27

nedjelja

travanj

2008

Rebro!

Imao je većinu zubi, platija mi je prvo piće. Kako ga je bilo strah policije, popila sam i njegovo. Znao je sve o Kierkegaardu naprimjer, premda ja nisam imala pojma ko je taj K. Ipak, izgledao je okej momak.

Kad smo otišli na topli, prvi put je izjavio: "Ljubljena, a da ti malo smanjiš konzumaciju brzih ugljikohidrata poslije 15 h?"

Drugom prilikom je rekao: "Ne brini, ja ću raditi na tebi!" A to nije značilo ono čemu sam se ja nadala. Odsad mi on sastavlja dnevne jelovnike i radi raspored tjelovježbi. Jednom sam ga upitala da li bi on radio na sebi, a onda mu mjesec dana nije mogao doći sebi od moje nezahvalnosti.

Malo po malo, ja sam počela ozbiljno gladovati. Privikla sam se na glad zbog nade da će on jednog dana kad smršavim poraditi na meni onako kako ja to zamišljam. Trpljenje gladi sam doživljavala kao uspjeh.

Nakon mjeseci žrtvovanja, odlučili smo se povatat. Napokon ću vidjeti zvijezde i čuti zvona... Ali, on je svoje oduševljenje pronašao na neočekivanom mjestu: "Jupi! Vidi draga, vidi kako ti viri rebro!"

Više nisam sa tim momkom, prekid je bio gurmanske prirode. Našla sam momka koji voli drpat sise i guzice.


21

ponedjeljak

travanj

2008

Kako organizirat grupnjak?

Dječji rođendani se uglavnom odvijaju po igraonicama. Mi roditelji za to vrijeme u susjednoj prostoriji kljucamo bolnog izraza lica. U agoniji samo nama znanoj čekamo da prođu ta duga dva sata. Tek tu i tamo, kad skupimo snage za govor, ocrnimo one koji su pobjegli i ostavili nam svoju djecu. Eto, u tim sam okolnostima došla na ideju kojom sam osvojila i nagradu "Inovatori bez granica". Ideja je bila toliko blistava da su je odmah sproveli u djelo.

Poduzetnici u kvartu su u rekordnom roku napravili dvije igraonice. Jedna rođendanska za djecu, a odmah pokraj nje se nalazi još jedna za odrasle (djeci naravno pristup zabranjen).

To ima brojne prednosti:
-Živci cvatu..
-Stresa nema, a i gimnastika je okej.
-Biznis cvate!
-Odgoj cvate (trudite se odgojit druželjubivo, emocionalno inteligentno dijete da ga druga djeca pozivaju na rođendan, jel?)

Tužimo se na otuđenje čovjeka od čovjeka u ovim korupcijsko-kapitalističkim vremenima.
A vidite kako se uz malo volje ipak puno toga može napravit.

Smislila sam i reklamni slogan:
"U ovoj mjesnoj zajednici ne prodaje se droga, ne prodaje se dim.
Mi smo jako dobar roditeljski tim!
(Kao samohrani roditelj, nemam što da izgubim)"

18

petak

travanj

2008

Don Jure

Svidilo mi se ovo prduckanje po blogu, pa sam odlučila upoznat vas sa bitnim osobama iz svog života.

Počet ću od Don Jure, koji je oduvik moja duhovna horizontala, pardon dijagonala. Počet ću od njega, jer u zadnje vrijeme kad kažeš pop-katolik, odmah misliš pedofil i k tome još i peder. A svi u mojoj ulici znamo da je Don Jure oduvik jako volija ženske, ženske i jedino ženske. Don Jure je pravi katolik, njega ne jebe 10ak kila viška i on ne zna šta je celulit.

Prepisujem jedan ulomak iz interwieva sa Don Jurom iz Koncila za mlade:

Don Jure, odmah u glavu, crnke ili plavuše?
DJ: -Nikad ne bih dozvolio sebi da me limitiraju detalji u međuljudskim odnosima. Sve su to Božje ovčice, a ja njihov pastir.

Koje Vam je najdraže mjesto za štovanje euharistijskog otajstva?
DJ: -Priroda. Priroda je Božje prebivalište i dokaz njegova postojanja. Prirodu je izrazito preporučavao Sveti Frane, koji se mnogo štuje u Dalmaciji. Ako moram baš spomenuti lokaciju, naveo bih Bačvice. Predivan lokalitet, tamo uvijek ima različitih izgubljenih ovčica koje treba privesti Bogu. Ljeti se posebno Bog prikazuje savršenošću svojih kreacija.

Možete li nam reći broj, znate, koliko ste duša spasili?
DJ(60g): -Skromnost je osobina svakog svećenika, pravi katolik se nikad ne fali sa brojevima. Osim toga, uvijek treba gledati naprijed i uočiti što još možeš napraviti. Također, nikad nije kasno nekog spasiti. Eto, da sam ja 10 godina mlađi, sad bih i tebe rado spasio. (smješak)
Don Jure, ma Vama bi bilo dosta i 5! (smješak)

Nažalost, Don Juru su prebacili u sjemenište, i više nije u našoj ulici. Tko zna zašto, znam jedino da smo nesretni.
Nesretan Don Jure, nesretne žene u mojoj ulici, nesretni sjemeništarci.
Napravili smo i peticiju da nam vrate Don Juru, ali je biskup bio neumoljiv.

