muzikologija

četvrtak, 28.02.2008.

RECENZIJA: JANET JACKSON


Janet Jackson oduvijek je jedan od meni najdražih izvođača. Od samih početaka pa sve do danas nanizala je desetke odličnih pjesama i zapravo je prilično tužno gledati kako ju se danas cijeni kroz broj prodanih albuma. Ovih novijih. Slična stvar događala se prije nekoliko godina i s Mariah Carey. Nakon niza uspješnih albuma i singlova, jednim "lošim" albumom otpisali su ju kao da više ne postoje pjesme kojima je obilježila 90-e. Mariah se vratila na vrh no Janet je još uvijek u toj borbi. S razlikom da se kod Janet nije dogodio taj "loš album", nego incident na Superbowlu koji joj je obilježio karijeru u zadnjih nekoliko godina. I ne može se naravno okriviti (loš) album, jer danas jedan singl može prodavati album, a dobra promocija je sve. Pjesma With You s prošlog albuma jedna je od najboljih r&b pjesama koje su se pojavile u zadnje vrijeme, a ako bih napravio rezime prošlogodišnjih brojeva 1 Billboradove ljestvice singlova, bolja od 99% pjesama koje su se tamo našle.
Preslušavajući album 20 Y.O. zaključio sam kako je Jermaine Dupri svojoj zaručnici isporučio neke pjesme koje ni u kom slučaju nisu odgovarale njegovom (pa i njenom) ugledu niti su bile odraz njegovog dotadašnjeg rada, s obzirom na činjenicu da je napravio neke od najboljih pjesama i najvećih hitova u zadnjih 10ak godina. Glazbena veza jednostavno nije na mjestima funkcionirala, a na momente mi nije bio jasan kompromis koji je Janet napravila vjerojatno vjerujući Dupriju kako zna što radi. Njegove vizije bile su ipak nešto drugačije od onog što je Janet bila prije tog albuma i čemu se na svu sreću vratila novim albumom.
Na novom albumu surađivali su ponovo, i to na 5 pjesama, no razlika je i više nego očita. Izuzev nepotrebne So Much Betta, napravio je dobar posao.
Prvi puta pak nakon 20 godina među suradnicima na albumu ne pojavljuju se Jimmy Jam & Terry Lewis, za su projekt angažirani Darkchild, Ne-Yo, Stargate, The Dream...., a uz ponovljenog suradnika JD-a, tu je i Johnta Austin s kojim je surađivala i na prošlom albumu.
Kao i na svakom albumu Janet Jackson, i ovaj krije nekoliko bisera. Album otvara izvanredna Feedback, a Luv, Rock With U, 2Nite, Never Letchu Go i The One samo potvrđuju što je sve Janet Jackson. I da zapravo samo jedna njena dobra pjesma pojede 10 hitova koje godišnje nanižu Fergie, Nelly Furtado, Kelly Clarkson i slične ZAJEDNO. Ocijenite vrhunac Janet i vrhunac drugih, jer to je usporedba o kojoj trebamo pričati, a ne o broju prodanih albuma, koja ionako ovisi o stotinama drugih faktora nevezanih za kvalitetu glazbe.
OCJENA: 4+

LUV
Od samog početka meni jedna od najdražih pjesama. I bio sam siguran da su zamijenili autore nakon što sam vidio da je pjesmu producirao Darkchild. Iako podsjeća na neke uratke Jermainea Duprija, u potpisu i dalje stoji Rodney Jerkins, tako da odustajem od svoje ideje i po ne znam koji put skidam kapu Rodneyu za svu njegovu genijalnost. I naravno Janet. Jer je Janet.
OCJENA: 5

ROCK WITH U
Singl koji ide na radio stanice istovremeno s pjesmom Luv, a potpisuju ju Jermaine Dupri i Ne-Yo. S prizvukom europskog elektronskog popa, s jedne strane pomalo netipična pjesma za Janet, no budući da njena originalnost nema granice a tipičnost ulogu, uvjetno rečeno.
OCJENA: 5

28.02.2008. u 23:58 • 27 KomentaraPrint#

And the Oscar goes to......

