Linkovi
Mail
luki69@net.hr

luki2.blog.hr

srijeda, 31.03.2021.

Beni


Znate ono, ne znam da li vam se ikada dogodilo, ali ono - zaljubite se u nekoga, završite zajedno i onda krenete otkrivati neke stvari koje vam se ne sviđaju baš toliko, ali prilagođavate se (tko kaže da se njemu sviđa kod vas baš sve?!). Trudite se to mijenjati zajedno, svi smo mi na ovaj ili onaj način načeti nekako. I svejedno se trudimo ispraviti to, biti bolji mi - najviše za one koje volimo. Takav je i Beni, koji trenutno živi u osječkom azilu. Samo što on ne može beskrajno razgovarati o svome problemu, on ga ne može artikulirati ni pitati za pomoć, savjet, on sve to radi pasje intuitivno, on zavoli i onda nekada pogriješi. Mazne za ruku, ugrize. I vidite odmah da mu je žao. To je nešto što on ne može kontrolirati, ali onaj tko bi ga volio morao bi naučiti to prevenirati, prepoznavati situacije i izbjegavati ih. Eto, to želim i Beniju. Nekoga tko će ispod tih lijepih trepavica narančastih razumjeti traumu koja se učahurila i povremeno napravi neko sranje. Nekoga tko će razumjeti. Rade mu genske testove, razinu hormona i stresa.
Što mislite, mogu li ja to?! Hoću li znati?! Jesam li dovoljno dobra za njega?! :(((( Poslala sam mu već nekoliko paketa, igračke, hranicu...Dolaze s njim u Zagreb, na Veterinarski fakultet...Užasno se bojim. Doslovno, imam tremu. A iskreno mu želim pomoći.:((((( Goldie je bila sušta suprotnost. Dobila sam je sa šest mjeseci, došla direktno od svoje biološke mame meni. I nije da nešto veličam Goldie, ali zaista je bila predivna. Zato jer sam je formirala od početka, jer sam radila s njom, jer smo se povezale....Jer me beskrajno voljela, a i ja nju!!!!! Nikada se nije grizla. Njezina "agresija" se svodila na "aagrrrrr" kada je gledala Inspektora Rexa, a meni slučajno zvonio telefon. Samo sam je pogledala - zašutjela je toga trena. Benija su "ljudovi" jako povrijedili. Ima osam godina, napustili su ga - i bio sav u dredovima, morao je ići na šišanje - jer ga je cijelo tijelo boljelo od tih zapetljanih dlaka...:(((((( Ne krivim ga...:((((( Krivim navodne ljude...:((((( Što kažete?! Da?! Ne?! Jel to wuf za mene?! Ili nije?!
Izbrisala sam slučajno post, pa evo - tko nema u glavi, ima u nogama :))))))
I još samo današnja kavica. Sjećate se što sam vam rekla?! Pijte kave, jer će nas ponovno početi zatvarati. Od sutra navodno u Zagrebu treba nositi maske i na ulici, i svi komunalni redari će kontrolirati....:(((( Eto!:(((( Pogledajte samo maskicu sa šapicama....Jako sam joj se radovala kad sam je dobila....Pusa!

- 22:21 - Komentari (17) - Isprintaj - #

utorak, 30.03.2021.

Kazalište, kandidati, nogomet i jagode

Jagodice, jagode......Obožavam!!! I još: karta za HNK.
Danas sam odradila i analize kandidata za lokalne izbore. Lijepo sam ih sve posložila!:)))) Tražili Slovaci. I nogomet!!!! Bravo dečki! Tako se igra! Još ste im koji trebali ubaciti!:))) Pusa!!!!

- 22:54 - Komentari (23) - Isprintaj - #

nedjelja, 28.03.2021.

Sve u jedan dan stane

Činke za doručak!:))) Ručak: boršč s vrhnjem!!! Mali odmor. Čitanje. Uživanje. Šetnja. Sve u jedan dan stane!:))) Pusa!!!!

