Linkovi
Mail
luki69@net.hr

luki2.blog.hr

subota, 31.07.2021.

Tzatziki - grčka salata

Danas sam kuhala, sutra pečem kolač s marelicama:)))) Nadam se da ću stići.... Evo malo fotkica salate i piletine s krumprirom.... Dva krastavca, sitno narezana.... Tri češnja češnjaka.....Pomiješati sa krastavcima, pomiješati sa dva grčka jogurta, dodati malo bijelog papra i maslinovog ulja...Stavila na pola sata u hladnjak... Na vrh sam stavila kopar i bosiljak....I sada meso....piletina.... Piletinu sam posolila, popaprila, dinstalo se na pivi (čaša pive dovoljna, ostatak popila:))) na vrhu je crvena paprika, u tavi još bosiljak....Peći pet minuta s jedne, pet minuta s druge strane.... Piletina, mladi krumpir, prethodno skuhani, rajčica, nekoliko šljiva...Staviti peći na dvadesetak minuta, 180 stupnjeva. Umak: koncentrat rajčice, žlica meda....i na kraju: Jelo je spremno! Eto, toliko iz kuhinje.Lea spava.Obradovalo me što je na fotoblogu! :))))) Bravo mala!!!! Mama puno bolje, što je najvažnije. Uključila sam se u live na Facebooku - Djoletova grupa, jedan član svira na splavu u Beogradu Djoletove pjesme....Baš me rastužilo, ali sam kao začarana ostala gledati i slušati....Poželjela sam da sam tamo, toga trenutka....ehhhh....Sutra ja idem na Nenormalnog Balaševića! Jedva čekam!!!!Ljubim vas!!!!!! Ps: vidi što sam pronašla danas: Baš me razveselilo...

- 00:06 - Komentari (14) - Isprintaj - #

četvrtak, 29.07.2021.

Eggspress

Danas fina papica u Eggspressu: Kajgana s bosiljkom i rajčicom....Mljac!!!!! Shvatila sam da ima jako puno baš stranih gostiju, sve u šesnaest su pričali na engleskom, i jedan par koji je govorio hrvatski. Svi stolovi zauzeti:)))) Ne čudim se. Zbog Egga sam ostala dulje na poslu ..:))) Lea spava: Mami danas nije bilo dobro, išla je na kontrolu i radili su kontrast - počelo ju je jako gušiti:(((( Htjeli su je zadržati u bolnici, no nakon tri sata ležanja u posebnoj prostoriji - gušenje je prestalo. Ufffff.....Srce u petama.....Sestra na Hvaru, pa brinem - jer će biti sama do ponedjeljka....Zovem svakih sat vremena, pa me mama zamolila da večeras više ne zovem, jer ide spavati....:)))) Dobro rekoh, čujemo se ujutro....:)))) Ljubim!!!! Ps: moji iz osnovne više ne znaju što bi...Kažu idemo na večeru u Žrnovnicu, neki restoran Familija...Samo sam upitala zar nema dobrih restorana u Splitu, pa moramo u Žrnovnicu?! Osim toga, duplo su skuplji nego što je restoran u Lučici...I složili su se da je glupo! Ostajemo u Splitu, kao što je red. Tko kombinira - prekombinira. Uvijek! :))))) Ovo su plate u Familiji, koštaju 350 kuna....Vrijede li toliko?! Ljub.....

- 22:01 - Komentari (12) - Isprintaj - #

srijeda, 28.07.2021.

Micka i preporuka za Nessuno....

Gle kako divno spava....A kad je u nekom polusnu, onda to izgleda ovako: Lea je faca, samo takva!:)))) I uvaljuje se, prede, priča i svađa se sa mnom, proučava me....:))) Ma sve!!!!:)))) Imala sam problem sa pribavljanjem cjepiva, jer naravno sada je samo Covid cjepivo važno :((((( Za životinjice nema...;(((( Uskočio Dumovec, i ponudio i budućem udomitelju i besplatnu sterilizaciju kad bude vrijeme i putovnicu za mic....Hvala im, jer sam izludila telefonirajući po svim mogućim veterinarskim, znanim i neznanim.....Uhhhh...... Ovo je bio moj doručak danas: Što bi bilo jednostavno, kad može komplicirano....Još se nisam smirila vezano za cjepivo...Koje su to bedastoće, to je zbilja neviđeno....:(((( I za kraj: preporuka za čitanje za Nessuno: Ljubim! Brojevi kažu: 222 post nakon povratka!