O dobitnicima nagrade Oscar vjerujem da ste pročitali u svim mogućim medijima, pa se neću ovdje previše osvrtati na to. Spomenut ću tek da je film No Country For Old Men osvojio između ostalih nagradu za najbolji film i režiju, Marion Cotillard najbolja je glumica u glavnoj ulozi, Tilda Swinton u sporednoj, Daniel Day Lewis osvojio je drugog Oscara u kategoriji najboljeg glumca u glavnoj ulozi, a Javier Bardem dobio je nagradu za najboljeg glumca u sporednoj ulozi. Film Juno kojeg sam nedavno predstavio i hvalio na blogu osvojio je nagradu za najbolji originalni scenarij.
Prošle godine objavio sam svoju listu 5 najbolje odjevenih žena na dodjeli nagrade Oscar. Evo mog izbora za ovu godinu:









28.02.2008. u 01:36 • 3 KomentaraPrint#

RECENZIJA: ADELE


Prije nekoliko tjedana predstavio sam vam jedno novo glazbeno ime koje je nedugo zatim osvojilo i vrh britanske liste albuma. Radi se o mladoj soul/jazz glazbenici čiji debitantski album nastavlja trend kvalitetne i zanimljive britanske razlike kao protuteža sterilnoj, plastičnoj i sve jednoličnijoj američkoj produkciji.
Adele se prije nekoliko mjeseci predstavila svojim prvim singlom Hometown Glory, no uspjeh je stigao tek nedavno, objavljivanjem singla Chasing Pavements, koji je stigao do broja 2 britanske liste singlova, a u međuvremenu je osvojila i Critics' Choice na nedavno održanim Brit Awards.
Album 19 donosi 12 pjesama, a jedan je od onih rijetkih primjeraka gdje nema filera i s lakoćom možete preslušavati cijeli materijal bez preskakanja pjesama. Dobrih trenutaka je pregršt, a između ostalih se ističe aktualni singl, iako bi možda neke slušatelje mogao navesti na pogrešan trag. Album ipak nije u tolikoj mjeri pitak. Daleko od toga da pjesme nisu pamtljive, no ostavljaju trag kvalitete veći od one trenutne tržišne vrijednosti. Izdvajaju se i Melt My Heart To Stone, Right As Rain, First Love, Make You Feel My Love.....
Spomenut ću i to da ju mediji nazivaju novom Amy Winehouse. Usporedba je malo neobična jer Amy je ovdje, jedna jedina i teško usporediva s ikim na glazbenoj sceni. Ipak, bolje nego usporedba s...ne znam....Joss Stone.
OCJENA: -5

28.02.2008. u 00:58 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 13.02.2008.

PREMIJERA: MARIAH CAREY!


Mariah Carey - Touch My Body.mp3
Prije nekoliko sati napokon se dogodila i dugoočekivana premijera novog singla Mariah Carey. Pjesmu Touch My Body potpisuju The Dream i Tricky Stewart, tim koji potpisuje i hit singl Umbrella. Mariah se naravno pojavljuje kao koautor, kao i na svim svojim pjesmama. Zanimljivo je i to da se ta melodija već pojavila na reklami za njen parfem M.
Najpoznatija njujorška radio stanica pjesmu je već dodala na svoju playlistu, iako pjesma ide na liste tek za tjedan dana, a emitiraju ju po nekoliko puta u satu. Na radio stanici na kojoj je imala svoju premijeru isto je tako puštena već nekoliko puta do sada. Slušao sam zapravu tu stanicu danas cijeli dan i pomislio kako smo i u tom pogledu miljama daleko zaostali od svjetskih radio stanica. Pripremio sam čak i opsežan tekst s kritičkim osvrtom, no ne želim se time trenutno baviti. Mariah je važnija.
Album je trenutno najavljen za 15.04.
OCJENA: 5

13.02.2008. u 00:36 • 35 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 11.02.2008.

