Komentari

ap-placenici.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • airsoft pokret Plaćenici

    ...

    avatar

    12.06.2024. (14:45)    -   -   -   -  

  • vilimstvor

    Sumnjam u ikakvu konfrontaciju s Kinom (u suludom Bidenovom pokusaju dobivanja izbora) Kina je predaleko, problemi s oskrbom preveliki
    a ne postoji nitko, ukrajinskog psihopatskog profila, koji bi ratovao za amere

    avatar

    12.06.2024. (16:09)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Ameri će Tajvance braniti sa tisućama podvodnih, plovećih i letećih dronova prema izjavi Pacifičkog komadanta Papara -> https://www.geopolitika.news/vijesti/americki-admiral-zaprijetio-kini-pret vorit-cemo-tajvanski-tjesnac-u-pakao/
    Upravo sa onim robotskim sustavima koji se sada razvijaju i testiraju tijekom napada na Krim i ostale Ruske regije.

    Tako da se taj rat priprema u pozadini ovog sukoba. Naravno to nije posao za senilnog Bajdu, ni Trumpa koji nije htio ratovat ni u svom prvom mandatu. To je posao koji će dobit sljedeća administracija tamo negdje iza 2027.

    avatar

    12.06.2024. (19:24)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Kako u biti izgleda rat 21. stoljeća uz korištenje dronova najbolje prikazuje sljedeća snimka -> https://t.me/Slavyangrad/101048
    Rat s puškom na pušku je stvar prošlosti.

    avatar

    12.06.2024. (20:09)    -   -   -   -  

  • vilimstvor

    ameri pokraj Rusije imaju Ukrajinu i cijelu suludi zapadnu europu, pa svejedno ne uspijevaju niti imaju muda za otvoreni konflikt
    ništa od toga nemaju za Kinu i zbog toga je Kina još veći i teži zalogaj

    ovo trljanje s dronovima je bolest raznih Blinkena, Nulanda, Sullivana i ostale ekipe koja zbog neke svoje agende jezikom ispisuju čekove koje im tijelo ne može isplatiti

    avatar

    12.06.2024. (21:19)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Išli bi oni izravno da nije onih N bojevih glava na Bulavama, Sarmatima, Iskanderima, Kinžalima, Avangardima... dok oni ne mogu napravit ni pošten hiperzvučni projektil.

    Kako god, neće sad odmah, ni tako skoro, ali doktrina US mornarice još dvadesetak godina unazad je naglasila potrebu prebacivanja efektiva na Pacifik. Znači oni se za to spremaju već jako duuugo.

    Rusija je vojni div, ali ekonomski patuljak. Kod Kine je situacija suprotna. Zato je moguće da US-vojnoindustrijska mašinerija zakuha proxy rat preko Tajvana.

    avatar

    12.06.2024. (21:51)    -   -   -   -  

  • vilimstvor

    Rusija je sad četvrta ekonomija svijeta po paritetu kupovne moći i u porastu je, nikako patuljak
    treba i reći da koliko god se Amerika sprema, toliko je i približavanje Kine i Rusije u cilju samoobrane

    s druge strane ne vidim te američke pripreme (osim možda na riječima)
    od 11 nosača, samo 3 su sada u funkciji
    a nosači su sredstvo projiciranja moći 20 stoljeća
    nesposobni se nositi s hiperzvučnim raketama

    avioni su jedina ogromna prednost Amerike, ali odakle će polijetati ako im unište aerodrome i nosače
    tako da i avioni polako postaju sredstvo dominacije 20 stoljeća za dobro opremljenu kopnenu vojsku

    avatar

    13.06.2024. (07:00)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Rusija raste ponajviše jer ostale vazalne ekonomije poput Njemačke i Japana u principu propadaju. Osim toga glavni pokretač tog ekonomskog rasta je zasnovan na vojnoj industriji koja trenuto radi u tri smjene. Proizvodnja i potrošnja je ono što privredu gura naprijed. A u ratu se svakako najviše troši.

    Kina je s druge strane sa svojim ogromnim ljudskim potencijalom proizvodni gigant. Međutim njima fali nešto drugo. Disciplinirana su rasa koja je naučila živjeti u tim mravinjacima, ali fali im inventivnost i znatiželja za spoznajom i osvajanjem. E sad zašto su takvi kakvi jesu ne bi znao, ali oni se ne šire ognjem i mačem ko recimo mi (bijelci). Njihova taktika je puzajuće osvajanje na pišu tj. s razmnožavanjem.

    No vratimo se mi ovoj temi vojne tehnike. Svu vojnu tehniku svijeta razvila je upravo bijela rasa. Sve svjetske ratove pokrenula je bijela rasa. Žuti su uglavnom sudjelovali jer su morali, dok se crne ništa i nije pitalo po tom pitanju. Ratovi su oduvijek bili glavni povod razvoja novih tehnologija.

    Tako je i danas. Rat koji se trenutno vodi u Ukrajini je poligon za razvoj novih daljinskih sustava koje kolokvijalno zovemo dronovima, a koji su u biti prijelazna faza u razvoju poluautonomnih i autonomnih oružnih sustava tj. robota. Upravo to je sljedeća faza našeg tehnološkog razvoja koju se naziva 4. industrijskom revolucijom.

    Zaključno nosači aviona su nadvladani kao sredstvo projekcije moći s hiperzvučnim projektilima koji ih mogu potopiti izdaleka. Amerika trenutno nije jedna od zemalja koja ima tu hiperzvučnu tehnologiju. Općenito su jako zakazali na tom području raketne znanosti. Međutim i dalje imaju atomsko oružje, proizvodnju čipova i burze što ih i dalje čini opasnim igračima na sceni.

    avatar

    13.06.2024. (08:43)    -   -   -   -  

  • sumi

    Zanimljivo.

    avatar

    13.06.2024. (09:43)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Kao i uvijek ;)

    avatar

    18.06.2024. (19:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...