Linkovi
Mail
luki69@net.hr

luki2.blog.hr

utorak, 29.08.2023.

Kasnimo....

Kaže naslov u Večernjaku danas: u 62 cjelodnevne škole besplatne izvanškolske aktivnosti. Informatika od prvog razreda.

Još bih se i radovala, da ne znam da je u jednoj Slovačkoj (tada još Čehoslovačkoj) osnovna škola trajala devet godina, a ne osam. Devetoljetka zato da ta zadnja godina iskoristi kao priprema za srednju školu. Moja prijateljica Beatka imala je (u svim školama je bilo!) cjelodnevni boravak. Nakon škole, ručak i pisanje zadaće. Došao si kući i bio spreman za igru ili kasnije izlazak - sve što je trebalo, obavilo se u školi. Rođena sam 1969., a oni su to imali od kada sam krenula u osnovnu. Pa računajte. Toplu vodu otkrivamo, tako Ti mlijeka u prahu...Napucaj me sad, napucaj me sad...:(( Neću sad, nego kasnije.....
Mi sada (sic!!!) preuzimamo tu ideju. Stvarno genijalno. :(((( Treba vremena i vremena....
Tko je ono paradajz turist? Samo da se rugati boljima od sebe. I svakako, hrvatsko govno nikada ne smrdi....:(( Što god netko napravio, ubio ljude - sve mu je oprošteno. Jer - je Hrvat.Volimo se, obožavamo naveliko... Dajte, molim vas...

Ljubim!!

Ps: Hoću, neću napisati - hoću....Prije nekoliko dana sam u jednoj grupi na Faceu poklonila PetZeolit - nov, nekorišten...Kao, neće mi trebati...Danas, Mia povraća...:(((( Zovem vetića. Tako i tako...A on će: pa vidio sam da ste poklonili Zeolit....Idealan upravo za probavne smetnje...:(((( Ostala sam paf, ne znajući da je i vet u toj grupi....:(((( A ništa, piletina i riža....Ili - kupiti u ljekarni ponovno Zeolit i umiješati u hranu...Dobro, kupit ću - kažem pokorno....
Dobro se dobrim vraća? Daj Seve ne sanjaj...:(((( Ljub!

Mladunče krave je - tele:(((((

IMG-20230824-130708-HDR-2

Fotografija: moja osobno.

- 22:17 - Komentari (24) - Isprintaj - #

nedjelja, 27.08.2023.

Grah i piletina odlično se slažu

Kako sam danas bila raspoložena za fino, ali brzo kuhanje, napravila sam brzi curry s piletinom. Sitno nasjeckajte luk pirjajte na ulju. Dodajte i sitno sjeckani češnjak, i pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte piletinu izrezanu na kocke (ja sam uzela pileći file, izrezala koliko sam mislila da mi treba. Dio piletine sam ostavila i skuhala Miji s rižom.).
i pirjajte još desetak minuta. Začinite po želji. Na kraju umiješajte konzervu Indiana graha (Bonduelle), te servirajte uz kruh, pogačice ili rižu. Uživajte i dobar tek!

IMG-20230827-132236-HDR. Fotografija: moja osobno. Obožavam recepte gdje se svi sastojci mogu spremiti u jednom loncu.

IMG-20230827-132258-HDR
Indiana grah (fotografija moja osobno)

Recept je zaista samo za hrabre, pikantno je...Ljubim!

- 18:30 - Komentari (18) - Isprintaj - #

subota, 26.08.2023.

Živjeli!

Danas je Svjetski dan pasa, pa sam se prisjetila moje Goldie, njegog obožavanja tunjevine (hrane općenito), pa inspektora Rexa i na kraju - mene....Mia i ja stalno se usklađujemo i veselimo, trčimo zajedno, šetamo, pa i pjevamo...Umjesto obećanog pasjeg parka u mome kvartu napravili su igralište za djecu, ali neka...Valjda će i pseći park doći na red.
Neka je sretno našim dragim šapicama, i žao mi je svih, koji nisu osjetili pasju ljubav.
Još samo: vraćajući se iz grada, nkon dugo vremena sam srela onu bijelu macu, koju sam hranila. Pokazala mi je i svoju kćer ili sina (nisam po noći vidjela) i defilirala ponosno s njom/njim oko mene. Morat ću nadodati više konzervica. Vjerujem da ću ih idući put uspjeti snimiti. Prekrasne mic!