GRAMMY


Prije nego objavim listu dobitnika Grammy nagrada, spomenut ću tek nekoliko sitnica. Prvo - neponovljiva Amy Winehouse koja je osvojila 5 nagrada, a da ja bila ijedna manje, bilo bi nepravedno. Još jednom je pokazala da se ispod cijele fasade i svih nevolja krije neponovljiv i nevjerojatan talent. Treba posebno spomenuti da je dobila Grammy nagradu za najbolju pjesmu (songwriter's award), koja već godinama predstavlja jednu od najprestižnijih nagrada u glazbenoj industriji uopće. Pjesmu Rehab napisala je sama. Njezin producent Mark Ronson osvojio je pak nagradu za najboljeg producenta. Konkurencija mu je bio ni više ni manje nego sveprisutni Timbaland. Od nastupa ću svakako izdvojiti intro za Tinu Turner koji je izvela Beyonce, a koji svakako može ući u jedan od najboljih trenutaka zadnjih nekoliko godina.

Record Of The Year: REHAB (Amy Winehouse)
Song Of The Year: REHAB (Amy Winehouse)
Album Of The Year: RIVER :THE JONI LETTERS (Herbie Hancock)
Best New Artist: AMY WINEHOUSE

Best Female Pop Vocal Performance: Rehab - AMY WINEHOUSE
Best Male Pop Vocal Performance: What Goes Around... - JUSTIN TIMBERLAKE
Best Pop Performance By a Group Or Duo With Vocals: Makes Me Wonder - MAROON 5
Best Pop Vocal Album: Back To Black - AMY WINEHOUSE
Best Dance Recording: Lovestoned/I Think That She Knows - JUSTIN TIMBERLAKE
Best Electronic/Dance Album: THE CHEMICAL BROTHERS
Best Traditional Pop Vocal Album: MICHAEL BUBLE

Best Rock Solo Performance: BRUCE SPRINGSTEEN
Best Rock Performance By a Duo/Group with Vocals: THE WHITE STRIPES
Best Hard Rock Performance: FOO FIGHTERS
Best Rock Song: Radio Nowhere - BRUCE SPRINGSTEEN
Best Alternative Music Album: THE WHITE STRIPES

Best Female R&B Vocal Performance: No One - ALICIA KEYS
Best Male R&B Vocal Performance: Future Baby Mama - PRINCE
Best R&B Performance By a Duo/Group With Vocals: Disrespectful - CHAKA KHAN feat. MARY J. BLIGE
Best Traditional R&B Vocal Performance: GERALD LEVERT
Best Urban/Alternative Performance: LUPE FIASCO feat. JILL SCOTT
Best r&b song: No One - ALICIA KEYS
Best r&b album: Funk This - CHAKA KHAN
Best Contemporary R&B Album: Because Of You - NE-YO
Best Rap Solo Performance: Stronger - KANYE WEST
Best Rap Performance By a Duo/Group: COMMOM feat. KANYE WEST
Best Rap/Sung Collaboration: Umbrella - RIHANNA feat. JAY-Z
Best Rap Song: Good life - KANYE WEST feat. T-PAIN
Best Rap Album: Graduation - KANYE WEST

Best Female Country Vocal Performance: CARRIE UNDERWOOD
Best Male Country Vocal Performance: KEITH URBAN
Best Country Performance By A Duo Or Group With Vocals: THE EAGLES
Best Country Song: CARRIE UNDERWOOD
Best Country Album: VINCE GILL
Best Latin Pop Album: ALEJANDRO SANZ
Best Gospel Performance: ARETHA FRANKLIN & MARY J. BLIGE
Producer Of The Year: MARK RONSON

11.02.2008. u 17:44 • 18 KomentaraPrint#

petak, 08.02.2008.