17

četvrtak

travanj

2008

Ne pitaj kako država vara tebe, već kako ti možeš prevarit državu!

Ja sam jedno vrijeme živjela od porodilnog do treće godine života djeteta (Bog neka blagoslovi Jadranku Kosor i njene izume) a usput sam radila puno radno vrijeme ali neprijavljeno.

Usput sam primala i dječji doplatak i alimentaciju. Dio ubirala sažaljenjem rodbine.

Onda sam se malko zanijela. Po prvi put sam imala love, pa sam tila još, znate kako to ide.

Pa sam tražila i socijalnu pomoć od Centra za socijalnu skrb, jer kao prihodi su mi samo od porodilnog.

Onda sam tražila od Grada da mi plaća struju i vodu.

Onda sam tražila od Županije da mi pošalje jednom godišnje neku siću od oko 2000 Kn kao teškoj socijali, da mi bar malo pomognu.

Onda sam po prvi put u životu kupila kožnu jaknu. Uf!
Pa sam čak otišla i na Motovun film festival. Kakav život. Otišli smo čak autom, a ne autostopom. Spavali smo u šatoru. Po danu bismo se kupali i tuširali na plaži, navečer jeli topli i pili crno vino. Usput smo i pogledali besplatno neke smiješne vojvođanske filmove. Bilo mi je to najbolje doba u životu. Procvala sam. Čak sam bila prestala gristi nokte i psovati, a počela sam se i depilirati. Našla sam i tipa. Izgledalo je da će sunce zauvijek sjati.

A onda mi je dijete navršilo tri godine.



15

utorak

travanj

2008

Pjevajmo sa zvijezdama

Zvizde plešu, zvizde pivaju, zvizde se kurvaju.
Ja iman prijedlog za duet Gege i Jo Pavičić u slijedećoj emisiji Zvizde-Pizde. Gego mi je inače kul, a Jo me fascinirala opsegom svojih djelatnosti i naravno, veličinom usnica.

Evo teksta pjesme (zamišljajte sa glazbom, vi to možete) :

Gego: "Jo son ti bit so Jo! Yo! Jo jema to! Jo jema to, Jo, jeba to, Jo, jema, nima, šije, šete JO! Yo! Co to ti jo Jo? Co to snig il labudovi?"

Jo: "Nit je snijeg nit su labudovi, već usne vrele višnje nagone te na blud!
Ja pjevam, pišem, pušim, a ti si malo lud!"

Gego: "Jo, bi son moli, ludin su me zvoli. Sod ni moli, Jo me poli!"

Jo: "Jo je majka ponajprije, ne smijem radit pizdarije!"

Gego: "Jo ni to, ko bi to, ti bi to, di je to, eto to, jubito, YO!"

Bajdvej, tražim nekoga da mi uglazbi stihove, ali svjetski.
Samo ozbiljni kompozitori dolaze u obzir, tipa gdin Huljić i gđa Hulja!


13

nedjelja

travanj

2008

Mobiteli ili o povjerenju

Iman prijateljicu koja ništa ne viruje muškima. Svakome provjerava mobitel. Zadnjeg momka je pratila dva miseca po gradu. Više nije s momkon, ali je zato smršavila 6 kila i izgleda jebački. I jopet bi kaže, virila u mobitel, samo da ima kome.

Da li vi čeprkate po mobitelu svoga partnera? Čirite li u poruke? Virujete li vi svome partneru uopće? Don Jure je uvik govorija da je mobitel ispa vragu iz vriče.

Mobiteli su usrali čitavu romantiku. Prije, kad se išlo u kurbaluk, tribalo je pješačit 9 kilometara po snigu do susidnoga sela i planirat to danima, a sad ono: "Di si?" I ako ne odgovoriš na tu kreativnu poruku u roku keks, još se dotični najidi. Pa odma šibne svoj kreativno osmišljen sms drugoj zainteresiranoj. Eto!

Ali, čula sam i za jedan slučaj kreativne upotrebe mobitela! U Dubrovniku je prije 5 godina jedna djevojka krivo shvatila čemu služi vibracija...

Neke veze traju i desetljećima (u kojima se ljudi mijenjaju), tako da potvrda da je dragi vjeran, stara 10 godina danas ne znači mnogo. Opet se onda sve svodi (limesi) da ga moramo svakodnevno pratit, jer nikad ne znamo kad se osoba u vezi može promijenit. Dakle, nikad nismo 100% sigurni s kim smo u vezi. Onda bi trebali svakodnevno unajmit dvije smjene detektiva i nać vezu kod mobilnog operatera koji će nam proslijedit poruke sumnjivog karaktera. Za svaku vezu još par zaposlenih. Idemo dalje.

Kad riješimo nezaposlenost i nepovjerenje, vratimo se nekim normalnim postulatima demokratskog društva. Sloboda! Pravo glasa! Ako se toga moraš u vezi riješit, nije ni čudo što sve veći broj mladih prakticira neobavezni sex.

Koji društveni problemi!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>