novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

Vijesti s bloga

12

sri

06/24

A bilo je tak, tak...

A bilo je tak, tak...

"Pronađi sebe, pa onda potraži mene.", tako je otprilike glasila završna Zarathustrina poruka učenicima, kad ih "poslao" u svijet, koji je, takav, kakav jest. Nikad mi se ne da tražiti autentične citate, koje sam, često na svoj način posvojio, kao što mi je odbojan bilo kakav administrativan, "potvrđujući" rad, te zato nikad nisam ni pokušao napredovati u akademskoj karijeri. Motivacija za završetak fakulteta bila mi je smiješna, odgovor Davida Boviea na pitanje, zna li da su ulaznice za njegove koncerte skuplje od svih ostalih:" Znam i odobrio sam to, jer želim steći što prije toliko novca da svima mogu reći, tko vas...". Bio sam u zabludi da diploma nešto znači, pogotovo jamči neku neovisnost, ali mi je ipak u nečemu pomogla, nikad nisam dopustio nekompententnim nadređenim osobama miješanje u polje, koje pokriva moja struka, napisao je Nachtfresser.

12

sri

06/24

U tišini propovijedi

U tišini propovijedi

O-da životu!:

Na jutrošnjoj misi sam naučila puno toga.
Iznad mene tri gavrana,
mama i tata u letu sa poletarcem.
Šireći svoja impozantna krila glasno grakću.
Iza njih leti galeb.
Dosadila mu lokalna crkva u gradu te se otisnuo u brda.
Divim se širokim krilima u sinhroniziranom letu crne obitelji
dok me jedan od njih dodatno oduševljava.
Pustio se vjetru u slobodnom letu
tako rastegnutih krila pa par puta bočno zarotirao.

11

uto

06/24

Trešnje

Trešnje

Vrijeme je od vrućine; dođe nam prvi vruć i naporan dan: nije tek osamljen – već očito jedan u nizu vrućih i napornih; zadao si sam sebi nekakav zadatak da se nešto uredi, podreže, podšiša i tako metrima i desecima metara redom, korak po korak, pa ti ruke već bride i drhte od vibracije i struje i tehnike bučne i teške.

Dođe tako čovjeku pa se upita: a kako su to sve ljudi radili prije pedeset i sto godina, pa se sjetiš kako si s djedom tamo na nekom brdu iznad grada strpljivo i polako čitavog popodneva škarama obrezivao živicu ili kosom kosio travu; bez prestanka i gotovo bez odmora, sve do u toplu, meku i tihu noć punu zrikavaca, krijesnica i sova, napisao je Vjetar u granama.

10

pon

06/24

Odbacivanje filmskog negativa?

Odbacivanje filmskog negativa?

Iako klasična fotografija, koja kao medij koristi film, odnosno filmski negativ, u zadnje vrijeme doživljava svojevrsnu renesansu, jer pripadnici mlađih generacija (koje su započele svoj fotografski put na digitaliji) pokazuju zanimanje za snimanje na film, počeo se događati trend u kojem pojedinci koji snimaju na film, dostave film na razvijanje u foto-studio, traže skeniranje negativa kako bi imali digitalni verziju fotografije, i zatim iz foto studija "podignu" (ili zatraže dostavu) samo digitalnih skenove negativa, dok negativ ostave u foto-studiju "jer im više ne treba", napisao je Toco.

10

pon

06/24

Ostalo je ostalo...

Ostalo je ostalo...

Moram vam nešto šapnuti,napokon sam ponovno srela čovjeka po kojem je nastao moj ciklus: Pronađeni čovjek!
Ciklus je to koji je nastao prije više od pet godina.Tada sam bila neka sasvim druga ja,mala,slomljena,krhka,puna nada i vjere,ali odsutna,bila sam odsutna iz vlastitog života,jer živjela sam u nekim etapama,malo lijevo,malo desno,malo u sredini,ali nikad sto posto sebe,a onda,onda sam shvatila da sam sprema na sve i da je sve to što ja mogu i da ne trebam ničiju dozvolu.
Pa sam eto sada postala Daniela, ali Daniela koja je svoja sva.

Prikaži još vijesti...
Top bloggeri
Cicimici
Cicimici
AnnaboniAnnaboniMinus 40 kgMinus 40 kg
TartSardine u ulju se baš vole s limunom.Otmica nevjesteDiskusijaPjesmaJedno divno Jutro

<fotoblogCity Of Love Zagreb beer festBabin zubI Love The NightPo otoku KrkuJako ukusan obrokKameni cvijetJedan svijet nade raste tiho u srcu tvomKoja je vama najdraža?

Što je srcu dragoJutros smo se probudili mamurni.

Y>Nesretni XVII?Unplugged lights

Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum