muzikologija

srijeda, 31.12.2008.

Studeni, prosinac.... kraj godine...


Novi singlovi za Rihannu, Madonnu, te recenzije novih albuma T.I., T-Pain, Sugababes, Dido, Christine Aguilere, Deborah Cox, Davida Cooka, Davida Archulete, Beyoncé, Britney Spears, Kanye Westa, The Killers i Brandy.
U prosincu sam vam predstavio novi singl za Britney Spears, najavni singl novog albuma grupe Franz Ferdinand, te recenzirao album Keyshie Cole. Predstavio sam i Alexandru Burke, djevojku o kojoj ćete zasigurno puno čuti 2009., a recenzirao sam i albume Jacquesa Houdeka i Dine Dvornika.

I to bi bilo sve za ovu godinu, društvo....Želim vam sve najbolje u 2009. i nadam se da se još čitamo!

31.12.2008. u 03:32 • 8 KomentaraPrint#

Listopad


U listopadu sam recenzirao debitantske albume Jennifer Hudson i Jazmine Sullivan, obje su nedavno dobile i nekoliko nominacija za nadolazeće Grammy nagrade. Zatim novi Keane, Robina Thickea, Jamesa Morrisona, Johna Legenda i P!nk. Predstavio sam novi singl za Christinu Milian, a premijerno ste mogli čuti novu Beyoncé sa čak dva singla - If I Were a Boy i Single Ladies (Put A Ring On It), aktualni #1 na Billboardovoj ljestvici singlova.
Recenzirao sam i albume Sandre Berković i Lane Jurčević.

31.12.2008. u 02:42 • 0 KomentaraPrint#

Rujan


U rujnu sam recenzirao povratnički album New Kids On The Block, debitantski album Lady GaGa, novi album Ne-Yo, The Pussycat Dolls, predstavio sam novi singl za Deborah Cox, Dido, Keri Hilson i Mariah Carey, a premijerno ste mogli čuti i Womanizer, novi singl Britney Spears s kojim je nedugo zatim osvojila i vrh Billboardove liste singlova, te tako nakon punih 10 godina i debitantskog singla...Baby One More Time osvojila prvo mjesto iste liste.

31.12.2008. u 02:23 • 0 KomentaraPrint#

Kolovoz


U kolovozu sam vam predstavio Just Dance, pjesmu s kojom se Lady GaGa tek ovaj tjedan popela na 1. mjesto američke iTunes ljestvice. Premijerno ste mogli čuti novu P!nk i novu Brandy, ali i nove pjesme za Monicu i Solange, a recenzirao sam i nove albume Ashlee Simpson, Róisín Murphy, M.I.A., grupe Girlicious, Michelle Williams, te Solange.

31.12.2008. u 02:08 • 1 KomentaraPrint#

Lipanj, srpanj


U lipnju sam recenzirao novi album grupe Gnarls Barkley, novu Ashanti, Lil Waynea, debitantski album Katy Perry, dugo očekivani novi album grupe Coldplay, a predstavio sam i nove singlove za Solange, Missy Elliott, Mariah Carey, Johna Legenda, The Pussycat Dolls, Rihannu, Robina Thickea, te Jennifer Hudson. U srpnju sam recenzirao novog Jasona Mraza, te predstavio novu pjesmu Whitney Houston.

31.12.2008. u 01:54 • 0 KomentaraPrint#

Svibanj


U svibnju sam vam predstavio jedno novo ime- Jazmine Sullivan, djevojku koja je mjesecima nakon toga osvojila vrh Billboardove r&b ljestvice singlova a nedavno i pokupila nekoliko Grammy nominacija.
Recenzirao sam albume J. Holidaya, Ushera, Severine, Erykah Badu, Jessea McCartneya i grupe Cherish.

31.12.2008. u 01:34 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 30.12.2008.

Siječanj, veljača, ožujak, travanj....


