Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

NOVI SINGLOVI

RIHANNA Don't Stop The Music
Nakon vrlo dobrog hit singla Umbrella (feat. Jay-Z) i meni osobno lošeg Shut Up And Drive, sve je spremno za objavljivanje trećeg singla s albuma Good Girl Gone Bad.
Don't Stop The Music producirali su Stargate, a jedna je to od pjesama s albuma koja ga dobro odražava. Nesumljivo će postati klupski hit, a možda će i Rihannu netko ozbiljnije doživjeti. Na kraju krajeva, napravila je dobar album. Sviđala se nekome ili ne, album je nakrcan potencijalnim (kvalitetnim) hitovima, a to je danas rijetko i vrijedno pažnje i pohvale.
OCJENA: -5

PAULA DEANDA feat. BOW WOW Easy
Paula je svoj debitantski album objavila još prošle godine, a s njega su već skinuta 3 singla, a tek je Walk Away (Remember Me) postigao zapaženiji uspjeh. Ovih dana stiže nam njen novi singl, a za spotovsku verziju Lil Wayne zamijenjen je Bow Wowom.
Pjesma je još jedan od potencijalnih klupskih hitova, a koliko će u tome uspjeti, pokazat će vrijeme. Ja ju (Paulu) još uvijek nisam ozbiljno doživio.
Pjesmu su producirali Danja i Richard "Younglord" Frierson.
OCJENA: -4

EVE feat. SEAN PAUL Give It To You
Swizz Beatz producirao je i drugi singl s albuma reperice Eve, Here I Am. Nakon neuspjeha s Tambourine, top liste će pokušati osvojiti u kombinaciji sa Sean Paulom.
Pjesma donosi malo drugačiji zvuk, a mješavina je španjolskog i reggae zvuka. Meni se ne sviđa. Imam problem upravo sa Sean Paulovim dijelovima. Inače je uvijek znao napraviti dobru suradnju, a njegovi singlovi bili su relativno dobri. Ovdje je ne samo višak, nego je i iritantan. S druge strane, dijelovi s Eve su odlični.
OCJENA: -3

MARIAH CAREY I Feel It
Kao što sam već spomenuo, pjesma je ostatak s albuma The Emancipation of Mimi, a produkciju potpisuje Mahogany, koji je zgrnuo novce na prevaru fanova poznate pjevačice. Kako god, loša je to reklama za producenta, ali dobra za Mariah Carey. Što se tiče pjesme, odličan retro zvuk, interpretacija i tekst. Mene podsjeća na Stay The Night, jednu od najboljoh pjesama s TEOM.
OCJENA: 5

SEAN KINGSTON Me Love
Sean Kingston me ni sa svojom drugom pjesmom nije zainteresirao. Pjevač koji se proslavio svojim myspaceom i neprestanim slanjem poruka producentu J.R. Rotemu, napokon je došao na svoje. Potpisao je diskografski ugovor, a sad slijedi objavljivanje albuma, kojeg je u potpunosti producirao Rotem.
OCJENA: 2

50 CENT feat. JUSTIN TIMBERLAKE & TIMBALAND AYO Technology (She Wants It)
50 cent očajnički treba hit. Iako je ova pjesma najavljena kao treći singl s njegovog nadolazećeg, trećeg po redu studijskog albuma, Curtis, činjenica je da se ni jedna prije nje nije zavrtila kako treba i polučila očekivani uspjeh. Album je tako odgođen za rujan, a publiku će pokušati privući ovom suradnjom s Justinom Timberlakeom i Timbalandom, koji je i producirao pjesmu.
Pjesma je dobra, ima potencijal hita, a nakon nekoliko loših pjesama, vrijeme je da se 50 cent vrati na vrh, gdje je bio prije nekoliko godina kada ja i imao najprodavaniji album godine u Americi.
OCJENA: 4+

SOPHIA MARIA Forget About Her
Čuo sam ovu pjesmu još davno, no nisam joj pripisao ikakve šanse za uspjeh. S druge pak strane, trebao sam razmisliti bolje. Tipična američka barbika s puno afektiranja u spotu bilo je ono zbog čega sam ju otpisao, a upravo je to ono zbog čega sad pjesma dobiva pažnju. Pjesma sama po sebi i nije toliko grozna, no više bi odgovarala Jojo ili nekoj drugoj teen zvjezdici. Infantilnost pjesme upravo je ono što će ju možda učiniti slavnom. Popriličan je broj muškaraca koji padaju na ovakve stvari, a curicama je dovoljno zanimljiva u svojim transformacijama.
OCJENA: 2+

Post je objavljen 21.07.2007. u 11:36 sati.