Linkovi
Mail
luki69@net.hr

luki2.blog.hr

četvrtak, 10.08.2023.

Sataraš

Danas poželjeh sataraš.

Sastojci:

2-3 glavice crvenog luka
3-4 veće rajčice
5 paprika
malo ulja (običnog, ne volim kada u svako moguće i nemoguće jelo stavlja maslinovo ulje. U ovom slučaju to ne paše.)
kuhača griza
mala žlica šećera (ja nisam stavljala, ali tko voli i smije - zašto ne)

Priprema:


Očistite crveni luk i sitno ga isjeckajte. U posudu stavite malo ulja i kad se ono umjereno zagrije, ubacite nasjeckani luk, te ga pirjajte miješajući ga kuhačom i pazite da ne zagori. Pospite ga šećerom, pa sve miješajte kuhačom dok luk malo ne omekša. Neka temperatura bude umjerena da se ne lijepi za dno posude, te dodajte malo vode kako bi se luk lagano pirjao dok narežete rajčicu.
Prije toga, rai lakšeg čišćenja rajčice, potopila sam je na nekoliko minuta u vrelu vodu. Kožica se sama ljušti.:)))

Odmah, tako iznad posude u kojoj se pirja luk, režite rajčicu na manje komade i trudite se da to radite spretno i brzo, kako biste luku dodavali potrebnu tekućinu (sok koji pušta rajčica). Sve stalno miješate, sjeckajte i polako sve sastojke dodajte. Temperatura ploče na štednjaku neka bude na umjerenoj temperaturi. Čim ste završili s rajčicom, uzimate papriku. Odrežite vrh sa peteljkom, odstranjujući tako odjednom i sjemenke i sve drugo što ne treba od paprike i sijecite papriku na četvrtine uzduž pa na dijelove debljine prsta. Sve to ide brzo i sve radite dodajući papriku iznad posude. Povremeno promiješajte i dodajte sve dok ne potrošite povrće. Na kraju dobro promiješajte, poklopite posudu i smanjite temperaturu da se lagano kuha.

Postupak 2
Vidjet ćete da je jelo sočno i mirisno i pustiti ćete ga tako jedno 15-20 minuta da se poklopljeno lagano kuha. Sada jelo završavate tako što mu dodate veliku žlicu griza, promiješate i pustite da se kuha još nekoliko minuta. Možete isključiti ploču na štednjaku i ostaviti jelo tako poklopljeno na štednjaku, kako bi griz nabubrio i pokupio višak tekućine.

I dobar tek! U sataraš sam na kraju umiješala prethodno skuhanu rižu. Ostalo je i za sutra.:)))

IMG-20230810-141122-HDR-2

Moja osobna fotografija,

Ljubim!

- 20:49 - Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2023 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Prosinac 2024 (12)
Studeni 2024 (13)
Listopad 2024 (16)
Rujan 2024 (21)
Kolovoz 2024 (7)
Srpanj 2024 (13)
Lipanj 2024 (20)
Svibanj 2024 (21)
Travanj 2024 (23)
Ožujak 2024 (24)
Veljača 2024 (18)
Siječanj 2024 (20)
Prosinac 2023 (25)
Studeni 2023 (26)
Listopad 2023 (28)
Rujan 2023 (16)
Kolovoz 2023 (18)
Srpanj 2023 (22)
Lipanj 2023 (30)
Svibanj 2023 (27)
Travanj 2023 (28)
Ožujak 2023 (26)
Veljača 2023 (23)
Siječanj 2023 (24)
Prosinac 2022 (25)
Studeni 2022 (26)
Listopad 2022 (29)
Rujan 2022 (25)
Kolovoz 2022 (22)
Srpanj 2022 (22)
Lipanj 2022 (21)
Svibanj 2022 (28)
Travanj 2022 (29)
Ožujak 2022 (25)
Veljača 2022 (24)
Siječanj 2022 (25)
Prosinac 2021 (23)
Studeni 2021 (24)
Listopad 2021 (28)
Rujan 2021 (26)
Kolovoz 2021 (29)
Srpanj 2021 (31)
Lipanj 2021 (22)
Svibanj 2021 (28)
Travanj 2021 (28)
Ožujak 2021 (22)
Veljača 2021 (28)
Siječanj 2021 (14)
Opis bloga