muzikologija

srijeda, 28.02.2007.

DORA 2007.

Nisam neki fan Dore, ali ono...gledam. Nije mi to ni neki bad priznati. Zabavlja me to.
Uspio sam čuti neke od pjesama, i sve u svemu- prilično loše kao i svake godine. Ali isto tako svake godine pojavi se i nekoliko koje se izdvoje što kvalitetom, što interpretacijom. Možda će finalna večer promijeniti mišljenje, ali evo kako stvari trenutno stoje:
Moj najveći favorit definitivno je Lana Klingor. Pjesma koja u sebi kombinira nekoliko stilova zadovoljit će širi krug publike i nesumnjivo će postati hit nakon Dore, a po mom mišljenju to je pjesma koja bi najbolje od ponuđenih pjesama prošla na Eurosongu, jer nema u sebi ni jedan element nekog prethodnog hita, pobjedničke pjesme s Dore/Eurosonga, a opet ima zaraznu melodiju, pjevna je i hitoidna. Jedino što joj ne ide u korist je to što je ona ipak- Lana Klingor.
Uglavnom, neću inače stavljati linkove pjesama na blog, jer postoji jako puno blogova/web stranica koje to omogućuju. Međutim, stavit ću link za ovu pjesmu, upravo zbog činjenice da se radi o hrvatskoj pjesmi, a njih je ipak malo teže naći na netu.

Lana Klingor - Gravitacija

Od ostalih pjesama, treba spomenuti pjesmu Žanamari Lalić, Marka Tolje (netko je napokon ispravno izgovorio "deja vu"), te Jelene Rozge. Jelena Rozga na ovom popisu nalazi se iz možda previše subjektivnih razloga. Mnogi će pjesmu uspoređivati s određenim pjesmama susjednih nam predstavnika prethodnih godina, međutim Huljić je praktički izmislio takvu glazbu na našim prostorima, pa je deplasirano govoriti o bilo kakvoj kopiji. No ono što me se najviše dojmilo na samom predstavljanju njezine pjesme upravo je Jelena Rozga. Njezin izgled, kretanje na pozornici i jedna vrsta vladanja scenom kakvu sam rijetko imao prilike vidjeti kod Rozge. Pjesma mi se sama po sebi ne sviđa, ali ima potencijala za dobar plasman na Eurosongu. Takve pjesme uvijek dobro prolaze.....

28.02.2007. u 15:02 • 2 KomentaraPrint#

NOVI ALBUMI


ROBIN THICKE The Evolution of Robin Thicke
Američki soul/r&b kantautor, čiji je (drugi po redu) album objavljen u listopadu prošle godine tek sada dobiva zasluženu pažnju. Iako je ovaj glazbenik zaslužan za neke od hitova Ushera, Brandy, Christine Aguilere..., što zbog loše promocije, što zbog nedostatka hit singla u trenutku izlaska albuma, objavljivanje je prošlo nezapaženo, ostvarivši ulaz na listu tek na broj 45. Tako je tek nakon 17 tjedana od objavljivanja dospio u top 10 Billboardove ljestvice albuma, a trenutno se nalazi na broju 6.
Iako uglavnom pjeva u falsetu, ono što je najzanimljivije na ovom albumu upravo je Thickeova interpretacija. Gotovo je nevjerojatno da pjesme Shooter i Lost Without You pjeva ista osoba, a nerijetko se preslušavajući album događa da ga zamijenite za Justina Timberlakea ili nekog glavnog vokalistu kakvog boy benda, dok na nekim pjesmama zvuči potpuno džezirano, fino dozirajući razinu falseta. I Need Love je moj osobni favorit.
Robin Thicke napisao je sve pjesme na albumu.
OCJENA: -4


MIKA Life In Cartoon Motion
Britanski pjevač, rođen u Libanonu, proslavio se megahitom Grace Kelly, koji je nekoliko tjedana bio na vrhu britanske liste singlova. Debitantski album objavljen je 5.02. i došao direktno na vrh liste albuma.
Činjenica da je pjevao u Royal Opera House, ali i osmislio melodiju za reklamu Orbitove žvakaće gume može na neki čudan način i opisati ovaj album. Jer Mika je neosporivo talentiran. Ali se isto tako i želi zabavljati, neopterećeno pisati vesele pop pjesme u kojima se bez ikakve zadrške može veseliti u pjesmi ili vrištati u falsetu (Grace Kelly, Love Today). Međutim, kad je ozbiljan (odlična Relax, Take It Easy, te Happy Ending), tad ga se doživljava upravo takvim, a interpretacije mu najčešće uspoređuju s onima Robbieja Williamsa.
Album je podijelio kritičare. Čak do te mjere da ga neki svrstavaju u skupinu najvećih nada, glazbenika koji će dominirati u 2007., do toga da mu neki daju minimalne ocjene. Brian May, glavni gitarist grupe Queen, koji se nazvao Mikinim obožavateljem oštro je kritizirao Drowned In Sound website, koja je Mikinom albumu dala ocjenu 1/10.
OCJENA: -4

28.02.2007. u 03:29 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 27.02.2007.

BEYONCE & SHAKIRA Beautiful Liar

Još uvijek vam nije dosadila Beyonce? Nije vam dosta 5 spotova koje je snimila za pjesme s albuma B'Day? E, pa Beyonce vam je pripremila potpuno zasićenje! Sprema se re-izdanje albuma s nekoliko novih pjesama, te raznoraznim prepjevima na španjolski, a Beyonce se potrudila snimiti čak nekoliko spotova! Snimila je spot za pjesmu Upgrade U (feat. Jay-Z), Jay-Z je snimio spot za Hollywood (feat. Beyonce), snimila je spot za Get Me Bodied, najavila spot za duet sa Shakirom u pjesmi Beautiful Liar, te spotove za ostale pjesme s albuma B'Day.
Pjesmu su producirali Stargate i Beyonce, a zajedno su ju i napisali uz Iana Dencha i Amadu Ghost.
Ova latino-pop pjesma ne nudi nam ništa originalno ili zanimljivo, međutim nesumnjivo je da će naići na odjek kod publike, s obzirom na to da se radi o dvije pop zvijezde svjetskih razmjera. Da je kojim slučajem ova pjesma došla pod ruke nekim manje poznatim pjevačicama, ne bi bila zanimljiva ni najmanje, a prva mjesta top lista bila bi im i više nego nedostižna.
OCJENA: 2+

27.02.2007. u 23:13 • 3 KomentaraPrint#

TIMBALAND Give It To Me feat. Nelly Furtado & Justin Timberlake


Timbaland Presents Shock Value nadolazeći je album poznatog producenta, najavljen za 27.03. Na albumu se očekuje suradnja s bendom The Hives, Eltonom Johnom, Nicole Scherzinger (The Pussycat Dolls), Keri Hilson, Bjork, te mnogim drugim, a prema nekim najavama i s Coldplay, te Madonnom, čiji bi novi album trebao producirati.
Prvi singl koji najavljuje album pjesma je Give It To Me, suradnja s Nelly Furtado i Justinom Timberlakeom, čije je prošlogodišnje hit albume Timbaland producirao. Pjesma je procurila na internet još prije nekoliko mjeseci, no tek nedavno poslana je na radio stanice i doživjela svoje službeno izadavanje. Iako moje poštovanje prema tom producentu ide još u davnu prošlost, dok još nije bio ni približno popularan kao sad, i kad je radio za probrane izvođače, uključujući Aaliyah, predvodnicu stila koji danas kopira nekoliko desetaka izvođačica, ovaj najavni singl osim privlačnog beata, ne nudi ništa zanimljivo. A obratite li pozornost na tekst, teško se ne oteti dojmu da se neki izvođači jednostavno ne znaju staviti u svoje okvire. Timbaland je trenutno na poziciji s koje si još i može priuštiti stihove poput "I'm the real producer and you just a piano man", kojima proziva ostale producente (nagađa se Jermainea Dupria ili Scotta Storcha), ali Justinovo prozivanje Janet Jackson i Princea, izvođača čiji stil doslovce kopira na svakoj drugoj pjesmi i nastupi, više je nego smiješno....Ni Nelly Furtado nije nevina u svemu tome. Naprotiv, od njih troje čini se kao najveća fejkerica u pjesmi, jer na ego Justina Timberlakea naviknuli smo se odavno... Pjevačica s ne baš osobitim glasovnim sposobnostima, koja je u svojim spotovima plesala sa cvijećem u kosi i u krinolinama, na svom zadnjema albumu radi drastičan produkcijski zaokret, odjednom je šminkerica, cura sa stilom, koja rastura klubove i savršeno se uklapa u današnju "plastičnu", preproduciranu glazbenu konfekciju....Pitam se samo što je tu lažno. Sve ono za što se predstavljala do sada ili ovo sada?
OCJENA: 3

27.02.2007. u 21:09 • 3 KomentaraPrint#

HUDSON, vrati tog Oscara!


Nerijetko ćete na forumima i u novinama pročitati da Jennifer Hudson nije zaslužila Oscara. I sami komentatori tijekom dodjele napomenuli su nam da postoje glazbene nagrade, te da u ovom slučaju Oscar stvarno nije bio potreban, pogotovo jer su preostale glumice u istoj kategoriji ostvarile bolju ulogu. I jer nisu debele i ružne. Na stranu nečiji ukus, međutim, ne znam da li se to dogodilo slučajno ili namjerno, ali net.hr ponovio je istu pogrešku kao i nakon Golden Globe Awards- u svoju fotogaleriju nije stavio sliku Jennifer Hudson. I još bi se tu moglo pronaći neko opravdanje da ona nije dobila nagradu oba (!) puta, ili čak i da su stavili samo nekoliko slika najbolje odjevenih. Ali tamo je 65 slika sa prve dodjele, te tridesetak s druge!
Za neke koji možda ne znaju, Jennifer Hudson prva je crna pjevačica koja se pojavila na naslovnici američkog Voguea. Prije nje, samo su se dvije afro-amerikanke pojavile na naslovnici- Oprah Winfrey i Halle Berry! Nama je očito beznačajna....

.......
To me podsjetilo na nedavno objavljeni članak u Večernjem listu (opet kritika na njihov račun). Na listi pogodaka i promašaja, na vrhu liste promašaja pojavila se Severina. Da, ista ona Severina koje je prošle godine imala najveći (ako ne i jedini!) hit u Hrvatskoj. Dakle, glavni razlog im je bio neuspjeh na Eurosongu (kao da je to mjerilo ičega, a kamoli kvalitete neke pjesme i izvođača!), te otkazivanje turneje po Americi, s kojom mi nemamo aposlutno ništa..... Ali lako se okomiti na nekog tko je uspješan, zgodan i slavan. Da se to dogodilo...ne znam...Vesni Pisarović, pa čak i gore stvari, ne bi vidjela tu listu, a pogotovo ne sam vrh iste.

27.02.2007. u 16:25 • 1 KomentaraPrint#

JENNIFER HUDSON


Svi već vjerojatno znate, Jennifer Hudson dobila je Oscara!
Ta 25-ogodišnja djevojka, rođena u Chicagu, prijavila se na Američki idol prije 3 godine. Nakon ulaska u top 12 svi su očekivali puno od nje, pogotovo jer je tijekom jednog kruga ostvarila najveći broj glasova. Međutim, nekim čudnim obratom, Jennifer je ubrzo ispala iz natjecanja, te tako završila na ukupno sedmom mjestu. Ono što je bilo najzanimljivije te večeri je to što su tri sudionika koja su imala najmanje glasova bile upravo- crnkinje...Među njima je bila i Fantasia (koja je kasnije i pobijedila, ostvarila uspjeh debitantskim album, te dobila nekoliko Grammy nominacija). To je izazvalo negodovanje žirija, neki su zbog toga proglašavali Amerikance rasistima, a nakon samog izglasavanja svi članovi žirija postavili su pitanje gledateljima- glasujete li za najbolje? Sama Fantasia, koja joj je taj tjedan bila direktna protivnica za ispadanje ohrabrivala ju je nakon rezultata i rekla joj je da je ona Američki Idol.
Nitko naravno nije zaboravio njezin talent i svi su joj garantirali uspjeh.
Jennifer Hudson prijavila se na audiciju za ulogu Effie White u filmu Dreamgirls, ekranizaciju poznatog mjuzikla, te pobijedila u konkurenciji od 800 djevojaka, ostavljajući iza sebe i spomenutu pobjednicu Američkog idola. Za svoju ulogu ostvarila je više od 20 nominacija i nagrada za najbolju glumicu u sporednoj ulozi, a kao vrhunac, osvojila je najprestižniju glumačku nagradu, Oscar.
Krajem prošle godine potpisala je ugovor za Arista Records, koju vodi Clive Davis, čovjek zaslužan za uspjehe mnogih poznatih imena, između ostalih i Whitney Houston. Album je već trebao biti u fazi završavanja, međutim zbog velike strke oko njezine uloge, promoviranja filma, te raznih dodjela nagrada, snimanje albuma odgođeno je za ožujak. Jennifer je najavila užurban rad na albumu, a pjevač Ne-Yo najavio je njezino gostovanje i na njegovom albumu Know Me.

27.02.2007. u 04:03 • 1 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 26.02.2007.

RED CARPET BURN

Cate Blanchett, Helen Mirren i Jennifer Hudson nije se imalo što prigovoriti. I Rachel Weisz, Kirsten Dunst, te Jennifer Lopez izgledale su dobro, iako kritika ide na račun Lopezove frizure. Razočarale su Reese Witherspoon očajnom frizurom, te Kate Winslet dosadnom kreacijom. Zanimljivo, obje su daleko bolje i glamuroznije izgledale na nedavno održanim Golden Globe Awards. Beyonce nam je još jednom pokazala kako se ne zna odjenuti za dodjele nagrada. Na sreću, za nastup je promijenila haljinu u kojoj je pojavila na dodjeli.
Međutim, prave zvijezde cvenog tepiha sinoć su bile:

Nicole Kidman, Balenciaga by Nicolas Ghesquiere


Cameron Diaz, Valentino Couture


Gwyneth Paltrow, Zac Posen


Penelope Cruz, Atelier Versace

26.02.2007. u 21:23 • 0 KomentaraPrint#

AND THE OSCAR GOES TO.....