RECENZIJA: NATASHA BEDINGFIELD


Gledajući spot Leone Lewis za američko tržište (pjesma Bleeding Love, identična verzija), nisam baš uspio uhvatiti smisao druge verzije. Leona izgleda prekrasno u spotu, no nisam pronašao ni jedan faktor koji bi mogao privući veći broj ljudi nego onaj prethodni.
S glazbom je ipak malo drugačije. Nešto manje mlaku verziju svog albuma ponudila je Natasha Bedingfield svojim američkim obožavateljima i onima koji bi tamo to tek trebali postati. Rekao bih da mi je jasno zašto su neke nove pjesme ovdje i koja ima je svrha, no zašto se nisu našle na britanskoj verziji albuma umjesto onih lošijih, ne. Dobili smo tako na prvoj verziji relativno prosječan pop album s par dobrih pjesama i ostatkom koji skrpava rupe među njima, na ovoj verziji rupe su ipak u manjem broju.
Album otvaraju redom nove pjesme i može se reći da ni jedna nije loša. Ni album u cjelini nije loš, daleko od toga, na početku je zapravo laka i bezbrižna uživancija (Put Your Arms Around Me, Happy, Piece Of Your Heart i dobro poznate odlične Say It Again i Soulmate). Šteta što se ne može lako zaboraviti da je prije ovog albuma postojala neka druga verzija i da je ovo zapravo tek jedan u nizu marketinških trikova kako prodati što više albuma na što većem tržištu u kojem kad se sve zbroji i oduzme, ugodan pop album na trenutak zazvuči ipak malo previše kalkulantski. I da.....tekstovi?? Alicia Keys se može izvući interpretacijom, Natasha nema tu sposobnost.
OCJENA: 4

08.02.2008. u 00:44 • 9 KomentaraPrint#

srijeda, 06.02.2008.

PREMIJERA: USHER


Usher - In This Club (feat. Young Jeezy).mp3
Prema neslužbenim informacijama, najavni singl novog Usherovog albuma. Pjesmu je producirao Polow Da Don, a kritike su opet podijeljene. Meni je odlična, a ostavljam vam ovdje frišku HQ verziju. Naslov je stoga i označen kao "premijera", iako je lošija verzija pjesme kružila internetom prethodnih dana.

06.02.2008. u 02:37 • 5 KomentaraPrint#

utorak, 05.02.2008.

NAJAVA: NINA BADRIĆ

05.02.2008. u 01:05 • 0 KomentaraPrint#

NOVO: BRITNEY SPEARS


Britney Spears - Break The Ice.mp3
Iako sam vam i ovaj singl predstavio još davno, tek je sad službeno potvrđeno da je Break The Ice treći po redu singl s albuma Blackout.
Posrnula pop zvijezda zapravo bilježi dobre rezultate u brojkama. Na američkoj listi albuma još uvijek stoji relativno dobro (700 000+), s obzirom da promocije albuma-NEMA (ali i uzmimo primjerice Rihannu kao usporedbu, koja je imala hit godine+jedan top 20 hit i 2 top 10 hita, album je objavljen prije 7 mjeseci, a tek je sad premašila brojku od milijun prodanih primjeraka), a na onoj britanskoj album se ovaj tjedan vratio u top 20.
S prva dva singla ostvarila je i dvije top 3 pozicije na britanskoj listi singlova, te top 3 i top 20 poziciju na američkoj listi singlova. Ukoliko se dogodi da se singl Piece Of Me uspije probiti do prvih 10 u Americi (iako vrlo nevjerojatno), bilo bi to zapravo prvi put da je ostvarila dvije top 10 pozicije za redom.

Break The Ice je moj izbor #1 s albuma Blackout i pjesma koju sam vam prvu predstavio i stavio u box s lijeve strane. Pjesmu potpisuje tim koji stoji iza pjesme Gimme More (među njima naravno i Keri Hilson), a producirao ju je Danja, hit producent koji stoji iza zadnjih projekata Nelly Furtado i Justina Timberlakea. Strani kritičari redom hvale pjesmu i ocjenjuju ju odličnim ocjenama.
OCJENA: 5

05.02.2008. u 00:30 • 8 KomentaraPrint#

nedjelja, 03.02.2008.

