JOŠ DVA DANA DO KONCERTA



Do mažoret bajke je ostalo još dva dana. Odmorite se i neka budemo super kao i svake godine.






KONCERT ZAGREBAČKIH MAŽORETKINJA

"Mažoretkinja Anin", će se održati
u nedjelju 17. ožujka 2024. u 19.00 sati
u Studentskom centru, Savska 25.


Koncert je promocija novih članova, te nastupi svih grupa Zagrebačkih mažoretkinja. Na koncertu su uvijek nazočni novinari, TV-reporteri i gosti, te stotine gledatelja.
Karte za koncert mogu se kupiti na svim probama i to po cijeni od 10 EUR, zaključno sa nedjeljom 17. ožujka 2024. (ili do prodaje svih karata). Cijena karte je jednaka kao i ona Zagrebačkih mališana ili sličnih organizacija, pri čemu naš sastav ima daleko nižu članarinu i ostale izdatke (oni npr. nemaju 80 stipendista koji ne plaćaju članarinu). Stoga smatramo da cijena karte koncerta ne smije biti niža od srodnih organizacija, poglavito obzirom na troškove produkcije. Jednom kupljene karte ne mogu se vraćati. Rezervacije nisu moguće.



Vrijeme prodaje karata je slijedeće:
NA SVIM TRENINZIMA ili
ured, Trebež 25 (Vrapče): ponedjeljak - petak od 9.00 do 16.30 sati


GENERALNA PROBA ZA KONCERT


Druga generalna proba, održati će se na dan koncerta u nedjelju 17. ožujka 2024. u velikoj dvorani Studentskog centra sa početkom u 9 sati (za sve sastave). Svi sudionici, svih sastava (i juniorskih i dječjih i seniorskih) moraju doći u 9 sati ispred ulaza u Savsku 25. Nakon dovršetka generalnih proba dječjeg sastava isti idu kući i vraćaju se u 17.45 sati, dok sve ostale mažoretkinje ostaju na 3. probi, tj. do samog koncerta. Mažoretkinjama koje sudjeluju u koncertu nisu potrebne ulaznice!!!!
NAPOMINJEMO kako mažoretkinje moraju uzeti dovoljno hrane i pića za cijeli dan.

Za koncert svi moraju sa sobom uzeti svoje mažoret-štapove. Nitko bez karte neće moći ući u krug Studentskog centra (zbog rigorozne kontrole), čak niti na generalnu probu (osim, naravno, mažoretkinja).

24-bajke





- nedjelja 17.3. u 9:00 Studentski centar (Mažoret bajka), o/o Šef

- nedjelja 24.3. u 12:00 Školska sportska dvorana Rakovac, Ulica 1, Karlovac (Prvi i Viši korak Središnje Hrvatske), o/o Šef

- nedjelja 7.4. u 15:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Istra), o/o Šef





DOVRŠENE SVE PRIPREME ZA BAJKU

Napravili smo sinkronizaciju, prvu generalnu probu, pripremili smo svu logistiku, pripremili smo scenu i kostimografiju, te rekvizite, napravljene su video podloge, dogovorili sve sa Studentskim centrom, prebacili bubnjeve u Studentski centar... Dakle sve je spremo.






KOLIKO NOVACA POTROŠI TIM

Zagrebačke mažoretkinje po završnim računima imaju promet od 155.230 EUR. U 2020, Covid-19 godini promet nam je ozbiljno pao i imali smo 93.122 EUR prometa, dakle pad od oko 40%. U 2020. smo istim imali gubitak od 10.806 EUR

Zagrebačke mažoretkinje ni po kojoj osnovi nisu dobile pomoć od države za Covid-19, čak ni za plaće zaposlenika.






MOTIVACIJA I ZABAVA NA TRENINGU

Trening u prvom redu mora biti zabavan, a mažoretkinje motivirane.

Trener može izdvojiti vremena za čistu zezanciju (protračati, otići na cugu, igrajti se neke zabavne igre). Ovo se mora svako toliko dešavati. No, kontraproduktivno ako se isto dešava prečesto.

Odlasci na cugu nakon treninga su i više nego dobrodošli (naravno osim ako nije vrlo kasno i ako se radi o seniorkama). Sve ostale vidove druženja izvan sastava (tulumi, proslave rođendana, zajednički ili grupni izlasci suboto, izleti...) i više su nego dobrodošli i treba ih se potaknuti jer učvrščuju zajedništvo i sam sastav!

Dječji sastav mora zabavu imati kao osnovnu metodu djelovanja. Ovo je nužno jer:
• su naviknuti učiti kroz zabavu (vrtić, kod kuće)
• im isto treba za vraćanje koncentracije (nisu u stanju koncentraciju držati svih 60 minuta)
• ih se tako motivira na rad (igranje je dio motivacije za dolazak na treninge)
• ove igre moraju biti zabavne i metodične

OBAVEZNE METODE MOTIVACIJE:
• pravilo da se slave rođendani (slavljenik počasti cjelokupni sastava) no vodi se briga da:
o si većina članova ne može priuštiti neka velika čašćenja pa neka sva budu skromna
o pokloni nisu opcija jer postaju obveza koja se financijski ne može idržati (35 djevojaka x 10 kn)
o svi imaju isti tretman, a ne da se neke djevojke izljubi, a drugima se ne pruži niti ruka
o na slavljenje rođendana možete potrošiti najviše 10 minuta treninga
• obavezno posljednji trening prije kraja 1. polugodišta (pred Novu godinu) je superzabavan
o božične CD-ovi
o ukrašena dvorana
o igranje zabavnih igara
o pjevanje
o svaka mažoretkinja i trenerica donese po neki manji poklon (zapakiran) na koje se stave brojeve i napravi tombolu (mažoretkinja izvlači broj i taj je poklon dobila) – ovo je izvrsna metoda
• motiviraju se djevojke do idu sa Zagrebačkim mažoretkinjama u Gardaland, na prvenstva (kao navijači), da dolaze na nastupe kao gledatelji
• pred duže stanke (ferja, blagdani) posebno se obraćamo djevojkama
• pred prebacivanje se mažoretkinje posebno pripremaju
• smanjuju im se šokovi nastupa na koncertima, a posebno prebacivanja i klasifikacije
• trener pokazuje svoju umješnost – to ih fascinira i motivira:
o pokazuju se teški elementi u tehniciranju sa štapom
o otpleše im se koreografija
o trener u uniformi
o predstavljanje predvodnice (objašnjenje kako je teško doći na mjesto predvodnice i koje sve privilegije ima predvodnica radi toga)






NAJ ZBOROVI ZAGREBA

Ivan Goran Kovačić
Emil Cossetto
Lira
Cantores Sancti Marci
Collegium pro musica sacra
Dječji zbor „Bajka“
Klinci s Ribnjaka
Mozartine






KVART

Kvart, firtl = gradska četvrt
Elitni kvart = sjeverni dio grada u posljemenskoj zoni (Pantovčak, Šestine, Gračani...)
Čorava ulica, čorsokak = slijepa cesta
Plac = trg, tržnica

„S kojeg si ti kvarta“ = Iz koje si ti zagrebačke četvrti
„To ti je drek od kvarta“ = Živiš u lošoj četvrti







KVARTOVSKI DUĆANI
Je je, prije nije bilo Superkonzuma, Interspara, City centra, Avenue Malla, Arena centra i drugih mega trgovina. Najveći kvartovi su imali samoposluge koje su danas manji kvartovski supermarketi, a jedine naznake shoping centara je imala NAMA.

No, zato smo u gotovo svakoj ulici imali mali kvartovski dućan. Kvartovi bi tih dućana imali bar 3-4. Bili su veličine 20-30 kvadratnih metara, za pultom je bio jedan, najviše dva prodavača, koji nakon što bi vas uslužili (oni su davali proizvode sa polica) bi to i naplatili. Dućani su imali kvartovska imena prema vlasnicima ili trgovcima, pa su se zvali „kod Marka“ ili „kod Miška“, „Sertić“ ili bi imali specifičan naziv „Mljekarstvo“, „na placu“, „kod babe“… Na tri-četiri dućana je dolazila jedna kvartovska mesnica, koja je funkcionirala po istom principu. Pekarnica nije bilo, a voćarnice su bile rijetkost (za to je postojao plac).

Prodavač je znao svakog kupca i njegove navike, svakodnevni odlazak u dućan je bio dio društvenog života i socijalnog kontakta. Većina kupaca je mogla kupovati na dug, tj. „na tekicu“ gdje je prodavač zapisivao što ste uzeli, a naplaćivao kada je došla penzija ili plaća. I tu je bilo obostrano povjerenje, on nije ništa nadopisivao, vi ste jednom mjesečno redovno plaćali. U protivnom vi bi promijenili dućan ako vas je varao ili vam prodavač više nije dao „na tekicu“ ako bi ostali dužni više od mjesec dana.

Takvi dućani su imali mala skladišta, a ispred ili iza dućana su bile naslagane gajbe sa cugom koje nitko nije dirao ili ukrao. Koji puta dućan je bio zatvoren jel bi trgovac otišao na WC, na gablec ili istovarivao robu. I nitko se nije živcirao, pričekali bi ga da obavi „posao“ ili bi si sami uzeli nešto i ostavili novac. I nitko nije radio u subotu popodne ili tijekom nedjelje. To se jednostavno znalo i tako se prilagodilo kupovine. Kruha je obično bilo, ali ne i popodne ili predvečer, a u nekim dućanima se kruh morao naručiti za idući dan da bi bili ziher da će vas čekat vaša štruca.