IMG-0620d222ef73c976483d937601f716a6-V
maya angelou caged bird poem


Mia i ja u DiWine Baru, Ilica 93, Miu i mene snimila Sanja Tatalović. Poslala mi divnu fotografju putem Vibera.

Ljubim!

- 23:48 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 23.08.2023.

Čišćenje

IMG-20230823-195842-HDR. IMG-20230823-200046-HDR. IMG-20230823-200104-HDR

Tri moje osobne sličice kuhinje, kako sada izgleda. Naime, počela sam s velikim spremanjem, godišnjim - i kuhinja je prva na redu. Nevjerojatno je koliko se nepotrebnih stvari nakupi, ali - sve sam očisstila. Bacila puknuto, nepotrebno i mogu reći da su bile dvije velike vreće smeća. A to je tek početak!:))))) I prostor se odmah doima većim.

Ljubim!

- 22:33 - Komentari (20) - Isprintaj - #

utorak, 22.08.2023.

Izložba i Vesna Parun

Danas sam išla na otvorenje jedne izložbe, koja spaja dvije umjetnosti: slikarstvo i pjesme Vesne Parun u galeriji Kranjčar. Naravno, povela sam i Miu, pa je uživala i ona. Bilo nam je dozvoljeno ući i u unutrašnjost galerije, na čemu zahvaljujem Elviri Kranjčar. Autorica je Sanela Đurinec Raić, a izložba nosi naziv: "Vesna Parun : kronologija približavanja i interpretiranja". Izložba je otvorena do 1. rujna.

IMG-20230821-185839-2

Fotografija: moja osobna.

Meni osobno najljepša, zbog nježnih i lijepih boja. Ova je slika nastala inspirirana esejem Ptičja strašila, unutar poglavlja Prijetim, dakle postojim. Prijeteći pticama čovjek se domislio kako se ista taktika može primijeniti i na druga bića. Prava su ptičja strašila tiha i miroljubiva, Strašila za ljude neprestano nešto govore, viču - a mrtva je šutnja oko njih. I Vesna se borila, stvarajući izvan institucija.

.IMG-20230821-185857-2
free image hosting


Fotografija: moja osobna.

Druga slika je nastala inspirirana esejem Mi koji smo čitali bajke ili Koliba u šikari. Ovdje se propituje spremnost na životne nedaće - nije to samo borrba dobra i zla. Postavlja se i pitanje o vlastitoj naivnosti, a koja se često razvija kod onih, koji odrastaju u svijetu bajki. Njihova se sigurnost krije u šumi, ali u šumi se, prikrivena, nalazi i lovačka čeka. (Ovo sam definitivno ja, koja ne može vjrovati u količine zla koje postoje - jer nisam tako odgajana i sve me to zlo šokira. Jednostavno - moram naučiti uzvraćati.)

IMG-20230821-185920-2

Fotografija: moja osobna.

I treća, koju sam izdvojila, je inspirirana esejem Popodnevno odmaranje. Ili: na raskršću uvijek biram put i uvijek dospijem gdje me očekuju. Za zamisliti se.....

IMG-20230821-192429-HDR-2

Fotografija: moja osobno.
Autorica slika Sanela Đurinec Rajić i Žarka Vujić.

IMG-20230821-191350-2

Fotografija: moja osobna, s moga mobitela nas fotkala Elvira Kranjčar

I na kraju Mia - vidljivo je da nema problem da skakanjem i šapama:))) i ja. Ljubim!

- 00:00 - Komentari (18) - Isprintaj - #

subota, 19.08.2023.

Knjiga o prevođenju

Jako me razveselila nova knjiga iz Mozaik knjige: Babel. Već sam rekla da nam je zadana za naše sljedeće čitanje u našem knjižnom klubu.