Best Picture THE DEPARTED
Best Director MARTIN SCORSESE (The Departed)
Best Actor FOREST WHITAKER (The Last King of Scotland)
Best Actress HELEN MIRREN (The Queen)
Best Supporting Actor ALAN ARKIN (Little Miss Sunshine)
Best Supporting Actress JENNIFER HUDSON (Dreamgirls)
Best Original Screenplay LITTLE MISS SUNSHINE
Best Adapted Screenplay THE DEPARTED
Best Animated Feature HAPPY FEET
Best Documentary Feature AN INCONVENIENT TRUTH
Best Foreign Language Film THE LIVES OF OTHERS (Germany)
Best Original Song I need to wake up by Melissa Etheridge (An Inconvenient Truth)

26.02.2007. u 03:57 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 25.02.2007.

UK CHART

SINGLOVI
Najavni singl drugog po redu albuma grupe Kaiser Chiefs ovaj tjedan skinuo je Miku s vrha ljestvice i tako postao njihov najuspješniji singl do sada. Album Yours Truly, Angry Mob u prodaji je od sutra.

1 (2) KAISER CHIEFS Ruby
2 (1) MIKA Grace Kelly
3 (15) KELIS feat. CEE LO Lil Star
4 ( - ) AKON feat. SNOOP DOGG I Wanna Love You
5 ( - ) FRAY How To Save a Life
6 (4) JUST JACK Starz In Their Eyes
7 ( - ) GWEN STEFANI feat. AKON The Sweet Escape
8 (24) SOPHIE ELLIS-BEXTOR Catch You
9 (5) FALL OUT BOY This Ain't A Scene It's An Arms Race
10 (11) TAKE THAT Shine
.......
11 (14) JUSTIN TIMBERLAKE What Goes Around Comes Around
16 (re-e) BEYONCE Listen
18 (22) AMY WINEHOUSE Rehab

ALBUMI
Back to Black do sada je prodan u više od 639 000 kopija samo u Velikoj Briatniji. Ovaj tjedan, nakon 4 mjeseca od objavljivanja, album ponovo dolazi na prvo mjesto službene UK liste albuma, a Amy je pretprošlog tjedna dobila Brit Award za najboljeg ženskog izvođača..

1 (2) AMY WINEHOUSE Back to Black
2 (1) MIKA Life in Cartoon Motion
3 (3) SNOW PATROL Eyes Open
4 ( - ) FRAY How To Save a Life
5 (5) TAKE THAT Beautiful World
6 (13) THE KILLERS Sam's Town
7 (12) LILY ALLEN Alright Still
8 (10) JAMES MORRISON Undiscovered
9 (18) NELLY FURTADO Loose
10 (14) THE FRATELLIS Costello Music
.......
13 (9) RAZORLIGHT Razorlight
15 (4) NORAH JONES Not Too Late
17 (32) JUSTIN TIMBERLAKE Futuresex/Lovesounds
22 (37) AMY WINEHOUSE Frank
28 (24) PAOLO NUTINI These Streets
31 (34) CORINNE BAILEY RAE Corinne Bailey Rae
35 (23) KEANE Under The Iron Sea
40 (31) JAMIE T Panic Prevention



25.02.2007. u 23:43 • 0 KomentaraPrint#

NOVI ALBUMI


PAOLO NUTINI These Streets
Škotski glazbenik talijanskog porijekla navodi kao svoje najveće utjecaje U2, Damiena Ricea, Oasis, Pink Floyd i Davida Bowieja, a utjecaj nekih od spomenutih očit je i na njegovom debitantskom albumu. Ovaj 20-ogodišnjak potpisao je za Atlantic Records nedugo nakon 18-og rođendana, a album These streets objavljen je u Europi u srpnju prošle godine. Ove godine objavljen je i u Americi. Pjesme potpisuje sam Nutini, a ističu se Last Request, Rewind, Jenny Don't Be Hasty, Autumn, te naslovna These Streets. Kritičare hvale album, ističući kako Nutini zvuči puno ozbiljnije nego što se možda očekuje, ne toliko zbog samog glasa, koliko zbog zrelosti tekstova i same interpretacije. Last request, ističu, podsjeća više na vintage Motown izvođača, nego na tinejdžersku glazbu iz Škotske.
OCJENA: -5


THE FRATELLIS Costello Music
Indie rock bend iz Glasgowa osvojio je Best British Breakthrough Act na nedavno održanim Brit Awards, a časopis New Musical Express prošle ih je godine nazvao najvećim novim "bum" bendom u Britaniji. Album je objavljen 11.09. prošle godine, ostvario je već 3 top 20 singla na UK chartu, a američko izdanje očekuje se 13.03.
Album koji nas na trenutke vraća na početak 80-ih, pa na trenutke na početak 90-ih na britanskoj pop-rock sceni, plesan je, zabavan i glasan. I u toj kombinaciji spajanja elemenata gitara-ples, zanimljivost je ovog albuma.
OCJENA: 4

25.02.2007. u 16:07 • 0 KomentaraPrint#

ALBUM: JAMES MORRISON



Mladi engleski kantautor objavio je svoj debitantski album još 2006., međutim nedavna nagrada za najboljeg muškog izvođača na Brit Awards, te najava objave albuma na američkom tržištu 13.03. potaknula me da predstavim ovaj album koji je uvelike obilježio prošlu godinu i lansirao Morrisona u grupu najtalentiranijih mladih izvođača danas.
Morrison potpisuje svih 12 pjesama na albumu, a prucentski tim sastavili su Martin Terefe, Eg White, Steve Robson, te Jimmy Hogarth. Već tijekom prvog slušanja ostavlja dojam kako na ovom albumu nema loše pjesme, a njegov način interpretacije čak i nešto slabije trenutke na albumu stavlja u drugi plan. U najbolje trenutke albuma svakako se ubrajaju You Give Me Something, The Pieces Don't Fit Anymore, Undiscovered, One Last Chance, te meni osobno najdraža Wonderful World.
Album je do sada prodan u 1.5 milijuna primjeraka, međutim veliki trenutak tek dolazi- objavljivanje albuma na najvećem tržištu-američkom. A s obzirom na uspjeh Jamesa Blunta u Americi, teško je ne nadati se da će ovaj album, iako nema američki-you're beautiful-hit-trenutak, ostvariti barem približno jednak uspjeh, barem zbog činjenice raskošnijeg i zanimljivijeg talenta Jamesa Morrisona.
Kritičar Mark Sutherland (Billboard Magazine) izjavio je da je ovo najviše što neki album može biti obećavajući, a časopisi The Sun i The Times također su izrazili svoje oduševljenje mladim Morrisonom.
OCJENA: -5

25.02.2007. u 15:17 • 0 KomentaraPrint#

subota, 24.02.2007.

