Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

NOVI SINGLOVI

KANYE WEST Stronger

Kanye West - Stronger.mp3
Prvi službeni singl s trećeg po redu studijskog albuma Kanye Westa, Graduation.
U spotu se pojavljuje pjevačica Cassie, a zanimljivo je i to da je snimljen tijekom 9 dana u Japanu, da je za završavanje trebalo čak 3 mjeseca, te da Kanye u spotu nosi naočale Jeremy Scott, koje je (kako kaže) tražio 3 mjeseca.
Pjesmu potpisuje Kanye West, ali su se u potpisu našli i članovi grupe Daft Punk, čiji sample pjesma koristi.
Pjesmu su producirali Kanye West i Jon Brion. Odlična najava jednog od najočekivanijih albuma godine.
OCJENA: 5


ASHANTI ft. NELLY Switch
Iako se na mnogim forumima može pročitati da je ovo novi singl za Ashanti, službeno još uvijek nije potvrđeno je li pjesma teaser ili najavni singl novog albuma. Kako god bilo, ova pjesma niti ima melodiju, niti dobru produkciju, niti je dobro otpjevana. A ne pomaže ni suradnja s Nellyjem.
Bojim se da je Ashanti kod mene izgubila sav kredibilitet koji je stekla izvrsnim debitantskim albumom koji je obilovao odličnim pjesmama. Nakon toga je na slijedeća dva albuma napravila tek 3,4 dobre pjesme (na oba zajedno!), a tradicija loših pjesama nastavlja se i dalje.
S obzirom na to da reakcije na pjesmu nisu dobre, nadam se da će za najavni singl ipak biti odabrana druga pjesma.
Četvrti po redu studijski album pod nazivom Declaration najavljen je za listopad.
OCJENA: -3

NELLY ft. PIMP C & SEAN P Cut It Out
S druge strane, Nelly se za razliku od svoje djevojke ipak za nijansu više potrudio oko najavnog singla svog novog albuma. Ipak, iako jedan od meni najdražih repera, daleko je ovo od njegovih najboljih radova. Pjesma nije loša za popunjavanje albuma između singlova, no koliko je jaka za singl, pokazat će vrijeme.
Album pod nazivom Prelude bit će objavljen krajem kolovoza, a to je peti studijski album za Nellyja.
OCJENA: -4

DIDDY ft. MARIO WINANS Through The Pain (She Told Me)
Između ostalih, obojica potpisuju četvrti singl s Diddyjevog albuma Press Play, koji je do sada u Americi prodan u tek oko pola milijuna primjeraka, iako je imao čak 2 top 10 singla. Iako pjesma podsjeća na Winansovu I Don't Wanna Know, koja mi nikad nije bila draga, radi se o relativno dobrom singlu i prvom s albuma u kojem je (nakon Nicole Scherzinger, Christine Aguilere i Keyshie Cole) suradnja sa muškim vokalom.
OCJENA: -4

MYA Ridin'
Prvi put sam čuo za ovu pjevačicu još tamo negdje u srednjoj školi. A njena pjesma Best Of Me ubrzo mi je postala jedna od najboljih pjesama koje su se tada pojavile. Nakon toga je došla i Case Of The Ex, njezin najveći hit do sada (ukoliko ne brojimo obradu Lady Marmelade), pjesma koja mi se nije previše sviđala, ali uz uporan rad pjevačice, nije bilo teško zamisliti da bude r&b zvijezda. Ipak, Mya je razočarala. I pritom ne govorim samo o komercijalnom kontekstu. Imala je dobrih pjesama na albumima, daleko od toga da nije. No kao da je došla do jedne točke koja je bila njen vrhunac, više od toga očito nije mogla. Budimo realni, Mya nije zgodna, a i nema neke posebne vokalne mogućnosti. Možda zvuči okrutno, ali danas je to tako. Jednostavno se zapitate što može ponuditi. Toliko je pjevačica na sceni koje sve to što ona radi, rade puno bolje, bolje pjevaju i bolje izgledaju.
Prvi korak ka uspjehu mogao bi npr. biti taj da se prestane svlačiti u svakom spotu, pretvarati se da je neodoljivo seksipilna i posveti se dobrim pjesmama. S ovakvim pjesmama koje trenutno radi nikad neće ponovo pridobiti naklonost publike.
Ova pjesma čak i nije toliko loša, no na mjestima je otpjevana kao da Mya prvi put pjeva pred mikrofonom. Ne razumijem zašto je odabrala pjesmu koju očito ne može dobro otpjevati.
OCJENA: 3+

J. HOLIDAY Bed
J. Holiday, J. Valentine, tko bi više znao....Neki izvođači/producenti su stvarno dosadni s pjesmama koje su kopije drugih, koje su kopije nekih trećih.
OCJENA: -3

Post je objavljen 30.06.2007. u 15:45 sati.