27

petak

veljača

2009

Sportom do sreće

Djevojke u udruzi Sponzoruše Sućidra će vam za neku naknadu rado pomoći u karijeri. A nakon šta su me izbacili iz udruge liječenih alkoholičara, radionice za someliera, šahovskog kluba i iz crkve nije mi preostalo ništa drugo.
U SSisama su mi rekli da pošto:
- imam priko 30 godina
- volin jist i pit, i zato imam i koje kilo viška
mi je najpametnije da se učlanim u planinarsko društvo. Navele su mi par valjanih razloga:

1. U planinama ima više uzbrdica nego nizbrdica pa ću uzbrdo lakše otopit salo sa guzice.
2. Konkurencija u borbi za planinare nije ni izbliza toliko opasna i sklona nasilju - kao za nogometaše primjerice.
3. Poput mene i planinari vole popit, pa ne samo što će oni meni izgledat zgodniji nakon dvi tri čašice, nego ću i ja njima bit privlačnija.

Meni je izgledalo da oni na pristojan način žele mene prebaciti u drugu udrugu. Ipak, poslušala sam ih, jer vjerujem u ljubav.

U planinarskom društvu sam odmah upoznala par zanimljivih likova. Jedna skupina planinara je bila odjevena poput superheroja sa velikim slovom Š na prsima te su pričali o opremi.
Druga skupina je bila unešto neuglednija. Oni su pričali o osvojenim vrhovima i brojali prste koji im nedostaju. Sponza Superior koja prati moj razvoj dok se ne osamostalim mi je rekla da su ovi drugi umnogočemu opasniji i da se svakako podružim sa prvima. Međutim, prvi nisu imali ni vina a ni volje da se druže sa mnom. Pa su me uvalili drugima.

Kada smo se uputili na planinu, čitavo su vrijeme hodali unatoč prstima koji im fale. Nakon pola sata ih više nisam mogla pratiti iako sam bila potpuno trijezna i imala sve prste na stopalima. Ostala sam ležati u snijegu dok su oni nastavili hodati deset sati do skloništa po nevremenu. Jedan je pokazao volju da ostane sa mnom, pa sam se odmah i zaljubila.

Shvatili smo da oboje volimo iste stvari, sportove, adrenalin pa čak i stiskanje. Od tada s njim hodam. Hodam zato jer se obično stiskamo tek na cilju. Meni se svidilo stiskanje, njemu hodanje i tako nam veza uvijek ide naprijed, doslovno i figurativno.
Osim toga, smanjila mi se guzica, psiha unormalila, kolesterol, cirkulacija, kamenac, sve pet, a probava ko bombon. Žene uistinu brzo planu u planini.

Sukrvica i Baka vride za četiri jahača

Sukrvica se uvijek iskaže kad vam je najpotrebnija, uglavnom u trudnoći.
Zvrzvr - zvoni telefon... Sukrvica: Ja san, dušo! Kako si, jel paziš da popiješ malo crnog vina, znaš da ćeš od toga dobit mušku dicu. Kažeš, ženske! Ma može se to još prominit, samo ti malo popij. Kažeš, doktor ti je reka da imaš komplikacije, da ne smiš pit i da su stoposto ženske. Jeb.. Ne brini, još ćeš ti imat sina.. Nego, di mi je moj muškić (sin)?
Ja: Eno ga pegla! lalala! Kako je vridan, jubav moja. Jao!
Trudila sam se naglasiti Jao i početi monolog dostojan Zijaha Sokolovića , međutim Sukrvicu je već nakon prve rečenice strefilo i prekinula se veza. Moj tadašnji muž je sve čuo i odmah je stao nazivati mamu da što prije popravi štetu. (On uopće nije peglao, naravno.) Pošto se ona nije javljala na telefon, otrčao je do nje i odveo je u bolnicu. Nikad mi to nije oprostio. Mislin da se tu počeja raspadat naš brak. Istinita priča, života mi... Jedino je sa bivšom sukrvicom još uvijek sve u najboljem redu.

