Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

NOVI SINGLOVI

NE-YO Because of You
Ne-Yo, američki hitmejker koji je između ostalog napisao Irreplaceable za Beyonce, pjesmu koja je 10 tjedana bila na vrhu Billboardove ljestive singlova, vraća se s novim albumom. Nakon debitantskog albuma, prodanog u 1.8 milijuna primjeraka samo u Americi, novi album najavljuje pjesma Because of You, koju potpisuje sam Ne-Yo, te norveški dvojac Stargate, koji je (između ostalog) producirao njegov prvi album, te spomenutu Irreplaceable.
Album Know Me najavljen je za 24.04, a pjesme ponovo, kao i na prvom albumu, potpisuje sam Ne-Yo.
OCJENA: 4

CIARA Like a Boy
Nakon izvrsnog Promise, drugi (ili treći, ako ubrojimo Get up, koji je promovirao film Step Up) singl s albuma Ciara: The Evolution. Pjesmu između ostalih potpisuje i sama Ciara, a produkciju Calvo Da Gr8, Ciara &The Clutch. U ponovo njenom prepoznatljivom plesnom stilu, Ciara održava lekciju muškarcima, govoreći o dvostrukim standardima.
OCJENA: 4

MIKA Grace Kelly
Najnoviji britanski glazbeni fenomen, glazbenik koji je došao na prvo mjesto UK charta isključivo zahvaljujući broju downloada, svoj album Life in Cartoon Motion najavljuje pjesmom Grace Kelly. Scissor sisters meet Freedie Mercury, kaže glazbeni kritičar Chuck Taylor. Na ironičan način Mika nas pita: Do I attract you? Do I repulse you with my queasy smile?.... a zatim nas uvodi u pripjev gdje vrišti u falsetu: I could be brown/I could be blue/I could be violet sky/I could be hurtful /I could be purple /I could be anything you like/Gotta be green/Gotta be mean/Gotta be everything more/Why dont you like me?/Why dont you like me?...Treba li što dodati?
OCJENA: -5

KELLY ROWLAND feat. EVE Like This
Nakon nekoliko odgađanja drugog studijskog albuma, bivša članica grupe Destiny's Child najavljuje album Miss Kelly novim singlom. Like This napisala je Kelly zajedno sa Seanom Garrettom, koji je već surađivao s njom na albumima DC, a među najpoznatijim radovima su mu oni na albumima Ushera, Kelis, Beyonce. Produkciju potpisuje Polow da Don, poznat po pjesmama Buttons (The Pussycat Dolls), Promise (Ciara), Blindfold Me (Kelis ft. Nas) i dr.
Kod Kelly Rowland i dalje međutim postoji isti problem kao na prvom albumu. Nisam siguran da ima dovoljno snažnu osobnost da bi uspjela kao samostalni artist, a ovo sigurno nije pjesma koja bi nas mogla uvjeriti u suprotno.
OCJENA: -3

CHILLI feat. MISSY ELLIOTT Straight Jack
Prema najavama, bivša članica grupe TLC napokon objavljuje svoj prvi samostalni singl, a ove godine i album Point of View. Prošle godine na internet je procurila pjesma Gameproof i uglavnom dobila dobre kritike, međutim, iako je bilo puno najava njenog novog albuma, sve je odgođeno za ovu godinu. Straight Jack pjesma je koju je producirao Polow Da Don, no za razliku od Like This koju je radio za Kelly Rowland, ovdje je njegov potpis i više nego očit, jer pjesma kao da doslovce kopira Blindfold Me, koju je radio za Kelis. I potpuno drugačija od Gameproof, pjesme koja je podsjećala na ranije radove bivše joj grupe. Pjesma sama po sebi nije previše zanimljiva. Naprotiv, sadrži iritantan beat koji se proteže kroz cijelu pjesmu. Ako je već uopće morao postojati, bilo bi dobro da ga na nekim dijelovima nema, da se stišava ili prelazi u drugu melodiju. Ovako se samo dobiva dojam pjesme koja bi da ju ne pjeva Chilli pala u zaborav bez najmanjeg problema. I to je zapravo jedina stvar koja pjesmu čini slušljivom- Chilli. Njezin neodoljivi glas, koji je bio jedan od glavnih obilježja grupe TLC.
OCJENA: 3



Post je objavljen 24.02.2007. u 16:06 sati.