Linkovi
Mail
luki69@net.hr

luki2.blog.hr

nedjelja, 31.10.2021.

Moja juhaMoja juha danas: malo meseka, mrkvica, luk, griz knedlice - naprosto obožavam i trpam ih u sve moguće :)))); malo pasirane rajčice - i eto odlične juhe!!!!!

Zašto se toliko hvalim juhom?! Jer ne znate koliko sam kao mala voljela glavno jelo, ali juhu - nikako nisam voljela....A sada tako godi....Vremena se mijenjaju :)))))

Leonka je s Lukasom i svojim društvom u Gorskom kotaru, vraćaju se u ponedjeljak naveče. Čuješ mamu: "Odlično! Sve je spremljeno; trebam samo podgrijati - mogu spavati do kada hoću jer me Lukas ne budi i upravo idem gledati svoju seriju!" :)))))) Odličan!!!!! A Leonku će sačekati odlazak na groblje u Splitu. U jednom grobu joj je baka i njen tata, a u drugom brat :((((( Moj polubrat. Vladimirko. :(((((( Koji je umro od raka, kao vrlo mali dječak...:((((( Tako da - splitski dio je također riješen. Sve na svom mjestu! Koliko može biti....

Ljubim vas!- 19:51 - Komentari (12) - Isprintaj - #

subota, 30.10.2021.

Gozba

PizzUp - još jednom hvala Demetri što me uputila na njih! Danas je bila prava gozba u Pizz Up -u:
Aperitiv: Prosecco - Villa Sandi i fresco MillesimatoKraljica Jeseni
Juha od bundeve s bučinim sjemenkama i krutonimaGlavno jelo
Peka
Teletina u vlastitom umaku s krumpirom i ružmarinom
Miješana salata
Domaćeg kruha nisam vidjela, a baš bi super išao uz teletinu....;(((( To je jedina primjedba!!!!Vrhunsko bijelo vino - Galić ChardonnayI na kraju:

Chesscake s nadjevom od malineI cijelo vrijeme ručka, odlična svirka ovih mladih, veselih, simpatičnih ljudi:Od Gibonnija nadalje...Odlični!!!!

Još jedan lijep dan!

Što se tiče Svih svetih, 01. 11, i 02.11 - Dušni dan, kada se sjećamo svojih pokojnih - ovako ću reći: na groblju u Zagrebu nemam nikoga. Groblje u Metkoviću - s obzirom da nisam tamo, a svi s tatine strane jesu - poslala sam novce da naprave lijepe cvjetne aranžmane za tatu i baku s tatine strane. Radojka, koja je ušla u obitelj udajom, sve zbrinjava. :)))) Bratislava - baka. To su se pobrinule mama i Leonka. Teta Martuška (nije prava teta, tako je zovem!) će otići na groblje baki. Financijski također riješeno.

Goldinki sam na Spomengaju bila (groblje kućnih ljubimaca; Bandić obećao i napravio!) odmah iza moga rođendana....;(((((

I na kraju, jedna dobra informacija za one koje zanima:

U Istri niče tematski park posvećen Đoletu Balaševiću. Darko Bajić u okolici Momjana uređuje tematski park posvećen Đoletu. Želja mu je na ovom salašu spojiti Istru i Vojvodinu.

Drvena tabla na kojoj je ručno izrezbaren naziv Dositejeva ulica vodi šumskom stzom, dugom točno 206 koraka, baš kao u Balaševićevoj pjesmi "Ne volim januar".

Iza ove ideje stoji Darko Bajić (46) iz Buja, rođeni Vojvođanin koji godinama živi u Istri.

Preko Darkovog zemljišta put vodi do prekrasnog Cingarela vodopada, a Balašević je često u svojim pjesmama spominjao Cigane (iliti Rome).

Podaci o tematskom parku preuzeti iz "24 sata", napisala: Jasmina Šarić - Čirić.

Divna informacija mi je stigla najprije s Faceboook grupe Đolefani, a zatim mi je isti poslala i draga Galaktična.

Dijelim svoju radost s vama! Ljubim!

- 21:13 - Komentari (11) - Isprintaj - #

petak, 29.10.2021.

Udrobljenac:))))

E, svašta nešto danas :)))) Možda da najprije objasnim zdravstveni status (Meca!).....Meni je u ovo doba godine obavezno da dobijem nekakvu virozu, što li je to već....:(((( I uvijek se spušta na oči i grlo...I ništa drugo...Bila sam na jednom rođendanu, na koji sam bila pozvana - a curica i njena mama - kihanje, kašljanje....Od tada sam počela imati te simptome...Moja doktorica nije bila toga trenutka u mogućnosti odgovoriti na poziv - pa su me prespojili drugoj doktorici - doslovno ordinacija do...Razgovor: muči me glo, još su me uši tada mučile :)))) Doktorica: imate li temperaturu?! Nemam temperaturu. Doktorica: Imate li proljev?! Hvala na pitanju, nemam proljev. Doktorica: da li vam se jede?! Uvijek! Da, jede mi se! :)))) Doktorica (zaključak razgovora): nije vama ništa! Za grlo ću vam dati otopinu za grgljanje, a za uši - kapi. I brufen - kad vas bude boljelo. Ja: Hvala! Antibiotik?! Doktorica: ne pomaže kod viroza. Do slušanje! Do slušanja, hvala!
Kod mene redvno takve viroze trajeu, i po četrnaest dana....Ali, dobra stvar u svemu je što sam pojela više voća nego ikada, vitaminizirala se, pila limunade i svašta nešto :)))) Dakle, nije svako zlo za zlo! :))))) I molim vas, provjetravajte prostorije u kojima boravite - naime, na rođendanu je sve bilo hermetički zatvoreno! :(((( I zato se viroza proširila....
Eto, da sam mirna. a i zbog koncerta - obavila sam i testiranje na COVID - i nalaz je negativan! Svi sretni!!!!!!
Hvala svima na brizi.
Na poslu: dolaze danas dvije umirovljenice. Jedna je predsjednica Matice umirovljenika, druga je Stranka umirovljenika. I ne mogu se njih dvije nikako dogovoriti za prostorije koje bi koristili. I da što će i gdje će slaviti Novu godinu?! Rekoh: zajedno ćete slaviti Novu godinu! Ne može! O, da - može! Dapače - tako ili nikako. Ako nećete zajedno slaviti - onda neće nitko slaviti - prostorija je velika i jedna. Osim toga, radite za istu grupu građana - za umirovljenike!!!!
Na jedvite jade su se složile....Još da se riješi aparat za kavu - i svi sretni!!!