U siječnju sam vam predstavio seriju Brothers & Sisters, no izgubio sam interes za seriju prije nego sam ga zapravo i dobio. Imali ste prilike premijerno čuti najavni singl Usherovog novog albuma, pjesmu Love In This Club (feat. Young Jeezy), a predstavio sam vam i Adele koja je upravo nedavno primila i nekoliko nominacija za Grammy nagradu. Predstavio sam vam i dva odlična filma - izvanredni danski After The Wedding te američki Juno, koji je nedugo zatim dobio i nekoliko nominacija za nagradu Oscar, a i osvojio ga je u prestižnoj kategoriji najboljeg originalnog scenarija. Ellen Page dobila je nominaciju za najbolju glavnu žensku ulogu, a prema nekim kritičarima spada u kategoriju nadolazećih top glumaca.
U veljači sam pisao o Grammy nagradama, premijerno sam predstavio najavni singl novog albuma Mariah Carey, pjesmu Touch My Body, koja je nedugo zatim postala i njen 18. #1 singl na Billboardovoj ljestvici singlova. Ispred nje još samo The Beatles, s 20. Recenzirao nove albume Natashe Bedingfield, Adele i Janet Jackson.
U ožujku sam recenzirao novi album grupe Danity Kane, predstavio nove singlove za Rihannu i Leonu Lewis, a u travnju nove albume Mariah Carey, Madonne, Duffy, a premijerno ste mogli čuti i novu pjesmu grupe Coldplay.

30.12.2008. u 23:47 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 24.12.2008.

SRETAN BOŽIĆ

Htio sam samo poslati čestitku u naslovu, ali mi eto stiže: morate napisati post da biste ga poslali. Well, that makes sense....
Dakle, SRETAN VAM BOŽIĆ!

24.12.2008. u 21:38 • 56 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 22.12.2008.

RECENZIJA: JACQUES, DINO DVORNIK

JACQUES HOUDEK Crno i Bijelo
Žak, Žak, Žak.....Tako puno dojmova, a toliko malo vremena. Zaista, mogao bih napisati cijeli esej o njemu. Možda sam jednostavno predobar psiholog pa vidim i čujem i ono ispod površine, nešto što većina ne vidi i ne čuje, ali neke ljude na našoj estradi jednostavno ne mogu probaviti. Pokušavam, trudim se i trudim i ne mogu. Ne ide. Kao da vam netko daje hranu od koje vam se diže želudac. Možete ju strpati na silu, ali je pitanje sekunde kad će izaći van.
No osnovna razlika između Žaka i ovih drugih neprobavljivih (neću ih sada imenovati, ako ste čitali ovaj blog od samih početaka, vjerujem da znate o kome se radi) je što Žak zna pjevati. Zna on pjevati jako dobro, ali isto tako ne zna procijeniti kada kako pjevati. Da se ne pjeva svaka pjesma na način na koji on to zamisli i da to ne zvuči uvijek dobro. Najbolji pokazatelj toga bio je kad mu je na vlastitom koncertu kao gost pjevao Marko Tolja i porazio ga big time. Ušetao se, otpjevao svoje u maniri "evo, pogledaj kako se to pjeva" i otišao. I ostavio Žaka da nastavi po svom. Ali žao mi je Žaka u jednu ruku. Sigurno je takav glas ujedno i veliki teret. Znate da imate dobar glas, bolji od prosjeka. Znate da imate sluha, znate da znate pjevati. Pa kako onda ne biste tu i tamo ispustili pokoju psovku, pokazali neodgoj, pa čak i bahatost preko mjere. Jer "kaj će tam neki polu-nešto nekaj protiv Žaka koji tak super pjeva". Ali ne ide to tako. What goes around comes around......Dok neke stvari ne riješi sam sa sobom, i dalje će mu većinska publika biti - djeca.
Osnovni problem ovog albuma (kao i većine kod nas) je ta neka žanrovska neodređenost. Nema neko pravilo koje određuje da to ne smije biti tako i da mora biti drugačije, ali neke pjesme ovdje se nisu trebale naći. Barem ne u ovakvim kombinacijama. Nakon nekoliko godina staža i estradnog iskustva, pjevač njegovog kalibra ne bi si smio dopuštati da mu se na albumu pojavljuju pjesme koje kao da smo već čuli na prošlima (primjerice Dužna Si). Imamo tako s jedne strane ozbiljni kvalitetan pop (vrlo dobra Kao Kiše Kap, Princeza s izvanrednom Ivanom Husar o kojoj uvijek pa tako i sada imam samo riječi hvale, Koliko Si Me Voljela, Opasna Žena) a s druge nekakve mlake sanremovske kopije, nepamtljive pjesme loše produkcije. "sve su mi stvari manje važnje jer si mi u centru pažnje", "moje oči ne biraju jer moje oči ne vide daleko"? Ajde Žak, možeš ti i bolje od toga. Pjesma Sat primjer je loše interpretacije u pripjevu (doslovce zvuči kao žena, kao i na još nekim pjesmama), kao i dobra Putujemo Snovima, upropaštena lošim ženskim vokalima, a moram posebno istaknuti i razočaranje u obliku dueta s Vannom, koja je očito pretplaćena na kićaste i bezvezne tekstove. Bojim se da je ona zaista izgubljen slučaj na našoj estradi. Koliko puta morate posrnuti da bi netko zaista pomislio da ipak niste toliko talentirana glazbenica kao što svi misle?? Samo usporedite dominaciju interpretacije Ivane Husar na pjesmi Princeza u odnosu na mlitavu i iritantnu Vannu na "Tiha Snaga".
Znam da Žak čita ovaj blog (barem nekad je) i htio sam recenzirati album upravo iz razloga da pokažem da unatoč netrepeljivosti koju imam prema njemu, nemam loše mišljenje o nekim njegovim pjesmama. No možda sam naletio na pogrešan album, ovaj ima premalo dobrih. Aleksandra Milutinović možda ima većih prioriteta.
OCJENA: 3+

DINO DVORNIK Pandorina Kutija
Općenito je nezgodno komentirati nekoga tko više nije s nama, još više zbog činjenice da je još nedavno bio tu. No probat ću album sagledati iz objektivne perspektive, neovisno o eto postojećim tužnim okolnostima.
Važnost uloge Dine Dvornika u hrvatskoj glazbi zaista je neupitna. Da me netko pita da nabrojim 5 najboljih hrvatskih pjesama, Ljubav Se Zove Imenom Tvojim zasigurno bi bila među njima. To je pjesma koja dira, pjesma koja je veća od glazbenika, veća od trenutka. Bio je svoj i originalan. Slično kao kod Žaka, i Dino je bio svjestan svog talenta. Njegovo nezadovoljstvo stanjem na hrvatskoj estradi bilo je očito, dao je to i sam do znanja. Ali je isto tako to često rezultiralo ne baš najboljim rezultatima u glazbenom smislu. Možda baš u silnoj želji da bude svoj, da bude drugačiji, napravio je i dosta loših pjesama.
Novi album, Pandorina Kutija, pojavio se nedavno u prodaji, a donosi relativno slušljivu mješavinu popa i funka, zapravo onih elemenata s kojima je uvijek najlakše baratao. Zanimljive su primjerice Zašto mi Radiš To i Nadahnuće, a tematski je zanimljiva i pjesma Ideja. Ima Dino ideje, svakakve ideje. Šteta što se više njih nije realizirao na način kao primjerice Pelin i Med, definitivno najjači trenutak albuma. Pjesma koja iskreno progovara o nečemu s čime se vjerujem mnogi mogu poistovjetiti. Odlično otpjevana, producirana i emotivno nabijena lako bi se mogla nametnuti u kategoriju pjesme godine.
OCJENA: -4

22.12.2008. u 23:53 • 8 KomentaraPrint#

#1 NINA - Dodiri od stakla


Nina - Dodiri Od Stakla.mp3
Čestitke Nini Badrić na prvom mjestu hrvatske nacionalne top liste HR TOP 20. Zbrojem glasova radio stanica, pjesma Dodiri Od Stakla osvojila je najviše bodova i tako osvojila 1. mjesto. Evo kako izgleda top 10 iste top liste:

1 NINA BADRIĆ Dodiri od Stakla 1366
2 DINO DVORNIK Iden Ća Ka i Moj Ćaća 1255
3 PRLJAVO KAZALIŠTE Ipak 1249
4 LANA Volim Biti Zaljubljena 1163
5 LUKA NIŽETIĆ Ako Uzmeš Ljubav Vrati 1051
6 MASSIMO & NENO BELAN Zar Više Nema Nas 950
7 TONY CETINSKI Ako To se Zove Ljubav 933
8 TOŠE PROESKI The Hardest Thing 905
9 TONY CETINSKI Umirem 100 x Dnevno 903
10 JACQUES HOUDEK Kao Kiše Kap 621

22.12.2008. u 21:57 • 1 KomentaraPrint#

nedjelja, 21.12.2008.