"Ja sam jedna od onih koje nećeš shvatiti, misleći da ih shvaćaš. Ja sam jedna od onih darovitih što vide svo crnilo ovoga svijeta, a uzimaju najsvjetlije od njega. Ja sam od onih, kojima grom i oluja ne mogu ništa, ali ih suza može ubiti." Prilagođeno ženskom rodu, meni - a riječi izrekao i zapisao jedan i jedini: Đorđe Balašević.

- 22:42 - Komentari (20) - Isprintaj - #

subota, 27.03.2021.

Citrón pesma



Dakle, da vam pokažem moje male figurice Toma i Jerryja - kao dodatak mome gledanju filma o Tomu i Jerryju - igrano-crtana varijanta....:))))
Dalje, zdrav doručak od prije nekoliko dana: Jabuka, sir i bademi.... Jutros sam bila na predivnom književnom jutru sa mojom Darijom Žilić, a voditelj je bio Kemal Mujicic. Evo malo fotkica: A prije Jutra poezije, stigla sam kupiti i dva pusleka narcisa, jer je danas Dan borbe protiv raka dojke, pa sam uzela po jedan pušlek za Dariju i za sebe. I nakon sat i pol vremena odlične poezije, treba nešto i pojesti. Piletina s panko mrvicama u Lažnom svjedoku u Amruševoj. Pogled na Zrinjevac....;)))) I za kraj: tart od limuna i kava!!!! Evo narcisa u vazi, kod kuće: Kad sam došla kući, odgledala sam kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022, Hrvatska - Cipar. Uzeli smo tri boda!!!! Da, jednim golom, nelijepom igrom - ali, sada su važni samo bodovi!!!! Jeste li primijetili, negdje sa strane, sjedio je i MiroslavĆiro Blažević, neuništivi nogometni čovjek! Sigurno će i on imati što za reći! U utorak još Malta. Nastavak na jesen, u rujnu. Utakmicu sa Slovačkom ću izdržati. Slovaci nisu dobri u nogometu, pa navijam za Hrvatsku. I navečer sam pustila novi album Ace Lukasa "Uspavanka za ozbiljne bebe". Dakle, Lukas kao muškarac, frajer je sve ono od čega cijeli život bježim. Hebač, neodgovoran, nikakav....Ali....Za vrijeme korone, prvog zatvaranja, napravio je lik koncert za susjede. Prvi. I oduševio me. Pjesmama, humorom i veseljem. Odličan! Ozbiljno odličan! Kupio me. Nisam ni znala da je samo godinu dana stariji od mene! Njemu kažu da izgleda starije, vjerojatno zbog načina života. Meni kažu da izgledam mlađe. Vjerojatno zbog načina života! :))))) I tako - sada sumiram utiske dana i pišem vam. Onako, od srca. Po osjećaju. No, tu puštam Đoleta da kaže svoje. "Citron pesma' " Joj, da je meni da za čarobnjaka izučim, cilindar nabavim i zabavim se s o tom magijom, iz rukava bele zecove da izručim. A tebe mlatnem štapićem, onako ko oklagijom. E kad nećeš mirnim putom dobit ćeš čarobnim prutom da se sludiš i već jednom zaljubiš. Kad neće mali anđeli, srediće mali đavoli...'' :)))) Prekrasan dan!!!! Nadam se da ste i vi ovako uživali - ili bar slično, po vlastitim afinitetima i ljubavi. Pusa!!!!

- 22:13 - Komentari (23) - Isprintaj - #

petak, 26.03.2021.

Kava i kino

Kavica na suncu...Bila sam se zahvaliti i maserki, što me tako dobro prebila.....:)))) Pardon - izmasirala....A nakon kavice, počastila sam se i odlaskom u kino. Nećete vjerovati što sam gledala....Crtane junake moga djetinjstva.... Tom i Jerryja u novom ruhu....U hotelu, na jednoj svadbi...:))))) Pusa!!!!

- 23:18 - Komentari (15) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.03.2021.

Mali preduskršnji slatkiši



Evo malih pokona koje sam danas dobila: čokoladni zeko, šarena maskica - trajna, mali crveni zeko i crvena svijeća koja izgleda kao uskršnje jaje - krasit će, između ostaloga, moj uskršnji stol....Radujem se.
Od jutros se osjećam jako dobro, manje bole leđa od masaže i nekako imam više snage i energija se vratila. To je to!!!! To je nedostajalo - masaža....Radujem se idućoj masaži, jer vjerujem da ni iz daleka neće tako boljeti kao što me boljelo jučer. I da - počastila sam se pedikurom. Ugodno iskustvo, i masaža nogu....Tako, sad sam skockana za Uskrs.:)))) Pusa!!!!!