Nakon tog ludila, i razgovoru i uvjeravanju u kojem sam provela dva sata!!!!!! - masaža!!!!! Dolazim na masažu - nema moje maserke, na godišnjem je. Ulazi maser. I baš me dobro razmasirao, jako sam zadovoljna - i vrat mi je razgibao, i ruke i noge....Odličan!!!!!!

A sada da odgovorim Meci. Isitina je, i baš se ja "borim" da treba pročitati i nešto, što baš nije super drago za čitanje ili nije naš žanr - da bi smo izašli iz zone komfora i vidjeli nešto novo. Što nam se može svidjeti ili ne. Ja sam napisala još nešto gore - da mi je knjiga bila očajna.:)))) Pročitajte, pa sami procijenite - možda ćete bolje razumijeti od mene što je pisac htio reći. Knjiga se zove "Azazel".
Ova nova knjiga, Davora Mandića, "Đavolja simfonija", je nova knjiga za čitanje. Njenu naslovnicu sam stavila na prošli post.... Radi se o Domovinskom ratu. Vjerujem da ću je sa zadovoljstvom pročitati. Samo, zaista knjiga kao "Azazel" mi se odavno nije dogodila...:))))) Ali, što je jednome odlično, drugome se ne mora svidjeti. Zato - da, Meco - pogriješila sam. Trebala sam reći: ne, MENI se knjiga nije svidjela. Što ne znači da se neće nekome od vas. Štoviše, vama može biti odlična. Uvijek treba naglasiti: MOJE mišljenje, ja to tako doživljavam - a ne - to je tako i gotovo! Jer nije! Za nekoga je pojam ljepote Marylin, a za nekoga Lady D ili Danteova Beatrice....
Ukusi su različiti. Da, postoje određena vrednovanja, univerzalna, prema kojima kažemo da li je neko djelo preživjelo svoje vrijeme i ostavilo trag. Na koga je sve utjecalo i slično. A ostalo je - zaista stvar ukusa i prethodnog iskustva čitanja.

Eto, nadam se da sam uspjela odgovoriti Meci na njen prethodni komentar i u vezi zdravlja i u vezi knjige...

Ljubim!- 23:29 - Komentari (14) - Isprintaj - #

četvrtak, 28.10.2021.

Nova knjiga za književni klubProšla je knjiga bila - eto, prvi put moram reći - pa, očajna :((((( Nadam se da će ova biti bolja! :))))))

Eh, zaboravila sam reći da sam se morala testirati za Covid - i negativna sam! Bilo je potrebno radi koncerta.

Sutra - masaža navečer! Juhuuu! Ljubim!!!!!

- 23:02 - Komentari (13) - Isprintaj - #

Lisinski

Danas ću vam nastojati približiti (nakon dugo vremena koncert!!!! Hura!),koncert u "Lisinskom". Rade Šerbedžija kao domaćin. No, nisam znala na kraju jesu li bolji gosti ili on sam.....Žao mi je što se emocije ne mogu prenijeti tako, da ih osjetite svim srcem, radošću - ali pokušat ću dočarati što se događalo :))))

Maja Posavec i Rade
Rade i Husein Hasanefendić Hus ("Parni valjak") -jedan od osnivača Hrvatske Glazbene Unije, član Hrvatskog društva skladatelja
Gabi i Rade....Matija za klavirom....

Pa je bio Urban, i još jedna djevojčica na samome počeku - glas kao slavuji. I Urban i djevojčica...
I neki novi, neki stari Cd-i:


Ljubim!

- 01:47 - Komentari (12) - Isprintaj - #

utorak, 26.10.2021.

Throwback - 2006.

Ajmo malo o "tužnim" blogerskim sudbinama. Došla sma na blog 2006. godine, negdje u kolovozu, ako se dobro sjećam. Mislila sam da će to biti odlična prilika upoznati nove ljude, pisati, družiti se.....:)))) "Malo" sam izidealizirala situaciju :))))). Srećom da sam tada već bila formirana osoba, sa svojim postignućima, završenim fakultetom, pa me nije moglo poljujati, mislila sam, ništa na ovom svijetu....
Onda je došla jedna Zadranka, koja me "navukla" da se nađemo, uručila mi neki poklon i onda olajavala po blogu do znemoglosti ....A bojala se samo svoga oca! :)))))) Ha, koji likovi! :))))) Dalje, bilo mi je rečeno da: "idem odakle sma došla", jer nisam desničarka, nisam dovoljno domoljub; pa su mi Đole i Brena prijatelji...Strašno! :))))))
Na cool listu sam došla kad sam bila na Kosovu, a od toga materijala je kasnije nastala knjiga. I bila sam više nego oduševljena, gledala sebe na cool listi - ne vjerujući :)))))) Veselilo me....
Do tada sam pisala sa više i manje prekida, kako sam stizala - ali nikada nisam brisala blog. No, u jednom trenutku mi se učinilo da je vrijeme i za taj korak. Pa nisam dužna trpjeti mobbing....Otišla! I evo, vratila se. Dakle, otišla sam JEDNOM! I tom prilikom pobrisala, revoltirana, sve...
A znate što mi je bilo najteže?! Što mi je bilo najtužnije?! Što nitko, osim Teatralnog i Vlada (koji se pobunio!) - nitko nikada nije reagirao. Ili sam dobivala mailove: ne mogu Ti pomoći, da mi se ovaj ne nakači...Nemoj se ljutiti...Ne uzmi osobno...:(((( Pet godina nepisanja na blogu....:((((
I eto mene - vratih se! :))))) I sada - da sleti Sveti Petar Kajgana - ne mrdam! Tu sam! I ne idem nikuda.
Volim vas! Ljub!

- 19:53 - Komentari (18) - Isprintaj - #

Chanel 5

Goldie na fotoblogu! Hvala, baš me dirnulo....Obradovalo!


Stigao sestrin poklon! Chanel 5, jedino što koristim od parfema. Stiže DHL - om, mali paketić. Kažem sama sebi: knjiga nije...:)))) Otvaram: Chanel 5...Yeeesss! Bravo Leonka!!!! Hvala Ti! Isto kao i mama, točno zna što će me razveseliti....

Hvala na divnim komentarima, čestitkama - posebno me dirnuo Ruiz i Nessuno...Hvala vam!

Toliko za danas; malo umorna - ali presretna! Ljubim!

- 00:06 - Komentari (13) - Isprintaj - #

nedjelja, 24.10.2021.

Jedna kava i moje drage mačkarice

Fešta se nastavlja. Iako je seka otputovala u Split, jer u ponedjeljak je Lukasu škola (inače, situacija u školi i s učiteljicom se smirila i puno je bolje!), pa da ne izostaje. Međutim, ne bi seka bila seka...:)))) "Stići će Ti paketić, nisam namjerno nosila, da Te malo iznenadim. Vjerojatno će Ti stići sutra (misli na ponedjeljak.)". Nova radost i iznenađenje....
A danas....moje mačkarice...:))))) Ne možeš ih se riješiti.:)))))) Da mi nose rođendanski poklon...:)))) Ajde! I evo ga:

Jabuke, mandarine, sok od aronije, kava i hrana za samošetajuće mace, bez doma - koje hranim....:))))

Ovo od moje Annemarie....Sjele na kavu, a ona došla s poklonima...Mali vintage spremnik za bombone ili čokoladu, male slatke naušnice - crvene kao kapa Djeda Božičnjaka.....

I prava rođendanska čestitka, ispisana rukom....
Dobila sam i obavijest koja glasi: "Zbog bolesti glumca (nije Covid) prisiljeni smo otkazati snimanje Vampira s Miljacke. Snimanje
preostalih scena održat će se u periodu nakon 09.11. o čemu ćete biti pravodobno obaviješteni. Molim vas da zapamtite što ste imali obučeno, jer ćete isto morati imati na idućim snimanjima. Hvala. M."
Ručak: juha sa lukom, češnjakom i karfiolom...Njami!!!!

I na kraju, pronašla sam odličan probiotik, koji je učinkovit i baš mi godi!

Ljubim!
Ps. Tristoti post nakon povratka! Lj.:)))

- 21:42 - Komentari (15) - Isprintaj - #

subota, 23.10.2021.

Ranč CowboyPredivni, zaljubljeni konjići na ranču...Negdje oko sat vremena od centra Zagreba...Konobari obučeni kao na ranču...:))))) Divna hrana...
.


Predivna goveđa, ljekovita juha za početak....<div class="blog-image-gallery">

Lukas mi je nacrtao Goldie :(((( I napisao: tu si, Goldie!!!! :(((( Misli na papir i crtež, i na srce...:((((
Predivna proslava sa sestrom; slike s konobarima...:))))) Genijalno!!!!!
Pozdravljaju vas kaubojke!:))))

- 23:11 - Komentari (12) - Isprintaj - #

petak, 22.10.2021.

Akvarel života

Danas cijeli dan primam čestitke; odgovaram na divne riječi - i zahvalna sam na svim ljudima, koji su me se danas sjetili. Moji su bili u prvim jutarnjim redovima! :))))) Baka je znala, s obzirom da sam rođena u 05.15 ujutro, baka me znala zvati točno u to vrijeme :)))) Ja pitam - pa što tako rano?! Kaže ona: da me netko ne pretekne :))))) Eto moje bake!!!!!
Ovo je, nakon dugo vremena, prvi rođendan bez Goldie :((((( Eto, jedino me ta činjenica rastužila. Sestra je stigla, uživale zajedno...Sutra me vodi na ranč, nedaleko Zagreba...:))))) Nisma tamo nikada bila, pa me baš zanima! :))))))
Navečer nisam odoljela - otišla sam na divnu promociju Daše Banjac: "Akvarel života". Mlada dama u kolicima piše izvrsnu poeziju!!!! Tako mi je drago da sma bila!!!!! Sudjelovali su: Enes Kišević, pjesnik, Ljubica Uvodić Vranić, divna Ljubica, psihoginja; Zorka Jekić, urednica ( i moja urednica!!! I moja! :)))) Daša Banjac, autorica.....


Evo Zorke!!!! :)))

Ljubica i Daša...

Predivan Enes....

Gle predivne knjige i šalica ista kao naslovnica!!!! Fenomenalno! Plava - moja omiljena!!!!
I Dašini stihovi:

Akvarel života - Daša Banjac

Akvarel života tvoja je dobrota,
platno je duša moja,
koja želim hodati tvojim korakom,
razgovarati i s obalkom.
Osjećati dušu,
osjećati dušu,
osjećati korak,
osjećati zrak,
šetati parkom,
šetati uz more,
za to ne tražiti dozvolu.
Nositi osmijeh,
podijeliti ga sa svima,
postati dio toga tima.
Promijeniti ponekad boju na platnu,
dodati žutu, zelenu, zlatnu,
to će biti platno života.
Smisao će mu biti svrha i postojanje.
Pa dodati malo ljubičastog da se ne zaboravi,
da mi tu sliku nitko ne kvari,
to će biti moj dar tebi,
zato što ću te čuvati zauvijek u sebi.
To će biti moja priča o tebi,
a do kraja ćeš nastaviti ti,
jer ja se bojim da ću ponešto
izostaviti,
a ne želim ništa zaboraviti.

Ljubim vas; zahvaljujem još jednom svima na čestitkama, pozivima, porukama - kojima ste me obradovali za rođendan!!!!


- 23:10 - Komentari (12) - Isprintaj - #

Rođendan - 52:)))))

Eto, dođe i taj dan - pedeset i drugi rođendan! Baš sam ponosna na sebe, i ne znam smijem li naglas reći, a da nešto ne poremetim- ostvarila sam sve što sam u životu planirala, željela, voljela.....Jedino još ostaje pisanje, nove knjige :))). Što, dakle, želim?! Samo puno zdravlja svima oko mene! Vidjela sam kako mi je bilo loše, i imala želju samo ozdraviti. To je najvažnije. Sve ostalo - dođe po redu, koliko se već čovjek potrudi. Danas sam se mazila i pazila - najprije bojanje i frizura, pa noktići. Opet mi okreće slikice, ali nema veze...:))) Ne može mi ništa dan pokvariti. Sestra mi dolazi na proslavu - pa kud ćeš ljepše?! :)))) Navečer sam otišla pogledati film "Toma" o Tomi Zdravković, legendi narodne glazbe. Prave narodne glazbe, ne novokomponirane gluposti. Divno mi je što se dosta prikazuje i originalnih pjevačkih interpretacija, ne samo gluma. Pa legendarna Lepa Lukić, koja je rastavila pola bivše Juge:))), Silvana Barjaktarević alias Silvana Armenulić kasnije, koja je poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći...Za nju je njen suprug Radmilo Armenulić rekao Bobi Živojinović: čuvaj što imaš, jer ćeš plakati kad izgubiš....:(((( Eto, toliko od mene za danas. Ljubim!!!!

- 00:38 - Komentari (19) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.10.2021.

Malo smijeha, dvije Nokie i književno veče

Ujutro, jedna me poruka jedne predrage blogerice tako razveselila, da sam se nasmijala od srca jednom njenom komentaru na Facebooku. :)))) Uljepšala mi je dan! Hvala !!!!
Zamisli čuda, od kolovoza popravljana Nokia - konačno je popravljena. :)))) Urnebes! Usporedno: stara i nova...:)))))Iako je ova druga navodno Samsung...Ma j......vas Samsung! :))))
Pokloni rođendanski pristižu, a ja sam ujutro čestitala prijateljici, jer ona slavi - danassss! :)))) Evo poklona:

I na kraju dana, moja Darija, koja se vratila iz Turske, gdje je bila na pjesničkom festivalu i uživala tjedan dana! I tamo proslavila rođendan!!!!! i obradovali je tortom....Fotkica s događanja:.
Tijekom posljednjih nekoliko godina pjesničko autorica iz arapskih i srednjeazijskih zemalja osvaja sve veću pažnju u Americi, Zapadnoj Europi, no i u našoj Hrvatskoj. O njihovoj zasluženoj popularnost, kao i o njihovu značenju za suvremenog čitatelja govorila je Darija Žilić, pjesnikinja, književnica, prevoditeljica i urednica antologije Glasovi arapskih žena (2018.), te Ebtehaj Navay, prevoditelj s hrvatskog i farsi jezika, te hrvatsko-britanska spisateljica Lucija Leman. Čitale su se pjesme afganistanske pjesnikinje Nadje Anjuman (1980--2004.) iz zbirke pjesma "Cvat od dima". Ne, Nadju nisu uspjeli ni obeshrabriti u nastavku obrazovanja ni talibani. Niti su je oni ubili. 4. studenog 2005. Nadia i njezin suprug su se posvađali. Nadia je bila nagrađena za svoju prvu zbirku poezije, a to se suprugu baš nije svdjelo. Na sve to, Nadia je izrazila želju posjetiti obitelj za Ramazanski bajram. Suprug Neia, također književnik, je to zabranio. Tukao ju je sve dok nije pala u nesvjest, imala je teške modrice i zadobila posjekotine glave. Nedugo nakon toga je preminula. Neia je na kraju pušten na slobodu, te se danas brine o njihovom zajedničkom sinu......Što je život ....:((((( Ljubim vas!

- 00:26 - Komentari (17) - Isprintaj - #

srijeda, 20.10.2021.

Booksa - prevoditeljice na rezidencijalnom boravku

https://youtu.be/kZCWaQ0zCuI Olelole 2 verzija. Kliknite - poslušajte ako ništa riječi!!! Meni najdraža verzija! :)))) Predobro!!!!!
Olelole verzija 2

Ole Lole, obuci heklane sokne, one sa štafticom, pače
Da lakše odrede dokle su ti alapače
Lole, razigraj nožice brze, nosićem do neba dopri
Nije ni čudo što nas mrze kad smo tako dobri.

Lole, veče se kinđuri zlatom i ponoć navlači frak,
Ma neka pukne Banatom ko ljubav krije
Lole, moja si pokretna fešta, moj tajni prolaz kroz mrak
I sve bi bilo koješta da tebe nije.

Ole Lole, bolje da tamburu spalim ko one vikinške lađe
Pustim niz reku pa žalim nek je đavo nađe
Slušaj samo nameće šljam ritam marša
Klanjaju lude ko đeram, zavija hor s puno falša
Ja po svome teram

Lole, uvek mi pokisne kresta kad Neptun uđe u Rak
Vodi me na luda mesta gde ritam bije
Lole, moja si pokretna fešta, moj tajni prolaz kroz mrak
I sve bi bilo koješta da tebe nije.

Ole Lole, navikso mesec medaljon, al nešto srdito motri
Postojen zvezda bataljon, fališ na toj smotri
Opa, briga te, ti gnjaviš jastuk, pogled se napola slama
Spremaš se na bezobrazluk, o budi bože s nama.

Lole, gde si to sakrila mladež, u nedra zapao mak
Na tom se bregu, da znadeš, moj barijak vije....


U Booksi predivno predavanje - razgovor dvije dame i prevoditeljice - Nataša Medved i Željka Somun. Te su dvije dame na nekoliko tjedana izmjestile svoje radne stolove u nove pejzaže. Novo vrijeme, novi ljudi, novi prijevodi....Koliko god prijevod bio samotnjački, ipak je ljepše kad se prevodi negdje u predivnoj prirodi, u zemlji autora knjige ili naprasto zemlji jezika na koji se prevodi....Sve možeš dočarati - i autora, koji je u svoje vrijeme hodao tim pejzažima, tom zemljom, možda imao svoje drvo ispod kojeg je stvarao, pisao - ima li i može li biti nešto ljepše?! Željka Somun, prevoditeljica s francuskog i španjolskog jezika, prošlog je proljeća šest tjedana u Francuskoj, na prevodilačkoj rezidenciji u organizaciji ALCA-e, u dvorcu koji je obitelj Francoisa Mauriaca, po piščevoj želji, predala na korištenje u kulturne svrhe regiji Nove Akvitanije. Tamo je dovršila prijevod romana Philippea Lancona "Zakrpan", nedavno objavljenom u izdanju OceanMore.
Nataša Medved, prevoditeljica s francuskog i njemačkog, urednica u izdavačkoj kući OcenaMore, bila je gošća u prevodilačkim rezidencijama u Švicarskoj, Njemačkoj i Francuskoj.
Iz svoga iskustva mogu reći: nebitno što vam je materinji jezik s kojeg prevodite (kao kod mene slovački) jako dobro poznat i potpuno njime vladate - prevođenje je najteži i najsamotnjačkiji posao koji sam radila...Tri velike knjige prevedene - uzele mi godinu života...:((((( Maksimalna koncentracija, nema glazbe, televizije, filma... Nema ničega! Moraš odlično vladati ne samo sa oba jezika (jedna na koji prevodiš, jedan s kojeg prevodiš), nego i područjem (materijom) koju prevodiš....Jedino što se ne bih osudila prevoditi su strojevi, dijelovi mašina, automobili...Naprosto, to ne znam ni na hrvatskom - pa kako bih prevela na slovački?! :))) Sve ostalo može. Zaboraviš jesti, piti - samo pratiš radnju i tražiš izraze, tražiš najbolje riječi....Deset kartica dnevno je limit, ja sam ponekad prevodila petnaest kartica! A "najljepše" je kada Te pristisnu rokovima! Kao: do tada i tada moraš predati...Pa Ti računaj koliko imaš kartica i dana ....:)))))
Evo malo fotografija:

Nakon ovog divnog događanja, otišla sam u pivnicu Medvedgrad, jer tamo imaju predivnu pivsku tortu :)))) Ali, prije torte - ćevapi, mala porcija :)))) Dok sam se sjetila slikati, već sam nešto i pojela :)))


I na kraju, samo da vam pokažem spominjanu crnu haljinu, nasljeđenu od mame - ljepotice:

- 00:00 - Komentari (13) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.10.2021.

Kako sam spasila krajnike...