Komentiranje ponovo otvoreno....

Budući da mi je nekoliko vas slalo mailove na onu moju adresu i tražilo da vratim mogućnost komentiranja svima, evo kako stvari stoje. Uvjerili ste se vjerujem kako ovom blogu nije namjera imati 50 ili 100 komentara ispod posta (iako je i takvih postova bilo). Brojčanik sa strane kaže više od bilo kojeg komentara i u par dana skupi se oko 1000 posjeta, što je dobro. Dakle, vraćanje na staru postavku je privremeno, a to ovisi o vama.

1. Nema vrijeđanja. Bilo koga tko ovdje komentira, mene ili bilo kojeg izvođača. Ako imate svoje mišljenje, napišite ga. Ali uvažavam samo mišljenje, ne i glupost. Ako ste frustrirani, ogorčeni i slično, potražite pomoć negdje drugdje. Nekulturu, neodgoj, šovinizam i slično neću tolerirati. Svaka takva poruka bit će obrisana.

2. neću više raspravljati s vama preko poruka ispod postova. Jedna od pogrešaka bila je upravo upuštanje u rasprave s nekima od vas. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ovo je moj blog, dakle MOJE mišljenje. S kojim se možete i ne morate slagati. Ako imate neki argument i ako imate čime potkrijepiti nešto što tvrdite, možete to napisati. Svaka poruka koja IMALO prijeđe dobar ukus također će biti obrisana. Dakle ne zanima me da li vam je Alexandra Burke ružna.
Ontopic: Meni je osobno Leona Lewis ružn(ij)a i loše mi pjeva. Pa ipak nisam nikada napisao post ili komentar na račun njenog izgleda. Alexandra je za cijelu kategoriju bolja pjevačica, a da ne pričam o scenskoj pojavi. Moje mišljenje, ne mora biti i vaše. A da li je kopija ili nije, smiješno je raspravljati dok još nema svoje pjesme. Zaista nije teško biti kopija Leone Lewis. Prosječna djevojka koja je dobro naučila imitirati glasove, koja nema osobnost, ne piše svoje pjesme niti je ikako uključena u glazbu koju radi i koja sve lošije zvuči live, dahće slogove i zavija. Eto, otprilike tako to izgleda.

21.12.2008. u 01:52 • 26 KomentaraPrint#

srijeda, 17.12.2008.

NOVO: ALEXANDRA BURKE


Alexandra Burke - Hallelujah.mp3
Zapravo vam sve piše na coveru cd singla. Alexandra Burke pobjednica je showa X Factor, a potpisat će milijunski ugovor s diskografskom kućom koja će izdati njen novi album. Prvi singl, obrada pjesme Leonarda Cohena, u prvom danu je oborio rekord koji je prije toga držala Leona Lewis. U samo jednom danu singl se prodao u preko 100 000 kopija. Jeff Buckley jedan je od onih koji su obradili pjesmu, a njegova verzija jedna je od najpopularnijih. U jednoj grupi na Facebooku pokrenuta je kampanja kako bi se njegova obrada dovela do broja 1, a ne ova Alexandre Burke.
Alexandra je tijekom showa između ostalog izvela i I Wanna Dance With Somebody (Whitney Houston), Toxic (Britney Spears), Candyman (Christina Aguilera), Without You (Mariah Carey), te Listen u maestralnom duetu s Beyonce.

17.12.2008. u 23:01 • 2 KomentaraPrint#

utorak, 16.12.2008.

RECENZIJA: KEYSHIA COLE


A Different Me stoji na coveru novog albuma Keyshie Cole. Naziv je to njenog trećeg studijskog albuma, i ajde, ima ženska novu frizuru, a i cover je bolji od prethodnih, ali donosi ni više ni manje ISTU Cole koju smo naviknuli slušati do sada. Na mjestima za nijansu lošiju, rekao bih čak.
Što se tiče već spominjanog novog običaja ubrzanog izdavanja albuma, s prošlim (koji je izašao prije nekih godinu dana) i ovim albumom mogla imati dobrih 10 pjesama za jedan dobar album. Ovako smo dobili dva nedorečena i sklopljena u loše cjeline.
Thought You Should Know zasigurno spada u najsvijetliji trenutak albuma. You Complete me je negdje blizu, a tu su i zanimljive Erotic i No Other. Na većini ostalih zvuči nezanimljivo, dosadno i predvidivo (Make Me Over, Please Don't Stop, Where This Love Could End Up). Ron Fair i Keyshia Cole izvršni su producenti ovog albuma koji će se sutra pojaviti u prodaji. Od ostalih suradnika, tu su između ostalih i Polow Da Don, The Runners, Kwame i Tank, a na albumu gostuju i Monica i Nas.
OCJENA: 3

16.12.2008. u 23:31 • 3 KomentaraPrint#

utorak, 09.12.2008.