IMG-20230728-000216-HDR-2

Fotografija: moja osobno. Knjiga: Moja - osobno.:))))

Dakle, radi se o prevođenju. Pa o Oxfordu. Pa malo napetosti i tajni...Nema bolje!:)))) Odmah sam se pronašla i u priči i u prijevodu...Procesu prevođenja...Nimalo bezazleno. Nije to samo pronaći riječ - riječ mora odgovarati kontekstu. Mora se ugnijezditi. Prilagoditi. A da autorova misao ostane netaknuta.
Kako se jezici razvijaju, kako njihovi govornici postaju obrazovaniji i profinjeniji, tako jezici gutaju druge koncepte i rastu, bujaju kao kvasac...Šire se....
Međutim, jezik nije ni nomenklatura za zbirku univerzalnih pojmova. Da jest, prevodilaštvo ne bi zahtijevalo toliko stručnog znanja. Već sam rekla da je prevođenje najteže što sam u životu radila. I da je sve tako jednostavno, prevodla bi računala. Ne ide!:)))) A znate zašto? Jer računalo ne može prepoznati kontekst, emociju - prevodi pogrešno jer prevodi mehanički - riječ za riječ. Umjesto - smisao.
Ne bi li vjeran prijevod riječi trebao biti istoznačan vjernom tekstu? Da. Istina. Kada bi riječi imale jednak odnos jedne prema drugome u svakom jeziku. Ali nemaju. Npr. riječi schlecht i schlimm u njemačkom znač loš, ali - kada upotrijebiti koju?! U tome je kvaka, kako bi se reklo....

Kako vama ide prevođenje? Tuđih postupaka, riječi...Uspijeva li ili se mučite? Znate li iščitavati značenja?

Malena glumica je odlično, šape ne bole, normalno šeta i sve je u najboljem redu.

Ljubim vas!

- 20:53 - Komentari (19) - Isprintaj - #

petak, 18.08.2023.

Pouka

U davna vremena, Arapi su na vjenčanju dijelili meso umotano u somun. Ako je bilo više gostiju nego mesa, svojim rođacima i prijateljima – onima koje smatraju svojom obitelji, davali su prazan somun. Znajući o čemu se radi, oni su ih pojeli ne pokazujući da su prazni.

Jednom je jedan od gostiju, ugledavši prazan somun, počeo vikati pred svima: „Moj somun je prazan – bez mesa…!!! A domaćin mu odgovori: „Kriv sam pred tobom, jer sam te smatrao svojim…“

Pouka: Koliko je onih kojima smo i mi sami zavedeni, vjerujući da su „naši“, da će se zalagati za nas, biti nam podrška, oslonac - ali nismo u pravu.

Pažljivo birajmo one kojima ćemo dati “prazan somun...”

Iz želje i potrebe za bliskošću i pripadanjem, olako damo titulu prijatelja ili “neko moj”.

To su osobe kojima želimo vjerovati. Sa kojima želimo biti u kontaktu, provoditi vrijeme, razgovarati.

Važno je ne ulaziti prebrzo u prijateljstva i ne otvarati se olako, svakom. Obratiti pažnju kome dajemo “prazan”somun. Koga smatramo prijateljem.

Dobar odnos se ne događa. On se gradi. Koliko su vam odnosi zaista duboki i pravi vidjet ćete kada prolazite neki težak period. Gubitak, bolest. Ili doživite ogroman uspjeh. Mnogi “prijatelji” sa tim se ne znaju nositi.

Živjela dobra prava i duboka prijateljstva. Ima i takvih, srećom.

Poruši sve što nisi Ti i dozvoli tvojim ljudima da te nađu. Pišem iz osobnog iskustva.

Ljubim!

- 23:05 - Komentari (16) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.08.2023.