Najprije sam dužna ispriku: sinoć me baš poklopilo, zaspala uz laptop - tek danas sam svima odgovorila. :(((( Baš me poklopilo! No, nije čudo - tijelo se bori s virozom, rano ustala - i eto rezultata....Puno sam bolje, i nadam se da će ići sve bolje i bolje....Hvala na brizi, ma svima koji su nazvali, koji pitaju.....Jako cijenim! Volim vas sve! Moram vam ispričati, mislim da to dugujem, kako sam spasila svoje krajnike...:))))) Kad sam bila mala, negdje drugi razred osnovne škole, mama je zbog čestih upala grla odlučila rješiti me krajnika. Često sam pila Bactrim za grlo, pa je mama zaključila da bi bilo bolje da idu van...No, dan prije operacije, meni se sama ideja operacije nikako nije svidjela - pa sam lijepo, nikome ne javivši, odšetala iu bolesničke sobe, i uputila se, onako u pidžami, prema autobusu kod AutoHrvatske...Mama me došla provjeriti, kako sma - i imala što vidjeti....Mene nema!!!! Panika! "Pa dobro, gdje mi je kćer? Zašto ste je pustili?!" - pričala mi je kasnije svoju reakciju....Poznavajući mene, shvatila je da sam se uputila prema kući - na bus...I istrčala, onako u bijelom liječničkom mantilu, za mnom....I zaista - Luki se kretala u svojoj pidžami prema busu...Stigla me. Nije vikala, nije zdvajala, samo me tužno pogledala...I odvela u bolnicu natrag, presvukla u normalnu odjeću, gdje sam u njenoj doktorskoj sobi čekala kraj njene smjene. I otišle smo kući, uopće ne spominjući događaj....Tek puno kasnije mi je rekla: znaš, nisi to loše napravila. Kad nema krajnika, sve ide direktno na pluća....Eto, tako je "doktorica" Luki spasila svoje krajnike....
Lijepa sjećanja i mudra reakcija moje mame.
Dobro. Idemo dalje. Bila sam u nedjelju na snimanju, i bilo je baš lijepo. Evo fottkica, koje smijem staviti: Nisam mogla obući crnu haljinu, ta haljina ima svoju povijest. Moja mama je tu crnu haljinu nosila na svojoj promociji, odnosno kad je diplomirala na medicini. Htjela sam je obući, nije išlo.:((((( Preuska za mene. Moram za nju smršaviti!!!! Eto motiva! Mama je uvijek tankica, a Leonka i ja - ne baš takve tankice. Iako još uvijek nosim broj 38, treba paziti...:))))) Ljubičanstvena je također lijepa, ali....:))))
Evo Vampira, zapravo se radi o filmu o jednoj predstavi o vampirima....
Evo mene u odličnom društvu najboljih:

I nakon snimanja, moram pohvaliti moje mačkarice. Sjećate se mace Lee?! Ona veselo i radosno živi s još jednom macom u Njemačkoj. Ali, ostalo je prijateljstvo s tetom Rankom, koja joj je pronašla novi dom....I Ranka se čula sa mnom telefonom, i čula glas, i kako jedva govorim, jer mi se sve spustilo na glasnice....U nedjelju popodne, bez dogovora i upozorenja, taman prošlo pola sata od trenutka kada sam stigla kući sa snimanja. Zvoni moja Ranka, i nosi juhu i jabuke.... i još dva takva tanjura napunila sam jabukama...:)))) I današnji doručak: Ispod ovih jabuka nalaze se tri velike mandarine, očišćene već, i jedna na sitno nasjeckana banana, i na kraju sam stavila žličicu meda....Mljac!!!! Napala sam viruse na sve načine! :))))) Ako ne pobjegnu daleko od mene, ne znam što ću! :))))))
I već duže vrijeme me rastužilo što sam uspjela polomiti onu moju malu, lijepu šalicu za kavu iz Bratislave.:(((( Ostao je samo mali tanjurić.... Kad budem išla, moram nabaviti novi komplet. Ostale šalice su stradale u potresu.:(((( Postoji takav komplet od četiri tanjurića i četri šalice - pa jedva čekam prigodu da ga nabavim....)))))
Eto, ljudovi moji dragi - toliko za danas. Ljubim vas puuunooo!

- 20:58 - Komentari (17) - Isprintaj - #

subota, 16.10.2021.

Ole, lole....

Pišem Ti pesmu devet dana,
brusim filigranske detalje,
nižem, al ništa od đerdana,
lepo - neće dalje...

Kaže: jedan i jedini, nezaboravljeni Đorđe Balašević....

Veš ima još petnaest minuta da ga mašina opere....A ja da završim post. :))))) Danas se osjećam puno bolje. Oči više ne cure. Išla sam na Autobusni, preuzeti mandarine s Neretve....Uz mandarine, dobila i sokića, limunića...:))))


Sutra su me već hapali za snimanje (agencija koja me pozvala za Ožujsko) - i to - držite se dobro :)))) "Vampiri s Miljacke" :)))))) Crna haljina, crvene usne...:)))))) Buahhhaaaahhaaa....:)))))) Zamolit ću tamo nekoga da me poslika...:))))) Šou program, kaže moja mama....Baš me zanima....Eto! I snimanje počinje u sedam ujutro.....Još jednom: buahahaaaa...:)))))) Ali, nije teško što je potrebno....Dobro i fer plaćaju, pa zašto ne....Jedno drugačije iskustvo.....

Eto, ljudi moji dragi...Hvala najljepša na podršci za zdravlje, bolje mi je....Molila bih sada podršku za našu dragu Galaktičnu, ni ona se ne osjeća najbolje....Uvjerena sam da će sve biti u redu, ali ne škodi pozitivna energija....Hvala Demetri na podršci i telefonskom razgovoru, brizi....Ljubim vas sve!!!!!!!

- 22:48 - Komentari (21) - Isprintaj - #

petak, 15.10.2021.

Mrrrrvicu bolje, ali još daleko od dobrog

Naveče je najgore - tada oči polude...Temperaturu nemam, nalijevam se čajevima, od iscijeđenih limuna pravim limunadu, jedem mandarine...Valjda će proći....
Ne mrdam iz stana - pogotovo navečer, nego lijepo gledam, koliko mogu, televiziju. Naši susjedi imaju jednu seriju, "Pjevačica" - koja govori o jednoj pjevačici Granda (Brena i Saša), koja je bila ubijena dok je trčala po nasipu i do danas se ne zna tko je to napravio. Svi su sumnjali na muža, ali izgleda da ipak nije taj...On ju je sa njihovom kćerkom čekao u autu....Dok je trčala...:(((( Imala sam zadovoljstvo upoznati je :((((( Zato sam pratila sve što se događalo...:(((( Eto, dobila je posmrtno seriju :(((((( Uvijek petkom, po dvije epizode....Ljubim!

- 22:16 - Komentari (15) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.10.2021.