NOVI SINGLOVI

NE-YO Because of You
Ne-Yo, američki hitmejker koji je između ostalog napisao Irreplaceable za Beyonce, pjesmu koja je 10 tjedana bila na vrhu Billboardove ljestive singlova, vraća se s novim albumom. Nakon debitantskog albuma, prodanog u 1.8 milijuna primjeraka samo u Americi, novi album najavljuje pjesma Because of You, koju potpisuje sam Ne-Yo, te norveški dvojac Stargate, koji je (između ostalog) producirao njegov prvi album, te spomenutu Irreplaceable.
Album Know Me najavljen je za 24.04, a pjesme ponovo, kao i na prvom albumu, potpisuje sam Ne-Yo.
OCJENA: 4

CIARA Like a Boy
Nakon izvrsnog Promise, drugi (ili treći, ako ubrojimo Get up, koji je promovirao film Step Up) singl s albuma Ciara: The Evolution. Pjesmu između ostalih potpisuje i sama Ciara, a produkciju Calvo Da Gr8, Ciara &The Clutch. U ponovo njenom prepoznatljivom plesnom stilu, Ciara održava lekciju muškarcima, govoreći o dvostrukim standardima.
OCJENA: 4

MIKA Grace Kelly
Najnoviji britanski glazbeni fenomen, glazbenik koji je došao na prvo mjesto UK charta isključivo zahvaljujući broju downloada, svoj album Life in Cartoon Motion najavljuje pjesmom Grace Kelly. Scissor sisters meet Freedie Mercury, kaže glazbeni kritičar Chuck Taylor. Na ironičan način Mika nas pita: Do I attract you? Do I repulse you with my queasy smile?.... a zatim nas uvodi u pripjev gdje vrišti u falsetu: I could be brown/I could be blue/I could be violet sky/I could be hurtful /I could be purple /I could be anything you like/Gotta be green/Gotta be mean/Gotta be everything more/Why dont you like me?/Why dont you like me?...Treba li što dodati?
OCJENA: -5

KELLY ROWLAND feat. EVE Like This
Nakon nekoliko odgađanja drugog studijskog albuma, bivša članica grupe Destiny's Child najavljuje album Miss Kelly novim singlom. Like This napisala je Kelly zajedno sa Seanom Garrettom, koji je već surađivao s njom na albumima DC, a među najpoznatijim radovima su mu oni na albumima Ushera, Kelis, Beyonce. Produkciju potpisuje Polow da Don, poznat po pjesmama Buttons (The Pussycat Dolls), Promise (Ciara), Blindfold Me (Kelis ft. Nas) i dr.
Kod Kelly Rowland i dalje međutim postoji isti problem kao na prvom albumu. Nisam siguran da ima dovoljno snažnu osobnost da bi uspjela kao samostalni artist, a ovo sigurno nije pjesma koja bi nas mogla uvjeriti u suprotno.
OCJENA: -3

CHILLI feat. MISSY ELLIOTT Straight Jack
Prema najavama, bivša članica grupe TLC napokon objavljuje svoj prvi samostalni singl, a ove godine i album Point of View. Prošle godine na internet je procurila pjesma Gameproof i uglavnom dobila dobre kritike, međutim, iako je bilo puno najava njenog novog albuma, sve je odgođeno za ovu godinu. Straight Jack pjesma je koju je producirao Polow Da Don, no za razliku od Like This koju je radio za Kelly Rowland, ovdje je njegov potpis i više nego očit, jer pjesma kao da doslovce kopira Blindfold Me, koju je radio za Kelis. I potpuno drugačija od Gameproof, pjesme koja je podsjećala na ranije radove bivše joj grupe. Pjesma sama po sebi nije previše zanimljiva. Naprotiv, sadrži iritantan beat koji se proteže kroz cijelu pjesmu. Ako je već uopće morao postojati, bilo bi dobro da ga na nekim dijelovima nema, da se stišava ili prelazi u drugu melodiju. Ovako se samo dobiva dojam pjesme koja bi da ju ne pjeva Chilli pala u zaborav bez najmanjeg problema. I to je zapravo jedina stvar koja pjesmu čini slušljivom- Chilli. Njezin neodoljivi glas, koji je bio jedan od glavnih obilježja grupe TLC.
OCJENA: 3

24.02.2007. u 16:06 • 0 KomentaraPrint#

O ukusima se ne raspravlja??

No što ako vam netko uporno nameće svoje mišljenje? I svoj (ne)ukus??
Ovo je moj blog, i praktički mogu ovdje pisati što god želim, svidjelo se to nekome ili ne. Ali zanima me kako je moguće da za Jutarnji i Večernji list rade ljudi koje nitko ne kontrolira prije objave njihovih recenzija. Već duže vrijeme postoji taj problem, i izuzev nekoliko određenih kritičara, filmskih ili glazbenih, nekim ljudima bi stvarno trebalo pokazati njihov posao.
Evo što me konkretno jučer naživciralo...U Večernjem listu izašla je recenzija albuma Ivane i Marije Husar. Ocjena albuma: 2! Nemam toliki problem s ocjenom, međutim, da li smo mi iz dotične nazovi-recenzije dobili informaciju o tome tko je pisao pjesme na albumu? Tko ih je producirao? Da li smo saznali informaciju da je Ivana Husar napisala čak 8 svojih pjesama? Da je napisala i pjesme za Mariju? Koliko ima zajedničkih pjesama na albumu? NE!
Ali znate što smo evo saznali? Da se glazbenom kritičaru jako (i jedino) sviđa Sve što se izgubilo s Matijom Dedićem (koja po mom mišljenju daleko bolje zvuči u originalnoj verziji nego na ovoj cmizdravoj i prerazvučenoj verziji). Čak da mu se toliko sviđa da ju u recenziji od 6 rečenica (!!) spomene čak dvaput! I naravno, saznali smo (to je valjda omiljeni as iz rukava kad treba popuniti zadani prostor recenzije, jer teško je napisati suvislu kritiku, a da se u njoj 2/4 ne posveti prijašnjem radu izvođača, 1/4 usporedbi s nekim drugim izvođačem) da gospodin očito ne voli Mariah Carey. Već ta činjenica trebala bi vam biti dovoljna da njegovu kritiku ne doživite ozbiljnije od kakvog komentara u razredni leksikon.
Netko bi ih možda trebao podsjetiti da pišu za najtiražnije novine u Hrvatskoj. I da su nekad u životu trebali poslušati/voljeti i nešto drugo osim Boba Dylana (koji im je kriterij za svaki rock album), pa bi tako znali napisati kritiku i za neki album glazbenika kojeg ne vole slušati. Jer naravno da će albumi koje oni očito ne mogu shvatiti redovito dobivati loše ocjene. Ovako samo dobivate dojam da svaki tjedan odluče obnoviti svoju fonoteku s par albuma, pa onda spajaju ugodno s korisnim. Zato im je vjerojatno promaknuo album Janet Jackson, kao i niz drugih albuma, koje im je bilo lako izbjeći, jer ljudi kod nas ionako ne znaju da je album vani, a o oni koji znaju, emtivijevska publika, ionako ne čita naše kritike, niti ih zanima. A to je jer nisu ljudi glupi. Jedan pogled na kritičara i jasno im da on nije kompetentan davati ocjene r&b albuma. Jer to njima nije kul. Oni su rock generacija, rock glazba je jedino što je dobro. Ali da to ne bi bilo previše očito, moraju jednom godišnje dati i nekom r&b glazbeniku dobru ocjenu, pa to nerijetko bude najočitiji primjer te godine. Lako je Johnu Legendu ili Indii.arie dati dobru ocjenu, to im je a priori dobro:)
Stoga preporučam gosponu Leskovaru, Čuliću, Batinoviću....da se drže onog što vole slušati, a plasiranu kritiku žanrovski drugačijih albuma prepuste nekome tko zna svoj posao. Velimiru Grgiću, recimo.....Ili ako pričamo o filmu, Jurici Pavičiću. Možda nešto i nauče.

Vratimo se na sestre Husar. Ivana Husar na 2. studijskom albumu grupe Divas napisala je pjesmu Proljeće. Da ništa poslije toga nije pisala, već ta jedna pjesma dovoljna je da ju doživimo kao glazbenu divu u pravom smislu riječi. Pjevačicu s odličnim glasom, preciznom interpretacijom, i kao savršeni epilog- skladateljskim sposobnostima. A tko je čuo njene interpretacije pjesama Dijete sreće, Stine, te njen nastup s Ninom Badrić i Gibonnijem u pjesmi Tajna vještina, zna o čemu govorim. Upravo se takav jedan Proljeće-trenutak ponavlja na ovom albumu. Pjesma Kako da zaboravim ponovno spaja sve najjače adute Ivane Husar. Ako tome dodamo i odličnu Mir u Kući, te Ljubav zaslužuje to, koju izvodi s Marijom, ocijena 2 je i više nego smiješna. Ako već ne zbog nemogućnosti dotičnog kritičara da shvati takvu glazbu, onda barem iz poštovanja prema talentu kakav je kod nas rijedak. Uz Ninu Badrić jedna je od rijetkih pjevačica koja kod nas piše (dobre) pjesme. Međutim, kako je sama Mariah Carey jednom izjavila, lako je doživjeti Aliciju Keys kao kantautoricu- sjedne za klavir i ljudi automatski povezuju da je sama napisala melodiju i teskt, a ljudi se čude kad čuju da je Carey napisala skoro sve svoje pjesme, tekstove, melodije, a radila je i na produkciji. A dotični kričar se slaže, citiram, "da je glas Mariah Carey jedan od najgorih instrumenata ikad izmišljenih"

24.02.2007. u 14:01 • 1 KomentaraPrint#

petak, 23.02.2007.

ALBUM: Katharine McPhee


Katharine McPhee američka je pjevačica, finalistica pete sezone popularnog showa American Idol.
Njezin dugo očekivani debitantski album objavljen je 30. siječnja, a prethodilo mu je objavljivanje dvostrukog singla Dangerous/I lost you, mjesec dana prije, iako pjesma I Lost You nije uvrštena u finalnu verziju albuma.
Album sadrži 12 pjesama, a sama Katharine sudjelovala je u stvaranju 3. Nate "Danja" Hills, Timbalandov suradnik, koji je radio na hit albumima Justina Timberlakea i Nelly Furtado, producirao je 6 pjesama.
Ono što je neosporivo je da Katharine sjajno zvuči. Uvjerljivo i emotivno, tamo gdje se to od nje traži. Međutim, album u cjelini ostavlja dojam da je ona veća zvijezda od albuma, a ovo je debitantski album.
Strani kritičari ocijenili su ovaj album uglavnom pozitivno, hvaleći interpretaciju, te kritizirajući na mjestima skladateljsku neinventivnost. Treba međutim istaknuti da se na njemu nalazi nekoliko pjesama koje se izdižu iznad prosjeka današnje hiperprodukcije:
Not Ur Girl (Nate Hills, Kara DioGuardi, Corte Ellis, Katharine McPhee; Produkcija: Danja)
Each Other (Nate Hills, Kara DioGuardi, Corte Ellis; Produkcija: Danja)
Dangerous (Nate Hills, Corte Ellis; Produkcija: Danja)
Neglected (Nate Hills, Kara DioGuardi, Balewa Muhammad, Katharine McPhee; Produkcija: Danja)
Everywhere I Go (Babyface, Ernest "Bishop Young Don" Dixon, Produkcija: Babyface).
Album je najavio single Over it, međutim to je potpuno pogrešan izbor, jer je skoro svaka pjesma na albumu bolja od dotične. A i Katharine ima očitih problema s izvođenjem pjesme uživo.
OCJENA: 4

All Music Guide 3/5
USA Today 3/4
People 3/4
US Weekly 3/4
Blogcritics 3.5/5
Rolling Stone Magazine 3.5/5

23.02.2007. u 17:42 • 2 KomentaraPrint#

GREY'S ANATOMY


Ako netko nije u tijeku, sad je krajnje vrijeme da se priključi, jer je prethodna epizoda završila s "to be continued....", kao jedna od najzanimljivijih epizoda dosad.
Serija je počela s emitiranjem u Americi 2005. Iako je za prvu sezonu snimljeno 14 epizoda, a kako je serija krenula u međusezoni, producenti su ju zbog velike gledanosti prekinuli nakon devete, te odlučili nastaviti s novom televizijskom shemom na jesen. Tijekom prve sezone serija je imala prosječnu gledanost od 18.5 milijuna ljudi, a velika gledanost nastavljena je i u drugoj sezoni, s prosjekom od 20 milijuna ljudi.
Tijekom treće sezone, serija je uspjela skinuti s vrha gledanost CSI: Crime Scene Investigation, privukavši 25 milijuna gledatelja. Jedna od epizoda uspjela je privući rekordnih 38.1 milijuna gledatelja!
Na Novoj TV trenutno je u tijeku 2. sezona, ponedjeljkom navečer.

NEKE OD OSVOJENIH NAGRADA:
Golden Globe Awards:
Best Television Series - Drama: Grey's Anatomy (2007)
Best Supporting Actress in a Series, Mini-series, or Motion Picture Made for Television: Sandra Oh (2006)
Screen Actors Guild Awards:
Outstanding Performance by a Female Actor in a Drama Series: Sandra Oh (2006)
Outstanding Performance by a Female Actor in a Drama Series: Chandra Wilson (2007)
Outstanding Performance by an Ensemble Cast in a TV Series - Drama: Grey's Anatomy (2007)
Emmy Awards:
Outstanding Casting for a Drama Series (2006)
People's Choice Awards:
Favorite TV Drama: Grey's Anatomy (2007)
Favorite Male TV Star: Patrick Dempsey (2007)

NEKE OD NOMINACIJA:
Emmy Awards
Outstanding Drama Series (2006)
Outstanding Direction in a Drama Series: Peter Horton (A Hard Day's Night) (2005)
Outstanding Casting for a Drama Series (2005, 2006)
Outstanding Supporting Actress in a Drama Series: Sandra Oh (2005, 2006)
Outstanding Supporting Actress in a Drama Series: Chandra Wilson (2006)
Outstanding Guest Actress in a Drama Series: Kate Burton (Ellis Grey) (2006)
Outstanding Guest Actress in a Drama Series: Christina Ricci (Hannah the paramedic) (2006)
Outstanding Guest Actor in a Drama Series: Kyle Chandler (Dylan Young) (2006)
Outstanding Writing for a Drama Series: Shonda Rhimes (2006)
Outstanding Writing for a Drama Series: Krista Vernoff (2006)
Golden Globe AwardS:
Best Television Series - Drama (2006)
Best Actor in a Television Drama Series : Patrick Dempsey (2006, 2007)
Best Actress in a Television Drama Series: Ellen Pompeo (2007)
Best Supporting Actress in a Series, Mini-series, or Motion Picture Made for Television: Katherine Heigl (2007)

Sountrack druge sezone prodan je već u 300 000 primjeraka, a serija je proslavila nekoliko pjesma, koje su neposredno nakon emitiranih epizoda u kojima su korištene postajale hitovi.

23.02.2007. u 16:56 • 0 KomentaraPrint#

Novi spotovi

Justin Timberlake - What goes around.../...Comes around
Svaka čast Justinovom skladateljskom, plesačkom i pjevačkom talentu, ali ovaj spot nije pokazao ništa više od toga osim da je pretenciozna osoba, koja ipak malo previše ozbiljno doživljava samu sebe. Cijeli koncept spota potpuno je promašen. Spotovi su inače namijenjeni da promoviraju pjesmu. Sjećam se spota Try again (Aaliyah), 1 thing (Amerie), pa čak i nedavno Promise (Ciara)..i milijun drugih spotova-vidite spot i pjesma koja vam je bila super, postaje još bolja. U ovom slučaju, spot će vam samo udaljiti pjesmu. Previše je razvučen, pokušava isfurati neku ozbiljnu radnju, a sve u svrhu da vidimo kako je Justin talentiran i kako zna čak i glumiti. Šteta za Scarlett, što je iskorištena u svrhu jednog tako lošeg spota.

Robin Thicke - Lost Without U
Spot snimljen još prije nekoliko mjeseci, ali tek sada pjesma dobiva veću pažnju. Sam spot i nije nešto novo i originalno, ali mu se pojavljuje žena, glumica Paula Patton, koju ste mogli gledati u filmu Deja vu. Prekrasna je....
Pjesma je s albuma The Evolution of Robin Thicke, a trenutno je na prvom mjestu američke r&b liste singlova.

Christina Aguilera - Candyman
Nisam njen fan, ali spot je odličan. U stilu 40-ih. Režirao ga je Matthew Rolston, zajedno sa samom Aguilerom. Ona dobro izgleda, spot je dobar, pjesma također.
S albuma Back 2 Basics.

Ciara - Like a Boy
Diane Martel režirala je ovaj spot, ali i Ciarin prethodni, Promise. Promise je bio odličan, minimalistički spot, u kojem je u prvom planu bio Ciarin seksipil i plesačko umijeće (nezaboravni ples s mikrofonom:). I ovaj nudi dobre plesne pokrete, ali u cjelini previše podsjeća na neke druge- Justinov My love, Ricky Martinov I don't care (i sva tri su crno-bijela), Aaliyah....Ali Ciara super izgleda.
S albuma Ciara: The Evolution


23.02.2007. u 01:48 • 3 KomentaraPrint#

četvrtak, 22.02.2007.

Billboard

Četvrtkom se objavljuje najnovija Billboardova ljestvica, pa evo izvještaja o istoj.

Billboard Hot 100:
Justin Timberlake ovaj tjedan ostvario je treći uzastopni #1 na ljestvici, zahvaljujući nastupu na Grammyju i velikom broju downloada.
Kronologija Timberlakeovih samostalnih singlova i najviše pozicije:
Like I love you #11
Cry me a river #3
Rock your body #5
Senorita #27
Sexyback #1
My love #1
Album Justified prodan je u 7 milijuna primjeraka, od toga 3.5 samo u Americi.


1 (8) JUSTIN TIMBERLAKE - WHAT GOES AROUND...COMES AROUND
2 (5) LUDACRIS feat. MARY J. BLIGE - RUNAWAY LOVE
3 (1) NELLY FURTADO - SAY IT RIGHT
4 (re-e) DIXIE CHICKS - NOT READY TO MAKE NICE
5 (11) AKON - DON'T MATTER
6 (3) GWEN STEFANI feat. AKON - THE SWEET ESCAPE
7 (6) DAUGHTRY - IT'S NOT OVER
8 (7) GYM CLASS HEROES - CUPID'S CHOKEHOLD
9 (2) BEYONCE - IRREPLACEABLE
10 (4) FALL OUT BOY - THIS AIN'T A SCENE, IT'S AN ARMS RACE
.......
23 (25) ROBIN THICKE - LOST WITHOUT U
42 (51) DIDDY feat. KEYSHIA COLE - LAST NIGHT
56 (NE) CORINNE BAILEY RAE - LIKE A STAR
71 (NE) JOHN MAYER - GRAVITY
75 (NE) THE FRATELLIS - FLATHEAD
76 (86) MIKA - GRACE KELLY
78 (90) CHRISTINA AGUILERA - CANDYMAN

Billboard 200:
Norah Jones treći tjedan za redom #1. Ovo je njezin treći album na broju 1 na Billboardu. Album Come away with me samo u Americi prodan je u 10 milijuna primjeraka (20 milijuna u svijetu), a nasljednik Feels like home prodan je u 4 milijuna primjeraka (11 milijuna u svijetu). Novi album najavila je pjesma Thinking about you.


