muzikologija

ponedjeljak, 30.07.2007.

PREMIJERA: CASSIE

Cassie - Is It You.mp3
A nakon snippeta, evo napokon i cijele pjesme Cassie. Trenutno snima film Step Up 2, a njezina pjesma bit će naslovna na soundtracku filma. Zbog snimanja filma i njen drugi po redu studijski album odgođen je za početak sljedeće godine.
Pjesmu je producirao Ryan Leslie, koji je producirao i njezin debitantski album, a od ostalih producenata, za novi album najavljeni su Kanye West, Pharrell Williams i Bryan Michael Cox.

30.07.2007. u 18:08 • 17 KomentaraPrint#

NOVI SINGLOVI, DRUGI DIO


KATE NASH Foundations
Kate Nash jedna je od onih kojima je myspace itekako pomogao u karijeri. Malo po malo, pronašla je izdavača, iza sebe ima podršku časopisa Vogue i NME, a mnogi joj već neko vrijeme predviđaju veliki uspjeh. Njezin debitantski album najavljen je za nadolazeći kolovoz, Paul Epworth pojavljuje se kao producent, a iako je već objavila dvije pjesme, Foundations je njezin prvi službeni singl. Pjesmu potpisuje Kate, a već je postala veliki hit u Velikoj Britaniji.
Njezin stil uspoređuju s Lily Allen.
OCJENA: 4

MIKA Big Girl (You Are Beautiful)
Iako sam u početku bio blagonaklon prema Miki i visokim ocjenama ocjenjivao njegove uratke, ovdje ćemo malo stati na loptu. Istina, debele djevojke dobile su svoju ljetnu himnu i pjesma je skočila u top 10 britanske liste singlova i zasigurno će nasmijati mnoge, ali mene nije. Daleko je to od njegovih prvih singlova. Pjesma zapravo podsjeća na Love Today, no sve što je u njoj funkcioniralo, ovdje jednostavno ne funkcionira. Između ostalih, pjesmu potpisuju Mika i Greg Wells.
OCJENA: 2+

JAGGED EDGE feat. ASHANTI Put A Little Umph In It
Iako nisam ljubitelj glasa glavnog vokala grupe Jagged Edge, ova pjesma je relativno dobra. I njihov nadolazeći album, Baby Makin Project, najavljen je za nadolazeći kolovoz, a kao producent na albumu pojavljuje se Jermaine Dupri, koji je producirao i ovu pjesmu. Na pjesmi gostuje Ashanti, a njezina uloga ovdje ispala je više nego zadovoljavajuća. Zvuči nenametljivo i neisforsirano, a to je ono što joj je u zadnje vrijeme rijetko uspijevalo.
OCJENA: -4

LLOYD Player's Prayer
S albuma Street Love, objavljenog prije nekoliko mjeseci, dolazi nam treći po redu singl za LLoyda. Pjesmu potpisuje Jasper Cameron, koji je između ostalih napisao i pjesmu Dirrty za Christinu Aguileru. Ne očekujte pjesmu slične tematike. Player's Prayer klasična je r&b balada, koja nema nekih većih propusta i pogrešaka, ali se ni ne izdvaja ni po čemu posebnom. Tek negdje u drugoj trećini dobiva na zanimljivosti.
OCJENA: -4

MARK RONSON feat. LILY ALLEN Oh My God
O Ronsonu sam pisao u jednom od prijašnjih postova, a u kojem možete i naći ovu pjesmu. Pjesma je obrada pjesme grupe Kaiser Chiefs, a nalazi se na njegovom albumu Version, objavljenom u travnju.
OCJENA: 4+

30.07.2007. u 00:13 • 4 KomentaraPrint#

nedjelja, 29.07.2007.

NOVO: Dirtbag feat. Monica


Dirtbag - I Ain't Tryin' To Hear It (feat. Monica).mp3
Na jednoj internetskoj stranici Dirtbag je opisan kao "the next big thing". Potpisao je ugovor s diskografskom kućom, a album se očekuje u listopadu. Na odličnom prvom singlu gostuje Monica, s kojom je surađivao na pjesmi Set It Off, na njezinom albumu After The Storm. Rick Ross, Three Six Mafia, Trina i Plies najavljeni su kao ostali gosti na albumu.

29.07.2007. u 21:08 • 0 KomentaraPrint#

UK CHARTS

Nakon 10 tjedana provedenih na vrhu, Rihanna više nije #1 u Velikoj Britaniji. Zamijenio ju je Timbaland sa svojim singlom The Way I Are, a to je njegov drugi uzastopni #1 na toj listi. I njegov album bilježi skok 5-2 na ljestvici albuma.
U topu 10 je i Mika sa svojim novim singlom Big Girl (You Are Beautiful), a pjesma je povećala i prodaju njegovog albuma, te se tako ponovo penje prema vrhu nakon 25 tjedana, a nalazi se na broju 3.
Na broju 11 i dalje u usponu je pjesma Marka Ronsona i Lily Allen, Oh My God, koju sam predstavio prošli tjedan, a koja je također povećala prodaju njegovog albuma (12-7).
I Amy Winehouse odlično se drži nakon 37 tjedana. Njezin album zabilježio je skok 8-6, a u top 10 liste najprodavanijih albuma vratila se i Rihanna.

SINGLOVI
1 (4) TIMBALAND ft. KERI HILSON & D.O.E. - The Way I Are
2 (3) KATE NASH - Foundations
3 (1) RIHANNA feat. JAY-Z - Umbrella

ALBUMI
1 (1) PAUL POTTS - ONE CHANCE
2 (5) TIMBALAND - SHOCK VALUE
3 (4) MIKA - LIFE IN CARTOON MOTION

29.07.2007. u 15:46 • 1 KomentaraPrint#

NOVI SINGLOVI

FABOLOUS ft. T-PAIN Baby Don't Go
Fabolous - Baby Don't Go (feat. T- Pain).mp3
Već nakon prvog preslušavanja albuma, ova pjesma bila je moj osobni favorit. Pjesmu je producirao Jermaine Dupri, a gostuje T-Pain. Treći je to singl s albuma From Nothin To Somethin, koji je do sada u Americi prodan u nešto više od 300 000 primjeraka.
OCJENA: 4+

will.i.am Got It From My Mama
Bez imalo dileme, ovo je jedna od najgorih pjesama koje su se pojavile u zadnje vrijeme. Ni inače nisam ljubitelj will.i.ama, a u ovoj pjesmi spojio je sve ono najgore što je radio za The Blackeyed Peas, Fergie i slično. Sam je napisao i producirao pjesmu.
OCJENA: -2