NOVI SINGL: FRANZ FERDINAND


Franz Ferdinand - Ulysses.mp3
Najavni singl novog albuma jednog od mojih najdražih bendova, grupe Franz Ferdinand. Tonight: Franz Ferdinand je treći njihov studijski album, a pojavit će se u prodaji 26. siječnja.

09.12.2008. u 00:59 • 1 KomentaraPrint#

NOVI SINGL: BRITNEY SPEARS


Britney Spears - Circus.mp3

09.12.2008. u 00:49 • 0 KomentaraPrint#

subota, 06.12.2008.

NOVI SINGL: KEYSHIA COLE


Keyshia Cole - You Complete Me.mp3
S trećeg studijskog albuma Keyshie Cole, A Different Me, dolazi nam novi singl, odlična pjesma You Complete Me. Album u prodaji 16. prosinca.

06.12.2008. u 15:56 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (4)
Siječanj 2010 (5)
Prosinac 2009 (11)
Studeni 2009 (20)
Listopad 2009 (26)
Rujan 2009 (5)
Ožujak 2009 (11)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (11)
Prosinac 2008 (16)
Studeni 2008 (22)
Listopad 2008 (14)
Rujan 2008 (12)
Kolovoz 2008 (13)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (12)
Svibanj 2008 (8)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (11)
Siječanj 2008 (13)
Prosinac 2007 (28)
Studeni 2007 (20)
Listopad 2007 (21)
Rujan 2007 (25)
Kolovoz 2007 (19)
Srpanj 2007 (19)
Lipanj 2007 (37)
Svibanj 2007 (43)
Travanj 2007 (47)
Ožujak 2007 (70)
Veljača 2007 (18)

Komentari da/ne?

Opis bloga

Glazbeni blog; recenzije pjesama, albuma, spotova, izvještavanje o raznim glazbenim top-listama + recenzije filmova, komentari društvenih događanja....




ALBUM OF THE WEEK:


U prodaji!

DOWNLOAD HERE

NEW SINGLES AND MORE:


Adele - Rolling in The Deep.mp3

Rihanna - What's My Name (feat. Drake).mp3

Jamie Woon - Spirits.mp3

Drake - Karaoke.mp3

The National - Conversation 16.mp3

+


Friendly Fires - Kiss Of Life.mp3

S reizdanja albuma Friendly Fires grupe Friendly Fires

+


Amerie - Why R U?.mp3

S albuma In Love & War!

DO SADA RECENZIRANI ALBUMI.....