- 22:34 - Komentari (20) - Isprintaj - #

srijeda, 24.03.2021.

Ocjena

Dakle, od nećaka sam dobila plus četiri. Kaže da je bilo premalo čokolade. :(((( Od ostalih članova sam dobila petice. Temperatura je na sreću pala. To je tako kada netko od pedeset i jednu godinu glumi proljeće, pa sjedi satima na kavi - a noge hladnnneeee...:(((( No, dobro. Utakmica - bravo Slovenija, čestitke reprezentaciji i Keku. Bili su bolji i gotovo. Ima vremena, slijedi Cipar, Malta - možemo još sve ispraviti....
Da li se vama dogodilo na masaži da ste počeli vikati od boli?! Meni jest. Danas. I to do suza me boljelo.:((((( Zanemarila sam se i gotovo :((((( Ništa slično nisam osjetila u životu - kao da mi se duša odvaja od tijela ;(((((( Ili mi se sve samo skupilo, i pri dodirima izašlo na površinu....Majke ti, reći će netko, Ti još plaćaš da Te tuku :))))) Dogovorila sam da dođem za tjedan dana ponovo, dok se problem s leđima ne riješi...Predugo sam čekala i gotovo...:((((( Sada trpim.....To zapravo i nije bila masaža, nego istezanje mišića i dovođenje u normalu....Radi se u okviru Combay terapije.
I molim vas, sve kave koje ste namjeravali popiti - popijte prije Uskrsa. Samo to mogu reći....:(((
Eto, toliko za danas. Laku i ugodnu noć. I ja ću nastojati...Pusa!!!!!

- 23:08 - Komentari (20) - Isprintaj - #

Upravljač



Ako znam kuditi, moram znati i pohvaliti - Iskon, na kojem se nalazi moj TV, internet i televizija - jutros je po dostavnoj službi poslao upravljač, jer stari je trebao minutu da promijeni kanal! :)))))) Hvala im! Ažurni, u petak sam s njima razgovarala vezano za skroz drugi problem, i rekla mladom gospodinu (rade svi od kuće!) : joj, sačekajte da promijenim kanal pa da vidimo....A on će meni: imate problem s prebacivanjem kanala?! Imam. Presporo ide. Nema problema. Poslat ćemo vam novi upravljač. Juhuuu - sada sve ide savršeno! Hvala im!!!

Torta je otišla u prijenosnom hladnjaku put Splita. Imam malu tremu - jer će je ocjenjivati moj nećak, koji bez problema i svojoj mami kaže: neću ja to, ne sviđa mi se! :(((( Molim Te mama skuhaj mi nešto drugo. I što da mu kaže?! Pita ga što bi rado pojeo...:)))) Eto!!!! Čekam presudu...Temperatura me još uvijek drži, kuham juhu.......:((((

Na poslu (iako radim od kuće) su "brezobrazni", što bi rekla jedna mamamačka na FB. Kaže: "Stevo (mic!), nemoj biti brezobrazan!" :)))) E, moji su brezobrazni! "Još nisi poslala prijevod?!" "Ne, nisam - jer mi nije dobro". No, kako god - poslala sam jutros, pa su se smirili. Ako i nadalje bude bezobraštine, idem na bolovanje....:)))))

Dakle, jedna prijevod koji je trebalo napraviti u tri verzije - a vezan je za Ministarstvo zdravstva (corona) i obrane, pa je sve vrlo osjetljivo i moram pažljivo raditi, da ne pogriješim ni jednu jedinu riječ. I to još treba biti u verziji slovački - engleski! Hej! Hej!!!! :)))) Samo ću reći - poslije Uskrsa se svašta nešto planira :(((((( Ajmeee! :((((((

Večeras kvalifikacije - nogomet, Svjetsko prvenstvo 2022. Naprijed dečki! Igramo sa Slovencima. Nadam se da ćemo biti bolji. Dečki, Daliću - svu sreću i samo naprijed!!!!! Gledam obavezno.