JENNIFER LOPEZ Hold It, Don't Drop It
Najavni singl novog albuma Jennifer Lopez na engleskom jeziku, najavljenog za studeni ove godine. Nakon nekoliko preslušavanja, moram reći da pjesma postaje sve bolja. Uz nekoliko dobrih remixeva i dobru promociju, pjesma bi morala dobro proći na top listama.
Pjesma koristi sample pjesme It Only Takes A Minute, Midi Mafia su ju producirali, a možete ju pronaći u prijašnjem postu.
OCJENA: 4

JAMES BLUNT 1973
Najavni singl novog albuma Jamesa Blunta potpisuju Mark Batson i sam James Blunt. O singlu sam već pisao, ovdje samo ocjena.
Album All The Lost Souls bit će u prodaji u rujnu.
OCJENA: 4+

NELLY FURTADO Do It
Još jedna situacija u kojoj moram netrepeljivost prema pjevačici staviti na stranu i objektivno sagledati situaciju. Singl je dobar, međutim zvuči mi kao kopija pjesme Crash s prvog albuma Gwen Stefani, a Timbaland je optuživan i da je napravio plagijat jedne finske pjesme. Pjesmu potpisuju Nelly Furtado, Timbaland i Danja, a peti je to singl s albuma Loose za sjevernoameričko tržište.
Album je do sada prodan u 7.2 milijuna primjeraka u svijetu.
OCJENA: -4

C-SIDE feat. FLAIR JONEZ Boyfriend/Girlfriend
C-Side - Boyfriend/Girlfriend (feat. Flair Jonez).mp3
Pjesma koja dobiva sve više emitiranja na američkim radiostanicama i koja bi vrlo lako mogla postati ljetni hit.
Creative Superb Individuals Doing Entertainment krije se iza naslova, a Kenny Kold glavni je producent i vođa grupe. Zanimljivo, u jednom dijelu pjevačica otpjeva dio iz Usherove pjesme.
Pjesma je ovdje.
OCJENA: -4

29.07.2007. u 11:41 • 2 KomentaraPrint#

subota, 28.07.2007.

PREMIJERA: JENNIFER LOPEZ


Jennifer Lopez - Hold It, Don't Drop It.mp3
A evo napokon i najnovijeg singla za Jennifer Lopez. Hold It, Don't Drop It najavljuje njezin dugoočekivani album na engleskom jeziku, a reakcije na pjesmu su podijeljene. Pjesmu su producirali Midi Mafia, trenutno najpoznatiji po pjesmi Fantasie When I See U, koja se nalazi na prvom mjestu Billboardove r&b ljestvice singlova.
Kvaliteta pjesme je dobra, no iako na internetu označena kao HQ verzija, ne zvuči mi tako. Ukoliko procuri bolja verzija, zamijenit ću ovu na blogu boljom.

28.07.2007. u 12:52 • 8 KomentaraPrint#

utorak, 24.07.2007.

Get Me Bodied (extended mix)


Beyonce - Get Me Bodied (extended mix).mp3
Za sve koji nemaju, ovdje je Get Me Bodied, najnoviji singl Beyonce. A kako nisam ovu pjesmu stavio na blog kad sam o njoj pisao, za ovu priliku - extended mix. Spotovska verzija, traje 6 minuta.
Pjesma je recenzirana u nekom od prijašnjih postova. Uživajte!

24.07.2007. u 23:15 • 14 KomentaraPrint#

NOVO: JAMES BLUNT


James Blunt - 1973.mp3
Svojim hitom You're Beautiful James Blunt postao je internacionalna zvijezda. Pjesma je zasjela na prvim mjestima svih vodećih svjetskih top lista, svoj debitantski album Back To Bedlam prodao je u preko 14 milijuna primjeraka u svijetu, a iako Britanac, album se prodao u Americi u nevjerojatnih 2.5 milijuna primjeraka.
Novi album, All The Lost Souls, najavljen je za 17.rujna, a najavljuje ga singl 1973. Iako slušatelji nisu bili previše oduševljeni, radi se zapravo o odličnoj pjesmi.

24.07.2007. u 20:21 • 2 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 23.07.2007.

NOVO: DARREN HAYES


Darren Hayes - On The Verge Of Something Wonderful.mp3
Vjerujem da većina vas zna tko je Darren Hayes. Njegova grupa Savage Garden prodala je preko 25 milijuna albuma u svijetu, te preko 15 milijuna singlova, izbacili su nekoliko hit singlova, od kojih su najpoznatiji To The Moon And Back, Truly Madly Deeply i I Knew I Loved You.
Od raspada grupe Hayes je objavio dva samostalna albuma, a za ovo ljeto najavio je treći, The Delicate Thing We've Made.
Iako su u klubove i na internetske stranice puštena čak dva teasera, album službeno najavljuje pjesma On The Verge Of Something Wonderful. Pjesmu potpisuju sam Darren Hayes te Robert Conley, a bit će objavljena sljedeći tjedan u Australiji, za dva tjedna u Velikoj Britaniji.
Odlična elektro pop pjesma koja podsjeća na stare zvukove Savage Garden.

23.07.2007. u 21:58 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 22.07.2007.

RECENZIJE: PARIS HILTON, FERGIE, GWEN STEFANI, JESSICA SIMPSON

Battle of Blondes. Tako bi se zapravo mogao zvati ovaj post u kojem ću iznimno recenzirati albume četiriju djevojaka koje su dominirale scenom u zadnje vrijeme. Jedna svojim hitovima i dobrom prodajom svog debitantskog albuma, druga manje hitovima, više svojim privatnim životom, treća svojim drugim solo albumom koji ni blizu nije ponovio sjaj debitantskog, i četvrta svojim showom, izjavama, a manje glazbom. U srazu ovih djevojaka, da vidimo koja je napravila bolji album.

