Špiljski čovjek

17.02.2016.

Nevjerojatno je kako kenjavo vrijeme može ponekad biti. Ne spava mi se, ali onda zijevam cijeli dan. Bit će navodno za par dana malo ljepše, ali sve je to nepredvidivo.
Planiramo sljedeći vikend prijatelj i ja odvoziti rutu ZG - VŽ Toplice. Koliko je to pametno s obzirom na vrijeme, nitko ne zna.
Iako se stalno žalim na vrijeme, moja draga ekipa planinarskih entuzijasta pod nazivom VAKUUM MET ni nakon 2 mjeseca ne odustaje od pohoda i izleta svaki vikend. Svaka nedjelja (ili ponekad subota) je rezervirana za planinarenje i boravak u prirodi. Taktički sat kaže da smo prošli oko sto kilometara u prvom mjesecu. Smanjujem to na skoro sto kilometara jer on računa i dok ja svakodnevno hodam pa se možda tu nakupi - šetnje sa psom svaki dan sat-sat i pol nisu za odbaciti. Danas je našoj Snow drugi rođendan! Sad dva dana slavimo jer sutra je i mojoj mami rođendan. Jedna dobi čokoladu za ljude, a druga za pse.

Ovih dana je moj um bio zaronjen u Hegelovu filozofiju prava, ali sam na kraju opet bio razočaran. Nekad nam se učini da razumijemo neke stvari, a u biti ih ne razumijemo. No, sve mi postaje polako jasnije.
Na redu su Jean Bodin i Michel Foucault. Malo ponavljam gradivo jer sam i to već pročitao. Shvatio sam da čovjek ponekad ima faze upijanja, a nekad davanja. Dok sam u najvećim fazama čitanja onda nikad ne pišem nešto. To jest, zna se dogoditi, ali to je onda više za VAKUUM i savez mladih za mlade. Kako zvuči: "Pojam i mitologija zla u buddhizmu" kao tema završnog rada? Dvoumim se još između toga i obrade neke teme jainizma. Jainisti imaju svoje laike koji su dobri trgovci. No, redovnici su zato ekstremni asketi koji s metlicom čiste pred sobom da ne bi naudili kukcima dok hodaju. Imaju maske za disanje kako ne bi udahnuli mikroorganizme. Da, to je zapravo uzaludan posao, ali neka im bude.

Želio sam zapravo staviti link od najnovije reportaže - pohoda na špilju Vindiju i Mačkovu špilju, a može i malo slika od Bogdana.

Hijene špilje Vindije

Album slika - špilja Vindija i Mačkova špilja


Oznake: vrijeme, špilja Vindija, Mačkova špilja, VAKUUM MET

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>