Daklem, čekam...:)))) Ocjenu za tortu...Uživajte!!!! Pusa!!!!



- 13:48 - Komentari (11) - Isprintaj - #

utorak, 23.03.2021.

Probna torta za Uskrs

Ova ide nećaku u Split, zapravo - svima mojima u Split. Ide jedan moj prijatelj u Split, pa će ponijeti. (Ja se ne osjećam baš slavno, možda sam samo prehlađena.:((() Može?! Može!!!!:)))) Pusa ! Ps: Jučer sam provela tri sata u banci dok sam došla na red;'(((

- 14:42 - Komentari (23) - Isprintaj - #

nedjelja, 21.03.2021.

Dan za sunce i divne susrete

Nedjelja je baš prošla kako treba - u suretima s dragim ljudima, uz priču i kavicu....Mc Donalds je bilo mjesto radnje. Zahvaljujem Pozitivki na prekrasnoj biljčici - na Aloe Veri i divnom druženju! A nakon Pozitivke, još jedna pozitivka životna - moja Anne. Sjedile skoro do četiri popodne. :)))) I na kraju dana - telefonski poziv. Mama. "Jesi li me zvala upravo?!" "Nisam, mila" Zvala sam ujutro. Netko ju je nazvao, pa je pomislila da sam ja. A meni, kada sam u devet naveče vidjela mamin broj na mobitelu - skoro mi je srce stalo...:(((( No, sve je dobro što se odlično završi, zar ne?! Divne pjesnikinje su već napisale o Međunarodnom danu poezije, a i nisam pjesnikinja - pa svim pjesnicima na ovome svijetu, a posebno pjesnicima s ovog našeg dragog bloga - čestitke i veselim se čitanju poezije (kad već ne umijem sama stvarati stihove, sa zadovoljstvom ću čitati i komentirati one, koji znaju!). Hvala vam!
Pusa i fotografije za kraj! Ljub! Razmjena poklona; od mene knjiga i kremica, za mene Aloe Vera.;))) Ljub!!!

- 21:54 - Komentari (24) - Isprintaj - #

subota, 20.03.2021.

Međunarodni Dan sreće

Osim prvog dana proljeća, čestitam vam i Međunarodni dan sreće. Napravimo svi bar po jednu sitnicu, koja nas i druge oko nas čini sretnima!
Danas, ako se netko sjeća, dolazi gospodin Nijemac kod one moje prijateljice. Baš me zanima što će sve isplivati i kako će se situacija razvijati. On je odlučan doći živjeti s njom.....Živi bili - vidjeli....Javit će mi se što se događa....
Pusa, uživajte u vikendu! Inače, radi su istraživanje sreće po zemljama - Hrvatska je šezdeseta po redu. Srbija 49, dakle bolaj od nas.:(((( Eto dokaza da sreća nije para puna vreća..... Ps: radila male langosice, uz češnjak i tartar.....Pusa!!!!

- 12:44 - Komentari (22) - Isprintaj - #

Sretan Dan očeva i još ponešto

Eto, u malom zakašnjenju, ali ipak - čestitam Dan očeva svim dragim tatama! Moj nažalost nije više sa mnom, i nedostaje. Naše priče, zezancije, šale (a šta misliš da ja tata tintu pio - kad bih nešto izvađala i izmišljala), kuhanja....:(((( Ako se moji nisu slagali, ja se JESAM slagala s tatom. I uživala u praksi u hotelu gdje je tada tata radio, svi su mi bili super i odlično me prihvatili, i iz poštovanja prema mome tati. Spavaj mirno, dragi tata! :((((
Na redu za spremanje danas je bila - kuhinja. Ide lijepo, detaljno, polako....I stan konačno dobija obrise ljudskog prebivališta.:))))) Ormarić sa obućom sređen, sve očišćeno, stavljeno na mjesto. Bacila pet pari cipela - vjerujte, nisu bile ni za pokloniti.:(((( Gdje je sve to stalo, pitam se. :(((( Do sada sam, a još nije gotova kuhinja, bacila šest vreća za smeće u kontejner. Kad je bal - neka je maskenbal.:)))) I nije mi žao, jer zaista je prostor bio ispunjen do zadnje šibice - što bi se reklo...Mora se rasteretiti....I jos sam nešto naucila - tajna spremanja je sve složiti na mjesto - po mogućnosti zatvoreno - ladice, ormarići i slično - jer: 1. nema prašine 2. malo stvari izvučenih vani rasterećuje prostor, daje dojam veličine i urednosti. Znam, najteže je održavanje - nekad čovjek nije raspoložen za stavljanje svake stvarčice na svoje mjesto, ali trebalo bi. Puno manje posla kasnije!!!!
I još nešro - HNK sprema još jednu kazališnu poslasticu: "Kad svijeće dogore", genijalnog mađarskog pisca Sandora Maraija. Redatelj je Branko Ivanda. Igraju: moja draga Zrinka Cvitešić, Siniša Popović i odličan Goran Grgić. Jako se veselim gledanju uživo!!!!
Eto, od svega po malo. :))))) Pusa!

- 00:28 - Komentari (12) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.03.2021.

Ne očekuj...

Vajta"Ne očekuj da Te itko razumije,
radi svoje, Ti si čovjek od zanata,
svu nesreću oko Tebe što se vije
stvorile su sitne duše iz inata....

Imao si ludu sreću da si bolji, zar još čekaš da si svima po volji
imao si ludu sreću da si bolji...

Volio si tko je znao da Ti vrati, davao si - imalo se kome dati,
volio si tko je znao da Ti vrati..."


Seid Memić Vajta (pjesma je iz 1979.!)


Sjeća li se tko?! :)))) Pusa! Ps: Možda kasno palim, ali gore imate pjesmu. Kliknite na Vajta! I moja mama ga jako voli! Pusa!

- 00:41 - Komentari (26) - Isprintaj - #

utorak, 16.03.2021.

Nastavak

Dragi moji, umorna kao patak!:(((( Nastavak čišćenja, dnevni boravak, gdje je i knjižnica, gotov!!! I "pametna" stavila prati bijeli veš, pa moram biti budna do jedan sat iza ponoći. Sada da vam još pokažem moj radni kutak. Zadovoljstvo je sjesti i vidjeti da je sve lijepo, složeno i bez prašine. Uživam!:)))) I još jedna, moji mali kutak zadovoljstva: I još nešto, da mi se otkače momentalno oni, koji mi govore i pišu na mail (i to kao da sam sama sebi poslala mail - s moje adrese!) da ne volim Hrvatsku. Zaista ću tužiti budale. Od Hrvatske, moje domovine, dobila sam i odlikovanje za prevođenje: Isto je napravila i moja druga domovina, Slovačka, kada sam pratila delegacije u jeku najvećeg rata i granatiranja u Zagrebu: I za kraj ovoga dana, da ga malo uljepsam, napravila puding. Pusa, volim vas!

- 23:30 - Komentari (25) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.03.2021.

Knjižnica

Obećala sam vam da ću pokazati svoju knjižnicu, kad bude sređena. Evo je!!!! Kako vam se sviđa?! Naravno, napravila sam i nekoliko fotografija iz zatvorenog dijela knjižnice. Knjižnica je pravljena po mjeri, od pravog drva. Kaže se da se jako puno može saznati o osobi prema onome, što osoba čita....Slažem se. A znate što je najbolje?! Da sam sve ove knjige - pročitala. A tek knjige s posvetom....Ili neke posebne promocije...Tu su i naši pjesnici i pjesnikinje s bloga: draga Željka, Pinklec, Darija, Dijana, Anka, Zlatan, Anđelka, Anđa....Nadam se da nisam nikoga zaboravila:))))) Kad kliknete na fotografiju, svaku pojedinačno, možete točno vidjeti i naslove i knjige. Ove koje su na "svjetlu dana", a još ih je puno u zatvorenom dijelu - njih je čak lakše održavati. Pusa!!!!

- 15:48 - Komentari (20) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.03.2021.