U dućan se išlo sa cekerom i uz unaprijed definiran spisak, točno se znalo što moraš kupit. Nije se išlo bezglavo, kao danas, pa što staviš u kolica, staviš. Ni izbor nije bio baš neki. Jedan proizvod, eventualno dva ili tri za one koji su se više koristili (prašak, sapuni, kobasice…).




SA NAGRADE ZA ZAGREBAČKOG SPORTAŠA GODINE - x

foto: Željko Bakšaj Žac
mladisportasi73721700

mladisportasi73721702

mladisportasi73721705

mladisportasi73721706
host pictures


mladisportasi73721707
private image hosting


mladisportasi73721711

mladisportasi73721712

mladisportasi73721717

(objavljeno: subota, 16.03.2024. u 01:52) komentiraj (0)

JOŠ UVIJEK SE MOGU KUPITI KARTE ZA KONCERT



Karte za bajku "Mažoretkinja Anin" se mogu kupiti sve do subote 16.3. na treninzima ili u uredu od 9:00 do 16:30.






KONCERT ZAGREBAČKIH MAŽORETKINJA

"Mažoretkinja Anin", će se održati
u nedjelju 17. ožujka 2024. u 19.00 sati
u Studentskom centru, Savska 25.


Koncert je promocija novih članova, te nastupi svih grupa Zagrebačkih mažoretkinja. Na koncertu su uvijek nazočni novinari, TV-reporteri i gosti, te stotine gledatelja.
Karte za koncert mogu se kupiti na svim probama i to po cijeni od 10 EUR, zaključno sa subotom 16. ožujka 2024. (ili do prodaje svih karata). Cijena karte je jednaka kao i ona Zagrebačkih mališana ili sličnih organizacija, pri čemu naš sastav ima daleko nižu članarinu i ostale izdatke (oni npr. nemaju 80 stipendista koji ne plaćaju članarinu). Stoga smatramo da cijena karte koncerta ne smije biti niža od srodnih organizacija, poglavito obzirom na troškove produkcije. Jednom kupljene karte ne mogu se vraćati. Rezervacije nisu moguće.



Vrijeme prodaje karata je slijedeće:
NA SVIM TRENINZIMA ili
ured, Trebež 25 (Vrapče): ponedjeljak - petak od 9.00 do 16.30 sati


GENERALNA PROBA ZA KONCERT


Druga generalna proba, održati će se na dan koncerta u nedjelju 17. ožujka 2024. u velikoj dvorani Studentskog centra sa početkom u 9 sati (za sve sastave). Svi sudionici, svih sastava (i juniorskih i dječjih i seniorskih) moraju doći u 9 sati ispred ulaza u Savsku 25. Nakon dovršetka generalnih proba dječjeg sastava isti idu kući i vraćaju se u 17.45 sati, dok sve ostale mažoretkinje ostaju na 3. probi, tj. do samog koncerta. Mažoretkinjama koje sudjeluju u koncertu nisu potrebne ulaznice!!!!
NAPOMINJEMO kako mažoretkinje moraju uzeti dovoljno hrane i pića za cijeli dan.

Za koncert svi moraju sa sobom uzeti svoje mažoret-štapove. Nitko bez karte neće moći ući u krug Studentskog centra (zbog rigorozne kontrole), čak niti na generalnu probu (osim, naravno, mažoretkinja).

24-bajke





- nedjelja 17.3. u 9:00 Studentski centar (Mažoret bajka), o/o Šef

- nedjelja 24.3. u 12:00 Školska sportska dvorana Rakovac, Ulica 1, Karlovac (Prvi i Viši korak Središnje Hrvatske), o/o Šef

- nedjelja 7.4. u 15:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Istra), o/o Šef





IZAŠLI NAM ZUMBULI

Visibabe i jaglaci koji su izašle prije petnaestak dana u našem dvorištu su pri kraju i počeli su odlaziti. No zato su nam ovih dana niknuli zumbuli. Prepuno ih je dvorište. Došlo nam je proljeće!!!!






POVIJEST ZAGREBAČKIH MAŽORETKINJA

Za Wikipediju smo napisali povijest Zagrebačkih mažoretkinja. I ispala je istinski interesantna.

Zagrebačke mažoretkinje su osnovane u kolovozu 1993. Prve audicije su bile od 6. do 11.10.1993. u Zagrebu, Velikoj Gorici, Sesvetama i Zaprešiću. Prvi trening je bio 18.10.1993. u dvorani August Cesarec (današnji Exit). Prvi nastup tim je imao 8.12.1993. na Zagrebfestu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Uniforme su se doslovce šivale još taj dan ujutro. Tijekom prosinca 1993. nastupali smo svakodnevno na Božićnom sajmu Zagrebačkog velesajma. Prvi televizijski nastup je bio na Turbo Limach Showu Hrvatske televizije 29.12.1993. Prvi humanitarni nastup smo imali 31.12.1993. za projekt Hrvatske televizije „Dobro je činiti dobro“. Prvi veliki nastup tim je imao u projektu „Made in Croatia“ Ljudevita Grgurića Grge, u Domu sportova 27.1.1994. gdje smo nasupali sa popularnom hrvatskom pjevačicom Doris. Prvi nastup izvan Zagreba je bio 19.3.1994. u Opatiji na izboru za Porin i Doru, Hrvatske televizije. Prvu nogometnu utakmicu smo obavili na finalu Hrvatskog nogometnog kupa, NK Croatia (Dinamo) – NK Rijeka, 1.6.1994. Samo četiri dana kasnije nastupali smo prvi puta i za Hrvatski nogometni savez na utakmici Hrvatska-Argentina. Od tada Zagrebačke mažoretkinje su više od 1000 puta nastupale za Hrvatski nogometni savez i GNK Dinamo. 14.6.1994. Zagrebačke mažoretkinje su prvi puta nastupale na koncertu godine Olivet-Gibonni, na Maksimirskom stadionu.

12.9.1994. smo nastupali za Svetog Oca Papu Ivana Pavla II na Preradovićevom trgu. Idući dan smo prvi puta otvorili Jesenski zagrebački velesajam. Prvi međunarodni nastup smo imali u Klagenfurtu, Austrija, 13.5.1995. 30.5.1995. Zagrebačke mažoretkinje su predvodile Vojnu paradu koja je bila uvod u „Oluju“. 26.8.1995. Zagrebačke mažoretkinje su sudjelovale u cijelom putu Vlaka Slobode Zagreb-Knin-Split, zajedno sa svim čelnicima Hrvatske. 17.2.1996. Zagrebačke mažoretkinje su prvi puta nastupale na Venecijanskom karnevalu. 8.6.1997. Zagrebačke mažoretkinje su prvi puta postale Prvakinje Hrvatske. 8.6.1998. Zagrebačke mažoretkinje su dočekale Hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Epinalu, Francuska, gdje su osvojili 3. mjesto. 20.8.1998. tim je nastupao na koncertu Rolling Stonesa.

Prva inozemna turneja je bila organizirano od 2. do 4.10.1998. u Lyonu i Montbrisonu, Francuska. Od tada Zagrebačke mažoretkinje su održale više od 340 inozemnih nastupa u 24 zemlje Amerike, Europe i Azije. U kolovozu 1999. Zagrebačke mažoretkinje su odradile preko 10.000 sati na svim borilištima 2. svjetskih vojnih igara. 26.9.1999. Zagrebačke mažoretkinje su prvi puta osvojile Europsko prvenstvo mažoretkinja. U listopadu i studenom 1999. tim je bio na Matiz Road Showu, prvom od nekoliko road showova koje je radio za Daewoo, Toyotu i Suzuki. 20.9.2000. Zagrebačke mažoretkinje su snimale popularni film „Blagajnica hoće ići na mora“ (Matanović).

Od 6. do 13.2.2001. su imale prvu turneju izvan Europe, na Martiniku u Središnjoj Americi. 20.3.2005. tim je po prvi puta izveo mažoret-bajku „Carstvo začaranog štapa“. Od tada svakog ožujka izvodi se novi nastavak ove bajke u nazočnosti nekoliko stotina gledatelja. 22.6.2005. Zagrebačke mažoretkinje su nastupale na velikom koncertu Bijelog Dugmeta (70.000 gledatelja). 26.6.2005. tim je nastupao na povijesnom otvaranju autoputa Zagreb-Split. U siječnju 2008. tim je radio na UEFA Kongresu. Zagrebačke mažoretkinje su radile na više od 100 svjetskih i europskih prvenstava u različitim sportovima, no najveće je bilo Svjetsko rukometno prvenstvo, koje se održalo u siječnju 2009. 26. i 27.6.2009. Zagrebačke mažoretkinje su nastupale na AirPower Zeltewe Air Showu sa akro-skupinom Krila Oluje.
Od 26.6. do 5.7.2011. Zagrebačke mažoretkinje su bile na turneji na Tajvanu. 15.8.2012. tim je nastupao na 100. godišnjici Hrvatskog nogometno saveza, na stadionu Poljud u Splitu. Od 23.7. do 5.8.2014. tim je po drugi puta bio na Martiniku. 16.7.2018. Zagrebačke mažoretkinje su bile glavni i odgovorni organizator dočeka u zračnoj luci i povorke do Trga bana Jelačića (500.000 gledatelja) Hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva, gdje je osvojila 2. mjesto. U listopadu 2018. Zagrebačke mažoretkinje su imale turneju u Shanghai, Kina, a u studenom 2019. u Peking i Nanchang, Kina. U veljači 2024. Zagrebačke mažoretkinje su imale turneju na Martinku (Karibi).