FERGIE The Dutchess

Kao što je već svima poznato, Fergie iz grupe Black Eyed Peas objavila je svoj solo album, koji se već nametnuo kao jedan od najkomercijalnijih u godini, a ostvarila je već i dva samostalna broja 1 na Billboardovoj ljestvici singlova.
Nikad nisam bio ljubitelj grupe BEP, a jedan od najomraženijih faktora bila mi je sama Fergie. Njezina agresivnost u pojavi, isforsiranost, afektiranje, a i, budimo realni, ne baš impresivne vokalne sposobnosti. Sve to zajedno nije mi baš davalo neke nade da će uspjeti samostalno.
Što je najčudnije, nekako još uvijek ne mislim da je uspjela. Doživljavam ju kao veći projekt od svih projekta zajedno koji su se pojavili u zadnje vrijeme i još uvijek ju ne mogu smjestiti u kategoriju "samostalnih umjetnika". Slična ekipa koja je pisala i producirala za BEP i ovdje se pojavljuje, pa nekih velikih žanrovskih promjena i nema. Album zvuči kao neki projekt will.i.ama koji je eto samo za ovu priliku dao malo veću ulogu pjevačici matičnog im benda.
Niz ušminkanih pjesama prisutan je od početka albuma pa sve do kraja, Fergie čak i ne zvuči loše kao što sam mislio da bi mogla, a produkciji se ne može naći nekih većih zamjerki.
Problem je međutim u tome što je ovaj album jedan vješti marketinški trik. Smisli se savršena reklama i obično sranje umota se u savršeno blistav i atraktivan papir, a ispod površine - 0 sadržaja.
Možda ne bi bilo fer reći da ovdje nema sadržaja, jer zaista se na albumu pojavi neki dobar trenutak. No sve je to nedovoljno da bi se ovaj album, koji je samo u Americi prodan u preko 2 milijuna primjeraka, nazvalo dobrim ostvarenjem. Da, unatoč svim hitovima koje je izbacio. Točnije, 4 top 5 singla na Billboardovoj ljestvici singlova i 3 u top 10 u Velikoj Britaniji.
Jill Scott, Amel Larrieux, Vivian Green, Heather Headley, Teedra Moses i niz drugih izvođačica možda nikad neće biti komercijalne, ali bih radije kupio svaki njihov album na neviđeno nego jedan ovakav koji na sebi sadrži etiketu "uključujući hitove" s nabrojanih 6 hitova i gle čuda - svaki i postane hit.
Nazdravimo manipulatorskom marketingu i lošim pjesmama, ovo je budućnost glazbe.
OCJENA: 2+

PARIS HILTON Paris

Bogata nasljednica Paris Hilton pak ima sve ambicije koje jedna mala razmažena bogatašica može imati. Imati puno novaca, glumiti, pjevati, dizajnirati, biti poznat u cijelom svijetu.....Sve je to ostvarila, a imam osjećaj da nismo još sve vidjeli i čuli od Paris Hilton i da ima još niz neotkrivenih "talenata". Ili barem spremnih pokušaja.
Prošle godine, negdje u ovo vrijeme, objavila je i svoj debitantski album. Nazvala ga je jednostavno Paris, a tako bi se nekako i mogao okarakterizirati. Jednostavan. Paris nije ciljala visoko i koliko god to nekome bilo teško priznati, isplatilo joj se. Nije željela komplicirati i stavila se tamo gdje joj najviše odgovara - dance/pop i malo r&b-ja, a album zvuči kao da je napravila pjesme na koje bi i sama plesala negdje i pjevušila ih. To je naravno za svaku pohvalu.
Netrepeljivost koja se javlja prema ovoj osobi zasjenila je sve oko ovog albuma i iako je ostvarila top 20 na Billboardu i top 5 na UK chartu sa svojom pjesmom (što danas rijetko polazi za rukom i nekim velikim imenima) još uvijek joj se omalovažava svaki uspjeh. Primjetio sam čak da se pljuje po njenom albumu bez da ga se uopće poslušalo, a zlobnici su ju otpisali prije nego su čuli ijednu pjesmu, jer što jedna Paris Hilton može napraviti u glazbenom smislu??
Možda ne može puno, ali ono što može, fino je uobličila. Osoba je koja je očito znala što radi kad je radila ovaj album. Ako ništa drugo, jasna je vizija. Očito svjesna svojih glasovnih (ne)mogućnosti, naglasak je stoga stavila na neke druge faktore - produkciju i šarenilo i lepršavost plesnih ritmova. Scott Storch, J.R. Rotem, Dr Luke, Kara DioGuardi i Greg Wells samo su neki od producenata koji su doprinijeli albumu, na nekim pjesmama radila je i sama Paris, a rezultat je iznad većine očekivanja.
Svi su naime bili iznenađeni onim pozitivnim kritikama albuma.
OCJENA: 3

GWEN STEFANI The Sweet Escape

Gwen Stefani prije nekoliko godina izbacila je vrlo dobar album Love.Angel.Music.Baby. Iako prije nisam bio veliki ljubitelj Stefani, album je zaista bio dobar, hitova je bilo nekoliko, a uz dobre singlove čak meni osobno najbolje pjesme na albumu (izvanredna The Real Thing - jedna od meni omiljenih pjesama ikad, Serious...) nisu ni zaživjele kao singlovi.
Što se točno dogodilo?
Teško je reći da je Gwen izgubila inspiraciju, ali nešto je krenulo nizbrdo.
Novi album zvuči kao da ga je radila neka mlađahna buntovna obožavateljica Gwen Stefani, koja je malo previše slušala prethodni album, ali ga nije dobro shvatila, uzela neke trećerazredne producente i pobjegla iz svih okvira koji je taj album postavio.
Album je podbacio u svakom smislu, no najviše iznenađuje Pharrell Williams koji je do sada s Gwen imao više nego odlične suradnje, počevši od onih dok je još bila u grupi No Doubt.
Cijeli album uglavnom potpisuju Stefani i Pharrell Williams, tu je i Akon, Swizz Beatz, prijatelj joj iz grupe ND - Tony Kanal (4 In The Morning, jedna od najboljih pjesama s albuma), a ugodno iznenađenje došlo je i u obliku Tima Ricea Oxleya, člana grupe Keane koji potpisuje pjesmu Early Winter. Sve je međutim mlako, nedorečeno, dosadno......
I ovaj album ima nekoliko dobrih trenutaka, no sve je to miljama daleko od onog što je ponudila na prethodnom albumu.
OCJENA: -3