JAY SEAN: Repriza


Jay Sean - Ride It (Bonus Intro Version).mp3
Još 28.05. prošle godine predstavio sam vam ovaj singl. Ovako je glasila priča:
Rođen 1981. u Londonu, ovaj pripadnik indoarijske etničke grupe (Punjabi) školovao se za doktora. Od toga odustaje nakon što dobiva priliku baviti se glazbom nakon milijunskog ugovora. Snimati počinje 2003. s producentom poznatim pod nazivom Rishi Rich, koji je radio remixeve za Madonnu, Britney Spears, Craiga Davida i druge. 2004. objavljuje svoj debitantski album koji ulazi u top 30 na britanskoj top listi albuma, a čak dva singla uspjela su se probiti u top 10 liste singlova. Veća zvijezda ipak je postao u Indiji gdje je prodao preko 2 milijuna primjeraka svog albuma. 2006. raskinut je ugovor s Virgin Records zbog loše prodaje prvog albuma, što je odgodilo objavljivanje novog. Ipak, na novom albumu udružen s Richom, ali i Timbalandom, te Brianom McKnightom, a sve pod palicom nove izdavačke kuće, spreman je za objavljivanje novog albuma ovo ljeto te osvajanje i američkog tržišta. Ovdje je pjesma koja će se naći na tom albumu, prema nekim informacijama i prvi singl s albuma. Na njoj je i bonus intro.
Razlog ponavljanja posta zapravo je vrlo jednostavan. Tek ovih dana Jay Sean osvaja britansku listu svojim singlom, a spot možete pogledati OVDJE. O datumu objavljivanja albuma bit ćete obavješteni na vrijeme.

03.02.2008. u 21:50 • 1 KomentaraPrint#

subota, 02.02.2008.

24 more to go....+ REMIX TO REMEMBER!


Janet Jackson - Rock With U.mp3

+

Janet Jackson - Feedback (Remix feat. Ciara).mp3

02.02.2008. u 14:44 • 5 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (4)
Siječanj 2010 (5)
Prosinac 2009 (11)
Studeni 2009 (20)
Listopad 2009 (26)
Rujan 2009 (5)
Ožujak 2009 (11)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (11)
Prosinac 2008 (16)
Studeni 2008 (22)
Listopad 2008 (14)
Rujan 2008 (12)
Kolovoz 2008 (13)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (12)
Svibanj 2008 (8)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (11)
Siječanj 2008 (13)
Prosinac 2007 (28)
Studeni 2007 (20)
Listopad 2007 (21)
Rujan 2007 (25)
Kolovoz 2007 (19)
Srpanj 2007 (19)
Lipanj 2007 (37)
Svibanj 2007 (43)
Travanj 2007 (47)
Ožujak 2007 (70)
Veljača 2007 (18)

Komentari da/ne?

Opis bloga

Glazbeni blog; recenzije pjesama, albuma, spotova, izvještavanje o raznim glazbenim top-listama + recenzije filmova, komentari društvenih događanja....




ALBUM OF THE WEEK:


U prodaji!

DOWNLOAD HERE

NEW SINGLES AND MORE:


Adele - Rolling in The Deep.mp3

Rihanna - What's My Name (feat. Drake).mp3

Jamie Woon - Spirits.mp3

Drake - Karaoke.mp3

The National - Conversation 16.mp3

+


Friendly Fires - Kiss Of Life.mp3

S reizdanja albuma Friendly Fires grupe Friendly Fires

+


Amerie - Why R U?.mp3

S albuma In Love & War!

DO SADA RECENZIRANI ALBUMI.....


