novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

Vijesti s bloga

23

čet

05/24

Dječak Srebrenice danas priča...

Dječak Srebrenice danas priča...

Rossovka:

rikrašću se noćas u san majci, onako kako smo se brat i ja prikradali kad bi okasnili jer smo se ostali igrati poslije škole, ili brali susjedove trešnje, ili pekli prve kukuruze.

Uvijek je govorila – nemojte djeco, sramota je tuđe brati. Majka će vam ubrati i donijeti naših. A znala je da je slađe popeti se i jesti slatke trešnje na drvetu, i da je slađe nečije kukuruze kradom ubrati i ispeći, pa ih onako čađave i vrele jesti putem. Pa i sama nam je pričala da su i oni kao djeca isto radili.
Dočekala bi nas vrućom, tek pečenom pitom čiji bi miris osjetili još na prilazu kući. Čvrsto nas zagrlila i privila sebi, govoreći – evo mojih jablana. Gdje ste dosad? Perite ruke pa da jedemo. A onda bi sjela i gledala kako slatko jedemo njenu pitu, najslađu na svijetu.

Prikrašću joj se jer je danas opet plakala.

23

čet

05/24

Ljubomora

Ljubomora

Nedavno sam naletila na jednu staru simpatiju koju nisam vidila jako dugo. Odselio se, ne živi više u Dalmaciji pa se sretnemo rijetko. Davno je bilo kad smo se družili, ima tomu bar deset godina. Nemam neki osjećaj daljine kad je on u pitanju, sve neki čudan filing mi izaziva. I eto, sretnem ga i proradi mi osjećaj da je sve nešto pogrešno u toj priči. Valjda jer ne razgovaramo baš. Nekoć smo bili dobri, sad si samo kimnemo u prolazu.
I otada, otkako sam mu kimnula nekidan, proganja me razmišljanje o njemu. Zgodan je i dalje, nek ide u pm. I ne bila ja žensko, okrenem sve što sam mogla na internetima da provjerim što se događa s njim, piše na blogu Snoviđenja.

22

sri

05/24

Darovana predstava

Darovana predstava

Sinoć smo gledali odličan dokumentarac o nažalost prerano preminulom glumcu, nezaboravnom prijatelju Mustafi Nadareviću, piše Dinaja.

Uzburkale se uspomene, minuli trenuci susreta u i izvan teatra. Sjetili smo se i Zdenkovog oproštaja i Mujicinih riječi:

Dijane se sjećam iz vremena akademije, dolazila je s mamom na satove scenskog govora i onda sam pomislio, ova djevojčica će završiti u glumištu, prevario sam se, nije postala glumica, ali je ostala žena iz sjene, vjerna pratilja događanja na sceni. Budi sretan što je uz tebe...

22

sri

05/24

Rad ne daje vremena za net

Rad ne daje vremena za net

hawkeye1306:

nakon dugih 2 mjeseca imam dan odmora u Zg...
evo, čak sam i laptop uključio, pa da se javim s nekoliko riječi
iskreno, očekivao sam da ću se moći pohvaliti s većim postignućima, ali
nepredviđeni događaji, nedostatak svježeg novca, a ni koljeno nije baš...
ipak, tavan na kućici je dovršen, još samo tepih i to je to
u prizemlju radim na struji, vodi, slijedi keramika, a uz to dvorište
da, veliko je i zahtjeva...raskrčili smo veća, lošija stabla
teški malčer je odradio posao , sada je oko 2000m2 očišćeno i lijepo
u kratkim crtama, umoran sam do iznemoglosti

22

sri

05/24

Bogatstvo različitosti

Bogatstvo različitosti

Suprotnost vjeri nije sumnja, već bojažljivost, napisao je EuM.

Odakle tolika bojažljivost u Crkvi? Na Duhove slušamo nevjerojatan izvještaj o odvažnosti rane Crkve, o oduševljenju koje se nije dalo zaustaviti.

Duh Sveti otvara srca, tjera strah. Budi pouzdanje i hrabrost. Učenici otvaraju vrata. Evanđelje kreće u svijet. Davno se sve to dogodilo. Kako bi bilo lijepo kada bismo danas tako nešto doživjeli. Umjesto umornosti, zasićenosti, nepovjerenja. Gdje se izgubilo duhovsko oduševljenje.

Prikaži još vijesti...
Top bloggeri
KrižarKrižarSmjehotvorineSmjehotvorineKonobaricaKonobarica
Babin zubI Love The NightPo otoku KrkuJako ukusan obrokKameni cvijetJedan svijet nade raste tiho u srcu tvom

<fotoblogKoja je vama najdraža?Što je srcu dragoJutros smo se probudili mamurni.YNesretni XVII?Unplugged lightsEto, baš mi se jela pšenična tjestenina25. Homo si tećSplitska torta

ZBrdo Peruna, svetog Martina i templara

Šetnja Heidelbergom>Ruže krenuleFestival proljeća

Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum