Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

NOVI ALBUMI


PAOLO NUTINI These Streets
Škotski glazbenik talijanskog porijekla navodi kao svoje najveće utjecaje U2, Damiena Ricea, Oasis, Pink Floyd i Davida Bowieja, a utjecaj nekih od spomenutih očit je i na njegovom debitantskom albumu. Ovaj 20-ogodišnjak potpisao je za Atlantic Records nedugo nakon 18-og rođendana, a album These streets objavljen je u Europi u srpnju prošle godine. Ove godine objavljen je i u Americi. Pjesme potpisuje sam Nutini, a ističu se Last Request, Rewind, Jenny Don't Be Hasty, Autumn, te naslovna These Streets. Kritičare hvale album, ističući kako Nutini zvuči puno ozbiljnije nego što se možda očekuje, ne toliko zbog samog glasa, koliko zbog zrelosti tekstova i same interpretacije. Last request, ističu, podsjeća više na vintage Motown izvođača, nego na tinejdžersku glazbu iz Škotske.
OCJENA: -5


THE FRATELLIS Costello Music
Indie rock bend iz Glasgowa osvojio je Best British Breakthrough Act na nedavno održanim Brit Awards, a časopis New Musical Express prošle ih je godine nazvao najvećim novim "bum" bendom u Britaniji. Album je objavljen 11.09. prošle godine, ostvario je već 3 top 20 singla na UK chartu, a američko izdanje očekuje se 13.03.
Album koji nas na trenutke vraća na početak 80-ih, pa na trenutke na početak 90-ih na britanskoj pop-rock sceni, plesan je, zabavan i glasan. I u toj kombinaciji spajanja elemenata gitara-ples, zanimljivost je ovog albuma.
OCJENA: 4

Post je objavljen 25.02.2007. u 16:07 sati.