JESSICA SIMPSON A Public Affair

I za kraj sam ostavio ovaj američki biser, kakav se stvarno rijetko pojavi na sceni.
Neću previše duljiti oko ovog albuma, jer se tu nema što puno za reći. Jessica Simpson osoba je koja je svjesna svog izgleda, kojoj je dosadno u životu i koja se očito jako puno zabavlja. I to je sve u redu, jer na kraju krajeva uvijek izbaci album koji ima najmanje jednu pjesmu koja je instant pop klasik.
Ne znam točno koliko ste upoznati s njenom glazbom, s obzirom na to da je u medijima zbog svega osim zbog glazbe, no ova djevojka ima najmanje 10 odličnih pop pjesama skupljenih kroz njena 4 studijska albuma.
Velika je zbrka nastala oko singlova s albuma. Fired Up, A Public Affair, You Spin Me Round (Like A record) trebao je biti redosljed objavljivanja singlova, no ni prva ni treća nisu zaživjele na listama, a kao drugi singl fanovi su izabrali groznu I Belong To Me koja uopće nije debitirala u top 100, što je samo još jedan od dokaza da fanovima ne treba prepuštati takve odluke.
Singl A Public Affair ipak je dospio u top 20 i pogurao tako prodaju albuma do zlatne tiraže. Loše je to s obzirom na to da je prethodni album samo u Americi prodala u preko 2 milijuna primjeraka.
Uz Jessicu Simpson na albumu su radili i Jimmy Jam & Terry Lewis, Cory Rooney, Scott Storch i StarGate, a album je nezasluženo prošao nezapaženo.
Htio sam napisati nekoliko pjesama za preporuku, no napravit ću poseban post o Jesici Simpson i staviti neke od njenih izvrsnih uradaka.
OCJENA: -4

22.07.2007. u 11:50 • 2 KomentaraPrint#

subota, 21.07.2007.

NOVI SINGLOVI

RIHANNA Don't Stop The Music
Nakon vrlo dobrog hit singla Umbrella (feat. Jay-Z) i meni osobno lošeg Shut Up And Drive, sve je spremno za objavljivanje trećeg singla s albuma Good Girl Gone Bad.
Don't Stop The Music producirali su Stargate, a jedna je to od pjesama s albuma koja ga dobro odražava. Nesumljivo će postati klupski hit, a možda će i Rihannu netko ozbiljnije doživjeti. Na kraju krajeva, napravila je dobar album. Sviđala se nekome ili ne, album je nakrcan potencijalnim (kvalitetnim) hitovima, a to je danas rijetko i vrijedno pažnje i pohvale.
OCJENA: -5

PAULA DEANDA feat. BOW WOW Easy
Paula je svoj debitantski album objavila još prošle godine, a s njega su već skinuta 3 singla, a tek je Walk Away (Remember Me) postigao zapaženiji uspjeh. Ovih dana stiže nam njen novi singl, a za spotovsku verziju Lil Wayne zamijenjen je Bow Wowom.
Pjesma je još jedan od potencijalnih klupskih hitova, a koliko će u tome uspjeti, pokazat će vrijeme. Ja ju (Paulu) još uvijek nisam ozbiljno doživio.
Pjesmu su producirali Danja i Richard "Younglord" Frierson.
OCJENA: -4

EVE feat. SEAN PAUL Give It To You
Swizz Beatz producirao je i drugi singl s albuma reperice Eve, Here I Am. Nakon neuspjeha s Tambourine, top liste će pokušati osvojiti u kombinaciji sa Sean Paulom.
Pjesma donosi malo drugačiji zvuk, a mješavina je španjolskog i reggae zvuka. Meni se ne sviđa. Imam problem upravo sa Sean Paulovim dijelovima. Inače je uvijek znao napraviti dobru suradnju, a njegovi singlovi bili su relativno dobri. Ovdje je ne samo višak, nego je i iritantan. S druge strane, dijelovi s Eve su odlični.
OCJENA: -3

MARIAH CAREY I Feel It
Kao što sam već spomenuo, pjesma je ostatak s albuma The Emancipation of Mimi, a produkciju potpisuje Mahogany, koji je zgrnuo novce na prevaru fanova poznate pjevačice. Kako god, loša je to reklama za producenta, ali dobra za Mariah Carey. Što se tiče pjesme, odličan retro zvuk, interpretacija i tekst. Mene podsjeća na Stay The Night, jednu od najboljoh pjesama s TEOM.
OCJENA: 5

SEAN KINGSTON Me Love
Sean Kingston me ni sa svojom drugom pjesmom nije zainteresirao. Pjevač koji se proslavio svojim myspaceom i neprestanim slanjem poruka producentu J.R. Rotemu, napokon je došao na svoje. Potpisao je diskografski ugovor, a sad slijedi objavljivanje albuma, kojeg je u potpunosti producirao Rotem.
OCJENA: 2

50 CENT feat. JUSTIN TIMBERLAKE & TIMBALAND AYO Technology (She Wants It)
50 cent očajnički treba hit. Iako je ova pjesma najavljena kao treći singl s njegovog nadolazećeg, trećeg po redu studijskog albuma, Curtis, činjenica je da se ni jedna prije nje nije zavrtila kako treba i polučila očekivani uspjeh. Album je tako odgođen za rujan, a publiku će pokušati privući ovom suradnjom s Justinom Timberlakeom i Timbalandom, koji je i producirao pjesmu.
Pjesma je dobra, ima potencijal hita, a nakon nekoliko loših pjesama, vrijeme je da se 50 cent vrati na vrh, gdje je bio prije nekoliko godina kada ja i imao najprodavaniji album godine u Americi.
OCJENA: 4+

SOPHIA MARIA Forget About Her
Čuo sam ovu pjesmu još davno, no nisam joj pripisao ikakve šanse za uspjeh. S druge pak strane, trebao sam razmisliti bolje. Tipična američka barbika s puno afektiranja u spotu bilo je ono zbog čega sam ju otpisao, a upravo je to ono zbog čega sad pjesma dobiva pažnju. Pjesma sama po sebi i nije toliko grozna, no više bi odgovarala Jojo ili nekoj drugoj teen zvjezdici. Infantilnost pjesme upravo je ono što će ju možda učiniti slavnom. Popriličan je broj muškaraca koji padaju na ovakve stvari, a curicama je dovoljno zanimljiva u svojim transformacijama.
OCJENA: 2+

21.07.2007. u 11:36 • 11 KomentaraPrint#

petak, 20.07.2007.