ERYKAH BADU Part Two: Return... 4
MGMT Congratulations 4+
JUSTIN BIEBER My World 2.0. -3
JASON DERULO Jason Derulo -2
ELLIE GOULDING Lights 3+
MONICA Still Standing -4
USHER Raymond v Raymond 3+
SUGABABES Sweet 7 2+
MARINA&THE DIAMONDS Family... 2+
VAMPIRE WEEKEND Contra 4+
CORINNE BAILEY RAE The Sea 4+
FLORENCE+THE MACHINE Lungs 4
SADE Soldier Of Love -4
SUSAN BOYLE I Dreamed A Dream 2+
KE$HA Animal 1+
DAVID GUETTA One Love -3
GLASVEGAS Glasvegas -5
FRIENDLY FIRES Friendly Fires 4+
ANTONY AND THE J. The Crying.. -5
THE BIG PINK A Brief History ofLove 4
PHOENIX Wolfgang Amadeus... -5
THE XX The XX 5
KID SISTER Ultraviolet 2+
EMPIRE OF THE SUN Walking On... 3+
DANIEL MERRIWEATHER Love&War -3
JACK PENATE Everything Is New 4+
YEAH YEAH YEAHS It's Blitz 4+
WILCO Wilco 4
LADYHAWKE Ladyhawke -4
BAT FOR LASHES Two Suns 4
MARY J. BLIGE Stronger WithEach... 4
BOJAN JAMBROŠIĆ Bolji od ljubavi 2+
ROBIN THICKE Sex Therapy -3
ARCTIC MONKEYS Humbug 4
LITTLE BOOTS Hands -4
CHRISETTE MICHELE Epiphany -3
ALICIA KEYS The Element Of... -5
LEDISI Turn Me Loose -4
PLEASURE P Intr. of Marcus Cooper -4
MUSE The Resistance 3+
MR HUDSON Straight No Chaser 3
CHRIS BROWN Graffiti 4
TIMBALAND Shock Value II 2
JAY SEAN All Or Nothing -4
PIXIE LOTT Pixie Lott 3+
ADAM LAMBERT F Y Entertainment 4
LADY GAGA Fame Monster -4
KRIS ALLEN Kris Allen 2+
RIHANNA Rated R 4
NORAH JONES The Fall 4
JOHN MAYER Battle Studies 3
ONE REPUBLIC Waking Up -3
LEONA LEWIS Echo -3
AMERIE In Love & War 3+
RYAN LESLIE Transition 4
MELANIE FIONA The Bridge -3
CHERYL COLE 3 Words -4
ALEXANDRA BURKE Overcome 3
TREY SONGZ Ready 4
FRANKMUSIK Complete Me -4
LA ROUX La Roux 4
THE BLACK EYED PEAS The E.N.D. 2+
SHAKIRA She Wolf 2
MIKA The Boy Who Knew Too Much -4
LETOYA Lady Love 3+
MARIO D.N.A. 4+
KID CUDI Man On The Moon 4+
MAXWELL BLACKsummers'Night -5
BACKSTREET BOYS This Is Us 2+
ELECTRIK RED How To Be a Lady... 4+
JORDIN SPARKS Battlefield 2
CIARA Fantasy Ride 3+
MARIAH CAREY Memoirs of... -5
WHITNEY HOUSTON I Look To You 3
NATALI DIZDAR Pronađi Put 4+
KERI HILSON In A Perfect World -4
RAZORLIGHT Slipway Fires 2
FLEET FOXES Fleet Foxes 5
VAMPIRE WEEKEND Vampire Weekend -5
RYAN LESLIE Ryan Leslie 3
MUSIQ SOULCHILD Onmyradio 4
AVANT Avant 4+
KELLY CLARKSON All I Ever Wanted 3
THE-DREAM Love vs. Money 5
LILY ALLEN It's Not Me, It's You -4
KINGS OF LEON Only By The Night -4
FRANZ FERDINAND Tonight: F. Ferdinand -5
MGMT Oracular Spectacular -5
SANTOGOLD Santogold -5
JAMIE FOXX Intuition -3
DINO DVORNIK Pandorina Kutija -4
JACQUES HOUDEK Crno i Bijelo 3+
KEYSHIA COLE A Different Me 3
THE KILLERS Day & Age -5
KANYE WEST 808's & Heartbreak -4
BRITNEY SPEARS Circus -5
DAVID ARCHULETA David Archuleta 2+
DAVID COOK David Cook 2+
BEYONCÉ I Am...Sasha Fierce 5
DEBORAH COX The Promise -5
CHRISTINA AGUILERA Decade Of Hits -4
DIDO Safe Trip Home 4+
SUGABABES Catfights & Spotlights 3+
T-PAIN Thr33 Ringz -2
T.I. Paper Trail 3+
P!NK Funhouse 3
JOHN LEGEND Evolver 4
JAMES MORRISON Songs For You... 4+
ROBIN THICKE Something Else 3
