Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: CIARA


Budući da je novi singl brzo počeo osvajati radio stanice, da je album još uvijek aktualan, a i kako sam vidio nastup Ciare na sinoćnjoj dodjeli BET nagrada, odlučio sam recenzirati cijeli album, zajedno s novim singlovima.

Ciara je jedna od onih za koje se mislilo da će biti one hit wonder. No onda je nanizala nekoliko hitova, pa su skeptici promijenili svoj stav u - one album wonder. Pripisivali su joj puno toga. Da je muškarac, da ne zna pjevati, da je kopija drugih pjevačica, da je njena karijera jednaka roku trajanja prvog albuma......
Istina, prošli album nije bilo teško nadmašiti, no Ciara je najavnim singlom novog albuma podigla sve na jednu novu, bolju razinu - glazbu, ples, ali i sam izgled. I svima napokon začepila usta. Promise ju je pokazao u jednom novom svjetlu - senzulna, zavodljiva i sexy, kakva nikad do tada nije bila. I koliko god je Promise odlična pjesma (i meni osobno jedna od najboljih u prošloj godini), spot je savršeno zaokružio cjelinu i ono što će teško uskoro nadmašiti. Sve je bilo spremno za novi album.
Pomislio sam tada da će se raditi o jednom od najboljih albuma godine, uzevši u obzir činjenicu da je u ekipi još uvijek bio Lil Jon (koji je napravio odličan debut single Goodies), ali i Polow Da Don (koji je producirao Promise), te Rodney Jerkins i The Neptunes, vodeći producenti današnje r&b glazbe.
Album je ipak malo podbacio. Možda sam očekivao previše, ali očekivanja nisu ispunjena. Zanimljivo, ali najlošije radove ponudili su upravo najveći i najrazvikaniji producenti, a pjesma Promise ostala je nakon preslušavanja najbolje što Ciara nudi na albumu. Kao i na prvom albumu, opet je tu nekoliko nepotrebnih pjesama, za koje uopće nije jasno što su trebale biti i u kojem smjeru ići.
Treba naravno spomenuti i nekoliko dobrih trenutaka. Like a Boy, My Love i Can't Leave Em Alone (feat. 50 cent) zvuče jako dobro, a Ciara je napokon pokazala da se dobro snalazi i u sporijim pjesama.
OCJENA: -4

CAN'T LEAVE EM ALONE (feat. 50 CENT)
Kao što sam već negdje spomenuo, pjesma je izazvala podijeljenje kritike. Iako u sebi nema onaj hit-faktor, odiše nekom ugodnom atmosferom i Ciara dobro zvuči. Uz dobru promociju, mogla bi dobro proći na američkim top listama.
Ovih dana snimljen je i videobroj, čija je premijera najavljena za 25.06., no odgođena do daljnjega.
Pjesmu potpisuju Ciara, LaShawn Daniels, Rodney Jerkins i 50 cent.
OCJENA: 4+


THAT'S RIGHT (feat. LIL' JON)
Pjesma That's right bit će singl nakon gore spomenute pjesme. Za obje pjesme snimljen je spot, i to istovremeno, budući da će Ciara uskoro biti zauzeta snimanjem filma.
Za razliku od Can't Leave, ova pjesma na prvu ima taj hit-faktor. I drago mi je da Ciara neprestano izmijenjuje sporije i brži singlove. Ova pjesma potpuna je suprotnost pjesmi Can't Leave, pravi klupski hit... Pjesmu je izvela na dodjeli BET nagrada i, iako nema veze s pjesmom, moram spomenuti da je izgledala odlično.
Pjesmu između ostalih potpisuje naravno i Ciara.
OCJENA: 4+

Post je objavljen 28.06.2007. u 00:31 sati.