BILLBOARD CHARTS

SINGLOVI
1 (2) Hey There Delilah - Plain White T's
2 (1) Umbrella - Rihanna Featuring Jay-Z
3 (3) Big Girls Don't Cry - Fergie
4 (4) Party Like A Rockstar - Shop Boyz
5 (6) The Way I Are - Timbaland Featuring Keri Hilson
.......
8 (10) Bartender - T-Pain Featuring Akon
14 (16) Rehab - Amy Winehouse
17 (21) Beautiful Girls - Sean Kingston
19 (22) Wait For You - Elliott Yamin
20 (69) Shawty - Plies Featuring T-Pain
22 (34) Shut Up And Drive - Rihanna
30 (35) Sexy Lady - Yung Berg Featuring Junior
32 (36) Like This - Mims
42 (49) When I See U - Fantasia
46 (51) Do You - Ne-Yo
47 (NE) Crank That (Soulja Boy) - Soulja Boy
48 (64) Let It Go - Keyshia Cole Featuring Missy Elliott & Lil Kim
55 (56) teachme - Musiq Soulchild
61 (73) Everything - Michael Buble
70 (77) Get Me Bodied - Beyonce
73 (85) LoveStoned - Justin Timberlake
97 (RE) Until The End Of Time - Justin Timberlake
105 (122) Can't Leave Em Alone - Ciara feat. 50 cent


ALBUMI
1 T.I. - T.I. VS TIP 175,249 (644,227)
2 (NE) SMASHING PUMPKINS - ZEITGEIST 144,760
3 HANNAH MONTANA 2: MEET MILEY C - SOUNDTRACK 128,230 (641,891)
.........
5 KELLY CLARKSON - MY DECEMBER 58,593 (463,426)
8 FERGIE DUTCHESS 49,664 (2,228,589)
9 AMY WINEHOUSE - BACK TO BLACK 48,705 (865,010)
13 KELLY ROWLAND - MS. KELLY 40,456 (123,201)
16 MAROON 5 - IT WON'T BE SOON BEFORE LONG 38,626 (998,936)
18 RIHANNA - GOOD GIRL GONE BAD 37,493 (420,156)
24 R. KELLY - DOUBLE UP 27,718 (734,214)
28 NE-YO - BECAUSE OF YOU 25,010 (660,291)
37 TIMBALAND - TIMBALAND PRESENTS SHOCK VALUE 19,356 (450,264)
39 JUSTIN TIMBERLAKE - FUTURESEX/LOVE SOUNDS 17,890 (3,411,516)
54 BEYONCE - B'DAY 12,813 (2,795,032)
58 CHRISETTE MICHELE - I AM 12,237 (62,536)
91 FEIST REMINDER 7,835 (142,255)
129 (NE) MARK RONSON - VERSION 5,680

20.07.2007. u 17:24 • 6 KomentaraPrint#

srijeda, 18.07.2007.

BOSTON LEGAL


Prošli tjedan na male je ekrane stigla serija Boston Legal, spin-off serije The Practice (Pravda za sve), koja nas je u svojoj zadnjoj sezoni upoznala s likovima koje ćemo imati priliku gledati u ovoj hvaljenoj seriji.
Alan Shore (James Spader) nakon isplate i odlaska iz odvjetničke tvrtke Young, Frutt & Berluti dobiva posao kod Dannyja Cranea (William Shatner). Radnja prati novu odvjetničku tvrtku Crane, Poole & Schmidt.
U Americi su do sada prikazane 3 sezone. Nakon prve sezone koja je imala gledanost preko 12 milijuna, gledanost je pala u drugoj i trećoj sezoni, a kretala se oko 10 milijuna gledatelja.
Osim spomenutih Spadera i Shatnera, glumačku postavu čine i Rhona Mitra, Mark Valley, Monica Potter, Lake Bell i drugi, a u drugoj sezoni u stalnu je postavu ušla i Candice Bergen (Murphy Brown).
Serija je osvojila niz prestižnih nagrada među kojima su nagrade Emmy za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji (James Spader), te nagrada za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji(William Shatner), a obojica su nagradu osvojili i godinu dana prije za seriju The Practice, glumeći naravno iste likove.
William Shatner osvojio je za svoju ulogu i nagradu Golden Globe, a James Spader te Candice Bergen bili su nominirani za istu.
Ova serija svakako je preporuka svim ljubiteljima serija o odvjetnicima, posebno jer dolazi od majstora istih - Davida E. Kelleya (The Practice, Ally McBeal). Serija se prikazuje srijedom na 2. programu HRT-a.

18.07.2007. u 21:00 • 1 KomentaraPrint#

utorak, 17.07.2007.

Mark Ronson


Mark Ronson rođen je u Londonu, a još dok je bio dijete preselio se u New York. Tijekom 90-ih postao je jedan od najpopularnijih DJ-a, a nastupao je kao DJ na mnogobrojnim zabavama poznatih osoba. Postao je poznat po svom prepoznatljivom stilu koji je nastao pod utjecajem američke hip hop, te britanske rock glazbe.
2003. objavljuje svoj debitantski album Here Comes the Fuzz, koji se slabo prodao, no dobio iznimno dobre kritike. U međuvremenu je producirao pjesme za Christinu Aguileru (Hurt, Slow Down Baby), Robbieja Williamsa (Lovelight), Amy Winehouse (Rehab, Back to Black), te Lily Allen (Littlest Things).
U travnju ove godine objavio je svoj drugi album, Version, a album je došao do broja 2 britanske top liste albuma.
Nakon singla Stop Me, obrade pjesme grupe The Smiths, (feat. Daniel Merriweather), novi singl je odlična Oh My God (feat. Lily Allen), a obrada je to pjesme grupe Kaiser Chiefs. Pjesma je ovdje.
Mark Ronson feat. Lily Allen - Oh My God.mp3

