Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

12.06.2024., srijeda

Dan 840.

Placenici
Slike: https://t.me/fighter_bomber/16995

Dana 8.6. s tri bespilotne letjelice napadnut je aerodrom kod Ahtubinska (Astrahanska regija) pri čemu je s gelerima pogođen najnoviji Ruski lovac Su-57. Ako zrakoplovni inžinjeri utvrde da se njegov popravak ne isplati bit će to prvi borbeni gubitak lovca Su-57 u povijesti. Kako primjećuje autor tog kanala za cijenu samo jednog lovca Su-57, mogla su se izgraditi skloništa za sve borbene zrakoplove u Rusiji. Na žalost to je jedna od mana takvih velikih i tromih sustava (državnih i vojnih). Iako se na satelitskoj slici iznad zrakoplova može vidjeti razapeta nekakva žičana konstrukcija, ona nije mogla spriječiti oštećenje lovaca Su-57 nakon zabijanja dvije bespilotne u stajanku pored njega. U svakom slučaju Rusima je očitana još jedna lekcija iz koje će vjerojatno izvući pouke za ubuduće. Pritom je još jednom dokazano (kao i u slučaju prethodnog napada na radar Voronjež) tko s kim ratuje u toj Ukrajini.

Placenici
Karta: https://t.me/Slavyangrad/101002

U međuvremenu nastavljeno je oslobađanje naselja u novoruskoj regiji Donjeck. Tamo su oslobođeni Staromajorsk, Novopokrovsk, Novoaleksandrovka, Mesožarovka, Andrivka... dok su nakon pokretanja prekograničnog napada "Kadriovci" zauzeli naselje Riživku. Upravo to pokretanje napada na regiju Sumi trebala je biti udarna vijest u medijima, što je izostalo po običaju. Ipak, taj upad u regiju Sumi nije bio dio veće operacije, nego se radilo o borbenom izviđanju Čečenskih boraca. Uz to dana 12.6. MORF priopćava zauzimanje Timkovke (Harkov) i Artemovke (Lugansk). Tijekom prošle noći djelovali su već uobičajeno bespilotni Gerani, na što se nadovezuje Ruska strateška avijacija s raketonoscima Tupoljev i jednim MiG-31K kao nosačem hiperzvučne rakete Kinžal. Ciljevi tog napada bili su uglavnom u široj regiji Kijeva. Unatoč cenzuri danas se doznaje kako je među ostalim pogođen neki pogon, koji i dalje gori. No Ukrajina je po meni samo zatvaranje priče s Rusijom uoči već najavljenog sraza s Kinom.

Placenici
Slika: Hrc

Od vijesti iz našeg kvadranta izdvajam prelet An-32B (bivši 727) koji je izvršen u subotu najvjerojatije prema Poljskoj. Kako se može vidjeti na slici u međuvremenu je dobio Ukrajinske oznake i novi eskadrilski broj 36. Pretpostavljam da će se kao veliki i relativno tromi zrakoplovni cilj, za sada zadržati izvan Ukrajinskog zračnog prostora. Jer će jedino tako imati mogućnost preživljavanja, koju do sad nisu ostvarili čak 613 aviona i 276 helikoptera UAF-a. Imajući u vidu važnost navedenog, nakon dvomjesečne pauze odrađeno je održavanje letačke trenaže u Cessni 172N. Prvo je zbog putnika odrađen panoramski let iznad grada, da bi s povratkom na aerodrom odradili tri školska kruga s imitacijom otkaza motora u zadnjem. Iako putnici navedeno nisu očekivali, panike nije bilo. Nakon zaokreta prema sletnoj stazi slijetanje je izvršeno s maksimalnim otklonom flapsa od 40°. WW3 se nastavlja...

Placenici
Slika: Ante

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.