NOVE FIGURE I ELEMENTI

Nove figure se uče sukladno odluci trenera i to u obujmu kojem on smatra potrebnim, no:
- na svakom treningu se mora učiti nešto novo (da timu ne postane dosadno)
- treba se držati Plana rada (kašnjenje sa koreografijama i pojedinim elementima nisu dozvoljena)

To znači da trener može na nekom od treninga raditi manje novih elemenata, no tada mora voditi računa da ima zadan rok za pojedine elemente i koreografije, te isto mora naknaditi na slijedećim treninzima.

Na klasifikacijama se ispituju odrađeni plesni koraci, stupanje, te tehniciranje sa štapom, sukladno postavljenim standardima Plana i programa rada. Trener ne može imati izgovor „to nismo stigli napraviti“.






TOP SPORTAŠI ZAGREBA

Najbolji sportski klubovi Zagreba bili su (neki više puta):

Muške ekipe:
GNK Dinamo
Košarkaški klub Cedevita
Rukometni klub PPD Zagreb
Košarkaški klub Cibona
Članovi olimpijskog četverca na pariće
HAVK Mladost
GSTK Zagreb
Boćarski klub Zrinjevac
Kuglaški klub Medveščak


Ženske ekipe:
Stolnoteniski klub Dr.Časl
Rukometni klub Lokomotiva
HAOK Mladost
Ženski košarkaški klub Medveščak
Ženski košarkaški klub Novi Zagreb
Kuglački klub Zagreb
HASTK Mladost Iskon
Ženski košarkaški klub Croatia






PEKARA

Pekara = pekarnica
Friško = svježe
Frtalj kruha = četvrt (1/4) kruha
Šnita = kriška
Štruca = umiješano tijesto, kruh ili meso, zatvorena pizza
Šizika = mini-pizza u štruci
Krampogačica = čvarkuša ili pogačica sa čvarkima
Lizika = ravno pecivo oko 30 cm sa hrustavom koricom
Kajzerica = Kaisersemmel (carsko pecivo)
Žemlja, žemla = žemička, uzdužno zarezano pecivo (brötchen)

„Bi vas prosil frtalj kruha“ = molim vas četvrt kruha






DEDA KOJI JE U TRAMVAJU SVIRAL HARMONIKU
Sredinom osamdesetih u tramvaje (najčešće dvojku) je povremeno dolazio vrlo stari djedica koji je svirao harmoniku, te nakon dvije-tri stanice, spustio šešir i vrlo pristojno i pokorno molio novac. Svakome tko bi mu dao ljubazno bi se zahvalio. Svi su mu nešto dali, čak i mularija (srednjoškolci). Kako je bio vrlo star i slab, uvijek bi mu neki đak pomagao spustiti se iz tramvaja.

Jednom smo ga pitali zašto prosi lovu. I sa suzama u očima je rekao „sinek dragi, cijeli život sam teško delal, dočekal sam penziju koja je tak mala da od nje nemremo živeti, žena mi je jako betežna (bolesna) i nepokretna, pa ja pokušavam nekaj prikupit za kruh dok još mogu“. Nikad to nije govorio dok je molio novac. Toliko emotivno strašno da još dan danas pamtim te njegove riječi. A taj stari dedica kojem ni ime ne znamo, je ušao u zagrebačke legende (i najtužnije zagrebačke priče) iako to zapravo i nije želio.




SA IZLOŽBE 30. GODINA ZAGREBAČIH MAŽORETKINJA U KLOVIĆEVIM DVORIMA - x

izlo-ba83621001

izlo-ba83621009
freezing emoticons


izlo-ba83621000

izlo-ba83621002

izlo-ba83621003

izlo-ba83621004

izlo-ba83621005
baseball


izlo-ba83621006

izlo-ba83621007

izlo-ba83621008

izlo-ba83621010

izlo-ba83621012

izlo-ba83621013
always sunny gif


izlo-ba83621014

izlo-ba83621015

(objavljeno: utorak, 12.03.2024. u 11:38) komentiraj (0)

GENERALKA OVAJ VIKEND



Ovu nedjelu je Generalna proba za bajku "Mažoretkinja Anin". Sve mažoretkinje moraju doći sukladno rasporedu koji smo poslali.






KONCERT ZAGREBAČKIH MAŽORETKINJA

"Mažoretkinja Anin", će se održati
u nedjelju 17. ožujka 2024. u 19.00 sati
u Studentskom centru, Savska 25.


Koncert je promocija novih članova, te nastupi svih grupa Zagrebačkih mažoretkinja. Na koncertu su uvijek nazočni novinari, TV-reporteri i gosti, te stotine gledatelja.
Karte za koncert mogu se kupiti na svim probama i to po cijeni od 10 EUR, zaključno sa subotom 16. ožujka 2024. (ili do prodaje svih karata). Cijena karte je jednaka kao i ona Zagrebačkih mališana ili sličnih organizacija, pri čemu naš sastav ima daleko nižu članarinu i ostale izdatke (oni npr. nemaju 80 stipendista koji ne plaćaju članarinu). Stoga smatramo da cijena karte koncerta ne smije biti niža od srodnih organizacija, poglavito obzirom na troškove produkcije. Jednom kupljene karte ne mogu se vraćati. Rezervacije nisu moguće.



Vrijeme prodaje karata je slijedeće:
NA SVIM TRENINZIMA ili
ured, Trebež 25 (Vrapče): ponedjeljak - petak od 9.00 do 16.30 sati (od utorka 5.3.)


GENERALNA PROBA ZA KONCERT


TKO NE DOĐE NE MOŽE NASTUPATI
Generalne probe će se održati u u Hercegovačkoj 111, i to:

NEDJELJA 10. OŽUJKA 2018.
Svi dječji sastavi od 10:00 do 11:00 sati
Svi juniorski sastavi od 12:00 do 14:00 sati
Svi seniorski sastavi od 11:00 do 12:00 sati
Tko ne dođe na generalnu probu neće sudjelovati u koncertu.


Druga generalna proba, održati će se na dan koncerta u nedjelju 17. ožujka 2024. u velikoj dvorani Studentskog centra sa početkom u 9 sati (za sve sastave). Svi sudionici, svih sastava (i juniorskih i dječjih i seniorskih) moraju doći u 9 sati ispred ulaza u Savsku 25. Nakon dovršetka generalnih proba dječjeg sastava isti idu kući i vraćaju se u 17.45 sati, dok sve ostale mažoretkinje ostaju na 3. probi, tj. do samog koncerta. Mažoretkinjama koje sudjeluju u koncertu nisu potrebne ulaznice!!!!
NAPOMINJEMO kako mažoretkinje moraju uzeti dovoljno hrane i pića za cijeli dan.

Za koncert svi moraju sa sobom uzeti svoje mažoret-štapove. Nitko bez karte neće moći ući u krug Studentskog centra (zbog rigorozne kontrole), čak niti na generalnu probu (osim, naravno, mažoretkinja).

24-bajke






- nedjelja 17.3. u 9:00 Studentski centar (Mažoret bajka), o/o Šef

- nedjelja 24.3. u 12:00 Školska sportska dvorana Rakovac, Ulica 1, Karlovac (Prvi i Viši korak Središnje Hrvatske), o/o Šef

- nedjelja 7.4. u 15:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Istra), o/o Šef





VOKIĆ I UJEDVIĆ GLUME U BAJCI

Naše bivše mažoretkinje Petra Vokić (Miki) i Vanessa Ujević (Miki) glume u bajci "Mažoretkinja Anin".






OGRADE

U Zagrebačkim mažoretkinjama imamo vlastitih ograda, ali imamo uskladištene i ograde Saveza, pa u skladištima imamo:

- 20 metara vlastitih ograda na razvlačenje
- 100 metara niskih ograda (za stolni tenis)
- 50 metara ograda HMS-a
- 100 metara ograda EMA-e
- 50 čunjeva






TEHNICIRANJE SA ŠTAPOM

Ponavljanje elemenata tehniciranje sa štapom JE OVEZA i nakon zagrijavanja NAJBITNIJI SEGMENT TRENINGA.

Važno je posvetiti se od prvog dana tehniciranju i krenuti ozbiljno i kvalitetno učiti mažoretkinje osmici i kuhanju. Naime, ukoliko zanemarite učenje abecede, ne možete očekivati savršeno čitanje engleskog jezika u budućnosti. No, isto tako savršeno izvježbana abeceda ne znači da ćete automatski savršeno čitati engleski. To znači da sa mažoretkinjama treba raditi konstantno na tehniciranju, u svim fazama njihovog razvoja u Zagrebačkim mažoretkinjama.

KRAJNJI CILJ programa je da pad štapa bude iznimka.

Ispitivanja tehniciranja sa štapom se vrše jednom tjedno, a S1A, S1B i J1A imaju i dodatni trening tehniciranja za svaku mažoretkinju koja ne odradi zadani standard.