Vet

Danas je Mia od jutra imala svoj šou program. Hodala je naokolo sa desnom podignutom šapom i naricala kao da je kolju.....:(((Ništa, sjele smo na taxi i pravac veterinaru. Jer ona kao ne može hodati. Dođemo mi kod Branimira, a on će: nije njoj ništa. Kako molim?! Pa ne šepa. I stvarno, izljubila je veterinara, on je pogledao šapice - sve u najboljem redu. Nema boli, plakanja, ne drži više šapu gore. Ništa polomljeno nije. Možda samo istegnuti mišić. Za svaku sigurnost, dobila je boc protiv bolova. Sada glumica spava snom pravednika. :((( Odavno ja kažem da je Mia MC mafija,!:)))) Da li se zaželjela veterinara ili što je bilo - tko to može znati....Nema ni nikakvog uboda, oštećenja bilo kakve vrste na mekanim i okolnim dijelovima šape. Vidjet ćemo sutra ... Mislila sam da neću ovako panično reagirati - ali ...:)))) Ljubim!!!!

- 21:52 - Komentari (14) - Isprintaj - #

utorak, 15.08.2023.

Čestitka

Čestitam Veliku Gospu svima koji slave. Ja se na današnji dan sjećam svoje bake Marije.

- 22:07 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.08.2023.

Što nam se događa?

Dakle, strašne stvari se događaju oko nas. Jedna u Bosni I Hercegovini, druga u Grčkoj.....A imaju zajednički nazivnik - nasilje.
Nizama, mlada žena koju je ubio psihopat i nasilnik, strašna je žrtva i sustava i nevjerojatnih okolnosti, koje su se sve složile protiv nje. Navodno, gdje je našla utočište otkrila je - zamislite - policajka, vjerojatno zaslijpljena psihopatom...:(((((
Ispričat ću vam da je i moja mama (a indirektno time i ja) bila žrtva nasilja. Moj očuh, kad bi popio, nije znao ništa pametnije osim - tuči....:(((( Baka bi govorila: nemoj ići u Split, radije dođi u Bratislavu - ista udaljenost od Zagreba....Prije nego što sam otišla studirati, zvala sam u nekoliko navrata policiju - ma ništa. Već sutra ujutro osvanuo je na vratima. Stana koji je kupila moja mama!:((((( I da se od alkohola i pušenja nije razbolio - tko zna što bi se još bilo događalo...:(((( Zato ne podnosim nikakvo nasilje, a ono verbalno mi se najviše gadi. Imamo verbalne proljeve svako malo na blogu....:((((( To su samo veliki slabići, koji umiru od straha da ipak - nisu u pravu u svojoj mržnji....
Drugo, BBB. Smišljeno ići na utakmicu, da se pomlatiš malo. :((( Pa malo ubiješ...:((((( Prezirem takve ljude. Ostavila bih ih neka godinama trunu u zatvoru. I još neki imaju obraza tražiti pomoć zemlje, koju su osramotili. Jadno i toliko nepatriotski, ako ćemo o ljubavi prema zemlji. Oni sebe ne vole - kako bi voljeli bilo koga drugoga.
I granica moje slobode je tuđa sloboda. Tisućiti put - nije demokracija ubijati nekoga, jer ti se ne sviđa njegov nos ili boja njegovog/njenog glasa...
Strašno što mi mi kao ljudska vrsta dozvoljavamo....
Tuga, gađenje - sve su to riječi kojima mogu opisati svoje trenutno raspoloženje...A to se kod mene ne događa često....
Čuvajte se, jer vas nitko drugi neće čuvati.
Volim vas.

- 22:25 - Komentari (14) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.08.2023.

Sataraš

Danas poželjeh sataraš.

Sastojci:

2-3 glavice crvenog luka
3-4 veće rajčice
5 paprika
malo ulja (običnog, ne volim kada u svako moguće i nemoguće jelo stavlja maslinovo ulje. U ovom slučaju to ne paše.)
kuhača griza
mala žlica šećera (ja nisam stavljala, ali tko voli i smije - zašto ne)

Priprema:


Očistite crveni luk i sitno ga isjeckajte. U posudu stavite malo ulja i kad se ono umjereno zagrije, ubacite nasjeckani luk, te ga pirjajte miješajući ga kuhačom i pazite da ne zagori. Pospite ga šećerom, pa sve miješajte kuhačom dok luk malo ne omekša. Neka temperatura bude umjerena da se ne lijepi za dno posude, te dodajte malo vode kako bi se luk lagano pirjao dok narežete rajčicu.
Prije toga, rai lakšeg čišćenja rajčice, potopila sam je na nekoliko minuta u vrelu vodu. Kožica se sama ljušti.:)))

Odmah, tako iznad posude u kojoj se pirja luk, režite rajčicu na manje komade i trudite se da to radite spretno i brzo, kako biste luku dodavali potrebnu tekućinu (sok koji pušta rajčica). Sve stalno miješate, sjeckajte i polako sve sastojke dodajte. Temperatura ploče na štednjaku neka bude na umjerenoj temperaturi. Čim ste završili s rajčicom, uzimate papriku. Odrežite vrh sa peteljkom, odstranjujući tako odjednom i sjemenke i sve drugo što ne treba od paprike i sijecite papriku na četvrtine uzduž pa na dijelove debljine prsta. Sve to ide brzo i sve radite dodajući papriku iznad posude. Povremeno promiješajte i dodajte sve dok ne potrošite povrće. Na kraju dobro promiješajte, poklopite posudu i smanjite temperaturu da se lagano kuha.

Postupak 2
Vidjet ćete da je jelo sočno i mirisno i pustiti ćete ga tako jedno 15-20 minuta da se poklopljeno lagano kuha. Sada jelo završavate tako što mu dodate veliku žlicu griza, promiješate i pustite da se kuha još nekoliko minuta. Možete isključiti ploču na štednjaku i ostaviti jelo tako poklopljeno na štednjaku, kako bi griz nabubrio i pokupio višak tekućine.

I dobar tek! U sataraš sam na kraju umiješala prethodno skuhanu rižu. Ostalo je i za sutra.:)))

IMG-20230810-141122-HDR-2

Moja osobna fotografija,

Ljubim!

- 20:49 - Komentari (19) - Isprintaj - #

srijeda, 09.08.2023.

Simply the best

Idem danas do Superkonzuma u Radničkoj, naoružana novcima i strpljenjem - jer treba cijelu tu prodavonicu prehodati, razmisliti što zaista trebam - a ne što bih sve željela :)))) Zatim odlazim u novootvoreni ZooCity - imaju neke velike popuste povodom otvorenja, pa je i Mia profitirala...:))))
Onda u Biberon, koji je jedan od restorana u ponudi. Pije mi se kava. I naravno, uz kavu - neki kolač s malom količinom šećera. Biram kolač od jabuke. Dakle, naviđeno sam se zeznula....Kolač odličan, ali te jabuke unutra naribane - ljuskica do ljuskice...:(((( Imala sam osjećaj u jednom trenutku da ću se od tih ljuskica ugušiti...:(((((
Uffff...Trebala sam uzeti kolač s višnjama - ali kad više volim s jabukom...Pouka za neki idući put.....
Izlazim van iz Biberona, kad prema Superkonzumu ide Vlatka, jedna od veterinarki moje Goldie....Strpljiva i draga...Zaustavlja se, pita za Goldie...:(((( Nije znala...Pričam joj, i suze u očima se pojavljuju i kod Vlatke i kod mene..:((((
Popodne, nakon dužeg vremena (jer je bila na godišnjem) eto nas dvije - Annemarie i ja. Koliko je meni ta žena draga, to je nevjerojatno. A koliko je prava prijateljica, pametnica...simply the best!!!!!!
To su samo mali isječci jednog šašavog dana....Ne znam uopće koju bih mu ocjenu dala...:))))

Ljubim vas!



- 23:47 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 08.08.2023.