Go, go, go...:))))

Na HBO GO, (a s obzirom da imam pretplatu na HBO kod svoga operatera, imam pravo gledati i HBO GO i na laptopu i na telefonu bez dodatnog plaćanja) stigle su nove epizode Cormorana Strikea (sve prijašnje sam odgledala!) i moje drage J.K. Rowing, "mame" Harryja Pottera, i to su snimili epizode komada četiri, koje obuhvaćaju predzadnju knjigu, "Smrtonosno bijelo". Vjerojatno će na red doći i nova "Nemirna krv", koju uvelike čitam! Baš sam sretna! Svaka epizoda ima oko sat vremena, i upravo startam geldati filmski maratooon! :))))) Ljubim! Ps: Okrugla stotka od kada sam se vratila! :)))) Yes!!!!

- 13:37 - Komentari (23) - Isprintaj - #

petak, 12.03.2021.

Mislim - dakle, ne slikam se

Nešto ne razumijem. Kažu mlade djevojke da netko objavljuje njihove eksplicitne snimke. Zanimljivo. A što ih je navelo da jedan tako intiman čin uopće požele snimati kamerom?! Nije li tada vrijeme za uživanje, intimu - a ne fotografiranje, snimanje?! Uh, što sam ja konzervica po tom pitanju! Ne govorim o tome da vam netko u šetnji gradom fotografira guzicu u kratkim hlačicama. Iako, nikada neću razumjeti ni takve porive...:((((( Ali ni to da sama dozvoljavam ili želim fotografiranje. Kome misle pokazivati snimke iz kreveta?! Sami sebi?! Nevjerojatno!
I onda kao snimke su se pojavile na tom i tom sajtu - jer su se gospodične posvađale sa svojim dotadašnjim izabranicima. A ovi ne mogu smisliti ništa pametnije - nego - puf, idemo odmah s time u javnost. Jer, kao dečki su maheri, njima neće biti zamjereno - ali, djevojke - e, to je već druga priča. I zato mi nije jasno da netko, pa sa i malo godina, ali bar malo mozga - nekome ide slati svoje gole fotografije, ili ih još bolje s dotičnim - snimati....:(((( I to u vrijeme svih mogućih tehničkih mogućnosti, uređaja i slično...:(((((
Nove tehnologije, novi načini ponižavanja.....:((((( Ili?! Što vi kažete?! Meni da ukradu mobitel, laptop ili nešto slično - ne bi baš ništa pronašli. Jednom mi je na mailu stiglo da neka uplatim tu i tu svotu novca, jer me navodno imaju snimljenu kako prelistavam porno stranice. Izbisala sam mail, i slatko se nasmijala. Lažete, dragi moji - jer u životu nisam pretraživala porno stranice. :)))) Eto! Što vi kažete - da li je u redu naslikavati se, a onda biti začuđeni i ojađeni kada se takva slika negdje pojavi?! Ja mislim da - ne. Čitala sam o jednom sličnom slučaju, pa se svi nešto zgražavaju, pa "oštećena" mlada dama daje intervju televiziji da upozori druge...Ma daj! :(((( Ljub!

- 20:59 - Komentari (23) - Isprintaj - #

srijeda, 10.03.2021.