Juha od luka

Od sinoć se još ne osjećam dobro; tako da sam današnje dopodne ostala kod kuće. Očoi sure, nos curi...:(((( Kao kod moje mame kad dobije gripu...:((( Ne čita ti se, ne glada ti se televizija - ništa.... Jer oči cure....Pa sam, pametna., zaključila da ću prespavati dopodne. Pojela bananu, i lezi natrag u krevet....Odspavala do 13 sati. Onda sam pravila juhu od luka. U nadi da je baš to nešto, što bi me moglo podignuti na noge. I ispala je fenomenalna!
Temeljac...


Ljuk, maslo....Brašno nisam stavljala, namjerno.

Evo juhice!!!!

Još krutoni...i

sir...... Dobar tek! :)))) Ljubim!- 21:17 - Komentari (15) - Isprintaj - #

Zlo me ne može dotaknuti

Ni ne znate koliko ste me obradovali sa predivnim komentarima na prošlom postu! Ma, presretna!!!!! Hvala na tome, iako sam se zahvalila svakome od vas - pojedinačno, ipak veliko hvala svima vama.
Ne može mi nitko ništa - dok je meni vas!:)))) Ljubim vas sveeeeeee!

- 00:18 - Komentari (15) - Isprintaj - #

srijeda, 13.10.2021.

Ni svi kitovi ne lete

Naravno da ne! Ali, šta sam i gdje ja letjela danas ....:)))) I sama ne vjerujem što sam stigla! Cijena! Sitnica. Dolazak kući u 23.30. :))))
Šalu na stranu, predivno predstavljenje knjiga u knjižnici i čitaonici "Bogdan Ogrizović", a pod nazivom Europea. Festival je to knjižare Ljevak, na kojem okuplja ponajbolje europske autore i predstavlja nihove knjige.
Danas je to bila knjiga "Ni svi kitovi ne lete" odličnog Alfonza Cruza. Divno je bilo čuti žuboreći portuglaski jezik, kojim govori ovaj autor. Autor je još divnih knjiga: "Enciklopedija opće povijesti", "Kokoškina lutka"....
Alfonso Cruz, kad ne piše, svira i sklada - svira gitaru, usnu harmoniku, bendžo i ukulele.
Piše i knjige za djecu.
Ali, vratimo se na Ljevakovo novo izdanje ovoga autora - "Ni svi kitovi ne lete". Usred Hladnog rata, CIA je osmislila pla nazvan "Ambasadori jazza". Time su mislili pobijediti u ratu. Ali, trebalo je pronaći jazzere...
Američki jazz pijanist Erik Goud živi u Parizu šezdesetih godina prošlog stoljeća. Glazba toliko prožima njegov svijet, da je osjeća svim osjetilima. Obožava svoju ženu Natašu..No, Nataša jednoga dana nestane bez traga i on se sam ostaje brinuti za sina Tristana...Time postaje laka meta za plan CIA-e....
Malo fotografija autora i prevoditelja, koji su odigrali važnu ulogu u približavanju ovoga autora hrvatskoj publici..


Čim se zvršila promocija (dobila knjigu s potpisom autora!), trčala sma prema kinu Tuškanac - nije daleko - petnaestak minuta žustrog hoda...A sve za ljubav češkog filma..Što god odabereš - pun je pogodak! Tako je meni ostao film u 21 sat, Modelar. Jako lijepo i idlično počne, a kraj......

Ne mogu vjerovati da će to biti jedini film ove godine - jedini češki film - koji sam uspjela pogledati...:(((( Doznala dobre vijesti za moj rođendan, Pingić na opće zadovoljstvo stigao u Split, a palo je i fotkanje:)))) Ljubim!

- 02:03 - Komentari (18) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.10.2021.

Hrvatska - Slovačka

Nemam puno toga za prijaviti danas. Pingvin je otputovao, a trebao bi doputovati sutra u Split.:))))) Kiša, trudim se da ne kvari raspoloženje....Počeo je u kinu Tuškanac, danas, u ponedjeljak, Češki film. Sjećam se, u kinu Europa sam kampirala i gledala tjedan dana odlične filmove....Danas - samo pet filmova :((( Film "Havel" se prikazuje danas, ali već sam ga odgledala na laptopu. I odličan je! Još sutra i prekosutra po dva filma - i to je to! :((((
Zato večeras skuhala čaj, i gledam utakmicu. Nogomet. Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo iduće godine. Uživam u himnama. I jednoj i drugoj. Pjevam glasno. Baš me briga, sama sam kod kuće. :)))))))
I smijem se sama sebi - tko god da pobijedi, "moj" je! Nije li to predivno?! Ljubim!

- 21:47 - Komentari (14) - Isprintaj - #

nedjelja, 10.10.2021.

Papavero

Jučer sam pisala o petku, danas o događanjima u subotu. Danas - ništa posebno; malo odmora, jedna kava, čitanje....
Dakle, subota! Pizzeria "Papavero", pizza se zove Jesen! :)))) i pannacota sa voćem: Navečer Trešnjevka, i odličan "Ritam zločina" - predivni Fabijan Šovagović i Ivica Vidović. Lijepa subota...Ljubim!

- 23:09 - Komentari (15) - Isprintaj - #

subota, 09.10.2021.

Tragovi u vremenu

Sinoć, dakle petak, 08. listopada, bila je jedna predivna promocija knjiuge u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Pravi prostor za ovakvu promociju! Rosie Kugli, autorica knjige "Tragovi u vremenu", uz potporu Ministarstva, napravila je jednu knjigu koja nas podsjeća koliko su knjige i čitanje važne. Vratila sam se prepuna utisaka i emocija, i nisam bila fizički u stanju pisati - preumorna. No, odlučila sam danas to "ispraviti", jer to autorica i knjiga zaista zaslužuju. Sama autorica nosi prezime Kugli, a riječ je o jednoj knjižari na Ilici 30. Stjepan Kugli je bio njezin vlasnik. Kasnije je odlučio otkupiti i tisakru, da bi bio u mogućnosti i tiskati knjige za svoju knjižaru, ali i knjige drugih.
Svatko tko se bavi hrvatskom književnošću druge polovice 19. i prve polovice 20. stoljeća zna da je knjižara "Kugli" bila od velike važnosti za hrvatsko nakladništvo, ali i za promicanje Hrvatske u svijetu.
Knjižara je okupljala nakladnike, pisce, novinare, te bila preteča nakladničkoj kući "Mladost", koje se već sjećam. I biblioteci "Vjeverica"...
Predgovor za knjigu napisao je akademik Pavao Pavličić. Pavličić ističe da knjiga nije samo sentimentalni osvrt na povijest jedne obitelji (Kugli), nego ima i svoju dokumentarnu vrijednost. Prekrasno!!!!
Rosie Kugli pobrinula se i samom promocijom da nam vrati neke prošla vremena, atmosferom, pjenušcem, kolačićima koji su bili posluženi, ginom.....Druženjem.....
Promocija knjige bila je u organizaciji kulturno društvenog događanja "Inspiracije".
Iako je izvješće bilo i na televiziji, evo kako je sve izgledalo:Pjevanje....

Drago Diklić u lijepom ženskom društvu....

A evo i prof. Josipovića....

Nakon dužeg vremena, predstavljač knjige je bio i Velimir Visković, uvijek britko i pametno o knjigama....Nadam se da su zdravstveni problemi iza njega, da ćemo se puno češće viđati i pričati o knjigama...

Osim knjige Rosie Kugli, kući sam otišla i sa sponzorskim paketom Franck - i to baš oba proizvoda koja obožavam!
I još na kraju - i utakmica se odlično završi! Ma bravo! Prelijep završetak dana! Ljubim!

- 22:39 - Komentari (13) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.10.2021.

Hrana, potres i rođendan koji se bliži....


Pljeskavica i krumpir pole, ajvar, luk....Mljac!!!!! I pivce za živce.....:)))))
Još jedan paketić odlazi u Split: Mali pingvin:)))) Želja moga nećaka Lukasa...Ispunjeno!

I kao desert, po preporuci Ruiz:
Prefino, puno hvala na preporuci!!!!!
Moram se pohvaliti da sam dobila prve rođendanske poklone: majica grupe ABBA!!!!! Novi album sam naručila ranije, a moja Marija iz Rijeke me obradovala sa majicom! Samo je stigla obavijest da očekujem pošiljku!
Drugi poklon: jedna radionica online od jedne druge drage osobe.....Počašćena sam i zahvaljujem od srca! A tek je počelo! :)))))) Mislim, pokloni...:))))))
Jučer sam se uznemirila vezano za potres u Splitu - paaaa, više nego da se događa u Zagrebu....:(((( Srećom, moji su izletjeli van iz zgrade; jedno pola sata boravili u Leonidinim kolima - i vratili se na spavanje...Ja sam toliko puta zvala, da je mama rekla da bi bilo dovoljno i da idu konačno spavati...Mislim da je bio jedna sat iza ponoći...:(((( Lukas uznemiren, jer je taman zaspao - pa su ga budili...:(((( Ufffff....:(((((((
No, sve je dobro što se dobro završi.
I još samo: srami se Grašo!:(((( Srami se! Ili što bi Englezi rekli: shame on You!:((((( Ne voliš ti ni mlađu Huljićku, a očito nisi volio ni Danielu.:((((( Samo rasplod...:((((( Zanima me kako ćeš se osjećati kad shvatiš što si napravio....
Ljubim!


- 20:49 - Komentari (16) - Isprintaj - #

srijeda, 06.10.2021.

I dalje o krimićima....


dr.sc. Domagoj Brozović, Dubravka Šćukanec (urednica Facebook profila Pročitala Dubravka Š) i moderatorica - Julijana Matanović. Još fotki od jučer i danas:

- 00:49 - Komentari (18) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.10.2021.

Svjetski dan životinja

Uvijek ću Te baš ovakvu pamtiti, srećo moja zlatna!!!!

Navečer: Centar za kulturu Trešnjevka, Ritam zločina; Stručni simpozij o kriminalističkom romanu u RH
Književna tribina s Pavlom Pavličićem, Goranom Tribusonom, te Hrvojem Kovačevićem - moderatorica, voduteljica i urednica: književnica Julijana Matanović

09.10. u istoj dvorani u 18. sati projekcija filma "Ritam zločina" redatelja Zorana Tadića, a prema djelu Pavla Pavličića

Koga zanima, neka navrati.

Ljubim!


- 23:23 - Komentari (15) - Isprintaj - #

nedjelja, 03.10.2021.

Bundek

Kako je sutra Svjetski dan životinja, a tada sam uvijek običavala ići s Goldie čak na utrke na Bundek, napravila sam počasni krug po Bundeku - sutra neću stići zbog obaveza....
Ovako: nudili su mi: kestenje (veliko, prekrasno), palačinke i fritule...Baš me zanima što mislite - što sam izabrala?! :)))) Pišite u komentarima...Sutra ću reći što sam izabrala....Prvi točan odgovor iz Zagreba častim kavom!!!!!
Fotkanje kod shnell fotografa:))):
A sada nešto malo s Facea:)))) Pa kaže: Zemlja Čuda - novi dan, novi idiot...U inbox jednoj ženi piše lik, navodno Adigun Michael:
Bok i kako si?! Volim te upoznati i okupiti kao prijatelj. Nadam se da je ovo u redu, molim odgovor.
Odgovor Likice glasi: Večer gospon Michael, kak ste mi, bila na godišnjem u dupetu na vašaru pa nisma gledala vaše poruke.
Adigun. Hvala vam na ljubaznom odgovoru i sad sam u Siriji radi očuvanja mira, bilo je lijepo primiti poruku od vas. Pokušavao sam pronaći neke stare prijatelje kad sam vidio vašu prekrasnu sliku pored mog zida i nisam mogao a da vam ne napišem kako bih saznao nešto više o vama.
Likica: Jooooj pa hvala na komplimentu, kak ste mi vi, ste oženjeni, imate wajf i čildren ili ste alone.:))))
Aldigun: Ja sam Škot, ali sa sjedištem u SAD-u, po zanimanju sam vojnik u Siriji za očuvanje mira. U američkom zrakoplovstvu Thunderbind sam već 25 godina. Izgudio sam suprugu prije mnogo godina i imam prekrasnu kćer po imenu Esther, ona ima 13 godina, živi i sudira u Edinburghu, imam 58 godina odrastao sam u domu za nezbrinutu djecu.
Likica: Woooowww imate onda Wunderkind kad studira sa 13 godina već! Bravo, bravo! Svaka čast!
Adigun: pravo čudo vidjeti vašu sliku na internetu, mogu li vas zamoliti da vas bolje upoznam, recite mi odakle ste, gdje boravite? jesi li oženjen? koliko si star? imaš li djece i koliko? gdje radite i koji su vam hobiji?....oprostite što sam bio tako znatiželjan
Likica: Ja sam iz Croejšnaiz jendog malog vileđa sam bogu iza nogu, jesam udana Al nije ništa ozbiljno. imamo dvoje djece Ali i to nije ništ ozbiljno, tu su čisto radi sela i drugih. za godine se moj žentlmenu damu ne pita. nemam hobija nego revi ti meni, jel dobra plaća tamo u Siriji, jel vas Bajden plaća ili je škrt kao Škot.
Adigun: Biden je dobro jeste li ikada prije pisali vojniku?
Likica: jesam, jednom finom gospodinu Bryjanu, jako ljubazna biljčica, kao i vi.
Adigun: on i dalje komunicira s vama?
Likica: Nažalost ne više. sinoć me blokirao, cijelu noć nisam spavala od šoka.
Adigun: Zašto vas je blokirao?
Likica: nemam pojma, bila sam tako ljubazna prema njemu.
Adigun: Pa razumijem vas plačem od jučer imam problem.
Likica: Jaoooooj kakav problem imaš maj frend
Adigun: Slušajte me pažljivo, reći ću vam sve. Draga moja, bio sam u dilemi i ne znam što da radim, ali skupio sam hrabrosti potražiti vašu pomoć. Molimo vas da pažljivo pročitate moju poruku i javite mi. Imam milijun dvjesto tisuća američkih dolara u jednoj zaštitarskoj tvrtki. Ovaj novac je napravljen od velike količine novca koju smo otkrili iz jedne jake sobe tijekom jedne od specijanih operacija.Zadnji datum da premijestim novac je 03. 10. 2021. Planiram kreuti u investicije s ovim novcem. Novac će isporučiti tvrtka za diplomatsku dostavu. Pošaljite mi: vaše puno ime, telefonski broj, adrsa e-pošte, vaša kućna adresa.
Likica: Hajdi Nemamprezime, 6126739397758499 hajdi@jedigovna.com, ulica Svetih idiota 6, 21 777 Bogu iza Nogu
Adigun: imaš dobro srce dragi prijatelju. nemoj nikome pričati o paketu iz sigurnosnih razloga.
Likica: Naravno maj frend.
Adigun: kad sve bude u redu i paket stigne do vas, lijepo ću vas nagraditi.
Likica: Veri najs from ju.
Adigun: moram ići u patrolu.
Likica: Ajde idi, idi, čujemo se, čuvaj se, nemoj da te kilnu maj frend.:)))))))))))