A tek baka.
Moja baka je moja pokora za grijehe iz nekog prošlog života jer sam sigurna da u ovom nisam toliko zgrješila. Bivša sukrvica je ful zajebana ali se sa mojom bakom u kategorijama teorije zavjere i špijunskih vještina ne može natjecati. Pomagala je i Robertu Ludlumu oko tehničkih detalja dok ovaj nije ostario. Prepuna je snage, vitalnosti, puca od zdravlja.
Stoji napeto i spremno iza kuhinjskog zida da u svakom trenutku spasi moju djecu od njihove nekompetentne majke. Neumorno prevodi i prepravlja djeci moje naredbe, zaključke i pitanja.
Noću dežura u hodniku kraj moje spavaće sobe čak i kad mi momčić nije u gostima, za svaki slučaj. Još je moj otac prije više od 30 godina naslikao na ista vrata grafit: "Punica ante portas!" i ispred sobe postavio udobnu fotelju da mojoj baki ne pate leđa dok traži leću.
Uza sve to brine o čitavom susjedstvu pa i daljnoj okolici (srećom po zagrepčance, nešto su dalje). Vodi računa s kim svi moji rođaci i braća i još dalja rodbina gube dane te uspjeva prisluškivati nekoliko telefonskih razgovora odjednom. Prati događanja svakodnevno nekoliko različitih obitelji i brine o svima. Ako joj netko slaže ili zaboravi slijed događaja, odmah mu uđe u trag i kažnjava. Osim špijunske opreme (prislušnih uređaja i enigmatike iz drugog svjetskog rata) posjeduje zavidnu mrežu logističke potpore sa kojom svakodnevno izmjenjuje informacije na groblju. Često zavarava protivnike ko fol humanitarnim radom pomoći nejači u kući. Svojim zavidnom kondicijom i brzinom i snagom, čeličnom voljom, i tragačkim vještinama uspijeva sve doznati i pronaći od piza trave i testova za trudnoću do broja tekućeg računa i šifre za iskricu. A tek joj je 80 godina.

20

petak

veljača

2009

Rasezljivi pojmovi

Čekan tako ja Marčelinu na buri. Rekla je bit će tu za 15 minuti, prošlo je već i pola ure, ali od nje ni mirisa ni obrisa. Onda shvatim, ona je u rastezljivim pojmovima. Ko zna koliko još triban čekat ako ni ja ne priđen na te rastezljive pojmove. Akadamsko treće poluvrijeme, treća sisa, treće oko i slično. Slijedeći ću put odma uru vrimena doć kasnije da ne ispadnen opće nekulturna.

Postoji taj trik, kojeg nitko nije uspija objasnit. Znate, u Bibliji piše da je Metuzalem živio 734 godine. Piše u Bibliji - znači istina je, a opet to nije moguće. Jedino objašnjenje su rastezljivi pojmovi. Dakle, mjesec se rastegne na godinu, ovisno o potrebi...(tako ja na Iskrici imam 60 kg, a u životu 90 kg, a ne lažem nigdje, života mi!)

Jer kad jako-jako mislim, onda stvarno sebe uvjerim da imam 60 kg. To su čarobni kili, koji ustvari i jesu 60 kila a daju komprimirat uz pomoć snage pozitivnog mišljenja i na 60 deka, ali pomalo, nesmin smršavit brzo kaže moj meterovenerobionutricijonist, inače i moj psihijatar (on je uz pomoć rastezljivih pojmova uspija smanjit sise).

Pomažu i konkavno konveksna ogledala. To se oko nas često događa. Samo Vi ne poštujete dovoljno moć razmišljanja. Kad misliš konstantno na jednu stvar sat vremena, ali bez uplitanja drugih misli, sve je ostvarivo. Jedino tako neki primjerci uspiju produžit vrstu. Osim toga, ljudi nestaju svakodnevno, samo nitko ne vodi računa.

Ali ne brinite - netko uvik brine za nas. brinite. Da bi nama plebejcima spriječili štetni razvoj mozga, jer bi nekontroliranom upotrebom slučajno sami sebe poništili, Crkva je nekoć izdavala brošure edukativnog sadržaja. Najpopularnije su i danas one sa objašnjenjima da je zemlja ravna i da će se izlit preko ruba onaj tko zapliva dalje od obale. Nažalost Kolumbo je napravija zajeb. Ali dosjetili su se oni i boljim forama pa nam sad puštaju blogove, Bigbradr pa čak i Dnevnik da mozak radi na niskom pogonu.

