Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: CHRISETTE MICHELE


Chrisette Michele - Golden.mp3
Chrisette Michele relativno je nepoznato ime na glazbenoj sceni, a najpoznatija je po svojim gostovovanjima na albumima Jay-Z-ja (Kingdom Come) i Nasa, na čijem se albumu Hip Hop Is Dead pojavljuje na čak 3 pjesme. Prije toga bila je i na turneji s Kemom i Indiom.arie, koja se oduševila kad ju je prvi put čula.
Njezina interpretacija i vokal odmah su zapeli slušateljima i kritičarima za uho, jer se radi o vokalu kakav se pojavljuje rijetko. A kad se pojavi, redovito bude nadglasan lošim pjesmama, cijelom nametnutom mašinerijom oko dotične osobe i sveukupno lošim i pretencioznim stilom.
Budimo realni, ovaj album nema za cilj osvajati široke mase, iako će to možda i učiniti tamo negdje za godinu dana, nakon što Akademija prepozna kvalitetu, pa ljudi pomisle da je možda nešto dobro. A neupitno je dobro.
Ipak, pretenciozno počne i ovaj album. Chrisette se previše trudi. Forsira neku drugačiju interpretaciju, ne bi li ju se svrstalo u koš s ne-daj-Bože nekom drugom pjevačicom. Međutim to se polako izgubi, a pjesme počinju zvučati kao da ih ne pjeva ista osoba. Ne samo da je nevjerojatno da je sve to Chrisette, nego čak na trenutak pomislim da se radi o potpuno drugačijim senzibilitetima (iskrenost i lakoća interpretacije Amy Winehouse vs. pretencioznost i forsiranje Joss Stone). I kad pomislite da ste na prvih nekoliko pjesama čuli sve što će ponudiit na albumu, pojavi se neko novo ugodno iznenađenje.
Problem je jedino u tim pjesmama koje se nisu trebale naći tu, jer odaju dojam prevelikog forsiranja, a nakon preslušanog albuma zaista ne bi bilo pravedno reći to za Chrisette.
Chrisette će na turneju s Musiq Soulchildom. I zaista je teško zamisliti nekog s kim bih ju radije spario. Kaže kako se veseli što će napokon biti dio kruga mladih kantautora kao što su Jill Scott i Alicia Keys, a od modernijih voli Beyonce, Kanye Westa i Nasa.
Ako volite Jill Scott, Indiu.arie, Amy Winehouse i slične izvođače, ovo je album za vas. Album možda nema toplinu koju donosi Jill Scott ili čvrstoću koju donosi Amy, no za debitantski album, ovo je i više nego vrlo dobro. Best Of Me, Your Joy, Golden, I Am One i Let's Rock samo su neki od odličnih trenutaka s albuma. Odabrao sam pjesmu Golden.
Album je u prodaji od jučer.
OCJENA: 4

Post je objavljen 20.06.2007. u 15:51 sati.