TOP SPORTAŠI ZAGREBA

U posljednjih 30 godina najbolji sportaši Zagreba bili su (neki više puta):

Sportaši:
Tin Srbić, gimnastika
Ivan Kvesić, karate
Josip Glasnović, sreljaštvo
Filip Hrgović, boks
Marijo Možnik, gimnastika
Ivan Kostelić, skijanje
Josip Pavić, vaterpolo
Duje Draganja, plivanje
Luka Modrić, nogomet
Ivan Ljubičić, tenis
Tomislav Hohnjec, kajak
Gordan Kožulj, plivanje
Željko Trifunović, zrakoplovstvo
Dražen Ladić, nogomet
Robert Prosinečki, nogomet
Perica Bukić, vaterpolo
Valter Ivančić, boćanje
Dinko Beaković, boćanje
Goran Prpić, tenis
Tomislav Crnković, kajak
Dubravko Šimenc, vaterpolo
Anđelo Kvesić, karte
Tin Srbić, gimnastika

Sportašice:
Sandra Perković, atletika
Marina Sumić, taekwondo
Branka Pereglin, streljaštvo
Sandra Šarić, taekwondo
Martina Zubčić, taekwondo
Janica Kostelić, skijanje
Nataša Vezmar Novak, taekwondo
Iva Majoli, tenis
Iva Gavez, taekwondo
Jasminka Francki, streljaštvo
Suzana Skoko, streljaštvo
Štefica Krištof, kuglanje
Sandra Perković, atletika
Jana Malčić, moderni ples






BONKASI
Bonkas = bombon
Kikič = Ki-ki bomboni
Kauguma, žvačka = žvakača guma
Mikič = lizalica
Čoksa = čokolada
Slatkač = sladoled

„Kaj preživaš tu kaugumu“ = zašto žvačeš tu žvakaču gumu






TEKME
Osamdesetih je bila velika stvar nabavit kartu za neku tekmu u Zagrebu. Masu put se kupovalo duge (švercane karte) od tapkaroša (preprodavača) da bi se bilo u dvorani ili na stadionu. Tri su se stvari gledale i tribine su uvijek bile prepune. Išlo se na Dinamo i drukalo se (navijalo) iz dubine svoje duše i punog glasa. Ništa manje se nije navijalo ni za Cibose (Cibonu). Jedno vrijeme išto se na hokej na Medveščak. Manje ljudi je išlo na vaterpolo, a gotovo nitko na rukomet. Najveći cirkus je bio kad je u Zagreb dolazio Partizan ili Zvezda. Onda smo morali na tribine!

Cibonin uzvik je bio „heja, heja Cibosi“, a Dinamov „Dinamo-Zagreb“. Kupovalo se zastave, šalove, kape, pjevalo navijačke pjesme, skupljalo se sličice, postere... Na stadion ili Dom sportova (kasnije Ciboninu dvoranu) išlo se obiteljski (tata sa sinovima) ili u „ekipi“ tj. dečki jedne škvadre.

Sastavni dio tribina bilo je urlik „Kikiriki, koštice, zanimacija za zube“ uz koji su prodavači prodavali kikiriki, bademe, lešnjake, koštice, kokice... te pivu i dvije-tri vrste sokova.




SA

IMG-20231209-WA0026

IMG-20231209-WA0035

IMG-20231209-WA0036

(objavljeno: petak, 08.03.2024. u 22:25) komentiraj (0)

KARTE ZA KONCERT U PRODAJI



Karte za Koncert "Mažoretkinja Anin" su u prodaji od petka.

Inače "Mažoretkinja Anin" je bajka koja se do sada nije izvela i ovo je premijera. Ideju za bajku je dala Tinana koja je i vrlo aktivno sudjelovala u izradi bajke.






KONCERT ZAGREBAČKIH MAŽORETKINJA

"Mažoretkinja Anin", će se održati
u nedjelju 17. ožujka 2024. u 19.00 sati
u Studentskom centru, Savska 25.


Koncert je promocija novih članova, te nastupi svih grupa Zagrebačkih mažoretkinja. Na koncertu su uvijek nazočni novinari, TV-reporteri i gosti, te stotine gledatelja.
Karte za koncert mogu se kupiti na svim probama i to po cijeni od 10 EUR, zaključno sa subotom 9. ožujka 2024. (ili do prodaje svih karata). Cijena karte je jednaka kao i ona Zagrebačkih mališana ili sličnih organizacija, pri čemu naš sastav ima daleko nižu članarinu i ostale izdatke (oni npr. nemaju 80 stipendista koji ne plaćaju članarinu). Stoga smatramo da cijena karte koncerta ne smije biti niža od srodnih organizacija, poglavito obzirom na troškove produkcije. Jednom kupljene karte ne mogu se vraćati. Rezervacije nisu moguće.



Vrijeme prodaje karata je slijedeće:
NA SVIM TRENINZIMA ili
ured, Trebež 25 (Vrapče): ponedjeljak - petak od 9.00 do 16.30 sati (od utorka 5.3.)


GENERALNA PROBA ZA KONCERT


TKO NE DOĐE NE MOŽE NASTUPATI
Generalne probe će se održati u u Hercegovačkoj 111, i to:

NEDJELJA 10. OŽUJKA 2018.
Svi dječji sastavi od 10:00 do 11:00 sati
Svi juniorski sastavi od 12:00 do 14:00 sati
Svi seniorski sastavi od 11:00 do 12:00 sati
Tko ne dođe na generalnu probu neće sudjelovati u koncertu.


Druga generalna proba, održati će se na dan koncerta u nedjelju 17. ožujka 2024. u velikoj dvorani Studentskog centra sa početkom u 9 sati (za sve sastave). Svi sudionici, svih sastava (i juniorskih i dječjih i seniorskih) moraju doći u 9 sati ispred ulaza u Savsku 25. Nakon dovršetka generalnih proba dječjeg sastava isti idu kući i vraćaju se u 17.45 sati, dok sve ostale mažoretkinje ostaju na 3. probi, tj. do samog koncerta. Mažoretkinjama koje sudjeluju u koncertu nisu potrebne ulaznice!!!!
NAPOMINJEMO kako mažoretkinje moraju uzeti dovoljno hrane i pića za cijeli dan.

Za koncert svi moraju sa sobom uzeti svoje mažoret-štapove. Nitko bez karte neće moći ući u krug Studentskog centra (zbog rigorozne kontrole), čak niti na generalnu probu (osim, naravno, mažoretkinja).

24-bajke







- srijeda 5.3. u 18:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (press konferencija), o/o Milazzi

- četvrtak 6.3. u 17:45 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Paok), o/o Šef

- četvrtak 6.3. u 23:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (press konferencija), o/o Križić

- nedjelja 10.3. u 15:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Slaven), o/o Šef

- nedjelja 10.3. u 10:00 Hercegovačka 111 (generana proba Bajke), o/o Šef

- nedjelja 17.3. u 9:00 Studentski centar (Mažoret bajka), o/o Šef

- nedjelja 24.3. u 12:00 Školska sportska dvorana Rakovac, Ulica 1, Karlovac (Prvi i Viši korak Središnje Hrvatske), o/o Šef

- nedjelja 7.4. u 15:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Istra), o/o Šef





SUZA I ŠEF BILI U LONDONU

Suza i Šef su nam bili u Londonu od petka do ponedjeljka (došli su kući u utorak iza ponoći). Tamo su se opako nahodali, vidjeli su tonu toga, a noge ih još uvijek bole! Letjeli su za London i nazad preko Amsterdama.






KOLIKO VRATA IMAMO

U uredu imamo 7 vrata
Skladišta nam imaju 3 vrata i garaža 2
Baza u Zagoru nam ima 14 vrata
= sve zajedno naši objekti imaju 26 vrata






PONAVLJANJE KOREOGRAFIJA I ELEMENATA

Ponavljanje starih koreografija je obvezno na svakom treningu osim 1A sastava zbog:
- male frekvencije treninga, dočim dolazi do zaboravljanja cijelih ili pojedinih dijelova koreografija
- izostanaka mažoretkinja sa treninga koje nakon dva ili više tjedana zaborave koreografiju
- utvrđivanja znanja i usavršavanja plesa (isplesavanje)
- izvježbavanje i ispravljanje grešaka pojedinih mažoretkinja
- forsiranje na formacijskom plesu (izbacivanje individualnog razmišljanja)

Ponavljanje nije samo sebi svrhom! Tijekom ponavljanja trener i asistent obilaze formaciju i ispravljaju greške.

Ispravljanje pojedinaca ima za cilj:
- ispraviti konkretne greške
- isticanje greške kako bi i ostale mažoretkinje naučile na istoj
- umanjenje mogućnosti da neka druga mažoretkinja kopira grešku
- jednom naučena i potvrđena greška daleko se teže ili nikako ne ispravlja

Ukoliko više od 10% sastava radi istu grešku, trener je teško pogriješio u radu.






POVIJEST ZAGREBA

VI. st Arheološki nalazi prvih građevina na području Zagreba
1094. Ugarski kralj Ladislav osnova zagrebačku biskupiju
1242. Kralj Bela IV. Zlatnom bulom proglašava Zagreb slobodnim kraljevskim gradom
1355. Prva ljekarnica u Zagrebu
1557. Zagreb se prvi puta spominje kao glavni grad Hrvatske
1669. Kralj Leopold I. utemeljuje Zagrebačko sveučilište
1748. Prva kavana u Zagrebu
1797. Prvo kazalište u Zagrebu
1827. Prvi zagrebački hotel Jägerhorn
1850. Zagreb objedinjuje sve djelove u jedan grad
1857. Prvi popis stanovništva (16.657 stanovnika)
1862. Željeznica prvi puta došla u Zagreb (linija Zidani Most-Zagreb-Sisak)
1863. Uvedene plinske svjetiljke
1864. Prvi cestovni i željeznički most (Podsused)
1876. Otvoreno groblje Mirogoj
1877. Prva električna rasvjeta
1880. Katastrofalan potres
1881. Prvi telefonski poziv u Zagrebu
1895. Otvara se sadašnja zgrada HNK
1901. Prvi automobil na gradskim ulicama
1909. Održan prvi velesajam - Graski zbor
1909. Prvi aerodrom Črnomerec
1910. Prvi eletrični tramvaj
1925. Osnovan ZOO
1926. Prva radiopostaja u ovom dijelu Europe
1927. Aerodrom na Borongaju, prvi komercijalni let 1928.
1945. Aerorom Lučko
1956. Velesajam seli preko Save
1959. Zračna luka Zagreb, u Plesu kod Velike Gorice
1964. Najteža poplava u Zagrebu
1973. Otvorena KD V.Lisinskog
1979. Tramvaj prešao preko Save
1987. Univerzijada
1990. 35. Eurovizija u Zagrebu
1991. Zagreb postaje glavni grad neovisne Hrvatske
1995. Otvorena nova zgrada Nacionalne i sveučilišne knjižnice
2007. Otvoren Domovinski most
2009. Otvorena Arena Zagreb
2014. Otvorena nova zgrada Muzičke akademije
2017. Otvorena nova zračna luka
2020. U Zagrebu razoran potres usred pandemije Covida-19






SLATKO
Cuker, cukar = šećer
Cukerpeker, cukeraj = slastičarnica
Štrudl = savijača
Aplštrudl = savijača od jabuka
Himperštrudl = savijača od malina
Kitnkez = desert od dunja u šećernom preljevu
Zlevka, zlevanka = u pečnici zapečen desert od kukuruznog brašna, sira i jaja
Šnenokle, šnernokrli = žličnjaci od tučenih jaja s mlijekom
Cvičiknedli = knedli od krumpirovog tijesta u kojima je šljiva, a posuti su prezlima i šećerom (u današnje vrijeme se umjesto šljiva stavljaju marelice, jagode, jabuke, vanilija, pa čak i čokolada - no, originalni cvičiknedli su sa šljivama)

“Otpelal sam decu u cukerpekeraj“ = odveo sam djecu u slastičarnicu






RIBICE KOD MIMICE
Jeftin i fin obrok u podrumu Jurišićeve 21 otvoren je 1945. kao točionica vina, a 1949. je počeo nuditi i znamenite ribice. Generacije purgera govore "Idemo na ribice kod Mimice", tamo odlaze na brzi, fini i jeftini obrok, vode tamo frendove, klince...

Prije 40 godina išli samo na sardine sa pomfijom i šnitu-dvije odrezanog kruha uz jednostavnu cugu, da bi sve to pojeli stoječki u zadimljenoj prostoriji. Danas je prostor obnovljen iako je zadržao onaj retro štih iz šezdesetih, uključujući i tetu na blagajni okruženu zidovima. No, u ovom lokalnom fast food restoranu više se ne puši, a izbor hrane je nešto veći, a visoki stolovi su dobili i visoke barske stolice pa možete sjesti dok jedete. Osim sardina, sada se mogu naručiti i skuše s krumpir salatom, lignje i gavuni, a i izbor pića je nešto bolji. Ribice kod Mimica su istinski onaj duh Zagreba od prije, iako nekako nemaju više onaj pravi feeling onih ribica i ambijanta od prije 35 godina kad smo moj best friend Miki i ja dijelili porciju tako da je jedan jeo od glave do pola, a drugi od pola do repa.




SA BOŽIĆNOG KONCERTA ZAGREBAČIH MAŽORETKINJA - 4. dio

fotke: Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja
bozickoncert42340379

bozickoncert42340380
logo png site


bozickoncert42340381

bozickoncert42340381

bozickoncert42340388
a picture


bozickoncert42340393

bozickoncert42340400

bozickoncert42340405

bozickoncert42340416

bozickoncert42340417

bozickoncert42340430

bozickoncert42340438

bozickoncert42340443
himalayas photos gallery


bozickoncert42340446

bozickoncert42340454

bozickoncert42340456
key hd images


bozickoncert42340457

bozickoncert42340465

bozickoncert42340466
create facebook picture posts


bozickoncert42340471

bozickoncert42340482

bozickoncert42340488
tumblr gif size limit


bozickoncert42340511

bozickoncert42340518

bozickoncert42340524

bozickoncert42340532

...kraj!

(objavljeno: srijeda, 06.03.2024. u 01:00) komentiraj (0)

KRENULA PRODAJA KARATA ZA MAŽORET BAJKU



KONCERT ZAGREBAČKIH MAŽORETKINJA

"Mažoretkinja Anin", će se održati
u nedjelju 17. ožujka 2024. u 19.00 sati
u Studentskom centru, Savska 25.


Koncert je promocija novih članova, te nastupi svih grupa Zagrebačkih mažoretkinja. Na koncertu su uvijek nazočni novinari, TV-reporteri i gosti, te stotine gledatelja.
Karte za koncert mogu se kupiti na svim probama i to po cijeni od 10 EUR, zaključno sa subotom 9. ožujka 2024. (ili do prodaje svih karata). Cijena karte je jednaka kao i ona Zagrebačkih mališana ili sličnih organizacija, pri čemu naš sastav ima daleko nižu članarinu i ostale izdatke (oni npr. nemaju 80 stipendista koji ne plaćaju članarinu). Stoga smatramo da cijena karte koncerta ne smije biti niža od srodnih organizacija, poglavito obzirom na troškove produkcije. Jednom kupljene karte ne mogu se vraćati. Rezervacije nisu moguće.



Vrijeme prodaje karata je slijedeće:
NA SVIM TRENINZIMA ili
ured, Trebež 25 (Vrapče): ponedjeljak - petak od 9.00 do 16.30 sati (od utorka 5.3.)


GENERALNA PROBA ZA KONCERT


TKO NE DOĐE NE MOŽE NASTUPATI
Generalne probe će se održati u u Hercegovačkoj 111, i to:

NEDJELJA 10. OŽUJKA 2018.
Svi dječji sastavi od 10:00 do 11:00 sati
Svi juniorski sastavi od 12:00 do 14:00 sati
Svi seniorski sastavi od 11:00 do 12:00 sati
Tko ne dođe na generalnu probu neće sudjelovati u koncertu.


Druga generalna proba, održati će se na dan koncerta u nedjelju 17. ožujka 2024. u velikoj dvorani Studentskog centra sa početkom u 9 sati (za sve sastave). Svi sudionici, svih sastava (i juniorskih i dječjih i seniorskih) moraju doći u 9 sati ispred ulaza u Savsku 25. Nakon dovršetka generalnih proba dječjeg sastava isti idu kući i vraćaju se u 17.45 sati, dok sve ostale mažoretkinje ostaju na 3. probi, tj. do samog koncerta. Mažoretkinjama koje sudjeluju u koncertu nisu potrebne ulaznice!!!!
NAPOMINJEMO kako mažoretkinje moraju uzeti dovoljno hrane i pića za cijeli dan.

Za koncert svi moraju sa sobom uzeti svoje mažoret-štapove. Nitko bez karte neće moći ući u krug Studentskog centra (zbog rigorozne kontrole), čak niti na generalnu probu (osim, naravno, mažoretkinja).

24-bajke





Treninzi su ponovo krenuli po uobičajenom rasporedu.






- subota 9.3. u 13:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Slaven), o/o Šef

- nedjelja 10.3. u 10:00 Hercegovačka 111 (generana proba Bajke), o/o Šef

- nedjelja 17.3. u 9:00 Studentski centar (Mažoret bajka), o/o Šef





AČKAR NAM BOLESNA

Ačlar nam je pobrala mononukleozu pa mora mirovati i ne može trenirati.






KOLIKO PROZORA IMAMO

U uredu imamo 6 prozora
Skladišta nam imaju 3 prozora
Baza u Zagoru nam ima 16 prozora
= sve zajedno naši objekti imaju 25 prozora






ZAGRIJAVANJE NAJVAŽNIJI SEGMENT TRENINGA

Nepravilno ili nedostatno zagrijavanje imat će slijedeće posljedice:
- mažoretkinje neće biti u stanju plesati
- mogućnost traumatskih povreda je daleko veća
- imat će teške posljedice u kasnijem životu
- u mladost nepravilno zagrijavanje znači pogrešan razvoj mišićne mase, ligamenata, kostiju…

Zagrijavanje je najvažniji segment treninga:
- ako se nepravilno ili nedostatno zagrijavaju u nižim sastavima ostat će im ta navika i u višim sastavima
- jednom uništeni ligamenti ili mišići kasnije se ne mogu ispraviti pravilnim zagrijavanjem
- kod viših sastava veća je mogućnost povrede

Jednako je važno kvalitetno zagrijavanje provesti i kod početnika i kod mlađih sastava, kao i kod prvih sastava i kod seniorskog 1A!