- 23:29 - Komentari (20) - Isprintaj - #

Književni klub - potraga za knjigom

Kavica i limunada u zelenoj oazi, prije nego što sam otišla vratiti Hedlovu knjigu u knjižnicu. Nova knjiga za književni klub: Alina Bronsky: "Posljednja ljubav babe Dunje". Knjigu nisam našla u Gradskoj, nego u knjižnici na Stenjevcu! Tamo su imali slobodna dva primjerka knjige. Micka bílá na sistematskom, dobila boc: Lea je jedna zdrava i lijepa mickovička....:)))) Toliko za danas. Ljubim! Ps: danas jela voće, kupila sam trešnje, marelice ( biti će i neki kolač), šljive i banane, kupine:)))) Voćna salata je zaakoon!

- 01:36 - Komentari (16) - Isprintaj - #

utorak, 27.07.2021.

Beletra

Beletra poslala knjige!!!Yesss! . Četiri predivne nove knjige! Eto divnog čitalačkog ljeta!!! Danas je za mene kuhala Pivnica Medvedgrad. Koliko ja znam biti - kao mali magarac:))) Čuj ovo: u petak nisam uspjela kupiti Jutarnji, a trebao mi je jedan članak. Rekli su da tiskara nešto nije bila u redu, pa je otisnuto malo primjeraka za Zagreb. I ja uglavnom dogovorim da dođem nakon posla po primjerak! :)))) Nekada sam stvarno smiješna i sama sebi!)))) Koje su to ideje, to mogu samo ja!:)))) Čim sam preuzela novine, trčala sam kući: književni klub!!!! Sjajna rasprava u trajanju od dva sata! Superrr! Micka sutra ide na prvi pregled i cijepljenje! I navečer Art park Ribnjak, dokumentarac (Dokukino Kic) "Kada rajčice susretnu Wagnera" uznimna je priča o farmeru Christosu i pet starijih žena iz izoliranog sela Elias u Grčkoj koji su udružili snage i prouzvodnjom organskih rajčica prkose ekonomskoj krizi. Rajčicama puštaju klasičnu glazbu, da bi bolje rasle i tradicionalnu grčku glazbu... Najbolji dio je kada kreću prema Bruxellesu, kako bi na licu mjesta istražili tržište na koji plasiraju svoje proizvode: rajčice i med... Genijalno! Završavam s ovim večernjim fotografijama. Sjajan dan! Ljubim!

- 01:29 - Komentari (15) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 26.07.2021.

Istrajna dobrota

"Istrajna dobrota pobjeđuje loše namjere" - Seneca

Dakle, na kraju dobrota pobjeđuje. Kad - tad.

Micki sam kupila igračke, trči za njima, veseli se, skače u zrak za njima, okreće se i gricka igračku...Divna je!!!! Treba vremena da stekne povjerenje, ali sada je već ohrabrena, jako lijepo jede i koristi isključivo pijesak. U utorak micka Lea ide na svoje prvo cijepljenje i prvi pregled. Držite nam palčeve!!!!
Jutros - koračam prema autobusu, i odjednom - netko tko izgleda kao moja Goldie...Dignem pogled, vidim gazdaricu - Freddy, Goldicin sin....Ima šesnaest godina, isti je izgledom kao ona, ali naravno kao dečko konstitucijom jači...Ufff, cvili on, plačem ja...:((((( Kaže meni moja seka: raduj se, to Ti Goldie šalje pozdrave preko njega....I kad sam se malo smirila, rekla sam sama sebi: u pravu je. Toliko sam imala po kući sređivanja, a sada ću izaći, sada ...I točno se moralo poklopiti sa njihovom šetnjom...Ni prije, ni kasnije...Evo fotke, pa sami prosudite.... Freddy ima 16 godina, i još braće: jedan je na Rabu, drugi je u Slovačkoj, treći u Londonu. Taj je najbolje prošao,ima svoj privatan bazen. Šalju fotke svi, i svi su za sada zdravi.Yesss! Po mami!!!!
Sutra književni klub! Jako se veselim! I što još da kažem o današnjem danu?! Da sam se nahodala po prirodi, da sam pred kraj dana otišla do McDonaldsa na sladoled. I na kraju, pronašla sam jedan svoj portret, koji je napravila jedna krasna slikarica, za jedan moj rođendan.
Laku vam i ugodnu noć. Ljubim!

- 00:45 - Komentari (13) - Isprintaj - #

subota, 24.07.2021.

Suubottaaa....

Vratila ujutro knjige, samo da bih mogla posuditi nove (kao nemam dovoljno za čitati!:)))), otišla u Pet Centar micki kupiti neke igračke, prošetala, ručala, zatim sam otišla u Muzej suvremene umjetnosti pogledati Pinocchia, Matteo Garron. Zgodno. Vratilo me u djetinstvo. Ulazim u stan, mic zabavno baulja za mnom i viče mijau, miju...:)))) I šećer na kraju: zove Darko iz moje osnosvne škole. Zanima ga stižem li na susret u kolovozu. "Naravno da stižem" - kažem. I onda još pola sata razglabali što, kako...:))))- Super završetak dana. Da sam sama pisala scenariji dana, ne bih tako lijepo sve pogodila. Ljubim vas i želim ugodnu i laku noć!

- 22:48 - Komentari (14) - Isprintaj - #

petak, 23.07.2021.

Vrijeme seksa u doba nevinosti

Knjiga Drage Hedla "Vrijeme seksa u doba nevinosti" odličan je prikaz života od šezdesetih godina do dvije tisućite. Hedl je podlogu uzeo iz svog stvarnog života, kada je kao student otišao na godinu dana u Ameriku, na studentsku razmjenu, i to na način kako se najbolje može upoznati jedna zemlja - životom u američkoj obitelji. A sada - da li su se dogodile sve ljubavi koje spominje - možemo nagađati...Sigurno je i tu dio preuzet iz stvarnosti. Jako mi se svidjelo - jer je ovo roman sličan romanu toka svijesti, skokovi u vremenu, prostoru, mijenjaju se vremena, godine, države koje posjećuje, mjesta radnje - ali autor nas jako lijepo vodi od Amerike do Osijeka, pa Praga u Češkoj, spominje se i Pariz....Jako napeto do samoga kraja. Kraj nije sretan - ali za divno čudo - nisam se bunila, fascinirana radnjom, jednom ljubavlju i jednim prijateljstvom....Nagradom za novinarski rad...
Istraga koju vodi Hedl je istraga do posljednjeg otkucaja srca i ljubavi.
Ivana Bodrožić o romanu kaže: "O uspomenama stvarnijima od stvarnosti, o odnosu s ocem koji je najbolji na udaljenosti od tisuću kilometara, o ljubavi prema ženi koja nije mogla doživjeti poraz svakodnevice jer je nije imala, o prijateljstvu koje nam govori da nam je najbolji prijatelj onaj protiv kojeg se cijeli život borimo. O prolaznosti i nimalo uljepšanoj slici starenja...O kratkom sjaju nevinosti i ljepoti iskustva..."
Jedva čekam književni klub u ponedjeljak, u 18. Baš sam se "naoružala"!:))))

I drugi dio: dobila sam danas na privremenu skrb jednu micku, koja je spašena ispod haube jednog automobila - garaža Tuškanac. Eto, malena me svugdje prati...:)))) Ali, ipak sam ja wuf čovječica, ne mic mama! :)))) Ljubim! Bilo je ili curica ide kod mene, ili u Dumovec. Kod mene, ali uz traženje stalnog doma. :)))

- 23:52 - Komentari (11) - Isprintaj - #

Tjestenina s rajčicama i sirom

Rajčice i Aretos slani sir....Molim vas, kad u receptu kažu: cherry rajčice, onda kupite cherry rajčice, jer znaju ljudi što govore. :))) Ne kao ja, "pametna", koja zaključi da ima rajčice kod kuće. Da, ali ne - cherry!:))) Također sam samoinicijativno dodala glavicu luka...:)))) Dodala prethodno skuhani tjesteninu i male komadiće šunke.....Sutra ću napisati recenziju knjige Drage Hedla: "Vrijeme seksa u doba nevinosti". U ponedjeljak je književni klub, u kojem ćemo raspravljati o knjizi. Zato i pišem recenziju baš sutra, da nitko ne utječe na moje vidjenje. Oduševljena sam knjigom! Ljubim!!!!!

- 00:53 - Komentari (16) - Isprintaj - #

srijeda, 21.07.2021.

Dobro je.....

Mic papa... No, pojavila se još jedna, koja se za sada skriva i bježi.... Vidjet ću hoću li uspjeti pripitomiti i drugu mic....Ili mickovića....Morat ću kupovati više konzervica...:)) Navečer jedna ugodna kavica, i nakon toga čitanje Hedla. Ubrzo stiže recenzija! Juha od jučer je poboljšana sa više povrća: luk, rajčica, mrkva i dosta peršina. Povrće je dobro ukuhati svaki dan posebno, nije dobro podgrijavati povrće. Izgubi sve vitamine i više i nije tako ukusno. I na kraju, moja jedinica:))) Ljubim!

- 21:50 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2021  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Srpanj 2021 (31)
Lipanj 2021 (22)
Svibanj 2021 (28)
Travanj 2021 (28)
Ožujak 2021 (22)
Veljača 2021 (28)
Siječanj 2021 (14)
Prosinac 2020 (27)
Studeni 2020 (23)
Lipanj 2018 (1)
Opis bloga