ERYKAH BADU Part Two: Return... 4
MGMT Congratulations 4+
JUSTIN BIEBER My World 2.0. -3
JASON DERULO Jason Derulo -2
ELLIE GOULDING Lights 3+
MONICA Still Standing -4
USHER Raymond v Raymond 3+
SUGABABES Sweet 7 2+
MARINA&THE DIAMONDS Family... 2+
VAMPIRE WEEKEND Contra 4+
CORINNE BAILEY RAE The Sea 4+
FLORENCE+THE MACHINE Lungs 4
SADE Soldier Of Love -4
SUSAN BOYLE I Dreamed A Dream 2+
KE$HA Animal 1+
DAVID GUETTA One Love -3
GLASVEGAS Glasvegas -5
FRIENDLY FIRES Friendly Fires 4+
ANTONY AND THE J. The Crying.. -5
THE BIG PINK A Brief History ofLove 4
PHOENIX Wolfgang Amadeus... -5
THE XX The XX 5
KID SISTER Ultraviolet 2+
EMPIRE OF THE SUN Walking On... 3+
DANIEL MERRIWEATHER Love&War -3
JACK PENATE Everything Is New 4+
YEAH YEAH YEAHS It's Blitz 4+
WILCO Wilco 4
LADYHAWKE Ladyhawke -4
BAT FOR LASHES Two Suns 4
MARY J. BLIGE Stronger WithEach... 4
BOJAN JAMBROŠIĆ Bolji od ljubavi 2+
ROBIN THICKE Sex Therapy -3
ARCTIC MONKEYS Humbug 4
LITTLE BOOTS Hands -4
CHRISETTE MICHELE Epiphany -3
ALICIA KEYS The Element Of... -5
LEDISI Turn Me Loose -4
PLEASURE P Intr. of Marcus Cooper -4
MUSE The Resistance 3+
MR HUDSON Straight No Chaser 3
CHRIS BROWN Graffiti 4
TIMBALAND Shock Value II 2
JAY SEAN All Or Nothing -4
PIXIE LOTT Pixie Lott 3+
ADAM LAMBERT F Y Entertainment 4
LADY GAGA Fame Monster -4
KRIS ALLEN Kris Allen 2+
RIHANNA Rated R 4
NORAH JONES The Fall 4
JOHN MAYER Battle Studies 3
ONE REPUBLIC Waking Up -3
LEONA LEWIS Echo -3
AMERIE In Love & War 3+
RYAN LESLIE Transition 4
MELANIE FIONA The Bridge -3
CHERYL COLE 3 Words -4
ALEXANDRA BURKE Overcome 3
TREY SONGZ Ready 4
FRANKMUSIK Complete Me -4
LA ROUX La Roux 4
THE BLACK EYED PEAS The E.N.D. 2+
SHAKIRA She Wolf 2
MIKA The Boy Who Knew Too Much -4
LETOYA Lady Love 3+
MARIO D.N.A. 4+
KID CUDI Man On The Moon 4+
MAXWELL BLACKsummers'Night -5
BACKSTREET BOYS This Is Us 2+
ELECTRIK RED How To Be a Lady... 4+
JORDIN SPARKS Battlefield 2
CIARA Fantasy Ride 3+
MARIAH CAREY Memoirs of... -5
WHITNEY HOUSTON I Look To You 3
NATALI DIZDAR Pronađi Put 4+
KERI HILSON In A Perfect World -4
RAZORLIGHT Slipway Fires 2
FLEET FOXES Fleet Foxes 5
VAMPIRE WEEKEND Vampire Weekend -5
RYAN LESLIE Ryan Leslie 3
MUSIQ SOULCHILD Onmyradio 4
AVANT Avant 4+
KELLY CLARKSON All I Ever Wanted 3
THE-DREAM Love vs. Money 5
LILY ALLEN It's Not Me, It's You -4
KINGS OF LEON Only By The Night -4
FRANZ FERDINAND Tonight: F. Ferdinand -5
MGMT Oracular Spectacular -5
SANTOGOLD Santogold -5
JAMIE FOXX Intuition -3
DINO DVORNIK Pandorina Kutija -4
JACQUES HOUDEK Crno i Bijelo 3+
KEYSHIA COLE A Different Me 3
THE KILLERS Day & Age -5
KANYE WEST 808's & Heartbreak -4
BRITNEY SPEARS Circus -5
DAVID ARCHULETA David Archuleta 2+
DAVID COOK David Cook 2+
BEYONCÉ I Am...Sasha Fierce 5
DEBORAH COX The Promise -5
CHRISTINA AGUILERA Decade Of Hits -4
DIDO Safe Trip Home 4+
SUGABABES Catfights & Spotlights 3+
T-PAIN Thr33 Ringz -2
T.I. Paper Trail 3+
P!NK Funhouse 3
JOHN LEGEND Evolver 4
JAMES MORRISON Songs For You... 4+
ROBIN THICKE Something Else 3