KEANE Perfect Symmetry 4
LANA Volim Biti Zaljubljena 3
SANDRA BERKOVIĆ Upali Radio 2+
JENNIFER HUDSON Jennifer Hudson 4
JAZMINE SULLIVAN Fearless 4+
THE PUSSYCAT DOLLS Doll Domination -3
NE-YO Year Of The Gentleman 4
LADY GAGA The Fame -3
NEW KIDS ON THE BLOCK The Block 3+
SOLANGE Sol-Angel & The Hadley...5
MICHELLE WILLIAMS Unexpected -4
GIRLICIOUS Girlicious 1
M.I.A. Kala -5
ROISIN MURPHY Overpowered 4
ASHLEE SIMPSON Bittersweet World 2
JASON MRAZ We Sing, We Dance... -4
KATY PERRY Katy Perry 2+
LIL' WAYNE Tha Carter III 4+
COLDPLAY Viva La Vida 3+
ASHANTI The Declaration -3
GNARLS BARKLEY Odd Couple 4
USHER Here I Stand -4
SEVERINA Zdravo Marijo 4
CHERISH The Truth -3
JESSE McCARTNEY Departure 4
ERYKAH BADU New Amerykah (pt 1) -5
J. HOLIDAY Back Of My Lack 3
DUFFY Rockferry -4
MADONNA Hard Candy 4
MARIAH CAREY E=MC2 5
DANITY KANE WellcomeToTheDollhouse 2+
JANET JACKSON Discipline 4+
ADELE 19 -5
NATASHA BEDINGFIELD P.ful Of Sunshine 4
LEDISI Lost & Found 4
KATE NASH Made Of Bricks 3
LCD SOUNDSYSTEM Sound Of Silver -4
ARCADE FIRE Neon Bible 4+
BRIGHT EYES Cassadaga 3+
RICHARD HAWLEY Lady's Bridge -5
KLAXONS Myths Of The Near Future -4
RADIOHEAD In Rainbows 5
BURIAL Untrue 4+
MARY J. BLIGE Growing Pains 4+
KYLIE MINOGUE X -4
MARKO TOLJA Stare Dobre Stvari 4
NINA BADRIĆ 07 -5
JORDIN SPARKS Jordin Sparks 3+
LEONA LEWIS Spirit 3
ALICIA KEYS As I Am -5
CHRIS BROWN Chris Brown 3+
BRITNEY SPEARS Blackout 5
MARIO Go -5
KATIE MELUA Pictures -5
JENNIFER LOPEZ Brave 4
JILL SCOTT Words and Sounds Vol.3 4
JAMES BLUNT All The Lost Souls 3+
KANYE WEST Graduation 4
50 CENT Curtis -3
KEYSHIA COLE Just Like You -4
VANNA Ledeno Doba 2+
SAŠA LOZAR 1 Dan 4
FERGIE The Dutchess 2+
PARIS HILTON Paris 3
GWEN STEFANI The Sweet Escape -3
JESSICA SIMPSON A Public Affair -4
SARA BAREILLES Little Voice 3
DANITY KANE DK -4
CIARA The Evolution -4
CHRISETTE MICHELE I Am 4
KELLY ROWLAND Ms. Kelly 3
RIHANNA Good Girl Gone Bad -5
FABOLOUS From Nothin' To Somethin' 3+
KELIS Kelis Was Here 4
FEIST The Reminder -5
JOE Ain't Nothing Like Me 3+
JUSTIN TIMBERLAKE Futuresex/L.sounds 5
MAROON 5 It Won't Be Soon Before Long -3
TRAVIS The Boy With No Name 5
AMERIE Because I Love It -4
BOBBY VALENTINO Special Occasion -3
NATASHA BEDINGFIELD N.B. -4
NE-YO Because Of You 3
ARCTIC MONKEYS Favourite Worst... 4+
NORAH JONES Not Too Late -4
BEYONCE B'Day 5
JAMIE T Panic Prevention 4
TIMBALAND Timbaland Presents... -3
ELISABETH WITHERS It Can Happen to... 2
MACY GRAY Big 3
FANTASIA Fantasia 4
ELLIOTT YAMIN Elliott Yamin -4
MONICA The Makings Of Me 3+
THE GOOD, THE BAD & THE QUEEN 4
TAMIA Between Friends 4+
JOHN MAYER Continuum 4+
MUSIQ SOULCHILD Luvanmusiq -5
BRIAN McKNIGHT Ten -4
JANET JACKSON 20 Y.O. -4
AMY WINEHOUSE Back To Black 5
IVANA HUSAR Familija 4
MARIJA HUSAR Familija -3
ROBIN THICKE The Evolution of R Thicke -4
MIKA Life In Cartoon Motion -4
PAOLO NUTINI These Streets -5
THE FRATELLIS Costello Music 4
JAMES MORRISON Undiscovered -5
KATHARINE McPHEE Katharine McPhee 4



THUMBS UP