Da,da tako "američki vojnici" hofiraju ženama iz Hrvatske.:)))) Za umrijeti! Ne mogu vjerovati da netko nasjedne...:(((((

I večeras jedno lijepo druženje sa Možemo. Posjetio nas je i gospodin Smiljan, tata Tomislava Tomaševića. Ugodan čovjek.

I o da- popisalo me danas! :)))) Da koliko imam vodokotlića?! Svašta! :)))))) Valjda je trebalo biti pitanje koliko kupaona imaš?! :))))) Ljubim!

- 23:19 - Komentari (16) - Isprintaj - #

Coca Cola

Jutro poezije - Lela Kaplowitz, uz podršku Jasne Ožeg (glasom i flautom), i Vedrana Sutona na gitari! Fenomenalno! Davno na Jutru nije vladalo toliko pjesme i ljepote! Pjevale su se i Gabi i Tereza, ali i Frank Sinatra .....Pravo uživanje; jazz izvedbe...u pauzama su se čitali stihovi....Milinaaaa!
Jela sma na Food and Film Festivalu, s računom otišla u Coca Cola kutak - osvojila zdjelicu! A nisi mogao ne osvojiti - kad je kolo sreće napravljeno tako, da dobijaš jednu od nagrada - nema praznine ili nule! :))))
I na kraju - HNK- To je ono o čemu je Teatralni pisao u svom novom postu - izvedbe na otovrenom....Ovoga puta je to bila opera Nikola Šubić Zrinjski. Najljepši djelovi...Mogla bid slušati do sutra....Prekrasan dan...
I još nešto - i Bond koristi Nokiu! :))))) Baš se vidi u jednoj sceni u novom filmu - znači, Nokia - ne Samsung! :))))))) Ljubim!
Jutro poezije:

HNK-Dan otvorenog Trga


Divna klavirska pratnja bila je Nina Cosetto, Zrinjski - Ljubomir Puškarić, Eva, njegova žena - Tamara Franetović Felbinger; Jelena, njegova kći - Adela Golac Rilović; Sulejman Veliki, turski car - Siniša Štork; Mehmed Sokolović, veliki vezir - Roko Radovan...
I na kraju - osvojena Coca Cola zdjelica....
Ljubim!

- 00:11 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 01.10.2021.

Dan crnih pasa

Danas je, ljudi moji, Dan crnih pasa, Međunarodni dan kave (pokrenut 1. listopada 2015. godine u Milanu) i Međunarodni dan starijih osoba!!!!
Lukas spava sa moržem, obradovao se - sreća moja - i konzervicama koje sam poslala za splitsku mic...
Odgledala novog Jamesa Bonda! Traje dva sata i čerdeset pet minuta, petnaest minuta pauze.....Znači, tri sata! :))))) Lijepo, radnja teče brzo, efektno, dugaaačko - zgodno....25 nastavak Jamesa Bonda! Treba pogledati, ako ništa - zadnji nastavak u kojem glumi Daniel Craig. Meni osobno - najnesimpatičniji Bond ikada. Ali, o ukusima se ne raspravlja.:)))) Možda idući bude savršen! :))))
Jučer - restoran Tač; nas desetak, koje je okupila naša jedna i jedina, moja draga prijateljica.....Pjevačica...Lafica......Uživanje!
Baš mi je ova dva dana sve predivno! Sunce me ogrijalo! :))) Znale smo i rođendan slaviti zajedno, jer je ona 20.10, a ja 22.10....Devet godina starija od mene...i izgleda savršeno! Uz svu finu hranu koju voli i vino koje kuša i bavi se i njime.....
I gle što još:
Čuva mene moja Goldica! Mila.... Ljubim!

- 23:28 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2021 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Rujan 2023 (13)
Kolovoz 2023 (18)
Srpanj 2023 (22)
Lipanj 2023 (30)
Svibanj 2023 (27)
Travanj 2023 (28)
Ožujak 2023 (26)
Veljača 2023 (23)
Siječanj 2023 (24)
Prosinac 2022 (25)
Studeni 2022 (26)
Listopad 2022 (29)
Rujan 2022 (25)
Kolovoz 2022 (22)
Srpanj 2022 (22)
Lipanj 2022 (21)
Svibanj 2022 (28)
Travanj 2022 (29)
Ožujak 2022 (25)
Veljača 2022 (24)
Siječanj 2022 (25)
Prosinac 2021 (23)
Studeni 2021 (24)
Listopad 2021 (28)
Rujan 2021 (26)
Kolovoz 2021 (29)
Srpanj 2021 (31)
Lipanj 2021 (22)
Svibanj 2021 (28)
Travanj 2021 (28)
Ožujak 2021 (22)
Veljača 2021 (28)
Siječanj 2021 (14)
Prosinac 2020 (27)
Studeni 2020 (23)
Lipanj 2018 (1)
Opis bloga