Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

JENNIFER HUDSON


Svi već vjerojatno znate, Jennifer Hudson dobila je Oscara!
Ta 25-ogodišnja djevojka, rođena u Chicagu, prijavila se na Američki idol prije 3 godine. Nakon ulaska u top 12 svi su očekivali puno od nje, pogotovo jer je tijekom jednog kruga ostvarila najveći broj glasova. Međutim, nekim čudnim obratom, Jennifer je ubrzo ispala iz natjecanja, te tako završila na ukupno sedmom mjestu. Ono što je bilo najzanimljivije te večeri je to što su tri sudionika koja su imala najmanje glasova bile upravo- crnkinje...Među njima je bila i Fantasia (koja je kasnije i pobijedila, ostvarila uspjeh debitantskim album, te dobila nekoliko Grammy nominacija). To je izazvalo negodovanje žirija, neki su zbog toga proglašavali Amerikance rasistima, a nakon samog izglasavanja svi članovi žirija postavili su pitanje gledateljima- glasujete li za najbolje? Sama Fantasia, koja joj je taj tjedan bila direktna protivnica za ispadanje ohrabrivala ju je nakon rezultata i rekla joj je da je ona Američki Idol.
Nitko naravno nije zaboravio njezin talent i svi su joj garantirali uspjeh.
Jennifer Hudson prijavila se na audiciju za ulogu Effie White u filmu Dreamgirls, ekranizaciju poznatog mjuzikla, te pobijedila u konkurenciji od 800 djevojaka, ostavljajući iza sebe i spomenutu pobjednicu Američkog idola. Za svoju ulogu ostvarila je više od 20 nominacija i nagrada za najbolju glumicu u sporednoj ulozi, a kao vrhunac, osvojila je najprestižniju glumačku nagradu, Oscar.
Krajem prošle godine potpisala je ugovor za Arista Records, koju vodi Clive Davis, čovjek zaslužan za uspjehe mnogih poznatih imena, između ostalih i Whitney Houston. Album je već trebao biti u fazi završavanja, međutim zbog velike strke oko njezine uloge, promoviranja filma, te raznih dodjela nagrada, snimanje albuma odgođeno je za ožujak. Jennifer je najavila užurban rad na albumu, a pjevač Ne-Yo najavio je njezino gostovanje i na njegovom albumu Know Me.


Post je objavljen 27.02.2007. u 04:03 sati.