Svjetski dan maca

Danas je Svjetski dan mačaka! Brinite o svojim mickama( tko ih ima) i dati će vam puno radosti i ljubavi. Ja sam bila dva puta teta čuvarica za mace - njihovi zauvijek ljudi javljaju mi se i danas sa slikama...Baš mi je to super! Danas sam odradila i pedikura i masažu stopala kod moje Tee. Moja prethodna pedikerka, Zlata - pobjegla je u Njemačku. :(((( No, kako god - Tea je odlučna, a ja već standardno najviše volim masažu. Kako to godi mojim nogama!!! Baš se nahodaju! A šećeraši trebaju posebno paziti na stopala!!!Sutra frizura - i za ovaj mjesec ja sretna.:))) Ljubim!!!

- 22:37 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.08.2023.

Sveti Duh 2

Danas mi je pošlo za rukom obaviti pretragu - oči su u redu, kažu primjereno mojoj dobi. Eto, konačno. Huraaa! Čekanje + pretraga - dva i pol sata vremena. No, isplatilo se. Imam tamo moju dragu F. , koju poznajem još od osnovne škole. Popile kavu nakon pretrage, baš me razveselilo što još nije na godišnjem pa smo se mogle vidjeti. I popričati.
Sve ima svoje zašto. Druga dobra vijest je da sam uspjela još jednom za dlaku pobjeći kiši.
Dobar neki dan....:)))

I moj 840 post od povratka.

Ljubim!

- 20:40 - Komentari (12) - Isprintaj - #

subota, 05.08.2023.

Losos

Fascinirana sam jednom činjenicom - dakle, pročitala sam na društvenim mrežama da su ljudi stajali u redovima ispred Konzuma na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, jednom od rijetkih dućana koji u danas radili. Pekara je odmah do Konzuma. Također, i tu se čekalo u redu .Zar?! A što je sa proklamiranjem neradne nedljelje?! Kako to? Zar zaista ne možemo preživjeti dva dana bez odlaska u dućan?! Ne vjerujem ...:((((

Dakle, dok su drugi bili u potrazi za otvorenim dućanima, Mia i ja smo lijepo ručale. Kupnja je obavljena u petak popodne. Ne danas.

IMG-20230805-130651-2.

Fotografija i losos: moji osobno.

Losos. I zelena salata uz to. Mia obožava, također lososa - pa je naravno dobila i ona svoj dio. Inače, kad je Mia osvojila prvo mjesto, dobila je kao poslastice i neke janjeće kožice...Dakle, toliko su smrdjele da sam ih morala pokloniti dalje...:(((( Nekim dugim psićima...Nesnošljiv miris...:(((( Zna Mia što valja, a što ne valja....A znam i ja!:))))

Omega 3 masne kiseline - evo nas! :)))) Kažu da mi upravo one nedostaju - pa eto.:)))))

Ljubim vas!

Ps: Što vi kažete na zatvorene dućane?


- 22:21 - Komentari (14) - Isprintaj - #

petak, 04.08.2023.

Balkonska....

IMG-20230804-202117-HDR-2.
Moja osobno, s moga balkona.

Jako mi je žao što je ovoga puta najviše stradala Slovenija.:(((( Nadam se da će prestati. Ne ponovilo se. Ljudi stradaju, imovina strada... Nije dobro. Priroda se jako ljuti na nas....:(((((

Ljubim. Tužna.:(((

- 21:19 - Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.08.2023.

Kupnja

Danas je bio dan za kupnju. Najprije oprsnicu i ogrlicu za Miu, kao i keksiće i Frontline protiv buha i krpelja (nakapala čim smo stigle kući), a za mene nove cipelice...:)))).

IMG-20230802-140812-HDR-2

Osim već navedenoga za Miu, moj poseban "ulov" su i bijele dijabetičke čarapice. Fotografija: moja osobno.

IMG-20230802-140750-HDR-2

Fotografija: moja osobno.

I evo mojih plavih cipelica, koje će idealno slagati s mojim plavim haljinama. No, da slučajno ne bi sve prošlo lijepo do kraja, u tramvaju iz grada - Mia i ja već sjedimo, Mia je na onom povišenom dijelu i gleda kroz prozor...Kad jedna babetina ( ne zamjeriti, nemam primjereniji izraz) - imamo i na blogu takvu - da što pas gleda, da zašto pas nije dolje na podu ( jer bi smetao prolaznicima i onima koji trebaju izaći iz tramvaja, gusko!) itd. Uglavnom, stoji do nas i docira, docira...Taman da ću se posvađati s ludom, kad odjednom u obranu Mie i mene staje jedan mladi dečko i svašta izgovori babi, koja sva crvena izlazi na prvoj sljedećoj stanici. Okreće se dečko prema meni i kaže: ništa se vi ne uzrujavate, tko ne voli životinje, ne voli ni ljude. Glasno sam mu zahvalila i dodala: istina je ovo što ste rekli. Nisam očekivala da će tako posramiti nekoga, ali moram priznati da mi je na kraju bilo drago da je stao u obranu. Možda bih ljudici izgovorila još gore stvari nego on.:)))) Još jednom: ima ljudi, ima. ..Usprkos ovim drugima ..:)))) lLjubim!

- 00:01 - Komentari (16) - Isprintaj - #

utorak, 01.08.2023.

Tijana

Već smo u kolovozu! Nevjerojatno, imam osjećaj da smo prije nekoliko dana slavili Novu! Prebrzo vrijeme leti.
S obzirom da je datum prvi u mjesecu, predstavit ću vam još jednu nezbinutu njuškicu iz osječkog azila "Pobjede". Pričat ću vam o Tijani. O Tijaninim očima i trepavicama, koje ih skrivaju vješto, no nedovoljno dobro. Treba im zagrljaj da ih čuva. Da gledaju još dugo.

IMG-20230801-210101-HDR-2

Fotografija i kaledar: moje osobno.

2. Čitam u novinama da je preminuo jedan od braće Pivac. Odmah me vrati u djetinstvo. Gospođa Mila Pivac. Njihova mama. Mam braće Pivac. Mama, tata i djed broj dva kad bi došao na ljetovanje s bakom bili su rado viđeni gosti u tada jednoj (manjo)j njihovoj radnji u Makarskoj. Lijepa sjećanja, koja sam telefonom pretresla i sa mamom. Mama je još jednom uspješno obavila redovni pregled i dobila svoj lijek. Samo se potužila da je umorna. A kad ona kaže da je umorna - onda je zaista tako. Jer - ona nema običaj tužiti se...
No, nadam se da će se sutra, kada se naspava, biti bolje i osjećati se bolje. Znam da ta terapija jako iscrpljuje....

3. Dogovaramo redovni godišnji susret mi "osnovnoškolci". Baš se veselim! Vrlo vjerojatno krajem kolovoza. Radujem se.

Ljubim!



- 21:09 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2023 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Travanj 2024 (21)
Ožujak 2024 (24)
Veljača 2024 (18)
Siječanj 2024 (20)
Prosinac 2023 (25)
Studeni 2023 (26)
Listopad 2023 (28)
Rujan 2023 (16)
Kolovoz 2023 (18)
Srpanj 2023 (22)
Lipanj 2023 (30)
Svibanj 2023 (27)
Travanj 2023 (28)
Ožujak 2023 (26)
Veljača 2023 (23)
Siječanj 2023 (24)
Prosinac 2022 (25)
Studeni 2022 (26)
Listopad 2022 (29)
Rujan 2022 (25)
Kolovoz 2022 (22)
Srpanj 2022 (22)
Lipanj 2022 (21)
Svibanj 2022 (28)
Travanj 2022 (29)
Ožujak 2022 (25)
Veljača 2022 (24)
Siječanj 2022 (25)
Prosinac 2021 (23)
Studeni 2021 (24)
Listopad 2021 (28)
Rujan 2021 (26)
Kolovoz 2021 (29)
Srpanj 2021 (31)
Lipanj 2021 (22)
Svibanj 2021 (28)
Travanj 2021 (28)
Ožujak 2021 (22)
Veljača 2021 (28)
Siječanj 2021 (14)
Prosinac 2020 (27)
Studeni 2020 (23)
Lipanj 2018 (1)
Opis bloga