Nama plebejcima dakle koristi da ne razmišljamo, jer bi tako poništili sami sebe. Ali Veliki znaju granice, znaju sami sebi dozirat razmišljanje, zato onaj stogodišnjak i pije i puši i trči da ne razmišlja. Eto vidite kako se može dugo držat razmišljanje pod kontrolom.
Tako i ja. Dođem na blog, i čitat - a fala Bogu i pisat, da se ne poništim!

08

nedjelja

veljača

2009

Abrakadabra!

Svaka žena bi tribala tražit sriću, ne posustat! Don Jure kaže da svi putevi vode u Rim, ali suvremena tehnologija je postavila skoro nedostižne standarde.

Obrve, brkove, pazuho, čuperak iz ušiju, noge, vjevericu pa čak i krticu za one malo raznolikije triba sirota mlada nada očerupat ne bi li uopšte dobila tek epitet UREDNA.

A za epitet SEXI bi tribalo to sve natopit anticelulitnim mastima, kremom protiv sunčanja, kremom za sunčanje, kremom poslije te kremom prije sunčanja. Treba koža izgledat osunčano ali da se ne osunča jer se tako oštećuje. Ooo, to je tek početak.

Triba onda stavit hidratanto-hidratizirajuću kremu sa xrpQ10 molekulama za nano efekt koji će dati početnu iskru warp pogonu možebitnog Sola (Hana ću namjerno izbacit jer je suvemenoj ženi dovoljno doć i do pola muškarca zbog moćnih, a ovaj put i stvarnih laser pomodnih efekata)

Pritpostavlja se da ste aerodinamičnost već omogućile postignutom traženom gramaturom i glatkoćom Vaše kože:

a) odstranjivanjem mrtvih stanica najmodernijim pilingom sa zamamnim česticama oksidiranog žabinog izmeta koji se lipše zove "Jabba the Hutt" oksidirajuća mješavina ulja i minerala svilenkastog osjeta, pastoznog nanosa i snažnog revitalizirajućeg energizirajućeg mirisa.

b) dodavanjem jačih vlakanaca elastina, estrogena, progesterona, kolagena, i ostalih gena jačate strukturu kože i time je ona glađa (time aerodinamičnija, a Solu je bitan svaki detalj za održavanje brzine i snage pogona) Nažalost Vaša koža ne može apsorbirati žabino govno pardon izmet jer su spomenute molekule one poli (ne gmo kao Poli kobasa nego su velike kao polimeri) te je neophodno da se žablji izmet unese oralno.

I tako... Danas smo samo obradili tek dio površinske napetosti, slijedeći put su obzirom da je kriza za ekonomičnije o dobivanju vlastitih minerala u kućnoj radinosti, najpoželjnije analnim revitaliziranjem.

05

četvrtak

veljača

2009

something

03

utorak

veljača

2009

Lijek protiv ljubavi

Nazon u svojoj knjizi navodi odlazak na selo i kopanje od jutra do mraka. To je savjet nakon onoga da dragu zamisliš kao prase koje se uprasilo a nije se opralo već par tjedana. Savjeti su namijenjeni muškima jer se u starom Rimu pretpostavljalo da žene racionalno ulaze u emotivne odnose.
I da citiram Nazona, nema te Protine kćeri koju dobra motika nije istjerala iz guzice, pardon, srca.
A možda triba pročitat koju knjigu sa sličnim savjetima novijeg datuma (Goethe) pa se upucat pištoljem sa kojega je, vrlo bitna stavka, voljena osoba obrisala prašinu. I to isto djeluje na srce, ako dobro ciljaš.
Procijenivši situaciju u skladu sa godinama tj. zrelo, odlučih dati prednost Nazonovom načinu.
Rad oslobađa i sretno i nesretno zaljubljene.
Kad si sretno zaljubljen, radi na sebi, radi na vezi, radi na njemu.. Rad čeliči tijelo i oplemenjuje dušu. U radu je spas.
Tko radi, ne boji se gladi.
Tko ne radi, muž radi.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>