nedjelja , 24.05.2020.



10 dag bijele piletine ... 130
5 dag kuhanog graha ... 60
3 dag integralne tjestenine ... 110
10 dag rajčice ... 20
5 dag mladog luka ... 20
0,5 dl vina ... 40
0,1 maslinovog ulja ... 90
sol, papar, koncentrat rajčice, bosiljak, kopar

- posoli meso, ispeci ga na ulju, makni privremeno
- dinstaj na tom ulju nasjeckani mladi luk, posoli, miješaj
- dodaj, pa dinstaj usitnjenu rajčicu, posoli, dodaj bosiljak
- dodaj grah iz konzerve zajedno s tekućinom, vrati meso
- kad sve zavrije dodaj sirovu tjesteninu pa kuhaj dok se ne skuha
- pod kraj dodaj vino i neka još krčka toliko da se umak reducira
- kod serviranja meso začini s malo kopra

Jasno, nije ovo kotlovina, ali me okus neodoljivo podsjetio upravo na nju ;)

Inače, i kotlovinu ljudi različito rade, neki s grahom, većina bez,
uglavnom se koristi jače meso, tipa kobasica i svinjetine,
piletina eventualno kao njihov dodatak, i to tamna,
tjesteninu ne stavlja nitko, ali krumpir često,
i tako to, vezano za slobodu izbora ;)

O začinima da i ne pričam :)))

<< Arhiva >>