17.07.2007. u 21:38 • 0 KomentaraPrint#

RECENZIJA: SARA BAREILLES


Sara Bareilles nova je glazbena senzacija. Njezin album trenutno se nalazi na prvom mjestu iTunes ljestvice albume, a skinuo je s broja 1 prošlotjedni #1 liste Billboard 200 - album repera T.I.
6 pjesama s albuma nove su studijeske snimke pjesama s njenog demo albuma Careful Confessions, objavljenog prije 3 godine, pjesme potpisuje sama Sara, a produkciju Eric Rosse, poznat po svojim radovima za Tori Amos.
Iako su slušatelji oduševljeni njezinim uratkom i hvale stižu sa svih strana, ja nisam oduševljen ni najmanje. Složio bih se s nekim pozitivnim kritikama (sigurnost interpretacije, skladateljski talent), no one negativne ipak prevladavaju. Sve ove pjesme čuo sam već milijun puta prežvakanih na ovaj ili onaj način, a cijeli album nakon preslušavanja ostavlja dojam nevjerojatno pretencioznog djela. Nakon prvih nekoliko pjesama pomislio sam kako bi ovo mogao biti razmjerno dobar album, no pjesme se neprestano ponavljaju. Efekt je takav da zaista ne mogu ni za jednu pjesmu reći da je loša, ali se jednako tako ni jedna ne ističe kao posebno dobra. Sve su fino ušminkane, dobro osmišljenje, no u konačnici ostaje dojam albuma bez duše. Ako želite poslušati dobar album ovog tipa, preporučam diskografiju Sarah McLachlan, Fione Apple ili Tori Amos.
OCJENA: 3

17.07.2007. u 18:53 • 1 KomentaraPrint#

nedjelja, 15.07.2007.

Mariah Carey - I Feel It.mp3


Mariah Carey - I Feel It.mp3
Vjerujem da većina koja prati ovaj blog zna da Mariah Carey snima novi album. U prodaji bi se trebao naći u studenom ove godine, a prema nekim najavama lista suradnika uključuje niz hit producenata, među kojima su Jermaine Dupri, Polow Da Don, Scott Storch, Bryan Michael Cox, Cool & Dre i drugi.
Prije nekoliko dana na internet je procurila pjesma I Feel It, koja se trebala naći na albumu The Emancipation Of Mimi, a za koju nije potvrđeno hoće li se naći na novom albumu.
Iako ljudi koji su čuli pjesmu nisu previše oduševljeni, meni je pjesma odlična. I svakako dobrodošla u iščekivanju novog materijala. Produkciju potpisuje Mahogany.

15.07.2007. u 17:22 • 22 KomentaraPrint#

četvrtak, 12.07.2007.

Nicole Scherzinger ft. T.I. - Whatever U Like.mp3


Nicole Scherzinger ft. T.I. - Whatever U Like.mp3
Blindfold Me (Kelis feat. Nas) je objavljen dosta prije nego sam počeo pisati blog pa ga nisam recenzirao. Straight Jack Em (Chilli feat. Missy Elliott) sam recenzirao tamo negdje prije nekoliko mjeseci.
Kad čujete pjesmu svima će naravno biti jasno da se radi o pjesmi koja upotrebljava isti onaj beat kao i spomenute dvije. Ono što me začudilo je to što su neki blogeri išli za tim da se uspoređuju pjesme, iako je odmah jasno ne samo da pjesma koristi identičan beat, nego je upravo u tome i bila poanta. Polow Da Don na 3 strane napravio je istu pjesmu s različitim interpretacijama. Teško je reći koja je najbolja. Sličnost je ogromna, a ljubitelji neke od dotičnih pjevačica sigurno će se prikloniti svom favoritu.
Ipak treba spomenuti kako je svaka od njih dala svoj pečat pjesmi i kako ni jedna nije zaostala za ostalima u nekoj većoj mjeroj. Ono što ovu interpretaciju razlikuje od ostalih mekoća je u interpretaciji Nicole Scherzinger. Kelis i Chilli priklonile su se polu-reperskoj varijanti, a i mislim da ova pjesma daleko više odgovara Nicole.
Ostaje za kraj komentar o tom beatu koji se provlači kroz pjesmu. Nije mi se sviđao prije, ne sviđa mi se ni sada. U ovoj ga pjesmi ima manje i ne proteže se kroz cijelu pjesmu, no još uvijek je dovoljno iritantan da ne dopusti pjesmi da zaživi kako bi trebala.
OCJENA: -4

12.07.2007. u 15:24 • 5 KomentaraPrint#

BILLBOARD CHARTS

SINGLOVI
1 (1) RIHANNA FT. JAY-Z - UMBRELLA
2 (3) PLAIN WHITE T'S - HEY THERE DELILAH
3 (4) FERGIE - BIG GIRLS DON'T CRY
.......
30 (50) KELLY ROWLAND FT. EVE - LIKE THIS
34 (39) RIHANNA - SHUT UP AND DRIVE
35 (46) YUNG BERG - SEXY LADY
36 (49) MIMS - LIKE THIS
46 (60) MARIO - HOW DO I BREATHE
51 (62) NE-YO - DO YOU
77 (83) BEYONCE - GET ME BODIED
85 (NE) JUSTIN TIMBERLAKE - LOVESTONED



ALBUMI

1 (NE) T.I. - T.I. VS T.I.P 468,978
2 (1) HANNAH MONTANA 2: MEET MILEY C SOUNDTRACK 187,638 (513,661)
3 (2) KELLY CLARKSON - MY DECEMBER 113,316 (404,833)
.....
6 (NE) KELLY ROWLAND - MS. KELLY 82,745
8 (6) AMY WINEHOUSE - BACK TO BLACK 57,189 (816,305)
14 (14) RIHANNA - GOOD GIRL GONE BAD 42,711 (382,663)
23 (21) NE-YO - BECAUSE OF YOU 29,667 (635,281)

12.07.2007. u 15:08 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 02.07.2007.

