fires 4+
ANTONY AND THE J. The Crying.. -5
THE BIG PINK A Brief History ofLove 4
PHOENIX Wolfgang Amadeus... -5
THE XX The XX 5
KID SISTER Ultraviolet 2+
EMPIRE OF THE SUN Walking On... 3+
DANIEL MERRIWEATHER Love&War -3
JACK PENATE Everything Is New 4+
YEAH YEAH YEAHS It's Blitz 4+
WILCO Wilco 4
LADYHAWKE Ladyhawke -4
BAT FOR LASHES Two Suns 4
MARY J. BLIGE Stronger WithEach... 4
BOJAN JAMBROŠIĆ Bolji od ljubavi 2+
ROBIN THICKE Sex Therapy -3
ARCTIC MONKEYS Humbug 4
LITTLE BOOTS Hands -4
CHRISETTE MICHELE Epiphany -3
ALICIA KEYS The Element Of... -5
LEDISI Turn Me Loose -4
PLEASURE P Intr. of Marcus Cooper -4
MUSE The Resistance 3+
MR HUDSON Straight No Chaser 3
CHRIS BROWN Graffiti 4
TIMBALAND Shock Value II 2
JAY SEAN All Or Nothing -4
PIXIE LOTT Pixie Lott 3+
ADAM LAMBERT F Y Entertainment 4
LADY GAGA Fame Monster -4
KRIS ALLEN Kris Allen 2+
RIHANNA Rated R 4
NORAH JONES The Fall 4
JOHN MAYER Battle Studies 3
ONE REPUBLIC Waking Up -3
LEONA LEWIS Echo -3
AMERIE In Love & War 3+
RYAN LESLIE Transition 4
MELANIE FIONA The Bridge -3
CHERYL COLE 3 Words -4
ALEXANDRA BURKE Overcome 3
TREY SONGZ Ready 4
FRANKMUSIK Complete Me -4
LA ROUX La Roux 4
THE BLACK EYED PEAS The E.N.D. 2+
SHAKIRA She Wolf 2
MIKA The Boy Who Knew Too Much -4
LETOYA Lady Love 3+
MARIO D.N.A. 4+
KID CUDI Man On The Moon 4+
MAXWELL BLACKsummers'Night -5
BACKSTREET BOYS This Is Us 2+
ELECTRIK RED How To Be a Lady... 4+
JORDIN SPARKS Battlefield 2
CIARA Fantasy Ride 3+
MARIAH CAREY Memoirs of... -5
WHITNEY HOUSTON I Look To You 3
NATALI DIZDAR Pronađi Put 4+
KERI HILSON In A Perfect World -4
RAZORLIGHT Slipway Fires 2
FLEET FOXES Fleet Foxes 5
VAMPIRE WEEKEND Vampire Weekend -5
RYAN LESLIE Ryan Leslie 3
MUSIQ SOULCHILD Onmyradio 4
AVANT Avant 4+
KELLY CLARKSON All I Ever Wanted 3
THE-DREAM Love vs. Money 5
LILY ALLEN It's Not Me, It's You -4
KINGS OF LEON Only By The Night -4
FRANZ FERDINAND Tonight: F. Ferdinand -5
MGMT Oracular Spectacular -5
SANTOGOLD Santogold -5
JAMIE FOXX Intuition -3
DINO DVORNIK Pandorina Kutija -4
JACQUES HOUDEK Crno i Bijelo 3+
KEYSHIA COLE A Different Me 3
THE KILLERS Day & Age -5
KANYE WEST 808's & Heartbreak -4
BRITNEY SPEARS Circus -5
DAVID ARCHULETA David Archuleta 2+
DAVID COOK David Cook 2+
BEYONCÉ I Am...Sasha Fierce 5
DEBORAH COX The Promise -5
CHRISTINA AGUILERA Decade Of Hits -4
DIDO Safe Trip Home 4+
SUGABABES Catfights & Spotlights 3+
T-PAIN Thr33 Ringz -2
T.I. Paper Trail 3+
P!NK Funhouse 3
JOHN LEGEND Evolver 4
JAMES MORRISON Songs For You... 4+
ROBIN THICKE Something Else 3
KEANE Perfect Symmetry 4
LANA Volim Biti Zaljubljena 3
SANDRA BERKOVIĆ Upali Radio 2+
JENNIFER HUDSON Jennifer Hudson 4
JAZMINE SULLIVAN Fearless 4+
THE PUSSYCAT DOLLS Doll Domination -3
NE-YO Year Of The Gentleman 4
LADY GAGA The Fame -3
NEW KIDS ON THE BLOCK The Block 3+
SOLANGE Sol-Angel & The Hadley...5
MICHELLE WILLIAMS Unexpected -4
GIRLICIOUS Girlicious 1
M.I.A. Kala -5
ROISIN MURPHY Overpowered 4
ASHLEE SIMPSON Bittersweet World 2
JASON MRAZ We Sing, We Dance... -4
KATY PERRY Katy Perry 2+
LIL' WAYNE Tha Carter III 4+
COLDPLAY Viva La Vida 3+
ASHANTI The Declaration -3
GNARLS BARKLEY Odd Couple 4
USHER Here I Stand -4
SEVERINA Zdravo Marijo 4
CHERISH The Truth -3
JESSE McCARTNEY Departure 4
ERYKAH BADU New Amerykah (pt 1) -5
J. HOLIDAY Back Of My Lack 3
DUFFY Rockferry -4
MADONNA Hard Candy 4
MARIAH CAREY E=MC2 5
DANITY KANE WellcomeToTheDollhouse 2+
JANET JACKSON Discipline 4+
ADELE 19 -5
NATASHA BEDINGFIELD P.ful Of Sunshine 4
LEDISI Lost & Found 4
KATE NASH Made Of Bricks 3
LCD SOUNDSYSTEM Sound Of Silver -4
ARCADE FIRE Neon Bible 4+
BRIGHT EYES Cassadaga 3+
RICHARD HAWLEY Lady's Bridge -5
KLAXONS Myths Of The Near Future -4
RADIOHEAD In Rainbows 5
BURIAL Untrue 4+
MARY J. BLIGE Growing Pains 4+
KYLIE MINOGUE X -4
MARKO TOLJA Stare Dobre Stvari 4
NINA BADRIĆ 07 -5
JORDIN SPARKS Jordin Sparks 3+
LEONA LEWIS Spirit 3
ALICIA KEYS As I Am -5
CHRIS BROWN Chris Brown 3+
BRITNEY SPEARS Blackout 5
MARIO Go -5
KATIE MELUA Pictures -5
JENNIFER LOPEZ Brave 4
JILL SCOTT Words and Sounds Vol.3 4
JAMES BLUNT All The Lost Souls 3+
KANYE WEST Graduation 4
50 CENT Curtis -3
KEYSHIA COLE Just Like You -4
VANNA Ledeno Doba 2+
SAŠA LOZAR 1 Dan 4
FERGIE The Dutchess 2+
PARIS HILTON Paris 3
GWEN STEFANI The Sweet Escape -3
JESSICA SIMPSON A Public Affair -4
SARA BAREILLES Little Voice 3
DANITY KANE DK -4
CIARA The Evolution -4
CHRISETTE MICHELE I Am 4
KELLY ROWLAND Ms. Kelly 3
RIHANNA Good Girl Gone Bad -5
FABOLOUS From Nothin' To Somethin' 3+
KELIS Kelis Was Here 4
FEIST The Reminder -5
JOE Ain't Nothing Like Me 3+
JUSTIN TIMBERLAKE Futuresex/L.sounds 5
MAROON 5 It Won't Be Soon Before Long -3
TRAVIS The Boy With No Name 5
AMERIE Because I Love It -4
BOBBY VALENTINO Special Occasion -3
NATASHA BEDINGFIELD N.B. -4
NE-YO Because Of You 3
ARCTIC MONKEYS Favourite Worst... 4+
NORAH JONES Not Too Late -4
BEYONCE B'Day 5
JAMIE T Panic Prevention 4
TIMBALAND Timbaland Presents... -3
ELISABETH WITHERS It Can Happen to... 2
MACY GRAY Big 3
FANTASIA Fantasia 4
ELLIOTT YAMIN Elliott Yamin -4
MONICA The Makings Of Me 3+
THE GOOD, THE BAD & THE QUEEN 4
TAMIA Between Friends 4+
JOHN MAYER Continuum 4+
MUSIQ SOULCHILD Luvanmusiq -5
BRIAN McKNIGHT Ten -4
JANET JACKSON 20 Y.O. -4
AMY WINEHOUSE Back To Black 5
IVANA HUSAR Familija 4
MARIJA HUSAR Familija -3
ROBIN THICKE The Evolution of R Thicke -4
MIKA Life In Cartoon Motion -4
PAOLO NUTINI These Streets -5
THE FRATELLIS Costello Music 4
JAMES MORRISON Undiscovered -5
KATHARINE McPHEE Katharine McPhee 4



THUMBS UP