Kraljevići

Nisam jučer, kad je originalno bio emitiran, ali sam ranije večeras odgledala intervju sa Harryjem i Meghan. Bila bih pisala o njemu, ali me još više potaknula anketa na blogu.
Odgledala sam, dakle, taj razgovor koji je sniman u dužem vremenskom periodu, i njegovo puno trajanje je tri sata. Za sada je prikazano sat i pol vremena razgovora.
Evo moga utiska. Na strani sam Harryja i Meghan. Ne na strani kraljevske obitelji. Meghan - izdana od strane svoga oca, koji je za novce davao intervijue protiv vlastite kćeri. Zatim izdana od administracije kraljevskoga dvora, a vjerojatno i od nekih pripadnika kraljevske obitelji, za koje je očekivala da će stati na njenu stranu i kako ona kaže - da će je zaštititi.
Harry - izdan od strane vlastitog oca, brata. Kao mali, morao se nositi sa gubitkom do tada najvažnije figure u njegovom životu - gubitkom majke. Već to bi bilo dovoljno da nekoga potpuno slomi.
No, u Harryju je cijela situacija izazvala poriv da zaštiti svoju malu obitelj. I ode čim dalje moguće od svojih, koji nisu znali ni željeli zaštititi njega i njegovu izabranicu, ma kakva god se ona njima činila. Nisu prstom mrdnuli kada su je britanski mediji zvali "kurvom", lošom i drugorazrednom glumicom i sl. Kap u čaši je bila rasprava o boji kože djeteta, kojem tada još nisu ni znali spol - kada je Meghan zatrudnjela.
Vjerujem da Harry voli Williama. I da se smatra izdanim na najgori mogući način. Kraljicu oboje, i Harry i Meghan, hvale i tvrde da je prema njima bila korektna.
Ne znam, ali zaista nema veće izdaje od one ako te izda - Tvoj vlastiti. Tvoj netko. Monarhija se presporo i tromo mijenja, a bojim se da je to nužno ako želi opstanak. Mlade generacije moraju poraditi na drugačijoj slici i načinu funkcioniranja, jer na njima ostaje teret nasljedstva svega dobroga, ali i svega lošega. Hoće li to uspjeti napraviti - za sebe, za svoju djecu i na kraju za Ujedinjeno Kraljevstvo?!
Što vi kažete na sve ovo i je li ovo zapravo bilo očekivano?! Pusa!

- 00:46 - Komentari (24) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.03.2021.

Molim pomoć ili Žuži se potuži...

Mobitel, danas. Zove poznanica, iz jedne nama susjedne zemlje. Obradujem se, nismo se davno čule. Nakon uzajamnog čestitanja Dana žena, kaže ona meni: molim pomoć. Saslušaj što mi se događa, trebam savjet/mišljenje. O. K. Priča je sljedeća. Žena ima trideset i devet godina. Kćerku od dvije godine. U braku je tri godine. Tvrdi da je muž emotivno i fizički zanemaruje, odnosno ignorira. Također kaže da je sve počelo nakon rođenja malene. Od tada ona za njega kao žena ne postoji. Doživljava je samo kao majku njegovog djeteta. Jako sam se uznemirila, najviše zbog malene - rođena je 20. 10 - dakle, bliska i draga moja Vagica....Ne znajući što slijedi dalje. Nastavlja ona priču. "Znaš, ja mislim da sam se uz sve to zaljubila u drugoga." Nazdravlje!;(((( Upoznala je jednog Nijemca na poslu, koji je nekoliko mjeseci radio zajedno sa njom na jednom projektu. Vratio se u Njemačku. Čovjek ima četdeset i dvije. Nema djece, ima ženu, Njemicu. S obzirom da je građevinski inžinjer, napravio je predivnu kuću u Njemačkoj. Rekao je da se želi razvesti od žene, ali gle vraga - njoj ne pada na pamet da se iseli iz divne kuće s bazenom i vrtom i sto cirkusa....:(((( Čovjek se želi doseliti u susjedni nam glavni grad, i tu nastaviti život s tom mojom prijateljicom. I njenim djetetom. jer mu je jasno da se ona zbog djeteta ne može odseliti u Njemačku. Njezin muž nema pojma o ničemu. Jer je ne primjećuje. Rekla sam joj: ne trči pred rudo, ne vjeruj tek tako. Mužu da nisi pisnula, čekaj kad se lik pojavi (ako se pojavi, navodno za deset dana) i tek tada sagledaj koliko je ozbiljan u svojim namjerama prema Tebi. Ima jedna poslovica koja kaže: dok ptičicu hvataju, lijepo joj pjevaju. Rekla sam da ne brza, i dobro razmisli i radi djeteta - po meni dijete je tu najvažnije..... Jesam li joj dobro rekla ili sam samo trebala reći da posluša svoje srce?! Što kažete? Što bi ste napravile u toj situaciji?! Ufffff.....Pusa, čekam vaše odgovore....Pusa!!!!

