Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

HUDSON, vrati tog Oscara!


Nerijetko ćete na forumima i u novinama pročitati da Jennifer Hudson nije zaslužila Oscara. I sami komentatori tijekom dodjele napomenuli su nam da postoje glazbene nagrade, te da u ovom slučaju Oscar stvarno nije bio potreban, pogotovo jer su preostale glumice u istoj kategoriji ostvarile bolju ulogu. I jer nisu debele i ružne. Na stranu nečiji ukus, međutim, ne znam da li se to dogodilo slučajno ili namjerno, ali net.hr ponovio je istu pogrešku kao i nakon Golden Globe Awards- u svoju fotogaleriju nije stavio sliku Jennifer Hudson. I još bi se tu moglo pronaći neko opravdanje da ona nije dobila nagradu oba (!) puta, ili čak i da su stavili samo nekoliko slika najbolje odjevenih. Ali tamo je 65 slika sa prve dodjele, te tridesetak s druge!
Za neke koji možda ne znaju, Jennifer Hudson prva je crna pjevačica koja se pojavila na naslovnici američkog Voguea. Prije nje, samo su se dvije afro-amerikanke pojavile na naslovnici- Oprah Winfrey i Halle Berry! Nama je očito beznačajna....

.......
To me podsjetilo na nedavno objavljeni članak u Večernjem listu (opet kritika na njihov račun). Na listi pogodaka i promašaja, na vrhu liste promašaja pojavila se Severina. Da, ista ona Severina koje je prošle godine imala najveći (ako ne i jedini!) hit u Hrvatskoj. Dakle, glavni razlog im je bio neuspjeh na Eurosongu (kao da je to mjerilo ičega, a kamoli kvalitete neke pjesme i izvođača!), te otkazivanje turneje po Americi, s kojom mi nemamo aposlutno ništa..... Ali lako se okomiti na nekog tko je uspješan, zgodan i slavan. Da se to dogodilo...ne znam...Vesni Pisarović, pa čak i gore stvari, ne bi vidjela tu listu, a pogotovo ne sam vrh iste.


Post je objavljen 27.02.2007. u 16:25 sati.