1 (1) NORAH JONES, NOT TOO LATE 210,861 (852,843)
4 (9) CORINNE BAILEY RAE, CORINNE BAILEY RAE 119,791 (1,121,317)
6 (6) ROBIN THICKE, EVOLUTION OF ROBIN THICKE 115,681 (599,879)
7 (10) JUSTIN TIMBERLAKE, FUTURESEX/LOVE SOUNDS 107,774 (2,755,824)
10 (29) JOHN MAYER, CONTINUUM 80,442 (1,417,977)
16 (16) NELLY FURTADO, LOOSE 47,597 (1,396,313)
18 (14) DREAMGIRLS SOUNDTRACK 45,723 (779,390)
21 (57) MARY J. BLIGE, BREAKTHROUGH 43,381 (2,819,450)
23 (51) JOHN LEGEND, ONCE AGAIN 41,962 (947,554)
24 (37) MARY J. BLIGE, REFLECTIONS: A RETROSPECTIVE 39,447 (567,474)
25 (25) BEYONCE, B'DAY 39,261 (2,265,566)
26 (27) GWEN STEFANI, SWEET ESCAPE 38,319 (884,141)
29 (11) KATHARINE MCPHEE, KATHARINE MCPHEE 34,761 (199,035)
39 (23) LILY ALLEN, ALRIGHT STILL 28,127 (98,723)
41 (58) CHRISTINA AGUILERA, BACK TO BASICS 27,160 (1,379,143)
44 (111) GNARLS BARKLEY, ST. ELSEWHERE 26,672 (1,232,070)
47 (108) JAMES BLUNT, BACK TO BEDLAM 23,102 (2,517,374)
54 (42) CIARA, THE EVOLUTION 21,218 (988,256)
62 (53) NAS, HIP HOP IS DEAD 17,814 (633,803)
65 (50) JILL SCOTT, JILL SCOTT COLLABORATIONS 16,566 (84,628)
67 (56) JAY-Z, KINGDOM COME 16,144 (1,351,775)
73 (59) SNOOP DOGG, BLUE CARPET TREATMENT 14,963 (782,147)
82 (83) THE KILLERS, SAM'S TOWN 13,040 (1,022,526)
92 (85) KT TUNSTALL, EYE TO THE TELESCOPE 11,911(977,778)
100 (118) DIDDY, PRESS PLAY 10,797 (531,099)
105 (103) THE PUSSYCAT DOLLS, PCD 10,648 (2,580,663 )
117 (110) FANTASIA, FANTASIA 9,022 (293,574)
148 (200) GREY'S ANATOMY 2 SOUNDTRACK 6,851 (324,446)
154 (109) PAOLO NUTINI, THESE STREETS 6,411 (33,992)
199 (196) TAMIA, BETWEEN FRIENDS 5,016 (105,394)

Hot r&b/hip hop songs
1 ROBIN THICKE - Lost without you

Hot digital songs
1 JUSTIN TIMBERLAKE - What goes around...comes around



22.02.2007. u 20:33 • 1 KomentaraPrint#

POZDRAV!

Dragi (budući) čitatelji,
ovaj blog prvenstveno je namijenjen onima koji vole dobru glazbu i koji se žele informirati o najnovijim singlovima, albumima, spotovima, top-listama i sl. Pokušat ću u svojim recenzijama biti što objektivniji, a pored vlastite, navest ću i razne ocjene nekih "priznatih" kritičara u svijetu, kako bi blog bio demokratičniji.
Potrudit ću što češće informirati vas o najnovijim izdanjima, uglavnom strane produkcije. Međutim, nije isključeno da ću ponekad spomenuti i nekog hrvatskog izvođača, a pored svega toga, recenzirat ću i poneki film, te pisati o nekim društvenim događanjima.
Ovdje ćete naći informacije o izvođačima različitih žanrova glazbe- r&b, hip hop, rap, soul, pop, brit pop/rock, rock......., s naglaskom na mladim, nadolazećim talentiranim izvođačima.

22.02.2007. u 17:12 • 1 KomentaraPrint#

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  veljača, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (4)
Siječanj 2010 (5)
Prosinac 2009 (11)
Studeni 2009 (20)
Listopad 2009 (26)
Rujan 2009 (5)
Ožujak 2009 (11)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (11)
Prosinac 2008 (16)
Studeni 2008 (22)
Listopad 2008 (14)
Rujan 2008 (12)
Kolovoz 2008 (13)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (12)
Svibanj 2008 (8)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (11)
Siječanj 2008 (13)
Prosinac 2007 (28)
Studeni 2007 (20)
Listopad 2007 (21)
Rujan 2007 (25)
Kolovoz 2007 (19)
Srpanj 2007 (19)
Lipanj 2007 (37)
Svibanj 2007 (43)
Travanj 2007 (47)
Ožujak 2007 (70)
Veljača 2007 (18)

Komentari da/ne?

Opis bloga

Glazbeni blog; recenzije pjesama, albuma, spotova, izvještavanje o raznim glazbenim top-listama + recenzije filmova, komentari društvenih događanja....




ALBUM OF THE WEEK:


U prodaji!

DOWNLOAD HERE

NEW SINGLES AND MORE:


Adele - Rolling in The Deep.mp3

Rihanna - What's My Name (feat. Drake).mp3

Jamie Woon - Spirits.mp3

Drake - Karaoke.mp3

The National - Conversation 16.mp3

+


Friendly Fires - Kiss Of Life.mp3

S reizdanja albuma Friendly Fires grupe Friendly Fires

+


Amerie - Why R U?.mp3

S albuma In Love & War!

DO SADA RECENZIRANI ALBUMI.....


ERYKAH BADU Part Two: Return... 4
MGMT Congratulations 4+
JUSTIN BIEBER My World 2.0. -3
JASON DERULO Jason Derulo -2
ELLIE GOULDING Lights 3+
MONICA Still Standing -4
USHER Raymond v Raymond 3+
SUGABABES Sweet 7 2+
MARINA&THE DIAMONDS Family... 2+
VAMPIRE WEEKEND Contra 4+
CORINNE BAILEY RAE The Sea 4+
FLORENCE+THE MACHINE Lungs 4
SADE Soldier Of Love -4
SUSAN BOYLE I Dreamed A Dream 2+
KE$HA Animal 1+
DAVID GUETTA One Love -3
GLASVEGAS Glasvegas -5
FRIENDLY FIRES Friendly Fires 4+
ANTONY AND THE J. The Crying.. -5
THE BIG PINK A Brief History ofLove 4
PHOENIX Wolfgang Amadeus... -5
THE XX The XX 5
KID SISTER Ultraviolet 2+
EMPIRE OF THE SUN Walking On... 3+
DANIEL MERRIWEATHER Love&War -3
JACK PENATE Everything Is New 4+
YEAH YEAH YEAHS It's Blitz 4+
WILCO Wilco 4
LADYHAWKE Ladyhawke -4
BAT FOR LASHES Two Suns 4
MARY J. BLIGE Stronger WithEach... 4
BOJAN JAMBROŠIĆ Bolji od ljubavi 2+
ROBIN THICKE Sex Therapy -3
ARCTIC MONKEYS Humbug 4
LITTLE BOOTS Hands -4
CHRISETTE MICHELE Epiphany -3
ALICIA KEYS The Element Of... -5
LEDISI Turn Me Loose -4
PLEASURE P Intr. of Marcus Cooper -4
MUSE The Resistance 3+
MR HUDSON Straight No Chaser 3
CHRIS BROWN Graffiti 4
TIMBALAND Shock Value II 2
JAY SEAN All Or Nothing -4
PIXIE LOTT Pixie Lott 3+
ADAM LAMBERT F Y Entertainment 4
LADY GAGA Fame Monster -4
KRIS ALLEN Kris Allen 2+
RIHANNA Rated R 4
NORAH JONES The Fall 4
JOHN MAYER Battle Studies 3
ONE REPUBLIC Waking Up -3
LEONA LEWIS Echo -3
AMERIE In Love & War 3+
RYAN LESLIE Transition 4
MELANIE FIONA The Bridge -3
CHERYL COLE 3 Words -4
ALEXANDRA BURKE Overcome 3
TREY SONGZ Ready 4
FRANKMUSIK Complete Me -4
LA ROUX La Roux 4
THE BLACK EYED PEAS The E.N.D. 2+
SHAKIRA She Wolf 2
MIKA The Boy Who Knew Too Much -4
LETOYA Lady Love 3+
MARIO D.N.A. 4+
KID CUDI Man On The Moon 4+
MAXWELL BLACKsummers'Night -5
BACKSTREET BOYS This Is Us 2+
ELECTRIK RED How To Be a Lady... 4+
JORDIN SPARKS Battlefield 2
CIARA Fantasy Ride 3+
MARIAH CAREY Memoirs of... -5
WHITNEY HOUSTON I Look To You 3
NATALI DIZDAR Pronađi Put 4+
KERI HILSON In A Perfect World -4
RAZORLIGHT Slipway Fires 2
FLEET FOXES Fleet Foxes 5
VAMPIRE WEEKEND Vampire Weekend -5
RYAN LESLIE Ryan Leslie 3
MUSIQ SOULCHILD Onmyradio 4
AVANT Avant 4+
KELLY CLARKSON All I Ever Wanted 3
THE-DREAM Love vs. Money 5
LILY ALLEN It's Not Me, It's You -4
KINGS OF LEON Only By The Night -4
FRANZ FERDINAND Tonight: F. Ferdinand -5
MGMT Oracular Spectacular -5
SANTOGOLD Santogold -5
JAMIE FOXX Intuition -3
DINO DVORNIK Pandorina Kutija -4
JACQUES HOUDEK Crno i Bijelo 3+
KEYSHIA COLE A Different Me 3
THE KILLERS Day & Age -5
KANYE WEST 808's & Heartbreak -4
BRITNEY SPEARS Circus -5
DAVID ARCHULETA David Archuleta 2+
DAVID COOK David Cook 2+
BEYONCÉ I Am...Sasha Fierce 5
DEBORAH COX The Promise -5
CHRISTINA AGUILERA Decade Of Hits -4
DIDO Safe Trip Home 4+
SUGABABES Catfights & Spotlights 3+
T-PAIN Thr33 Ringz -2
T.I. Paper Trail 3+
P!NK Funhouse 3
JOHN LEGEND Evolver 4
JAMES MORRISON Songs For You... 4+
ROBIN THICKE Something Else 3
KEANE Perfect Symmetry 4
LANA Volim Biti Zaljubljena 3
SANDRA BERKOVIĆ Upali Radio 2+
JENNIFER HUDSON Jennifer Hudson 4
JAZMINE SULLIVAN Fearless 4+
THE PUSSYCAT DOLLS Doll Domination -3
NE-YO Year Of The Gentleman 4
LADY GAGA The Fame -3
NEW KIDS ON THE BLOCK The Block 3+
SOLANGE Sol-Angel & The Hadley...5
MICHELLE WILLIAMS Unexpected -4
GIRLICIOUS Girlicious 1
M.I.A. Kala -5
ROISIN MURPHY Overpowered 4
ASHLEE SIMPSON Bittersweet World 2
JASON MRAZ We Sing, We Dance... -4
KATY PERRY Katy Perry 2+
LIL' WAYNE Tha Carter III 4+
COLDPLAY Viva La Vida 3+
ASHANTI The Declaration -3
GNARLS BARKLEY Odd Couple 4
USHER Here I Stand -4
SEVERINA Zdravo Marijo 4
CHERISH The Truth -3
JESSE McCARTNEY Departure 4
ERYKAH BADU New Amerykah (pt 1) -5
J. HOLIDAY Back Of My Lack 3
DUFFY Rockferry -4
MADONNA Hard Candy 4
MARIAH CAREY E=MC2 5
DANITY KANE WellcomeToTheDollhouse 2+
JANET JACKSON Discipline 4+
ADELE 19 -5
NATASHA BEDINGFIELD P.ful Of Sunshine 4
LEDISI Lost & Found 4
KATE NASH Made Of Bricks 3
LCD SOUNDSYSTEM Sound Of Silver -4
ARCADE FIRE Neon Bible 4+
BRIGHT EYES Cassadaga 3+
RICHARD HAWLEY Lady's Bridge -5
KLAXONS Myths Of The Near Future -4
RADIOHEAD In Rainbows 5
BURIAL Untrue 4+
MARY J. BLIGE Growing Pains 4+
KYLIE MINOGUE X -4
MARKO TOLJA Stare Dobre Stvari 4
NINA BADRIĆ 07 -5
JORDIN SPARKS Jordin Sparks 3+
LEONA LEWIS Spirit 3
ALICIA KEYS As I Am -5
CHRIS BROWN Chris Brown 3+
BRITNEY SPEARS Blackout 5
MARIO Go -5
KATIE MELUA Pictures -5
JENNIFER LOPEZ Brave 4
JILL SCOTT Words and Sounds Vol.3 4
JAMES BLUNT All The Lost Souls 3+
KANYE WEST Graduation 4
50 CENT Curtis -3
KEYSHIA COLE Just Like You -4
VANNA Ledeno Doba 2+
SAŠA LOZAR 1 Dan 4
FERGIE The Dutchess 2+
PARIS HILTON Paris 3
GWEN STEFANI The Sweet Escape -3
JESSICA SIMPSON A Public Affair -4
SARA BAREILLES Little Voice 3
DANITY KANE DK -4
CIARA The Evolution -4
CHRISETTE MICHELE I Am 4
KELLY ROWLAND Ms. Kelly 3
RIHANNA Good Girl Gone Bad -5
FABOLOUS From Nothin' To Somethin' 3+
KELIS Kelis Was Here 4
FEIST The Reminder -5
JOE Ain't Nothing Like Me 3+
JUSTIN TIMBERLAKE Futuresex/L.sounds 5
MAROON 5 It Won't Be Soon Before Long -3
TRAVIS The Boy With No Name 5
AMERIE Because I Love It -4
BOBBY VALENTINO Special Occasion -3
NATASHA BEDINGFIELD N.B. -4
NE-YO Because Of You 3
ARCTIC MONKEYS Favourite Worst... 4+
NORAH JONES Not Too Late -4
BEYONCE B'Day 5
JAMIE T Panic Prevention 4
TIMBALAND Timbaland Presents... -3
ELISABETH WITHERS It Can Happen to... 2
MACY GRAY Big 3
FANTASIA Fantasia 4
ELLIOTT YAMIN Elliott Yamin -4
MONICA The Makings Of Me 3+
THE GOOD, THE BAD & THE QUEEN 4
TAMIA Between Friends 4+
JOHN MAYER Continuum 4+
MUSIQ SOULCHILD Luvanmusiq -5
BRIAN McKNIGHT Ten -4
JANET JACKSON 20 Y.O. -4
AMY WINEHOUSE Back To Black 5
IVANA HUSAR Familija 4
MARIJA HUSAR Familija -3
ROBIN THICKE The Evolution of R Thicke -4
MIKA Life In Cartoon Motion -4
PAOLO NUTINI These Streets -5
THE FRATELLIS Costello Music 4
JAMES MORRISON Undiscovered -5
KATHARINE McPHEE Katharine McPhee 4



THUMBS UP