Svrha zagrijavanja:
- vježbe rastezanja – kako ne bi došlo do traume uslijed naglih ili intenzivnih pokreta
- jake fizičke vježbe za povećanje i učvršćivanje muskulature – manji pritisak na ligamente, tetive i kosti
- kondicione vježbe – radi povećanja kondicije
- fizičke sankcije – djeluje psihološki, ali istovremeno pomaže u zagrijavanju i kondiciji i to:
# marinci sa skokovima
# fazanovi letovi
# trbušnjaci
# sklekovi
# za dječje sastave čučnjevi






OSTALE ZGRADE U OSTATKU ZAGREBA

Osim svih navedenih zgrada Zagreb ima još i ostale fascinantne zgrade u novom dijelu grada i to:
- Hoto business centar
- Zgrada HTV-a
- Addico kongresni centar
- Rakete na Cvjetnom naselju
- Kockica
- Skyoffice Tower
- Crkva Mati Slobode
- Galerija suvremenih umjetnosti
- Superandrija u Sigetu
- Franjevačka crkva u Sigetu
- Arena centar
- Džamija na Borovju
- Donja stanica sljemenske žičare






KLOBASI

Klobasi, klobase = kobasice
Vuršt = barena kobasica
Somerica = salama
Devenice = krvavice
Podriguša, parizer = pariška kobasica
Jegervuršt, Jeger = lovačka kobasica
Pečenice = blago dimljena kobasica za prženje
Prezvušt = tlačenica
Hladetina = jelo od želatina i dijelova glave, repa i nogu svinje
Korak klobase = kolut kobasice (oko 1 kg)

„Daj mi speči korak jegera“ = ispeci mi kolut lovačke kobasice






SUPERMINT I DR.
Danas je količina bombona i drugih slatkiša ogromna. Prije smo imali bitno manje toga, daleko manje uvoznog, puno toga "domaćega", daleko više nezdravoga, ali neki slatkiši su stvarno bili legendarni. Neki od tih legendarnih su preživjeli i do danas.

Bronhi je bio tamni, ljut i ljepljiv bombon (lijepio se za gornje nepce i teško se skidao). Istinski odbojno i čisti je mazohizam jesti ga. Ali od "Bronhija se lakše diše", pa si ga povremeno priuštimo i danas. Ni blizu kao prije, no koji puta za dobra stara vremena... Još gora varijanta Bronhija je Nerro, sa dimnjačarem kao zaštitnim znakom.

Uz to imali smo Pepermint i Supermint (sa rupom u sredini) koji su stvarno služili za borbu protiv lošeg zadaha i bili na bazi metvice, Slovenci su radili neko čudo od ljekovitih biljaka pod imenom Herba, pa Rondo C koji je bio nešto između Superminta i vitaminskog bombona blago kiselkastog okusa, Cedevita je imala svoju paletu bombona sa vitaminima...

Jedan od popularnijih voćnih bomobona bio je slovenski Šumi Visoki C, te osječki Plavi 9. No, u toj kategoriji daleko najbolji je bio Krešev Ki-Ki, pa nije ni čudo da je preživio do danas. Kraš je imao i tvrde bombone 505 sa crtom, te Mentol. Proizvodio se i Kavabon na temelju kave koji vas je navodno držao budnim. Moš si mislit. Ko ludi smo kupovali i PEZ sa poznatim i brojnim figuricama iz kojih se jeo.

Vrlo čudan bombon je bio Vau-vau, koji je bio čisti obojani šećer u obliku malih psića, a prodavao se u psećim kućicama. Imali smo i one prahove u vrećicama (ne mogu se sjetiti kako su se zvali) koji su bili full kiseli i pucketali su u ustima, a na jeziku je taj otrov ostavljao ljubičast, plav ili žarko crven trag, što nas je posebno veselilo. U toj kategoriji su bili i Fla-Vor-Aid sokovi.




SA BOŽIĆNOG KONCERTA ZAGREBAČIH MAŽORETKINJA - 3. dio

fotke: Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja
bozickoncert42340261

bozickoncert42340265

bozickoncert42340266

bozickoncert42340270

bozickoncert42340271
google new logo png


bozickoncert42340272

bozickoncert42340285

bozickoncert42340286

bozickoncert42340287

bozickoncert42340288

bozickoncert42340291

bozickoncert42340308

bozickoncert42340314

bozickoncert42340316

bozickoncert42340317
bozickoncert42340318

bozickoncert42340327
photo upload limit facebook


bozickoncert42340329

bozickoncert42340330

bozickoncert42340338

bozickoncert42340341

bozickoncert42340349

bozickoncert42340354

bozickoncert42340355

bozickoncert42340357

bozickoncert42340359
blowjob emoticons


bozickoncert42340362

bozickoncert42340363

bozickoncert42340373

bozickoncert42340377
give up emoticons


...nastavak u idućem postu...

(objavljeno: petak, 01.03.2024. u 00:05) komentiraj (0)

ŠTO SMO SVE MORALI NAPRAVITI ZA MARTINIK



Što smo sve napravili da bi otišli na Martinik:
1. Dogovorili turneju sa lokalnim ogranizatorima - a to znači stotine e-mailova, telefonskih poziva, dokumenata i dopisa

2. Intenzivno tražili opcije putovanja i cijene karata

3. Provjerili sa curama mogu li ići

4. Pronašli zamjene za cure koje ne mogu ići i to Kos (juniorska predvodnica) i Sič

5. Napravili dopise za Nastavnička vijeća svih škola - svaki posebno

6. Pozvali prijatelje tima da idu sa nama (odazvalo ih se dvoje + fotograf Žac)

7. Definirali listu putnika

8. Kontaktirali Air France i to više puta (call centri, dopisi, e-mailovi)

9. Kontaktirali Agenciju u Austriji preko koje smo kupili karte

10. Napravili roditeljski sastanak

11. Prikupili sav novac, zatvorili financijsku konstrukciju

12. Napravili svu ogromnu papirologiju za avionske karte

13. Uplatili novac Agenciji (u dva dijela)

14. Koordinirali sve sa avionskim kartama i uvjetima putovanja

15. Napravili naputak za putovanje curama na 7 stranica sa svim detaljima oko puta

16. Pripremili dokument za javnog bilježnika za maloljetnike

17. Dogovorili izlete sa lokalnim organizatorima

18. Dogovorili sve detalje dolaska i smještaja sa lokalnim organizatorima

19. Uplatili rent'a'car u Fort de Franceu

20. Upatili parkiralište u Veneciji

21. Napravili online check-in

22. Pribavili vagu i izmjerili sve kofere, te ih omotali zaštitnom plastikom.

23. Pripremili sve članke unaprijed za zamaaero.

24. Organizirali svo putovanje do Venecije, pa za Paris, pa za Cayenne i na koncu za Fort de France

25. Preuzeli automobil u rent'a'caru

26. Organizirali smještaj

27. Organizirali prehranu, kupili hrane za 1500 EUR

28. Organizirali odlazak za La Carbet

29. Organizirali Hrvatski dan na Martiniku

30. Organizirali i proveli tri izleta na čak 5 destinacija

31. Organizirali sve nastupe

32. Koordinirali aktivnosti sa lokalnim organizatorima

33. Pružili lječničku pomoć ozvljeđenima

34. Organizirali roštiljadu (platili meso po 15 EUR/kg) i ugasili požar na roštiljonici

35. Organizirali još jedan izlet na La Carbet

36. Organizirali put kući, do Point a Pitre, Paris Orlya, pa Paris CDG, Venecije i nazad

37. Prihvatilii kombi sa prtljagom i razdijelili prtljagu kako je tko dolazio u Zagreb




Treninzi su ponovo krenuli po uobičajenom rasporedu.






- srijeda 28.2. u 16:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Gorica), o/o Šef

- subota 9.3. u 13:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Slaven), o/o Šef

- nedjelja 10.3. u 10:00 Hercegovačka 111 (generana proba Bajke), o/o Šef

- nedjelja 17.3. u 9:00 Studentski centar (Mažoret bajka), o/o Šef





SIČ I AČKAR SE VRATILE U TIM

Sič i Ačkar su nam se vratile u tim. Najsretniji sam čovijek na svijetu. Sič je već krenula vježbati u formaciji za prvenstvo, Ačkar je trenutno bolesna pa ne može trenirati.






KOLIKO DRUŠTVENIH IGARA IMAMO

Zagrebačke mažoretkinje imaju 42 različite društvene igre među kojima i Riziko, Monopoli, Pictionary, Scotland Yard, Igra života, 5 sekundi, Alijas…

No na team-buildinzima i Ljetnom kampu najčešće se igraju:
- Uno
- Uno flip
- Jenga
- 5 sekundi
- Alias
- Bela
- Remi
- Bus
- Pogodi tko sam






SEGMENTI TRENINGA

U Zagrebačkim mažoretkinjama definirani su segmenti treninga, koji različito traju ovisno o nivou grupe. Pa tako imamo:

- proizvanje i asministracija (svaki tim po 5 minuta, S1A 15 minuta radi čestih nastupa)
- zagrijavanje (dječji 5 minuta, Seniorski sastavi 15, J1A i S1A 25 minuta, ostali 10 minuta)
- ponavljanje (5-20 minuta po sastavu osim 1A timova oni to nemaju)
- tehniciranje sa štapom (dječji 10 minuta, 1A 30-40 minuta, ostali 20-30 minuta)
- ispitivanje štapa (jednom tjedno 1A i S1B sastavi)
- nove figure (dječji 10 minuta, ostali 15, 1A nemaju)
- motivacija i zabava (dječji 10 minuta na svakom treningu)
- istezanje (po 5 minuta svaki sastav)
- formacijski treninzi (ostatak vremena)






STARA VOZILA

Niz je starih povijesnih vozila u Zagrebu.