- 22:36 - Komentari (18) - Isprintaj - #

Sretan Dan žena

Svim neustrašivim ženama, majkama, bakama, liječnicama,učiteljicama, glumicama, pjevačicama, domaćicama......i svim poznatim i nepoznatim hrabricama iz povijesti do današnjih dana -žene drage, sve najljepše. Ono što žena može, rijetko tko može - izdržati, izemocionalizirati, napisati, skuhati, izraditi, napraviti, pa na kraju i roditi te naše muškarce....
Ana Karenjina, pusti onog Vronskog koji bi s Tobom samo plesao - i nemoj se bacati pod vlakove - jer Ti vrijediš puno više. Tvoje srce puno ljubavi Vronski više neće nikada sresti.....Ivetka Bartošova, Ti koja si pjevala song o Pepeljuzi i bacila se pod vlak - radi koga?! Nije vrijedilo. Tvoje pjesme su ostale. Njega nitko ne pamti.
Kad mi je teško, samo mi prođe kroz glavu hrabrost moje mame. Doći u drugu zemlju, potpuno se prilagoditi, izdržati dva Dalmatinca, roditi djecu i samostalno se bez pomoći - isprike, tu je bila moja baka! - brinuti o njima- ma, svaka čast. Tatu izgubiti na kraju rata, sina zbog bolesti - ne znam, mislim - koliko bi to ljudi izdržalo?! Zato kad mi je taško kažem sama sebi: hej, postoji netko kome je bilo još daleko teže. Glavu gore, ideš dalje!!!!!A ja sam također borac: Nisi ulovila koronu - bravo Ti! Napisala si dvije knjige - kapa do poda.Doktorirala si - svaka Ti čast! Upoznala si divnu osobu koja Te prati na Tvom putu - pobjeda! I ima toga još.....Što bi Đole rekao - ja luzer?! Naprotiv! "Meni je osmeh lajmotiv..." I na to sve sam mislila kad nas je napustila Goldie....Koliko je u životu puta mama osjetila bol?! Nebrojeno. I digla se, i ujutro mi se nasmijana javila, ikao teško bolesna, kada sam joj čestitala Dan žena. Rekla je: i Tebi, moja mila! Mojoj dragoj seki i sretan rođendan! :))))
Ljubim vas sve, uživajte!

- 08:33 - Komentari (20) - Isprintaj - #

srijeda, 03.03.2021.

Kava na suncu

Kavica i limunada, uživanje danas! Pusa!!!

- 20:23 - Komentari (30) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.03.2021.

Nemirna krv

Počastila sam se petom knjigom iz kolekcije romana o Cormoranu Strikeu. Sve prethodne imam: Zov kukavice, Dudova svilac, Karijera zla i Smrtonosno bijelo. Robert Galbraith je pseudonim J.K. Rowling, autorice serijala o Harryju Potteru. Cormoran je njen novi junak, i odlična je i u ovom kriminalističkom žanru. Sretna!!! A meni ne treba puno za sreću.....sreću čine stvari male, tvoje igre, tvoje šale - kaže Tereza.:)))) Pusa!!!!

- 22:20 - Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2021 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Travanj 2024 (13)
Ožujak 2024 (24)
Veljača 2024 (18)
Siječanj 2024 (20)
Prosinac 2023 (25)
Studeni 2023 (26)
Listopad 2023 (28)
Rujan 2023 (16)
Kolovoz 2023 (18)
Srpanj 2023 (22)
Lipanj 2023 (30)
Svibanj 2023 (27)
Travanj 2023 (28)
Ožujak 2023 (26)
Veljača 2023 (23)
Siječanj 2023 (24)
Prosinac 2022 (25)
Studeni 2022 (26)
Listopad 2022 (29)
Rujan 2022 (25)
Kolovoz 2022 (22)
Srpanj 2022 (22)
Lipanj 2022 (21)
Svibanj 2022 (28)
Travanj 2022 (29)
Ožujak 2022 (25)
Veljača 2022 (24)
Siječanj 2022 (25)
Prosinac 2021 (23)
Studeni 2021 (24)
Listopad 2021 (28)
Rujan 2021 (26)
Kolovoz 2021 (29)
Srpanj 2021 (31)
Lipanj 2021 (22)
Svibanj 2021 (28)
Travanj 2021 (28)
Ožujak 2021 (22)
Veljača 2021 (28)
Siječanj 2021 (14)
Prosinac 2020 (27)
Studeni 2020 (23)
Lipanj 2018 (1)
Opis bloga