Linkovi
Mail
luki69@net.hr

luki2.blog.hr

četvrtak, 23.05.2024.

Mendula

Journal - prenosim njihov članak
GASTRO
U Splitu je otvorena Mendula, restoran s primamljivim brunch jelima i odličnom kavom
SRIJEDA, 22. SVIBNJA 2024.

Mendula, štorija o spizi, restoran je zdrave hrane koji je ovih dana otovorio svoja vrata u Splitu. Na adresi Put Plokita 51, smjestio se predivno uređen lokal čiji ambijent već na samom ulazu odiše minimalizmom i jednostavnošću, a prirodni materijali i zemljani tonovi daju naslutiti i kakva se jela ovdje nude. Uoči otvorenja kratko smo porazgovarali s vlasnicom Anom Bošnjak koja nam je otkrila nešto više o njihovoj štoriji.


Mendula, štorija o spizi

Obiteljska priča počela je već prije 8 godina kad su otvorili Centar za mršavljenje Royal Gym. Kroz razgovore s klijentima i osobno iskustvo, shvatili su da je teško pronaći restoran koji jela priprema bez suncokretovog rafiniranog ulja, palminog ulja, bez prženja, bez brašna ili Vegete.
Željeli smo stvoriti mjesto gdje se svakodnevno može uživati u ukusnoj i nutritivno bogatoj hrani bez grižnje savjesti. I evo nas, nakon 8 godina rada s hranom, okusima, problematikom hrane i debljine – upustili smo se u avanturu zvanu: I zdrava hrana može biti ukusna. Naša štorija govori upravo o tome. Kroz naše obroke pričat ćemo štorije o nutritivno bogatoj hrani, s naglaskom na svježe, domaće, zdravo.
Ponuda
U Menduli nude doručak, brunch i ručak, pa tako možete kušati jela poput tortilja, sendviča, avokado tosta s poširanim jajima i lososom, salata, quicheva i voćnih zdjela.
Od slastica su u ponudi cheesecake bez laktoze, energetske pločice i muffini, a imaju i kreativna dnevna jela. Danas su primjerice na meniju njoke od mrkve s tikvicama i svježim sirom u umaku od vrhnja i kadulje. Obožavatelji kave mogu uživati u Hug & Punch kavi. Uz sva jela možete tražiti i kruh bez glutena, a neka jela dolaze i u verziji bez laktoze, samo je potrebno upitati osoblje.



Ponosni smo na to da su u našem restoranu jela koja ne sadrže rafinirane šećere i palmino ulje, a sva su pripremljena bez prženja i korištenja friteze.


Iz ponude ističemo vegetarijansku salatu od domaćeg grilanog kravljeg sira, quinoe, sezonske salate i umaka od pečenih crvenih paprika.


Uređenje interijera
Vlasnici Mendule, Toni, Ivan i Ana Bošnjak, sami su zaslužni za sve radove na Menduli. Kako su kod kreiranja jela pazili na svaki detalj, tako su se detaljno posvetili i uređenju prostora. Tako je Ana dizajnirala cijeli restoran, Toni je izvodio radove, a Ivan je bio zadužen za administrativne radove. Svatko je imao svoj zadatak i tome se maksimalno posvetio.

Da bi nam hrana bila ukusna, jako je važno da interijer oko nas bude smiren i oku ugodan. Dizajn i interijer restorana sami smo radili – radili smo po našem guštu, baš onako kako se nama sviđa i kako je nama ugodno, a vjerujem da će se svidjeti i drugima.

Sunčane i tople dane, osim u ugodnom interijeru, možete provoditi i na njihovoj ugodnoj terasi.

Mendula je otvorena od ponedjeljka do petka od 7 do 16, te subotom od 8 do 12. Za više informacija pratite njihov Instagram profil.

PIŠE: LUCIJA ZIDIĆ

Zašto vam prenosim štoriju o "Menduli"?

Jer su taj restoran otvorila djeca moje kolegice i prijateljice iz osnovne škole Julije. Divna mama nam je poslala informaciju i članak, i nakon što sam dala jesti mami (danas su bile punjene paprike), ne budi lijena - pronadjoh "Mendulu". Odlično jela i pila. Ljudi, samo da se ne pokvare! Evo što sam izabrala:

20240523-133753-2



Ovo savršenstvo se sastojalo od mekane piletine i puno povrca...To treba probati, zaista je jako teško opisati - osim: uživanje, onako hedonistički u hrani....


20240523-132709-2

Kava isto odlična, moram upitati koju koriste
..Nenaporna. osvježavajuca, ugodnog okusa....Sokica, limunica profesorčici....:))) Svjeze cijedjeni sok - jabuka, kruška i naranča.

20240523-131235-2

Interijer savršen. Iako sam ja izabrala sjediti vani.

Fotke: moje.

Nadam se da sam bar malo podržala novi, fantastičan projekt....Sve zdravo i domace....

Ljubim!

- 22:41 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2024 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Studeni 2024 (8)
Listopad 2024 (16)
Rujan 2024 (21)
Kolovoz 2024 (7)
Srpanj 2024 (13)
Lipanj 2024 (20)
Svibanj 2024 (21)
Travanj 2024 (23)
Ožujak 2024 (24)
Veljača 2024 (18)
Siječanj 2024 (20)
Prosinac 2023 (25)
Studeni 2023 (26)
Listopad 2023 (28)
Rujan 2023 (16)
Kolovoz 2023 (18)
Srpanj 2023 (22)
Lipanj 2023 (30)
Svibanj 2023 (27)
Travanj 2023 (28)
Ožujak 2023 (26)
Veljača 2023 (23)
Siječanj 2023 (24)
Prosinac 2022 (25)
Studeni 2022 (26)
Listopad 2022 (29)
Rujan 2022 (25)
Kolovoz 2022 (22)
Srpanj 2022 (22)
Lipanj 2022 (21)
Svibanj 2022 (28)
Travanj 2022 (29)
Ožujak 2022 (25)
Veljača 2022 (24)
Siječanj 2022 (25)
Prosinac 2021 (23)
Studeni 2021 (24)
Listopad 2021 (28)
Rujan 2021 (26)
Kolovoz 2021 (29)
Srpanj 2021 (31)
Lipanj 2021 (22)
Svibanj 2021 (28)
Travanj 2021 (28)
Ožujak 2021 (22)
Veljača 2021 (28)
Siječanj 2021 (14)
Prosinac 2020 (27)
Opis bloga