ZET ima dva stara povijesna tramvaja. Najstariji je M-24 iz 1924. godine, no ZET ima još jedan stari tramvaj nešto malo mlađi. Tehnički muzej u Zagrebu ima isti takav M-24. Sva tri tramvaja su u voznom stanju.

Zagrebom često kada možete vidjeti i Zijin londonski svjetlo plavi doubledecker. Autobus je iz 1960. godine (star 64 godine). Zijo sa njim vozi i turiste u turistički obilazak.

Oldimer club Zagreb ima 67 vozila, a najstariji automobili su mu Amilcar CG (1924.), Ford A Phaeton (1927.), Nash Standard Six (1928.), Ford A (1929.), Fiat 508 Ballila (1935.), Fiat 1100 (1939.) i Fiat 500B (1949.). Klub ima i 36 starih motocikala.

Fundus Tehničkog muzeja Zagreb ima velik broj starih automobila, aviona, tramvaja, željezničkih vozila, kamiona, vatrogasnih vozila, motora, brodova, pa čak i staru podmornicu.

Na Zračnoj luci Zagreb usprkos protivljenja entuzijasta koji su htjeli obnoviti stari DC-3 isti je ipak razrezan. No, na prostoru ZL Zagreb ima četiri stara aviona koji su rekonstruirani.






OBLIZEKI

Oblizeki = kulinarski specijaliteti
Trajbana jajca = kajgana
Griz na mleku = krupica na mlijeku
Župa = juha
Prežgana ili amprem župa = juha od prženog brašna
Ajgemahtec = juha od povrća
Zemlknedle = okruglice od kruha sa dodacima
Leberknedli = okruglice sa jetricama
Šufnudl = valjušci od krumpirova tijesta
Kramfrekrli ili kramfrekrleki = krpice sa zeljem (dinstano slatko)
Čušpajz = varivo
Bažulj z ričetom = grah sa ječmom
Pašta fažol = grah sa tijestom
Špek-fileki = tripice sa slaninom
Temfani grah = zapečeni pire od graha (grafče na tafče)
Tenfani krumpir = pire od krumpira
Sekeli gulaš = varivo od mesa i kiselog zelja
Apšmalcane mahune = mahune sa poprženim mrvicama
Filana paprika = punjena paprika
Buncek = svinjska koljenica
Pilav = pileći rižoto
Faširanci = popečci od mljevenog mesa i kruha
Pljeska = pljeskavica
Čevosi = ćavapčići
Pohani šnicl = odrezan na bečki ili pariški način
Pohani picek = komadi piletine na bečki
Prisiljeno zelje = dinstano zelje sa rajčicom
Rizi-bizi = rižoto sa graškom
Pomfri = prženi krumpirići

„Buš mi strajbala jajca?“ = hoćeš li mi napraviti kajganu






CHARLIE
U predhodnim člancima ovog serijala vidli smo da Zagreb ima kafiće u kojima se skupljaju slikari i kipari, književnici i pjesnici, boemi, studenti, inteligencija, a eto, imao je i lokal u kojem se skupljaju političari, barem dok nisu na vlasti, a uz njih i suci, fiškali (odvjetnici) i policajci. Legendarni Charlie na uglu Gajeve i Bogovićeve. Charlie je bil alternativna politička pozornica, u njemu su se dogovarali politički potezi, akcije, paktovi, sporazumi. Kak je istaknul Vlado Gotovac "Charlie je lokal iz kojeg kreću sve političke akcije". Charlie je i početak špice, lokacije između Gajeve i Cvjetnog placa na kojoj se mora biti viđen, poglavito subotom prije ručka. Inače Charlie je tek omanji zagrebački birc u čijem zatvorenom dijelu ima tek par skučenih stolova, no zato ima prekrasnu veliku terasu ispred lokala koja je na izvrsnoj lokaciji sa pogledom i na Bogovićevu i na Trg bana Jelačića. Lokal je 1972. otvorio bivši Dinamovo nogometaš Marko Braun Charlie, a od njegove smrti 2004. lokal vodi njegova supruga Zdenka.

Charlie je već neko vrijeme zatvoren, a Fina je podnijela prijedlog o pokretanju stečaja jer tvrka ne izvršava plaćanja u neprekidnom razdoblju od 120 dana. Još jedna zagrebačka legenda odlazi u prošlost.





SA BOŽIĆNOG KONCERTA ZAGREBAČIH MAŽORETKINJA - 2. dio

fotke: Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja
bozickoncert42340135

bozickoncert42340138

bozickoncert42340139

bozickoncert42340141

bozickoncert42340145

bozickoncert42340146

bozickoncert42340148

bozickoncert42340154

bozickoncert42340161
add photo png


bozickoncert42340165

bozickoncert42340169

bozickoncert42340171

bozickoncert42340172

bozickoncert42340176

bozickoncert42340180

bozickoncert42340182

bozickoncert42340183
small phot


bozickoncert42340185

bozickoncert42340186
russia 2018 pictures


bozickoncert42340192

bozickoncert42340199
dp images


bozickoncert42340208

bozickoncert42340211

bozickoncert42340223
how to upload photo on google from mobile


bozickoncert42340239

bozickoncert42340240

bozickoncert42340254

bozickoncert42340257

bozickoncert42340258

bozickoncert42340260

...nastavak u idućem postu...

(objavljeno: utorak, 27.02.2024. u 16:03) komentiraj (0)

TIM IMA INTENZIVNE PRIPREME ZA DRŽAVNO



Od kada smo se vratili iz Martinika tim je iskoristio praznike i imao svakodnevne intenzivne pripreme za Državno prvenstvo. Zadnji trening intenzivnih priprema je u nedjelju.






Praznici su do nedjelja 25.2. treninzi nakon toga ponovo su prema uobičajenom rasporedu.






- nedjelja 25.2. u 13:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Rijeka), o/o Šef

- srijeda 28.2. u 16:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Gorica), o/o Šef

- subota 9.3. u 13:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Slaven), o/o Šef

- nedjelja 10.3. u 10:00 Hercegovačka 111 (generana proba Bajke), o/o Šef

- nedjelja 17.3. u 9:00 Studentski centar (Mažoret bajka), o/o Šef





U DVORIŠTU NAM IZAŠLE VISIBABE I JAGLACI

U dvorištu našeg ureda su izašle visibabe i jaglaci. Dvorište ih je prepuno i prekrasni su. Dakle, definitivno je došlo proljeće. Probijaju se i zumbuli koji će vrlo brzo niknuti.






KOLIKO PEĆI IMAMO

Zagrebačke mažoretkinje u uredu imaju dvije plinske peći, za svaki ured po jednu.

U Bazi u Zagoruju imamo 5 električnih grijalica i jednu plinsku peć

U dvoranama imamo centralna grijanja.






ZABRANE NA TRENINZIMA

U dvoranama Zagrebačkih mažoretkinja najstrože je zabranjeno:
- pušenje
- nošenje naočala (radi opasnosti da štap razbije staklo u oči)
- treniranje u trapericama, mini suknjama isl. (radi ozljeda)
- žvakanje žvakača
- unošenje hrane, grickalica isl.
- uvođenje životinja
- šaranje po zidovima
- paljenje vatre
- prisustvo gledatelja
- bacanje smeča
- ugasite mobitele!
- obavezno preskidanje obuće!!!






OSTALE DONJEGRADSKE PALAČE

Osim do sada navedenih palača Zagreb ima još velikih palača koje nisu baš tako poznate, ali su istinski fascinantne. Ovo se posebno odnosi na palače koje se nalaze u Donjem gradu, na Zrinjevcu, Strossmayerovom i Tomislavovom trgu.

Na Trgu bana Jelačića najpoznatije palače su Harmica i bivša zgrada Croatia Osiguranja. Na Zrinjevcu najpoznatije su palače: Vrhovnog suda, Županijskog suda, Ministarstva vanjskih poslova i Arheološkog muzeja. Na Strossmayerovom trgu to je palača HABOR-a i zgrada Matice Hrvatske. U Gundulićevoj to je svakako zgrada Sestara Milosrdnica, a na Trgu Republike palača Hrvatskog školskog muzeja.






SASTOJKI ZA KUHANJE

Sastojki = namirnice
Špeceraj = živežne namirnice
Prezli = krušne mrvice
Griz = krupica
Grifik brašno = oštro brašno (T400)
Glat brašno = glatako brašno (T550)
Cukor, cukar = šećer
Štaub šećer, štaubcuker = šećer u prahu (mljeveni)
Špinani šećer = karamelizirani šećer
Cvebe = grožđice
Himper = maline
Karfiol = cvjetača
Vugorki = krastavci
Buče = tikve
Paradajz = rajčica
Grincajg = miješano povrće (mrkva, celer i peršin)
Bažulj = grah
Ričet = ječam
Puter, putar = maslac
Šnicl = odrezak
Faširano meso = mljeveno meso
Fileki = tripice
Špek = slanina
Žganci = palenta
Ficlek = mali komadi
Zafrig, ajmprem = prženo brašno, zaprška
Apšmalcano, abšmalcano = kuhano, pa potom poprženo sa mrvicama
Našpikati = zarezati meso i ubaciti u prorez slaninu, češnjak isl.
Dinstati = pirjati
Saft = umak, sok
Soc, zoc = talog od kave

„Na placu sam kupil grincjg za juhu“ = Na tržnici sam kupio miješano povrće za juhu
„Daj napravi šnicle na saft“ = Možeš li skuhati odrezak u umaku
„Bum skukal špek-fileke“ = skuhat ću tripice sa slaninom
„Nareži meso na ficleke pa ga zdinstaj“ = Popirjaj meso narezano na komadiće
„Zdinstaš luk na masti“ = pirjaš luk na masti







RINGIŠPIL

Ringišpil je bio sastavni dio lunaparkova kojih je u Zagrebu bilo bitno više nego danas, iako se i danas svako toliko pojave u kvartovima, no vrlo rijetko u njima ima i ringišpila.

Ringišpil je vrtuljak na struju (prije struje su ga pokretali ljudi ili konji) na kojem iz sredine izlaze krakovi, a sa kojih vise četiri lanca na čijim krajevima je jednostavna stolica koja je imala obruč sa tri strane (da se ne padne) i pokretni obruč sa prednje strane koji se dizao kad bi ušli u stolicu, a spuštao kada ste se vrtili. Djevojke su se mirno vozila na ringišpilu u krug, dok bi mladići izvodili vratolomije na način da bi se odguravali, lovili rukama, odbacivali nogama čime su mijenjali smjer i brzinu stolice, zapetljavali i potom u velikoj brzini otpetljavali isl. Mladići bi sve ovo, ali u blažoj varijanti, radili i curama sa kojima su išli na ringišpil, one bi pritom vriskale i tražile da im se to ne radi, ali bi imale smiješak na licu i zapravo su tražile još. Što bi bio veći frajer, to bi više odguravao odabranu djevojku, i umješnije je lovio u zraku. Zapravo je dio upucavanja bio odlazak na ringišpil, a djevojka koja je sjela ispred mladića zapravo je željela da ju odguruje i lovi. Ekipe, njih i po desetak, su znali izvoditi prave vratolomije zajedno u lancima koji bi se međusobno primali, odguravali, odbacivali…



Nakon dvadesetak krugova ringišpil se usporavao dok nije stao da spokojno možete sa njega sići, no pravi frajeri bi uvijek pri kraju skočili da pokažu kako su hrabri. Prosječna osoba bi izdržala 4-5 vožnji, neki i desetak, a nakon toga bi obično povraćali od vrtnje.

Najveći ringišpil je u Asterix selu u Parizu, koji je ogroman, a u jednom momentu se diže dodatno u zrak i izvlače mu se krakovi, dok se vrh ringišpila naginje, što vožnju čini još atraktivnijom i bržom.



U lunaparkovima su još bile „balerine“, oni vlakići koji su se rotirali na krugu sa krovom koji se u nekom momentu otvarao, pa autići na struju sa odbojnicima, pa vrtuljak sa avionima ili nekim drugim letjelicama (svemirskim brodovima isl.) koji su mogli ići gore-dolje dok su se vrtili u krug, trubiti i eventualno „pucati“, pa vrtuljci sa raznim vozilima, konjima i/ili kočijama, vlakić koji je išao samo u krug isl. Često kada u lunaparkovima su bili i stolni nogometi, one kanđe za pecanje nagrade, zračni hokej isl. stolne igre. Danas lunaparkovi imaju skuplje i komplicirane vratolomije, a tek rijetki imaju nešto od gore spomenutog.

Kada Zagrebačke mažoretkinje imaju nastup u provincijskim mjestima gdje su ringišpili cure uvijek traže da se na njima izludiramo, često puta dobijemo i gratis vožnje da privučemo ostalu raju.




SA BOŽIĆNOG KONCERTA ZAGREBAČIH MAŽORETKINJA - 1. dio

fotke: Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja
bozickoncert42340000

bozickoncert42340009

bozickoncert42340011

bozickoncert42340016

bozickoncert42340017
exclude duplicates


bozickoncert42340024

bozickoncert42340033

bozickoncert42340035

bozickoncert42340039

bozickoncert42340055

bozickoncert42340060

bozickoncert42340061

bozickoncert42340062

bozickoncert42340065

bozickoncert42340069

bozickoncert42340071

bozickoncert42340075
duplicate text checker


bozickoncert42340076

bozickoncert42340078

bozickoncert42340083

bozickoncert42340093

bozickoncert42340096
remove duplicates from text file


bozickoncert42340097

bozickoncert42340098

bozickoncert42340101

bozickoncert42340113
remove duplicates from string


bozickoncert42340116

bozickoncert42340119

bozickoncert42340122

bozickoncert42340128

...nastavak u idućem postu...

(objavljeno: petak, 23.02.2024. u 22:16) komentiraj (1)

VRATILI SMO SE SA TURNEJE NA KARIBE




Kupanje na Svetoj Ani, jednoj od najljepših plaža na svijetu:
20240215-111248
upload images


20240215-111505

20240215-124635

20240215-124640
upload image


20240215-124653

20240215-124705

20240215-153117
image upload


20240215-153123

20240215-161037

20240215-174006

20240215-174015
upload


I zadnji dan u La Carbetu
20240216-150745

20240216-154212

20240216-154220

20240216-154226

20240216-154250

20240216-154319

I zadnji parti sa janjcem u Morne Vertu
20240216-173134

20240216-193722

20240216-211626

20240216-212112

20240216-212608

20240216-212615

20240216-212619

20240217-111337

...kraj!






- srijeda 21.2. u 16:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (press konferencija), o/o Stipanović

- četvrtak 22.2. u 15:30 službeni ulaz Maksimirskog stadona (Dinamo-Real Betis), o/o Šef

- četvrtak 22.2. u 20:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (press konferencija), o/o Šef

- nedjelja 25.2. u 13:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Rijeka), o/o Šef

- srijeda 28.2. u 16:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Gorica), o/o Šef

- subota 9.3. u 13:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Slaven), o/o Šef

- nedjelja 10.3. u 10:00 Hercegovačka 111 (generana proba Bajke), o/o Šef

- nedjelja 17.3. u 9:00 Studentski centar (Mažoret bajka), o/o Šef

Zbog turneje na martiniku do 20.2. nećemo objavljivati ostale rubrike.

(objavljeno: utorak, 20.02.2024. u 21:03) komentiraj (0)

ZADNJI NASTUPI NA MARTINIKU




Odradili smo i zadnje nastupe na Martiniku. Još jedan nastup u St.Pierru:
20240213-145917

20240213-170712

20240213-171620

20240213-171645
famous concrete poems


20240213-171756

20240213-171944

20240213-172115

20240213-173742

20240213-175635

20240213-180346

20240213-180430

20240213-181903

Bellafontaine
20240213-181903

20240214-150939

20240214-150944

20240214-153514

20240214-174804
indian dancers by sarojini naidu summary


20240214-174828

20240214-193128

20240214-193134

20240214-193154

20240214-193252

...nastavak u idućem postu...






- nedjelja 4.2. u 02:00 Zračna luka Venecija (polazak za Martinik), o/o Šef
* turneja na Maritiniku je od 4.do 18.2.

- subota 17.2. u ???? restoran Marai (60. godišnjica Ragbi kluba Zagreb), o/o ???

- nedjelja 18.2. u 15:15 službeni ulaz Maksimirskog stadoina (Dinamo-Varaždin), o/o ???

Zbog turneje na martiniku do 19.2. nećemo objavljivati ostale rubrike.

(objavljeno: petak, 16.02.2024. u 19:44) komentiraj (0)

NASTUPI NA MARTINIKU I DALJE U PUNOM JEKU




I dalje su nam nasupi u ponom jeku. Nedjelja, St.Pierre, bivši glavni grad
500

501

502
instagram logo image


503
how to give image size in html


504

505

507

509

510

511

520

Polja banana i šećerne trske
20240212-155403

20240212-155528

Ponedjeljak, Makuba
20240212-154056

600
14 album


601
how do you upload a photo to google images


602

20240212-161233

20240212-161658

20240212-161818

20240212-163439

20240212-165832

20240212-172542

20240212-174849
upload photos


20240212-175807

20240212-175828

20240212-175847

20240212-180109

20240212-180121

20240212-180231
picture upload site


20240212-181923

20240212-181952

20240212-182000

20240212-182221

630

...nastavak u idućem postu...






- nedjelja 4.2. u 02:00 Zračna luka Venecija (polazak za Martinik), o/o Šef
* turneja na Maritiniku je od 4.do 18.2.

- subota 17.2. u ???? restoran Marai (60. godišnjica Ragbi kluba Zagreb), o/o ???

- nedjelja 18.2. u 15:15 službeni ulaz Maksimirskog stadoina (Dinamo-Varaždin), o/o ???

Zbog turneje na martiniku do 19.2. nećemo objavljivati ostale rubrike.

(objavljeno: utorak, 13.02.2024. u 14:09) komentiraj (0)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.