Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

DORA 2007.

Nisam neki fan Dore, ali ono...gledam. Nije mi to ni neki bad priznati. Zabavlja me to.
Uspio sam čuti neke od pjesama, i sve u svemu- prilično loše kao i svake godine. Ali isto tako svake godine pojavi se i nekoliko koje se izdvoje što kvalitetom, što interpretacijom. Možda će finalna večer promijeniti mišljenje, ali evo kako stvari trenutno stoje:
Moj najveći favorit definitivno je Lana Klingor. Pjesma koja u sebi kombinira nekoliko stilova zadovoljit će širi krug publike i nesumnjivo će postati hit nakon Dore, a po mom mišljenju to je pjesma koja bi najbolje od ponuđenih pjesama prošla na Eurosongu, jer nema u sebi ni jedan element nekog prethodnog hita, pobjedničke pjesme s Dore/Eurosonga, a opet ima zaraznu melodiju, pjevna je i hitoidna. Jedino što joj ne ide u korist je to što je ona ipak- Lana Klingor.
Uglavnom, neću inače stavljati linkove pjesama na blog, jer postoji jako puno blogova/web stranica koje to omogućuju. Međutim, stavit ću link za ovu pjesmu, upravo zbog činjenice da se radi o hrvatskoj pjesmi, a njih je ipak malo teže naći na netu.

Lana Klingor - Gravitacija

Od ostalih pjesama, treba spomenuti pjesmu Žanamari Lalić, Marka Tolje (netko je napokon ispravno izgovorio "deja vu"), te Jelene Rozge. Jelena Rozga na ovom popisu nalazi se iz možda previše subjektivnih razloga. Mnogi će pjesmu uspoređivati s određenim pjesmama susjednih nam predstavnika prethodnih godina, međutim Huljić je praktički izmislio takvu glazbu na našim prostorima, pa je deplasirano govoriti o bilo kakvoj kopiji. No ono što me se najviše dojmilo na samom predstavljanju njezine pjesme upravo je Jelena Rozga. Njezin izgled, kretanje na pozornici i jedna vrsta vladanja scenom kakvu sam rijetko imao prilike vidjeti kod Rozge. Pjesma mi se sama po sebi ne sviđa, ali ima potencijala za dobar plasman na Eurosongu. Takve pjesme uvijek dobro prolaze.....


Post je objavljen 28.02.2007. u 15:02 sati.