Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Kraljevići

Nisam jučer, kad je originalno bio emitiran, ali sam ranije večeras odgledala intervju sa Harryjem i Meghan. Bila bih pisala o njemu, ali me još više potaknula anketa na blogu.
Odgledala sam, dakle, taj razgovor koji je sniman u dužem vremenskom periodu, i njegovo puno trajanje je tri sata. Za sada je prikazano sat i pol vremena razgovora.
Evo moga utiska. Na strani sam Harryja i Meghan. Ne na strani kraljevske obitelji. Meghan - izdana od strane svoga oca, koji je za novce davao intervijue protiv vlastite kćeri. Zatim izdana od administracije kraljevskoga dvora, a vjerojatno i od nekih pripadnika kraljevske obitelji, za koje je očekivala da će stati na njenu stranu i kako ona kaže - da će je zaštititi.
Harry - izdan od strane vlastitog oca, brata. Kao mali, morao se nositi sa gubitkom do tada najvažnije figure u njegovom životu - gubitkom majke. Već to bi bilo dovoljno da nekoga potpuno slomi.
No, u Harryju je cijela situacija izazvala poriv da zaštiti svoju malu obitelj. I ode čim dalje moguće od svojih, koji nisu znali ni željeli zaštititi njega i njegovu izabranicu, ma kakva god se ona njima činila. Nisu prstom mrdnuli kada su je britanski mediji zvali "kurvom", lošom i drugorazrednom glumicom i sl. Kap u čaši je bila rasprava o boji kože djeteta, kojem tada još nisu ni znali spol - kada je Meghan zatrudnjela.
Vjerujem da Harry voli Williama. I da se smatra izdanim na najgori mogući način. Kraljicu oboje, i Harry i Meghan, hvale i tvrde da je prema njima bila korektna.
Ne znam, ali zaista nema veće izdaje od one ako te izda - Tvoj vlastiti. Tvoj netko. Monarhija se presporo i tromo mijenja, a bojim se da je to nužno ako želi opstanak. Mlade generacije moraju poraditi na drugačijoj slici i načinu funkcioniranja, jer na njima ostaje teret nasljedstva svega dobroga, ali i svega lošega. Hoće li to uspjeti napraviti - za sebe, za svoju djecu i na kraju za Ujedinjeno Kraljevstvo?!
Što vi kažete na sve ovo i je li ovo zapravo bilo očekivano?! Pusa!

Post je objavljen 10.03.2021. u 00:46 sati.