KEANE Perfect Symmetry 4
LANA Volim Biti Zaljubljena 3
SANDRA BERKOVIĆ Upali Radio 2+
JENNIFER HUDSON Jennifer Hudson 4
JAZMINE SULLIVAN Fearless 4+
THE PUSSYCAT DOLLS Doll Domination -3
NE-YO Year Of The Gentleman 4
LADY GAGA The Fame -3
NEW KIDS ON THE BLOCK The Block 3+
SOLANGE Sol-Angel & The Hadley...5
MICHELLE WILLIAMS Unexpected -4
GIRLICIOUS Girlicious 1
M.I.A. Kala -5
ROISIN MURPHY Overpowered 4
ASHLEE SIMPSON Bittersweet World 2
JASON MRAZ We Sing, We Dance... -4
KATY PERRY Katy Perry 2+
LIL' WAYNE Tha Carter III 4+
COLDPLAY Viva La Vida 3+
ASHANTI The Declaration -3
GNARLS BARKLEY Odd Couple 4
USHER Here I Stand -4
SEVERINA Zdravo Marijo 4
CHERISH The Truth -3
JESSE McCARTNEY Departure 4
ERYKAH BADU New Amerykah (pt 1) -5
J. HOLIDAY Back Of My Lack 3
DUFFY Rockferry -4
MADONNA Hard Candy 4
MARIAH CAREY E=MC2 5
DANITY KANE WellcomeToTheDollhouse 2+
JANET JACKSON Discipline 4+
ADELE 19 -5
NATASHA BEDINGFIELD P.ful Of Sunshine 4
LEDISI Lost & Found 4
KATE NASH Made Of Bricks 3
LCD SOUNDSYSTEM Sound Of Silver -4
ARCADE FIRE Neon Bible 4+
BRIGHT EYES Cassadaga 3+
RICHARD HAWLEY Lady's Bridge -5
KLAXONS Myths Of The Near Future -4
RADIOHEAD In Rainbows 5
BURIAL Untrue 4+
MARY J. BLIGE Growing Pains 4+
KYLIE MINOGUE X -4
MARKO TOLJA Stare Dobre Stvari 4
NINA BADRIĆ 07 -5
JORDIN SPARKS Jordin Sparks 3+
LEONA LEWIS Spirit 3
ALICIA KEYS As I Am -5
CHRIS BROWN Chris Brown 3+
BRITNEY SPEARS Blackout 5
MARIO Go -5
KATIE MELUA Pictures -5
JENNIFER LOPEZ Brave 4
JILL SCOTT Words and Sounds Vol.3 4
JAMES BLUNT All The Lost Souls 3+
KANYE WEST Graduation 4
50 CENT Curtis -3
KEYSHIA COLE Just Like You -4
VANNA Ledeno Doba 2+
SAŠA LOZAR 1 Dan 4
FERGIE The Dutchess 2+
PARIS HILTON Paris 3
GWEN STEFANI The Sweet Escape -3
JESSICA SIMPSON A Public Affair -4
SARA BAREILLES Little Voice 3
DANITY KANE DK -4
CIARA The Evolution -4
CHRISETTE MICHELE I Am 4
KELLY ROWLAND Ms. Kelly 3
RIHANNA Good Girl Gone Bad -5
FABOLOUS From Nothin' To Somethin' 3+
KELIS Kelis Was Here 4
FEIST The Reminder -5
JOE Ain't Nothing Like Me 3+
JUSTIN TIMBERLAKE Futuresex/L.sounds 5
MAROON 5 It Won't Be Soon Before Long -3
TRAVIS The Boy With No Name 5
AMERIE Because I Love It -4
BOBBY VALENTINO Special Occasion -3
NATASHA BEDINGFIELD N.B. -4
NE-YO Because Of You 3
ARCTIC MONKEYS Favourite Worst... 4+
NORAH JONES Not Too Late -4
BEYONCE B'Day 5
JAMIE T Panic Prevention 4
TIMBALAND Timbaland Presents... -3
ELISABETH WITHERS It Can Happen to... 2
MACY GRAY Big 3
FANTASIA Fantasia 4
ELLIOTT YAMIN Elliott Yamin -4
MONICA The Makings Of Me 3+
THE GOOD, THE BAD & THE QUEEN 4
TAMIA Between Friends 4+
JOHN MAYER Continuum 4+
MUSIQ SOULCHILD Luvanmusiq -5
BRIAN McKNIGHT Ten -4
JANET JACKSON 20 Y.O. -4
AMY WINEHOUSE Back To Black 5
IVANA HUSAR Familija 4
MARIJA HUSAR Familija -3
ROBIN THICKE The Evolution of R Thicke -4
MIKA Life In Cartoon Motion -4
PAOLO NUTINI These Streets -5
THE FRATELLIS Costello Music 4
JAMES MORRISON Undiscovered -5
KATHARINE McPHEE Katharine McPhee 4



THUMBS UP