mačkoljupcima na znanje

srijeda, 24.02.2021.

Sad malo poluozbiljno polušaljivo
namijenjeno mačkoljubcima malo više nego pasoljubcimaNakon prve navale korone i pitanja je li covid 19 izletio iz laboratorija ili iz šišmiša na tržnici u Kini razvile su se razne teorije zaštite od nošenja maski pa do svega normalnog od normalnog.
Ali, ima mišljenja, da mačke kao kućni ljubimci štite svoje članove obitelji pogotovo, ako ih ne puštaju vani..Neka istraživanja su dokazala, da nitko medju liječnicima iz jedna Madridske covid bolnice nije obolio niti bio inficiran virusom za razliku od drugih djelatnika koji su prošli sa svim simptomima. To se tumači da mačja korona je dala imunitet prema virusu koji je kolao Europom ovog ljeta .
Sretnim vlasnicima i vlasnicama ovoga bloga , sa svekolikim macama ostavljam ovu Tisjinu sliku


kao sretnu napomenu, da je lijepo imati Zlaju, kao glavnog mačka, pa sve Mecine mačke i mačore i da te članove kućanstva s ljubavlju treba njegovati ne samo radi ljubavi, nego i radi vlastitog zdravlja..............a ovo je naš potrčkalo koji čeka moga sina da dodje kući......
druga strana braka

utorak, 23.02.2021.
Da nema Julije koja je pala s Marsa i njenih postova, ne bih ni znala prepoznati sebe, a kamo li priznati javno, da sam možda ja jedna od onih za stolom u priči o svom braku i daljinskom upravljaču.
Nemate pojma, koliko je za uspješan brak važno imati dva televizora i dva daljinska....
Nema svadje ni prepirke: sveta šutnja zavlada već oko Dnevnika , pa poslije prognoze vremena 'oćeš Staljina na prvom ili Špičeka na RTL-u?
Ma kakav Staljin: odustajem i tvrdim da je Špiček naš sjajni promotor kuhanja, duhovit i korektan i kad daje loše ocjene.......Govorim svoje argumente, spominjem Ribafisha kako se odlično snalazi kao moderator medju kuharima amaterima, sve nešto nabrajam kvalitetno samo da prihvati moju ideju, da je Staljin passe i da veliki Putin do njega ne drži a kamo li mi ovdje, u očekivanju Sputnjika čaaaak.
Vrijeme prolazi, ni jedan program se ne gleda jer povišeni tonovi su nadjačali sve programe.
Demonstrativno se digne MojOn i baci na drugi kraj velikog kutnog kauča daljinski i uvrijedjeno napusti verbalno bojište......

E, sad nastupa Julija koja doduše nije u braku, ali je voljena više nego da je, sjedne za stol sa svojim odabranikom srca svoga i počnu bojati mandalu!

Mili Bože, mislim se poslije njenog posta, kako su neke žene beskrajno sretne.
Ta mandala koja se reklamira po svim mrežama mogla bi i meni biti spas u ovim satima poslije dnevnika...a nije, nemam je, nemam čak ni drvene bojice u kući, djeca su mi prerasla osnovnu školu, tužna sam zbog televizijskog programa, zbog svadjanja oko Staljina i Špičeka, zbog toga što mi ne vjeruje da sam umorna od dnevne govorancije , da mi se šuti, da bi bilo bolje da me malo pomazi i kaže nešto lijepo, onako, btw.
A onda Julija i njihovo bojanje mandale, mislim se, boktetvoj sretne li žene, ona se igra sa svojom mladjahnom ljubavi, smiju se kad pohite istoj boji, sretni su, poslije vode ljubav opet sretni...i onda, poražena vlastitim mislima, odustanem od Špičeka, stavim sudje u perilicu i sjednem za lap.......Rummy je moja igra, tu sam pri samom svjetskom vrhu i tako lijepo zaboravim sve grube riči oko daljinskog i biranja programa.....Svoja sam do poslije ponoći, a i to nešto znači, zar ne ?

Utješite me nježno....


Ruka, ruke...

ponedjeljak, 22.02.2021.
Prije 108 godina na današnji dan, na Visu rodjen je veliki Ranko Marinković


Lude ruke. Ruke hvataju ruke, uvjeravaju se stiskom o međusobnom prijateljstvu, bratstvu, solidarnosti i vjernosti do smrti, zatim ruke ustaju protiv ruku, bore se protiv ruku, sakate ruke.
Ruke ubijaju ruke. Ruke ubojice. Svemu su krive ruke, to je jasno. A da nema ruku? – nosovi bi nam se izdužili u surle ubilačke, bili bismo mali dvonožni opaki slonovi.


odlomak: RUKE, novela

često radimo suprotno: ili ne prihvatimo ispruženu ruku
ili svoju dajemo u prazno, u tudje neprihvaćanje.
a nigdje toliko topline i povjerenja
kao u dodiru dvije ruke, pa taman nam druga i ne bila dovoljno poznata
samo tek pružena kao pomoć
podrška prijateljstvu
ili vjeran znak da na dlanu pružene ruke ima i nešto više
nešto, kao neprolazno i nepropušteno nešto veliko

zvano ljubav


Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.