MUZIKOLOGIJA TOP 20

Na američkim i britanskim top listama još je uvijek na vrhu Rihanna i njezin hit singl Umbrella, top 20 Muzikologije izgleda ovako:

1 (NE) KANYE WEST - STRONGER
2 (NE) JUSTIN TIMBERLAKE - LOVESTONED
3 (1) NE-YO feat. MARY J BLIGE - DO YOU
4 (NE) CIARA feat. 50 CENT - CAN'T LEAVE 'EM ALONE
5 (2) AMY WINEHOUSE - TEARS DRY ON THEIR OWN
6 (3) MONICA feat. TWISTA - HELL NO (LEAVE HOME)
7 (4) BEYONCE - GET ME BODIED
8 (5) TRAVIS - CLOSER
9 (NE) CASSIE ft. RYAN LESLIE - SOMETIMES
10 (8) AMY WINEHOUSE - BACK TO BLACK
......
11 (11) JUSTIN TIMBERLAKE - UNTIL THE END OF TIME
12 (NE) NELLY feat. PIMP C & SEAN P - CUT IT OUT
13 (6) NATASHA BEDINGFIELD - SOULMATE
14 (7) NE-YO feat. JENNIFER HUDSON - LEAVING TONITE
15 (9) MAROON 5 - MAKES ME WONDER
16 (10) MUSIQ -TEACHME
17 (15) MARIO - HOW DO I BREATHE
18 (16) BONE THUGS-N-HARMONY - LIL LOVE
19 (17) JUSTIN TIMBERLAKE -SUMMER LOVE
20 (18) ROBIN THICKE - CAN U BELIEVE

02.07.2007. u 17:41 • 7 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (4)
Siječanj 2010 (5)
Prosinac 2009 (11)
Studeni 2009 (20)
Listopad 2009 (26)
Rujan 2009 (5)
Ožujak 2009 (11)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (11)
Prosinac 2008 (16)
Studeni 2008 (22)
Listopad 2008 (14)
Rujan 2008 (12)
Kolovoz 2008 (13)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (12)
Svibanj 2008 (8)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (11)
Siječanj 2008 (13)
Prosinac 2007 (28)
Studeni 2007 (20)
Listopad 2007 (21)
Rujan 2007 (25)
Kolovoz 2007 (19)
Srpanj 2007 (19)
Lipanj 2007 (37)
Svibanj 2007 (43)
Travanj 2007 (47)
Ožujak 2007 (70)
Veljača 2007 (18)

Komentari da/ne?

Opis bloga

Glazbeni blog; recenzije pjesama, albuma, spotova, izvještavanje o raznim glazbenim top-listama + recenzije filmova, komentari društvenih događanja....




ALBUM OF THE WEEK:


U prodaji!

DOWNLOAD HERE

NEW SINGLES AND MORE:


Adele - Rolling in The Deep.mp3

Rihanna - What's My Name (feat. Drake).mp3

Jamie Woon - Spirits.mp3

Drake - Karaoke.mp3

The National - Conversation 16.mp3

+


Friendly Fires - Kiss Of Life.mp3

S reizdanja albuma Friendly Fires grupe Friendly Fires

+


Amerie - Why R U?.mp3

S albuma In Love & War!

DO SADA RECENZIRANI ALBUMI.....


