Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

NOVI SINGLOVI


JANET JACKSON Feedback
Nisam objavio recenziju ovog singla jer službeno nije bilo potvrđeno je li to teaser ili singl namijenjen samo za japansko tržište (budući da je album za to tržište najavljen prije ostalih), no evo napokon više informacija.
Najnoviji studijski album Janet Jackson zvat će se Discipline, a među suradnicima pojavit će se Rodney Jerkins, Jermaine Dupri, Stargate, Ne-Yo, Tricky Stewart, The Dream i drugi.
Najavljuje ga singl Feedback koji je producirao meni jedan od omiljenih producenata - Rodney Jerkins.
Janet je jedna od tek par glazbenica koje bezuvjetno cijenim i volim. U svojim usponima i padovima, usudio bih se reći da nikad nije bila loša. Samo manje dobra. Svojim novim singlom udaljila se od zvuka koji je prezentirala na posljednjem albumu i ponovo se približila svom starom prepoznatljivom zvuku. Kombinacija Janet-Darkchild funkcionira savršeno, podiže taj zvuk na jednu potpuno novu svježiju razinu, ponovo ju stavljajući u poziciju gdje je potpuno drugačija od svih i potvrđujući pravilo postavljeno već davnih dana. Samo je jedna Janet.
OCJENA: 5

TIMBALAND feat. KERI HILSON & NICOLE SCHERZINGER Scream
Nakon tri top 5 singla, Timbaland odlučuje između nekoliko pjesama za sljedeći. Scream je jedna od opcija, a trenutno dobiva na airplayu na pop radio stanicama. Pjesma nije loša i vjerojatno će uz dobar spot i promociju ući u uho i postati ljudima zanimljivija nego zapravo je. Ukoliko je opet odlučio promovirati Keri Hilson na svojim singlovima, Miscommunication bi primjerice bio puno bolji izbor.
Pjesmu potpisuju Keri Hilson, Danja i Timbaland.
OCJENA: 3

KANYE WEST feat. DWELE Flashing Lights
Kanye West - Flashing Lights (feat. Dwele).mp3
Promocija albuma Kanye Westa primjenjuje odličnu taktiku. Rekao bih J. Lo taktiku. Izbacivanje najboljih pjesama za singlove. Daleko od toga da je album loš, no singlovi (Can't Tell Me Nothing, Stronger, Good Life i sad ovaj) su njegovi najbolji dijelovi.
Pjesmu potpisuju Kayne West i Eric Hudson.
Album Graduation prodao se u preko 2 milijuna primjeraka samo u Americi.
OCJENA: 4+

FAT JOE feat. J. HOLIDAY I Won' Tell
Zanimljiv najavni singl novog albuma Fat Joea, The Elephant In The Room. Producirao ga je Steve Morales, a na pjesmi gostuje J. Holiday. Iako u ovakvim suradnjama uglavnom onaj pjevački dio izvlači pjesmu, ova pjesma dovoljno je jaka i bez toga.
OCJENA: 4+

I ocjene za singlove koji su već predstavljeni na blogu:

MARY J. BLIGE Work That
Drugi singl s albuma Growing Pains, koji će se u prodaji naći za 3 dana, a recenziju kojeg možete pročitati u nekom od prethodnih postova.
Nakon preslušavanja albuma, dojam je ipak malo drugačiji. Ova pjesma uz (prethodni singl) Just Fine i Grown Woman u konačnici predstavlja iznimku na albumu. Zapravo vrlo dobrodošlu.
Pjesmu potpisuju Mary i Sean Garrett
OCJENA: 4+

CHERI DENNIS Portrait Of Love
Singl sam predstavio još prije nekog vremena, a počinje dobivati pažnju i na američkim radiostanicama. In And Out Of Love naziv je njezinog debitantskog albuma, a bit će objavljen u veljači 2008.godine.
OCJENA: 4

ASHLEE SIMPSON Outta My Head Ay Ya Ya
Oko ove pjesme ponovo se pojavljuju situacije koje samo potvrđuju višestruka na temelju ničega utemeljena mjerila. Kad dolazi od Nelly Furtado, onda je dobro, ali ako dođe od neke tamo Ashlee Simspon, mora biti loše. Iako zapravo ovakav glazbeni stil više leži Ashlee, jer pjesma zvuči bez previše kompromisa - pop/rock zvuk predstavljala je ionako i na svoja prva dva albuma, pjesmu je napisala sama, a Timbaland joj je samo dao podlogu koja će bi ju trebala više pogurati na rhytmic/urban ljestvicama singlova.
OCJENA: 4


RIHANNA Don't Stop The Music
Rihanna - Don't Stop The Music.mp3
I za kraj, link za jedan novi američki singl kojeg sam recenzirao još prije nekoliko mjeseci.
Prilično netipična produkcija za duo Stargate i četvrti singl za Rihannu s albuma Good Girl Gone Bad. Iako prvotno nije najavljena kao američki singl, pjesma je u zadnje vrijeme počela dobivati na airplayu, ali i downloadanju, pa će tako zamijeniti do sada za novi singl planiranu Breakin Dishes. Pjesma je nominirana za nagradu Grammy u kategoriji Best Dance Recording

Post je objavljen 15.12.2007. u 15:24 sati.