ERYKAH BADU Part Two: Return... 4
MGMT Congratulations 4+
JUSTIN BIEBER My World 2.0. -3
JASON DERULO Jason Derulo -2
ELLIE GOULDING Lights 3+
MONICA Still Standing -4
USHER Raymond v Raymond 3+
SUGABABES Sweet 7 2+
MARINA&THE DIAMONDS Family... 2+
VAMPIRE WEEKEND Contra 4+
CORINNE BAILEY RAE The Sea 4+
FLORENCE+THE MACHINE Lungs 4
SADE Soldier Of Love -4
SUSAN BOYLE I Dreamed A Dream 2+
KE$HA Animal 1+
DAVID GUETTA One Love -3
GLASVEGAS Glasvegas -5
FRIENDLY FIRES Friendly Fires 4+
ANTONY AND THE J. The Crying.. -5
THE BIG PINK A Brief History ofLove 4
PHOENIX Wolfgang Amadeus... -5
THE XX The XX 5
KID SISTER Ultraviolet 2+
EMPIRE OF THE SUN Walking On... 3+
DANIEL MERRIWEATHER Love&War -3
JACK PENATE Everything Is New 4+
YEAH YEAH YEAHS It's Blitz 4+
WILCO Wilco 4
LADYHAWKE Ladyhawke -4
BAT FOR LASHES Two Suns 4
MARY J. BLIGE Stronger WithEach... 4
BOJAN JAMBROŠIĆ Bolji od ljubavi 2+
ROBIN THICKE Sex Therapy -3
ARCTIC MONKEYS Humbug 4
LITTLE BOOTS Hands -4
CHRISETTE MICHELE Epiphany -3
ALICIA KEYS The Element Of... -5
LEDISI Turn Me Loose -4
PLEASURE P Intr. of Marcus Cooper -4
MUSE The Resistance 3+
MR HUDSON Straight No Chaser 3
CHRIS BROWN Graffiti 4
TIMBALAND Shock Value II 2
JAY SEAN All Or Nothing -4
PIXIE LOTT Pixie Lott 3+
ADAM LAMBERT F Y Entertainment 4
LADY GAGA Fame Monster -4
KRIS ALLEN Kris Allen 2+
RIHANNA Rated R 4
NORAH JONES The Fall 4
JOHN MAYER Battle Studies 3
ONE REPUBLIC Waking Up -3
LEONA LEWIS Echo -3
AMERIE In Love & War 3+
RYAN LESLIE Transition 4
MELANIE FIONA The Bridge -3
CHERYL COLE 3 Words -4
ALEXANDRA BURKE Overcome 3
TREY SONGZ Ready 4
FRANKMUSIK Complete Me -4
LA ROUX La Roux 4
THE BLACK EYED PEAS The E.N.D. 2+
SHAKIRA She Wolf 2
MIKA The Boy Who Knew Too Much -4
LETOYA Lady Love 3+
MARIO D.N.A. 4+
KID CUDI Man On The Moon 4+
MAXWELL BLACKsummers'Night -5
BACKSTREET BOYS This Is Us 2+
ELECTRIK RED How To Be a Lady... 4+
JORDIN SPARKS Battlefield 2
CIARA Fantasy Ride 3+
MARIAH CAREY Memoirs of... -5
WHITNEY HOUSTON I Look To You 3
NATALI DIZDAR Pronađi Put 4+
KERI HILSON In A Perfect World -4
RAZORLIGHT Slipway Fires 2
FLEET FOXES Fleet Foxes 5
VAMPIRE WEEKEND Vampire Weekend -5
RYAN LESLIE Ryan Leslie 3
MUSIQ SOULCHILD Onmyradio 4
AVANT Avant 4+
KELLY CLARKSON All I Ever Wanted 3
THE-DREAM Love vs. Money 5
LILY ALLEN It's Not Me, It's You -4
KINGS OF LEON Only By The Night -4
FRANZ FERDINAND Tonight: F. Ferdinand -5
MGMT Oracular Spectacular -5
SANTOGOLD Santogold -5
JAMIE FOXX Intuition -3
DINO DVORNIK Pandorina Kutija -4
JACQUES HOUDEK Crno i Bijelo 3+
KEYSHIA COLE A Different Me 3
THE KILLERS Day & Age -5
KANYE WEST 808's & Heartbreak -4
BRITNEY SPEARS Circus -5
DAVID ARCHULETA David Archuleta 2+
DAVID COOK David Cook 2+
BEYONCÉ I Am...Sasha Fierce 5
DEBORAH COX The Promise -5
CHRISTINA AGUILERA Decade Of Hits -4
DIDO Safe Trip Home 4+
SUGABABES Catfights & Spotlights 3+
T-PAIN Thr33 Ringz -2
T.I. Paper Trail 3+
P!NK Funhouse 3
JOHN LEGEND Evolver 4
JAMES MORRISON Songs For You... 4+
ROBIN THICKE Something Else 3
KEANE Perfect Symmetry 4
LANA Volim Biti Zaljubljena 3
SANDRA BERKOVIĆ Upali Radio 2+
JENNIFER HUDSON Jennifer Hudson 4
JAZMINE SULLIVAN Fearless 4+
THE PUSSYCAT DOLLS Doll Domination -3
NE-YO Year Of The Gentleman 4
LADY GAGA The Fame -3
NEW KIDS ON THE BLOCK The Block 3+
SOLANGE Sol-Angel & The Hadley...5
MICHELLE WILLIAMS Unexpected -4
GIRLICIOUS Girlicious 1
M.I.A. Kala -5
ROISIN MURPHY Overpowered 4
ASHLEE SIMPSON Bittersweet World 2
JASON MRAZ We Sing, We Dance... -4
KATY PERRY Katy Perry 2+
LIL' WAYNE Tha Carter III 4+
COLDPLAY Viva La Vida 3+
ASHANTI The Declaration -3
GNARLS BARKLEY Odd Couple 4
USHER Here I Stand -4
SEVERINA Zdravo Marijo 4
CHERISH The Truth -3
JESSE McCARTNEY Departure 4
ERYKAH BADU New Amerykah (pt 1) -5
J. HOLIDAY Back Of My Lack 3
DUFFY Rockferry -4
MADONNA Hard Candy 4
MARIAH CAREY E=MC2 5
DANITY KANE WellcomeToTheDollhouse 2+
JANET JACKSON Discipline 4+
ADELE 19 -5
NATASHA BEDINGFIELD P.ful Of Sunshine 4
LEDISI Lost & Found 4
KATE NASH Made Of Bricks 3
LCD SOUNDSYSTEM Sound Of Silver -4
ARCADE FIRE Neon Bible 4+
BRIGHT EYES Cassadaga 3+
RICHARD HAWLEY Lady's Bridge -5
KLAXONS Myths Of The Near Future -4
RADIOHEAD In Rainbows 5
BURIAL Untrue 4+
MARY J. BLIGE Growing Pains 4+
KYLIE MINOGUE X -4
MARKO TOLJA Stare Dobre Stvari 4
NINA BADRIĆ 07 -5
JORDIN SPARKS Jordin Sparks 3+
LEONA LEWIS Spirit 3
ALICIA KEYS As I Am -5
CHRIS BROWN Chris Brown 3+
BRITNEY SPEARS Blackout 5
MARIO Go -5
KATIE MELUA Pictures -5
JENNIFER LOPEZ Brave 4
JILL SCOTT Words and Sounds Vol.3 4
JAMES BLUNT All The Lost Souls 3+
KANYE WEST Graduation 4
50 CENT Curtis -3
KEYSHIA COLE Just Like You -4
VANNA Ledeno Doba 2+
SAŠA LOZAR 1 Dan 4
FERGIE The Dutchess 2+
PARIS HILTON Paris 3
GWEN STEFANI The Sweet Escape -3
JESSICA SIMPSON A Public Affair -4
SARA BAREILLES Little Voice 3
DANITY KANE DK -4
CIARA The Evolution -4
CHRISETTE MICHELE I Am 4
KELLY ROWLAND Ms. Kelly 3
RIHANNA Good Girl Gone Bad -5
FABOLOUS From Nothin' To Somethin' 3+
KELIS Kelis Was Here 4
FEIST The Reminder -5
JOE Ain't Nothing Like Me 3+
JUSTIN TIMBERLAKE Futuresex/L.sounds 5
MAROON 5 It Won't Be Soon Before Long -3
TRAVIS The Boy With No Name 5
AMERIE Because I Love It -4
BOBBY VALENTINO Special Occasion -3
NATASHA BEDINGFIELD N.B. -4
NE-YO Because Of You 3
ARCTIC MONKEYS Favourite Worst... 4+
NORAH JONES Not Too Late -4
BEYONCE B'Day 5
JAMIE T Panic Prevention 4
TIMBALAND Timbaland Presents... -3
ELISABETH WITHERS It Can Happen to... 2
MACY GRAY Big 3
FANTASIA Fantasia 4
ELLIOTT YAMIN Elliott Yamin -4
MONICA The Makings Of Me 3+
THE GOOD, THE BAD & THE QUEEN 4
TAMIA Between Friends 4+
JOHN MAYER Continuum 4+
MUSIQ SOULCHILD Luvanmusiq -5
BRIAN McKNIGHT Ten -4
JANET JACKSON 20 Y.O. -4
AMY WINEHOUSE Back To Black 5
IVANA HUSAR Familija 4
MARIJA HUSAR Familija -3
ROBIN THICKE The Evolution of R Thicke -4
MIKA Life In Cartoon Motion -4
PAOLO NUTINI These Streets -5
THE FRATELLIS Costello Music 4
JAMES MORRISON Undiscovered -5
KATHARINE McPHEE Katharine McPhee 4



THUMBS UP